אתלטיקו מדריד 10\2009: גם בשנה הבאה תיהיה אירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Sergio Ramos, ‏12/7/09.

1. david silva Member

מאבואה נשאר רק השם, הוא כבר שנתיים לא מוצא את עצמו בארסנל וממעט לשחק. מה שכן אני מסכים שאין כרגע מגן יותר טוב ממנו בסגל.

YYY, בלי מגנים נורמליים אי אפשר ללכת למלחמה, ואם אין כסף אז צריך לפנות לצדקה. זו לא בושה.

הדוגמנית של ריאל לא שחקן יותר טוב מאף אחד מהקשרים שיש היום לאתלטיקו בסגל ( אני מדבר גם על הילדים)

נערך לאחרונה ב: ‏6/8/09
  2. kaz Member

אני דווקא כן מחזיק מגאגו ולא הייתי מתנגד שיבוא אלינו, זה לא שהוא איזה מדרידיסטה מלידה.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

במקרה של אבואה אני חושב שלאור מצבת המגנים הנוכחית זה יהיה חיזוק משמעותי, אבל על פי פירסומים שונים הסכום שארסנל ביקשה מקבוצה איטלקית עליו עמד על כ-10 מ' יורו (אני חושב לא בטוח) שלדעתי זה מופרז לחלוטין בשביל השחקן הזה.

גאגו לדעתי יכול להשתלב בהצלחה מסויימת למרות שאני ממש לא מעריך את יכולתיו, אבל שוב פעם הבעייה היא המחיר. קשה לי להאמין שריאל מדריד תמכור אותו בסכום ריאלי לאתלטיקו, השאלה עם אופציה יכולה להיות עסקה יותר סבירה בשביל אתלטיקו אבל אז המחויבות של השחקן למועדון פחות גבוהה.

4. riquelme1 Member

לאור המצב הכלכלי של אתלטקו, אני מאמין שם ישאילו אותו כרגע אם אופצייה לרכישה בעונה שעברה. העיסקה הזאת זה עיסקה מצויינת לשתי הצדדים, אתלטיקו חייבת קשר בסגנון של גאגו, וגאגו לא ירצה לנגן כינור שלישי לצ'אבי אלונסו- אתלטיקו תשחק בעונה הבאה בליגת האלופות, עונה שנייה ברצף, ואני מאמין שגאגו ירצה במעבר הזה.

5. Sergio Ramos Member

מסכים עם sixtobastia בקשר לגאגו. הוא נקנה מבוקה בסכום העומד על 20 מיליון יורו והמינימום שריאל מדריד תדרוש עליו הוא בין 10-15 מיליון(בדיוק מה שהוא שווה לדעתי), סכום שגם אותו אין לאתלטי יכולת להוציא.
    זאת בעיה של ממש כאשר קופת המועדון ריקה ובמרכז השדה יש כזה חור עצום שצפוי עוד לפגוע באתלטיקו, בייחוד בליגת האלופות. שלא לדבר כלל על הרביעייה האחורית המחפירה שלה, אין ולו שחקן אחד שניתן לסמוך עליו בחלק הזה. המפתח כמעט בכל קבוצה כיום להצלחה הוא בסיס ראוי בחלק האחורי ומרכז מגרש קשיח. כרגע נותר חור ליד ראול גרסיה שלאף אחד ממסכת השחקנים המצויה בתפקיד אין היכולת לכסות, גם לא אסונסאו הבינוני.

6. david silva Member

לאתלטיקו יש בחוד את אחד הצמדים הטובים ביותר בעולם ללא כול ספק, יש לה שני שחקנים מעולים בכנפיים ומספר 10 אדיר בדמותו של חוראדו (אני חולה על השחקן הזה מקווה שהשנה הוא יהפוך לקראק באופן רשמי) כך שמבחינה התקפית כפי שכולם יודעים אין שום בעיה(מבחינת גיבוי סינמה מאוד בינוני לרמות האלה ואני ממש לא יודע עד כמה פצ'קו טוב אם בכלל). מבחינתי זה בגדר חובה להביא את לאפיטה וכמה שיותר מהר.

לאתלטיקו יש מספיק עומק באמצע - RG, אסונסאו, איגנסיו וקוקה שחקנים טובים מאד, השניים האחרונים סופר מוכשרים אם כי חסרי ניסיון.

