אתלטיקו מדריד 07/08:אחרי 11 שנים,שוב בליגת האלופות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Pipe, ‏5/7/07.

1. Sergio Ramos Member

ואת זה אתה אומר על סמך.....

2. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

:aaarofl:
    וגם אם תוריד פרופיל ותדבר על העשור האחרון, תגלה שאטלטיקו נמצאת בקו עליה, בין היתר בזכות חסוס גרסיה פיטארק שהגיע מולנסיה.
    והיום פיטארק מקרר את השמועות. אטלטיקו לא מעוניינת בארטטה. בסילבה כן, אבל קודם צריך להעפיל לליגת האלופות. אם זה יקרה, תקציב הרכש יוגדל.

3. Pipe Member

דני,
    לא יודע מה חשבת שהתכוונתי, אך כמובן שדיברתי על המילניום : 2000-2007, אני לא חושב שיש ספק בכלל. שתי אליפויות, שתי גמרים אירופאיים, גביע אופ"א, גביע ספרדי, מאבקי צמרת, הכנסות ענפות, שמות גדולים יותר, ניהול נבון. איפה ולנסיה ואיפה אתלטיקו.

4. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

חשבתי שאתה סופר מ-1008.
    בס"כ לולנסיה של העשור האחרון יש את אותו הסטטוס כמו לאטלטיקו של ראדי אנטיץ': קבוצה בינונית פלוס שיכולה לנצל עונה גרועה של שתי הגדולות ולגנוב את התואר. ההבדל הוא שלנו יש את ריאל מדריד שמגרה ומעצבנת וזה דחף אחד חזק יותר בשביל להיאבק על תארים.

5. Pipe Member

העובדות בשטח אומרות אחרת.
    התואר היחיד של אתלטיקו מדריד במילניום זה גביע האינטרטוטו וגביע ספרדי אי שם בסוף עונת 99/00. את רשימת התארים של ולנסיה הצגתי בהודעה הקודמת.
    ההכנסות של ולנסיה גבוהות יותר (מבט חטוף בדוח של ד'לויט מהשנתיים האחרונות מאשר את זה) והאם באמת יש צורך להרחיב על היציבות בקומת ההנהלה והצוות המקצועי? שוב, אין אספקט אחד בו אתלטיקו מודל 00-07 מתעלה מעל ולנסיה. נכון לשנת 2008 דברים אמנם השתנו, ונראה שעליתם על דרך המלך או לפחות על דרך המחשבה המקצועית הנכונה, אבל צריכים לעבור עוד כמה ליטרים של מים בגשר כדי שאתלטיקו תקבל סטאטוס קבע של קבוצה מובילה ויציבה.

6. riquelme1 Member

אוי דני דני שתיהיה בריא, כמה שטויות אתה מדבר לפעמיים.

ולנסיה שתי אליפויות שריאל מדריד הית הקבוצה הכי טובה באירופה, כיום ריאל מדריד היא קבוצה טובה אבל ממש לא הכי טובה באירופה עם הרבה מאוד חולשות ואנחנו רואים את זה בליגת האלופות, ולנסיה לקחה אליפויות שריאל הית עם זידאן, פיגו רונאלדו, נכון שתקופת הגאלקטיקוס די כשלה, אבל ריאל מדריד הית קבוצה טובה יותר מהיום.

בינונית פלוס? ולנסיה? נכון שקאדר השחקנים לא היה מרשים במיוחד, אבל בעידן בניטז לולנסיה הית אחת הקבוצות הטובות באירופה, שגם לקחה את גביע אופ''א והית כוח בכדורגל העולמי, שלא נדבר שהגיע לשתי גמרי ליג תהאלופות. איפה אתלטיקו של העשור האחרון הקבוצה המבולגנת מכול הבחינות, בחירת שחקנים גרועה, הנהלה גרועה ומשוגעת.

רק עכשיו אתלטיקו חוזרת לעצמה, אבל בעשור האחרון היא הית בעיקר בדיחה.

7. -RAUL Member

שיוותרו על הדיו, אין מספיק עצים בעולם.
    18 מיליון על סילבה? שינסו קצת יותר.
    רק השבוע היו דיווחים שולנסיה דחתה הצעה מצד אתלטיקו מדריד על סך 22 מיליון יורו, גם אם זה נכון וגם אם לא, סילבה שווה 30, וזה הסכום שבו ולנסיה פחות או יותר תמכור אותו לדעתי.

8. Sergio Ramos Member

ראול,
    אתה לא חושב שקצת הגזמת? עם כל הכבוד לכישרון של סילבה ולכך שאני נורא מחחב אותו כשחקן, הוא לא שווה יותר מ20 מיליון. מדובר בכישרון מועלה, זה כן, אבל 30 מיליון יורו זה מחיר מופרז לכל היותר עבורו. אבל אתה יודע.... במתכונת הנכוחית שנוצרה בשנים האחרונות, לא אתפלא אילו האמת ישולמם עליו מחיר כזה...

