אתלטיקו מדריד 11\ 2010: מכה קשה,קון מחליט לעזוב!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏31/7/10.

1. riquelme1 Member

כמה שזה נשמע מצחיק, המאזן של אתלטיקו עד עכשיו במחזור ה14, הוא לא רחוק מהמאזן שלה עד המחזור ה14 מהעונה הקודמת שמי שלא זוכר הייתה פתיחת העונה הכי גרועה של אתלטיקו ב50 שנה האחרונות.

עד עכשיו עונה גרועה מאוד, אתלטיקו בדרך לעוף מהליגה האירופית כבר בשלב הבתים, הקבוצה כבר עם 6 הפסדי ליגה ורק לשם השוואה אלמריה עם אותו מאזן, ולדפורטיבו העלובה יש 5 הפסדים, זה מאזן של קבוצת תחתית. הקבוצה לא מצליחה לנצח יריבות לצמרת, אבל היום הגיע הקטסטרופה האמיתית שהפסידה לקבוצה אולי הכי חלשה בליגה.

כל שחקני הרכש שהגיעו העונה לא מרשימים, לא דייגו קוסטה הפלופ מויאדלויד שיכול במקרה הטוב להיות מחליף ראוי באספניול, לא הפלופ מדפורטיבו מגן שמאלי ב13 מיליון יורו שבקושי שווה חצי מהמחיר ולא מוצא מקום בהרכב, כאילו שאתלטיקו יכולה לזרוק כזה סכום על שחקן ספסל, לא גודין שהוא בלם נחמד ותו לא, ועושה הרבה שגיאות בזמן האחרון, בויאריאל דרך אגב ממש לא מתגעגעים אליו ובתור אחד שראה אותו שם הרבה כבר ידעתי שלא מדובר בבלם לשאיפות של הקבצה, פראן מרידה הגיע ככשרון גדול ובינתיים לא מוצא את עצמו ואת התפקיד שלו, לא נראה שהוא הולך להיות משהו מיוחד.

גם השחקנים שנמצאים כבר במועדון לא מספיק טובים, בונים יותר מדי על השערים של אגוארו ופורלאן ושהם לא כובשים הקבוצה מתקשה לתת שערים, אגוארו בכלל לא מצליח לעשות את הקפיצת מדרגה ודי עומד במקום וכבר אמרתי שבתקופת קיקה אגוארו נראה הכי רע מאז שהגיע לאתלטיקו, רייס לא כובש שערים וב14 מחזורים לא כבש שער אחד שהוא שיחק כמעט בכל המשחקים משחק מלא, סימאו בירידה מהעונה שעברה ולבנות עליו יותר מדי אי אפשר.

בראש עומד קיקה פלורס, שלא הצליח להרים את הקבוצה הזאת לאף מקום, התנהלות שערוריתית בתגובה שלו ללואיס גארסיה, דבר שאסור שמאמן יעשה בטח לא בצורה הזוועתית שהוא עשה, גם היום הוא הורחק והוא מאבד שליטה בקבוצה.

למנות מאמן חדש, ואיכשהו להגיע לאלופות בעונה הבאה, שאבל ראסינו מונה לפני שנתיים הוא הוביל את אתלטיקו לליגת האלופות עם 6 ניצחונות רצופיים, חבל שהוא לא יכול לחזור.

2. riquelme1 Member

כמה שזה נשמע מצחיק, המאזן של אתלטיקו עד עכשיו במחזור ה14, הוא לא רחוק מהמאזן שלה עד המחזור ה14 מהעונה הקודמת שמי שלא זוכר הייתה פתיחת העונה הכי גרועה של אתלטיקו ב50 שנה האחרונות.

עד עכשיו עונה גרועה מאוד, אתלטיקו בדרך לעוף מהליגה האירופית כבר בשלב הבתים, הקבוצה כבר עם 6 הפסדי ליגה ורק לשם השוואה אלמריה עם אותו מאזן, ולדפורטיבו העלובה יש 5 הפסדים, זה מאזן של קבוצת תחתית. הקבוצה לא מצליחה לנצח יריבות לצמרת, אבל היום הגיע הקטסטרופה האמיתית שהפסידה לקבוצה אולי הכי חלשה בליגה.