גם באמצע יש בלמים, אמנם בינוניים. אבל יש עומק. הבעיה היא בגזרת המגנים ועד כמה שאני לא מחזיק מאבואה הוא יותר טוב מכול מגן אחר שיש כרגע בסגל!

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/09
  7. Sergio Ramos Member

הייטינחה, קאבררה, אויפלושי או חואינטו לא ראויים להיקרא "עומק". הם כן ראויים להיקרא שלושה בלמים ביינונים(לגבי האורוגוואי, הוא צעיר מאוד וכפי שכבר אמרתי בעבר, טיפשי לראות בו מושיע או משהו כזה) להחריד שספק אם ייתנו את הטון במשחקים רציניים(לא שמול קבוצות תחתית הם כן נראים נורמלי..)ויצליחו להחזיק את אתלטיקו מעל הקרעקע בשני החזיזות. סביר להניח שאם ראית משחקים שלה בעונה שעברה, אתה אמור להבין על מה אני מדבר כי אין כאן מקום לוויכוח.

כה"ל לגבי מרכז השדה. אסונסאו הוכיח בשנה שעברה שהוא לא יותר משחקן אפור והשניים האחרונים שציינת - ראה ערך קאבררה. זה טוב ויפה שאתלטיקו מחזיקה שני צעירים מוכשרים ככאלה שבבוא העת עשויים לעשות קפיצת מדרגה, לטווח המידי זה כלל לא מספיק. אתלטי זקוקה ל-50-50 טהור, שחקן בסגנון של לוצ'ו גונזאלס יכול להתאים לה כמו כפפה, אבל התקציב...

רסינו ייאלץ להסתפק במועט שניתן לו ולהוציא את המקסימום מהחלק אחורי שאפילו המילה "בינוני" צריכה להחמיא לו.

8. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

לכן אפשר להשלים עם החלק האחורי שלנו. ההגנה זה גם לא הצד החזק של בארסה וריאל. זה בכלל לא הצד החזק של הכדורגל הספרדי. אז בשביל הליגה יש לנו סגל סביר. ולליגת האלופות לא בטוח אם נעפיל אחרי שפלטיני הוריד אתנו לדרג ב'.

9. riquelme1 Member

ההגנות של ריאל ובארסה בלי שום קשר, יש הגנות הרבה יותר חזקות משל אתלטיקו, ולשתיהם יש גם קישור דפנסיבי טוב בהרבה מזה של אתלטיקו שמגה על הגנות סבירות, לבארסה יש את צ'אבי, איינסטה וטורה בקישור, לריאל יש את דיארה וצ'אבי אלונסו, לאתלטיקו יש את מרקוס אסונסאו- זה ההבדל, הקישור של בארסה וריאל מחפה על הגנות סבירות(למרות שלבארסה יש את הבלם הספרדי הטוב ביותר ואת מארקז המצויין, ולריאל יש את אלביול שהוא סביר ופפה).

עוד משהו שיש לבארסה וריאל, ואין לאתלטיקו זה מגנים ברמה גבוהה, לריאל יש את ראמוס, ארבלוואה ובעיה בעמדת המגן השמאלי, לבארסה יש את אבידאל ואלבס, לאתלטיקו יש את ואלרה ואנטוניו לופז\פרנייה, זה עוד הבדל עצום, בלי מגנים טובים אי אפשר להגיע רחוק.

אני גם חושב שהבעיות של אתלטיקו הם לא רק בבלמים, אופאלושי כמה שתמשיכו לעשות אותו גרוע, נכון שהוא לא הרשים בתחילת העונה שעברה, אבל אפשר להבין, הוא הגיע לליגה חדשה, לקבוצה חדשה אחרי 6 שנים בפיורנטינה בה היה הקפטן והמנהיג הבלתי מעורר של הויולה, מדובר בבלם הכי טוב של צ'כיה בעשור האחרון, בסוף העונה שעברה הוא היה מצויין והיה אחד ההאחראים לסיום העונה הנפלא של אתלטיקו. גם במשחקי ההכנה הוא השחקן הכי יציב של אתלטיקו. הבעיה אם השחקנים שמשחקים לצידו, פראה ופאבלו בינוניים, והייטנחטה לא מספיק טוב ובגלל הבעיה בעמדת המגן הוא בכלל משחק בתור מגן ימני, ושכחתי גם את חואניטו הבינוני שבגללו אתלטיקו הפסידה לארסנל.