אני חושב שאילו ולנסיה באמת סירבה להצעה של 22 מיליון יורו, כנראה שהיא לא ממש מתלהבת מהרעיון למכור את סילבה, אחרת אינני רואה סיבה לסרב להצעה כזו. סילבה הוא לא איזה מגה-סטאר ברמה אירופאית, אלא שחקן כדורגל טוב וחביב, בטח ובטח לא אחד ששווה יותר מההצעה שאתלטי הביע.

9. REAL MADRID Member

אני מסכים עם שון. זה נכון שאתלטיקו היא כוח עולה כרגע בכדורגל הספרדי, אבל עבור דויד סילבה - לעזוב את ולנסיה שבה האוהדים כ"כ אוהבים אותו בשביל אתלטיקו זה פשוט לא שווה את זה. אם היה מדובר בריאל מדריד או ברצלונה הייתי יכול להבין, אבל אתלטיקו? לא מבין מה יש לסילבה לחפש שם שאין לו בולנסיה. נכון, ולנסיה לא בצ'מפיונס בעונה הבאה ואתלטיקו כן אבל גם ולנסיה תשחק בליגת האלופות בסופו של דבר, אנחנו מדברים פה על ולנסיה לא על לבאנטה..

דור, קשה לי להאמין שפחות מ-30 מיליון יורו ישכנעו את ולנסיה למכור אותו לקבוצה שתאבק נגדה בעונה הבאה אל אותן המטרות.

10. -RAUL Member

דבר ראשון, לדעתי הוא שווה לפחות 25 מיליון, הוא אנדרייטד לדעתי.
    דבר שני.. אם על קאורסמה אינטר שילמה 35 מיליון יורו שהוא לא עשה בערך כלום בקריירה שלו, ועל עוד שחקנים לא קשורים לעולם שילמו סכומים יותר גדולים, אז ולנסיה בכיף יכולה לדרוש 30.

11. Sergio Ramos Member

ראשית, האו לא אנדרטייד(איך רושמים את זה בכלל?), סילבה לפני כעונתיים שיחק באופן קבוע בהרכב של ולנסיה בגין הפציעות החוזרות והנשנות של ויסנטה. הוא לקח את ההזדמנות בשתי ידיים והתחיל לפרוע את הכישרון שלו. העונה שעברה הייתה חלשה בהרבה, אבל על כך לא נבוא בתלונות משום שמובן שהגורם ליכולת החלשה שלו זה השקיע הכללית של קבוצתו.
    בייחס למה שעשה בקריירה שלו עד עתה, אני כלל לא חושב שהוא אנדרטייד, הוא מוערך כפי שצריכים להעריך אותו.

מובן שולנסיה יכולה לדרוש את הסכום הזה, היא אף יכולה לדרוש סכום כפול הוא מכופל... אבל מה זה בעצם סותר? האם זה אומר שהשחקן עצמו שווה את המחיר? לא נראה לי. אני לא בא לזלזל בשחקן, אבל סילבה עדיין לא שחקן שתג מחירו צריך להיות במחיר הנ"ל. הוא כישרון שלא מוצאים כל יום, אבל לא עשה מספיק בקריירה שלו עד עתה בכדי שיהיה שווה 30 מיליון יורו.

12. REAL MADRID Member

אנדר - מתחת/פחות רייטד - דירוג, אנדרייטד = לא מוערך מספיק.

13. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

מבחינתי סילבה היה אחד המצטיינים ביורו ואני אשמח לראות אותו אצלנו. אבל 30 מיליון מאטלטיקו אף אחד לא יקבל. אנריקה סרסו לא סוחר נשק ולא שואב נפט, הוא רק מפיק סרטים.

ולנסיה עם פיוחו לופס הייתה קבוצה מדליקה, ולנסיה של רובן באראחה הייתה קבוצה משעממת אבל יעילה.

14. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

רובן ראמוס חתם על חיזה לשנה עם ופציה לשנתיים נוסות וייסע עם הקבוצה למקסיקו. שנתיים מאז שרובן כיכב בנבחרת עד גיל 17 כמעט ולא שמעתי ממנו ואני כבר התחלתי לדאוג. אבל הנה מגיע הצ'אנס שלו.

15. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אטלטיקו התחילה היום את העונה מהפסד 1:0 לפואבלה. לא נורא, הרכב חסר, כושר פיזי לקוי וגם הגבהים של מקסיקה. הדבר הרע זאת הפציעה של אלקס קייו שהתנגש עם השוער של פואבלה.
    ההרכב הפותח של אטלטיקו נראה מוזר: 4-1-3-2 עם אנטוניו לופס במרכז ההגנה (אולי הסיבה לשער בדקה החמישית) ו-LG כחלוץ. בהמשך כל החדשים למעט קופה קיבלו דקות וגם כל המועמדים להדחה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/08