כל שחקני הרכש שהגיעו העונה לא מרשימים, לא דייגו קוסטה הפלופ מויאדלויד שיכול במקרה הטוב להיות מחליף ראוי באספניול, לא הפלופ מדפורטיבו מגן שמאלי ב13 מיליון יורו שבקושי שווה חצי מהמחיר ולא מוצא מקום בהרכב, כאילו שאתלטיקו יכולה לזרוק כזה סכום על שחקן ספסל, לא גודין שהוא בלם נחמד ותו לא, ועושה הרבה שגיאות בזמן האחרון, בויאריאל דרך אגב ממש לא מתגעגעים אליו ובתור אחד שראה אותו שם הרבה כבר ידעתי שלא מדובר בבלם לשאיפות של הקבצה, פראן מרידה הגיע ככשרון גדול ובינתיים לא מוצא את עצמו ואת התפקיד שלו, לא נראה שהוא הולך להיות משהו מיוחד.

גם השחקנים שנמצאים כבר במועדון לא מספיק טובים, בונים יותר מדי על השערים של אגוארו ופורלאן ושהם לא כובשים הקבוצה מתקשה לתת שערים, אגוארו בכלל לא מצליח לעשות את הקפיצת מדרגה ודי עומד במקום וכבר אמרתי שבתקופת קיקה אגוארו נראה הכי רע מאז שהגיע לאתלטיקו, רייס לא כובש שערים וב14 מחזורים לא כבש שער אחד שהוא שיחק כמעט בכל המשחקים משחק מלא, סימאו בירידה מהעונה שעברה ולבנות עליו יותר מדי אי אפשר.

בראש עומד קיקה פלורס, שלא הצליח להרים את הקבוצה הזאת לאף מקום, התנהלות שערוריתית בתגובה שלו ללואיס גארסיה, דבר שאסור שמאמן יעשה בטח לא בצורה הזוועתית שהוא עשה, גם היום הוא הורחק והוא מאבד שליטה בקבוצה.

למנות מאמן חדש, ואיכשהו להגיע לאלופות בעונה הבאה, שאבל ראסינו מונה לפני שנתיים הוא הוביל את אתלטיקו לליגת האלופות עם 6 ניצחונות רצופיים, חבל שהוא לא יכול לחזור.

3. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

בהפסקת המשחק הצעקות של קיקה נשמעו חזק אל מחוץ לחלון חדר ההלבשה. בין היתר נשמע:
    "איחרנו לכל הכדורים.
    "אויפלושי רע.
    "גודין רע.
    "אחנו לא רודפים אחרי הכדור ולא איכפת לנו.
    "אתם שבעים מתארים ואין לכם מוטיבציה?"
    ------------------------------------
    שאלה לירדן: מה העמדה המקורית של פראן מרידה? פתאום נזכרתי, שבנבחרת הנוער הוא היה קיצוני שמאלי. או שאני טועה?

4. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזוב דני חבל שאתה מגן על מאמנים..גם אני מעולם לא הייתי בעד שיחליפו מאמן ואני לא מסוג האוהדים ששורקים בוז לקבוצה שלהם ודברים מהסגנון אבל מה שקורה מאז אוקטובר זה מביש..חזרנו כמה שנים אחורה וחזרנו להיות קבוצה בלי שאיפות ומטרות(טוב את זה תמיד היה ולפעמים גם לא ריאליות) אנחנו נראים כמו קבוצת אמצע/תחתית וקבוצות חוגגות מולנו...הקבוצה נבנתה בצורה רעה ואני מודה שבקיץ לא ראיתי את זה וחשבתי שזה היה טוב(אבל אני לא מקבל כסף על לבנות ולהבין בבניית קבוצות) ועכשיו רואים כמה המועדון נכשל..צריך לעשות חושבים ולדעתי המאמן לא מספיק טוב..לא בגלל ההפסדים האלה,אלא בגלל שלדעתי הוא לא מאמן מספיק טוב והוא לא תורם לנו כלום מאז שהוא בא...

נקווה לימים טובים יותר :aaarse:

5. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

קיקה עצמו אומר שהקבוצה חזרב שנה אחורה. וכמו שאז הוא הצליח לשקם, אני מאמין שגם עכשיו הוא יצליח.
    הרכש נעשה בהתאם ליכולות של המועדון, אולי אפילו קצת מעבר.
    ואל תשכח שקיקה מאמן צעיר והוא לומד מטעויות.

6. riquelme1 Member

קיקה מאמן צעיר כבר הרבה זמן, ולנסיה ניסתה, בנפיקה ניסתה והעיפה אחרי שנה, הוא לא הצליח באמת באף קבוצה שהאמינה בו.

הוא כבר ממזן היה צריך ללמוד.

7. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

8. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

קבוצה בפייסבוק שמה חלק מכתבה שהחתימו (או הגיעו לסיכום לא ממש הבנתי) עם השחקן ושבינואר הוא יהיה שחקן אתלטיקו..

יש לי בעיה במחשב וחלק מהאתרים לא נפתחים לי..מישהו יכול לאמת את זה אם זה באמת נכון??

השחקן הזה באמת טוב?? הוא יחזק את הקבוצה?

קראתי יותר מוקדם ראיון של אנריקה סרזו והוא די רמז שאם המצב לא ישתפר קיקה ילך הביתה..

"אני אשאל את המאמן למה הוא לא עשה שום שינוי עד הדקה ה80"

"יכול להיות שבינואר נהיה מחוץ לאירופה ובמקום העשירי בליגה ואסור לנו לתת לזה לקרות"

נערך לאחרונה ב: ‏6/12/10
  9. riquelme1 Member

אני חושב שעל השאלה הזאת, מוראד יכול להנות בתור אחד שעוקב אחרי הליגה הברזילאית. אבל אין ספק שזה שחקן בתפקיד שהכי נחוץ לאתלטיקו...קשר מרכזי.

10. xavi6 Member

דני, ממה שאני זוכר-פראן מרידה שיחק אצלינו באמצע. גם בארסנל אני כמעט בטוח שהוא חילטר יותר באמצע מאשר בצד, אבל צריך לבדוק את זה עם אוהדי ארסנל. הם בטח מסתובבים בדיון של ברסה מחכים לתגובה שתוציא את הרגשי נחיתות אחוצה...

11. riquelme1 Member

לפי המארקה והאס, אליאס הקשר הברזילאי כבר שחקן של אתלטיקו מדריד, הוא גם דיבר בראיון אחרי שקבוצתו קורינטיאס זכתה באליפות שהוא עוזב.

לפי מה שהבנתי קשר מרכזי שיכול לשחק גם מתחת לחלוץ, והיה אחד הברגים החשובים באליפות של קבוצתו העונה.

בכל מקרה, זה לדעתי העמדה שהכי לא צריכה חיזוק באתלטיקו, עם כבר ההגנה או שחקן כנף היה הרבה יותר דחוף, באמצע יש את טיאגו, ראול גארסיה, אסונסאו, סוארס, קמאצ'ו, עכשיו עוד אחד לאוסף?

או שהוא מגיע על תקן המחליף של חוראדו, אבל חוראדו שיחק לרוב בכנף.

האם הרכישה שלו אומרת שהוא יתפוס את המקום של זר שפינה קון אגוארו, כי עם כן זה אומר שלא שסאלביו לא אמור לחזור, וזה פשוט שערוריה.

12. Muurad Member

רכישה מצויינת שלכם.. אליאס שחקן נהדר, שמגיע בגיל המתאים(25) לליגה מתאימה לו כמו כפפה.

הוא קשר התקפי כעיקרון, אבל יכול לשחק גם כקשר מרכזי ותחת מאנו מנזס(מאמן ברזיל כיום ומאמן קורינתיאנס בעבר) הוא שיחק כקשר אחורי, כשאוהדי קורינתיאנס קראו לו 'צ'אבי השחור'... השנה בברזילראו לדעתי הוא היה השחקן המצטיין של הטורניר באופן(יחסית) יציב, אבל בגלל שפלומיננזה זכתה באליפות קונקה יקבל את הכבוד במקומו... לאחרונה הוא קיבל את הזימון הראשון שלו לנבחרת ברזיל, והוא כנראה יהיה חלק קבוע מהסגל בשנים לעתיד, במיוחד כשהוא עבר לאירופה עכשיו.

סה"כ התכונות הטובות שלו הן יכולת המסירה שלו, ההצטרפות שלו קדימה מקווים אחוריים, הבעיטה המצויינת שיש לו מ20-25 מטר עם עוצמה ודיוק אדירים.. הוא גורם למשחק לשטוף ואוהב את הכדור על הקרקע במשחקי צירופים עם החברים שלו לקבוצה.