בקיצר אם, אופאלושי, פאבלו, פראה והיינחטה אפשר לחיות, אם אנטוניו לופז שלא יודע מזה לסגור לשחק בתור מגן, או ואלרה אי אפשר, בגלל זה אתלטי חייבת מגן ימני, אפילו לא מדהים, העיקר מג סביר כמו אבואה למשל.

ההתקפה של אתלטיקו היא אחת הטובות בליגה, ביחד אם ריאל, ולנסיה, ריאל, בארסה וסביליה, ולדעתי גם אחת הטובות באירופה, אפשר לסמוך על אגוארו, פורלאן, סימאו ומקסי, הבעיה זה בקישור ובמגנים.

10. david silva Member

בגדול אתה צודק אבל, שוב, אי אפשר לפתח ציפיות כשיש בעיות בהגנה. ההגנה זה לא החלק החזק בכדורגל הספרדי אבל ראינו בעבר הלא רחוק שפרט לבארסה וריאל, הקבוצות מהדרג הטיפה יותר נמוך כמו למשל סביליה ו-ויאריאל הצליחו בעיקר בזכות הגנות חזקות ונוקשות וכמובן שחקני התקפה מוכשרים.
    הייטינחה בתור בלם הוא בדיחה, ואני זוכר שגם לפני שרכשו אותו אוהדי אייאקס נשמו לרווחה שהוא עף מקבוצתם. בלם שעושה חורים מול קבוצות כמו דה חרשרפ בוודאי שיעשה צחוק מעצמו בליגה הספרדית. וזה מה שקרה.

מבט על קדר ההגנה של אתלטיקו מראה על עומס ומאידך על בינוניות. יש את אלברו דומינגז וקבררה הצעירים, ויש את אופו, פראה, פאבלו וחואניטו הוותיקים. 6 בלמים ואני בטוח שגם אבל עדיין לא יודע עם מי הוא יצא למלחמה. אגב, אני חושב שאסונסאו הוא קשר הורס לא רע בכלל(בניגוד למה שהרבה חושבים, גם לרמות הכי גבוהות), אבל ראול גרסיה לא מספיק טכני ולכן בהרבה משחקים אתלטיקו איבדה את השליטה במרכז המגרש.

11. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

השמועות לגבי גאגו באו אחרי הריאיון המפוברק של קלבר סנטאנה בעיתון הברזילאי Zero Hora. קלבר כביכול טען שבאטלטיקו לא היו כנים איתו, שאבל לא רוצה אותו ולכן קלבר לא רוצה הארכת חוזה. האמת היא שבריאיון דובר רק על האינטרס של אינטרנסיונל בקלבר והשחקן בטח אמר שזה מחמיא וכו'. אבל הוא עדיין רוצה לשחק באטלטיקו ועכשיו הוא רוצה גם להגיש טביעה נגד העיתון.

12. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחר ב 13:00 בספורט 5 וביורוספורט הגרלת מוקדמות ליגת האלופות....

לגבי הרכש, לא יבוא ולא יהיה רכש לדעתי...אין כסף ולא יהיה כסף, לא למכור את אגווארו בסכום הזה, שיביאו 38 מיליון ואת קרבאליו אז שישקלו את זה

13. david silva Member

לא למכור את קון גם אם יציעו את טרי ופרדיננד! אתה רציני? מה יקרה אם פורלאן לא יהיה כשיר, תשחקו בחוד עם סינמה וחרמן?

14. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא בעד למכור אבל שיתחילו כבר לחשוב כמו קבוצה גדולה...לוקחים לנו כוכב ניקח להם כוכב...20 מיליון +דרוגבה וקרבאליו מתאים לי...

שיחשבו כמו קבוצה גדולה ולא יספקו כוכבים לשאר

15. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

היום בשעה 13:00 בספורט 5 וביורוספורט הגרלת מוקדמות ליגת האלופות

היריבות האפשריות:

ארסנל
    ליון
    פנאתינייקוס
    ספורטינג ליסבון
    שטוטגארט