הדרבי הוא ההזדמנות האחרונה של אתלטיקו להישאר בתמונת הצמרת הגבוהה ובמילים פשוטות יותר במאבק על האליפות. אם האדומים יפסידו יהיה להם קשה מאוד להדביק את הפער מהמקום הראשון ושוב אפשר יהיה לרשום להם עונה מאכזבת שאולי תומתק מעט עם סיום נוסף במקום הרביעי, ניצחון לעומת זאת יכול להעניק לאדומים דחיפה מוראלית גבוהה מאוד גם למאבק אפשרי על תואר האליפות וגם לקראת צמד המשחקים החשוב מאוד של הקבוצה בליגת האלופות מול ליברפול שככל הנראה יכריע מי מבין הקבוצות תסיים בראש הבית.
אני חושב שעדיין מוקדם מידי בכדי להספיד את אתלטיקו מדריד, גם במידה ותפסיד נגד ריאל מדריד היא יכולה להישאר בתמונת האליפות, מוקדם מידי בכדי לסכם את העונה ולהגיד שאם אתלטיקו מפסידה נגמר הסיפור שלה. בכל מקרה אני אישית מאמין בניצחון של אתלטיקו על ריאל מדריד ומקווה שאכן זה יצא לפועל, קבוצה שגרמה לי להתאהב בה עם כדורגל מרהיב להוציא את המשחק הנוראי נגד ברצלונה, מקווה שזאת מעידה חד פעמית בדרך אל הפסגה.
אם אנחנו חלילה מפסידים הפער יהיה 10 נק' אחרי 7 משחקים... אז כבר אי אפשר להגיד שאנחנו רוצים אליפות כי יהיה בלתי אפשרי לצאת ממכה מוראלית כמו 3 הפסדים רצופים ששנים מהם בבית.
אני מאחל לניצחון של אתלטיקו בדרבי לא רק בגלל שנאתי הגדולה לריאל אלא גם בגלל העובדה שאתלטיקו מדריד חסרה מאוד לצמרת הליגה הספרדית כבר הרבה מאוד שנים(אני לא מחשיב את המקום הרביעי בעונה שעברה מאחר ואתלטיקו לא היוותה גורם במאבק על האליפות) ומאז עונת הדאבל הקסומה ב-96 עם כוכבים גדולים כמו קיקו,קאמינרו ופנב (ועוד כמה ששמותיהם ברחו לי מהראש)הקבוצה ידעה בעיקר כשלונות ששיא הבושה הייתה הירידה לליגה השנייה בעונת 2000 למרות תקציב גדול וסגל עמוס בכוכבים. אתלטיקו המועדון המפואר ביותר בספרד למעט ריאל ובארסה חייבת לנצח בשבת על מנת לסלול את הדרך חזרה למקומה הטבעי בצמרת הגבוהה ואולי לזכות בכתר ראשון מזה שנים רבות. גם בליגת האלופות בהחלט ניתן לצפות ולהאמין שהקבוצה תגיע רחוק ותחזור לטופ האירופי אחרי שנים ארוכות מאוד של דישדוש וחוסר הצלחה שהעובדה העצובה ביותר בהן היא שברובן היא כלל לא הופיעה במסגרת אירופית כלשהי וזאת בניגוד לעבר המכובד של הקבוצה במסגרות האירופי בהן הייתה משתתפת קבועה ולשיאה הגיעה בזכייה בגביע המחזיקות ב-62 ובהעפלה לגמר גביע האלופות ב-74. אתלטיקו אני ועוד הרבה מאוד חובבי כדורגל ספרדי מאחלים לשובך לקדמת הבמה ולמסלול ההצלחות בליגה ובאירופה.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx
אני יכול להזכיר לך עוד איזה 15. האיש שעשה לנו שמח כשהיינו בסגונדה הולך להיות מאמן. מונו בורגוס עובד עם הקבוצה השלישית של אטלטיקו, עוזר שם לאלכס סאנצ'ס. אחרי קבלת התעודה הוא מתכוון להמשיך ברמות האלה, לצבור ניסיון, ואז נראה.
הדרבי בשעה 20:00 שעון ספרד וישראל... המשחק משודר בספורט 5 מ 19:55 וכנראה שלא יראו הרבה את האוהדים בהתחלה ונסתפק לראות את התפאורה ביום למחרת.... VAMOS INDIOS !!!
http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/10/1223976080.Xxx אופ"א החליטה להעניש את אתלטיקו מדריד בסגירת איצטדיון ויסנטה קאלדרון לשני המשחקים הבאים של אתלטיקו מדריד בליגת האלופות כנגד ליברפול ופ.ס.וו איינדהובן בעקבות האירועים שקרו במשחק הביתי נגד מארסיי לפני כשבועיים. אוהדים של אתלטיקו נהמו קריאות גזעניות כלפי שחקני מארסיי, תקפו אוהדים של הצרפתים ואף בסוף המשחק תקפו את האוטובוס של האורחת. אתלטיקו תארח את שני המשחקים הללו ברדיוס של 300 קילומטר ממדריד ותקבל גם עונש של משחק רדיוס אחד נוסף על תנאי שתקף לחמש העונות הבאות, דבר שיימנע כמובן את חזרתו של פרננדו טורס לקבוצת האם שלו. המועדון גם 'זכה' לקנס בגובה של 150 אלף יורו על כך שאגירה העליב שחקנים ממארסיי. לאתלטיקו מדריד יש אפשרות לערער על העונש עד יום שישי ב-12:00 בצהריים.
ב ONE כתוב שזה שלושה משחקי רדיוס... כלומר במקרה של העפלה לשמינית הגמר גם המשחק בשמינית לא יהיה בקלדרון... זה מכה אדירה עבור המועדון.... הסיכויים להעפלה לשמינית מאוד נפגעו, אבל עדיין אפשר לעבור ויש לנו יתרון מספיק בכדי לעבור... חבל שטורס לא יבוא לקלדרון....
היו מצד אחד האוהדים הפרועים של מרסל ומצד שני המשטרה הספרדית שגם היא חסרת מעצורים. אין שום סיבה הגיונית להעניש את אטלטיקו, מה גם שמשחקי הרדיוס יתקיימו בספרד עם אותה המשטרה. גם העונש על אגירה זו תעודת עניות ל-UEFA. הבאסקי מתעצבן על הצוללנים ו-UEFA מגבה אותם.
אני קראתי במס' מקורות שונים שמדובר על שני משחקים. מה שאני לא מבין זה איך הספרדים נענשו אם הקהל שהתפרע היה הצרפתי ? פשוט מגוחך העניין כמו גם הקנס המנופח שאופ"א קבעה.
מי שרץ להתלונן ראשון. השופט לא ציין שום ארועים בדו"ח, ראשי אטלטיקו חשבו שלא UEFA אלא משטרה צריכה לטפל בחוליגנים שזרקו חפצים וכיסאות על אוהדי הקבוצה, והמשטרה אכן טיפלה. ולמרסל אולי אין אוהדים מסוג אחר, אבל יש להם נשיא UEFA צרפתי.
החלטה זדונית ומבישה של של מר פלאטיני הקומבינטור שמוכיחה את חוסר היושר של נשיא אופ''א ששם לעצמו למטרה לדפוק את אתלטיקו ולנסות לסדר למארסיי ולבני ארצו כרטיס לשמינית הגמר על חשבונה.