איך שאני מגדיר אותו הוא ראמירס התקפי ופחות הגנתי(ולראייה הרצון הגדול של בנפיקה להחתים אותו כבר תקופה ארוכה ישר מהמחירה של ראמירס).. הוא רץ בלי הפסקה במגרש ועוזר בהגנה, אבל הוא לא ממש כוח בגלל חוסר הפיזיות שלו - למרות שהוא יכול לזכות בכדורים במרכז, והניסיון של מאנו איתו כקשר אחורי היה מאוד מוצלח והוא פחות או יותר "התגלה" בתפקיד הזה, אבל הוא לא קשר אחורי אמיתי, אלא כמו שאמרתי קשר התקפי שמתופקד כקשר אחורי - ככה שטוב יהיה אם יתופקד קשר אחורי פיזי אמיתי מאחוריו(בקורינתיאנס ראלף עשה את התפקיד הזה יחד עם ז'וסיליי) שייתן לו קצת גב לצאת מידי פעם קדימה מהעמדה שלו.

יש לו דריבל מצויין(ברזילאי לא?) וכאמור מקווים אחוריים הוא מצטרף מצויין להתקפה אם זה עם או בלי הכדור, יש לו תיזמון טוב מאוד בהצטרפות שלו והתמקמות מצויינת באיזור הרחבה עם חוש לאיפה הכדור יגיע - תחשבו משהו בסגנון למפארד - וזה מאוד עוזר לו להבקיע שערים ביחד עם הבעיטה המצויינת שלו מרחוק, והוא יודע לנהל את המשחק מאחור בצורה טובה למרות שלדעתי אין לו ממש את הנוכחות של "בעל הבית" בגלל האופי ההתקפי שלו והרצון שלו תמיד לדחוף קדימה - אבל הוא הראה יכולות הסתגלות כמעט בכל עמדה ותפקיד ששמו אותו באמצע ככה שאני משוכנע שאיפה שיזרקו אותו הוא יהיה מצויין - ואפילו בכנף.

סה"כ לא ראיתי אותכם משחקים יותר מידי השנה, ככה שאני לא יודע בדיוק מה המערך הקבוע ומי השחקנים הקבועים בהרכב, ככה שאני לא יודע איך בדיוק הוא ישתלב ואם זה ממש מה שהקבוצה צריכה(אני בקיץ הייתי בדיעה שאתם צריכים עוד מגן ימיני או בלם), אבל סה"כ בשביל 7 מיליון יורו לדעתי הוא גניבה של ממש.... כשאני רואה את הרננס בלאציו שגם לקח את הזמן שלו בליגה ויצא מאוחר לאירופה והסתגל בלי בעיות בכלל, אני יותר ויותר אופטימי לגבי אליאס שגם המעבר לאירופה יעשה אותו יותר יציב במשחק שלו כמו שקרה להרננס.. הוא יהיה תוספת כוח משמעותית בשבילכם לא משנה מה המצב ומי משחק בקישור שלכם.

נערך לאחרונה ב: ‏7/12/10
  13. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל התכונות הטובות שלו ועד כמה שיהיה טוב..זאת העמדה האחרונה שאנחנו צריכים בה חיזוק...קיצוני/חלוץ סקורר זה יהיה החיזוק הכי דחוף לנו

14. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אליאס יכול לשחק קיצוני ימני, אבל אני רואה את זה כבונוס. הכי חשוב לאייש את העמדה של קשר 50/50 בשחקן נוסף ברמה של טיאגו. נראה לי שזה האיש.
    לפי MD, לויס פריירה ( :aaa8: ) המליץ לשים עין על אליאס והשחקן מגיע אחרי מעקב של שנה וחצי. ההתאזרחות של קון פתחה לו את הדרך.

סרחיו אסנחו ייפגש בסוף השבוע עם ההנהלה בשביל לדעת מה התוכניות לגביו. 3 שבועות שהשוער כשיר וקיקה לא מזמן אותו למשחקים. השאלה עד סוף העונה נראית האופציה המועדפת על שני הצדדים ויש 4 קבוצות ליגה שמחכות להחלטה: מאלגה, סביליה, לה ריאל והרקולס. יש גם קבוצה רוסית ששמה לא מוזכר. אולי זניט, חסר לה שוער. מצדי, רק לא סביליה, אני לא רוצה שאסנחו הישר וההגון יהפוך לפאלופ.

15. xavi6 Member

אסנחו יצא כזה דביל. הבחור היה שוער ראשון של נבחרת הצעירה, קפטן, והילד הקטן דה חאה לקח לו את המושכות. הטעות שלו הייתה ללכת לאת' מדריד. הוא היה צריך לבחור בברסה כשואלדס התחיל לעשות שרירים ופוזות. יכל עכשיו להיות השוער הראשון שלנו. מזלו ששוער זה תפקיד של עד גיל 40. רק שלא יעלם לבינוניות, כי מה שיש לו זה נדיר. לא בטוח שפחות מדה חאה.