ארסנל 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Bender, ‏11/8/12.

1. Jack Wilshere Member

חבל, כי סך הכל זו היתה מחצית טובה. הנענו כדור יפה ובביטחון, הגענו לכמה הזדמנויות טובות (ג'רביניו החמיץ ממצב של מאה אחוז שער. גם לפולדסקי היה מצב נוח) ועמדנו טוב מאחור.

ג'רביניו, עם כל המהירות והדריבל, הוא שחקן לא מפותח שכמעט תמיד מקבל החלטות לא נכונות. כנ"ל דיאבי שסיבך אותנו כמה פעמים עם מסירות איומות/איבודים. אגב, בסוף המחצית היה לו מצב מצוין בתוך הרחבה, אך במקום לבעוט הוא שמר על הכדור עם הגב לשער ומסר אחורנית...

הגול כמובן באשמת מאנונה עם מיקום לא טוב, אבל גם ההגנה לא ממש עזרה לו כאשר כדור הקרן ביטל את כל השחקנים כמעט והשאיר את מאנונה להתמודד עם חיות כמו יאיא טורה ולסקוט.

ראמזי באמת היה מצויין. רק שימשיך כך.

נערך לאחרונה ב: ‏23/9/12
  2. alonje Member

נכון שראמזי לא עשה הרבה טעויות אבל זה לא אומר שהוא מצויין.
    מבחינה טקטית הוא לא מתאים לפתוח היום כי זה פשוט מבטל את היכולת שלנו להתקיף בצורה נורמאלית מאגף ימין. הוא חסר מהירות ודריבל, ויחד עם ג'נקינסון זאת פשוט התקפה הגנתית. לדעתי וולקוט או צ'מברליין, למרות הליקויים שלהם, יכלו להסויף מימד חיובי מאוד במתפרצות.

3. Bob_is_gone Member

בינתיים הסיפור הקבוע מולם. אנחנו משחקים טוב, ולפחות שווים להם, אבל הם מבקיעים. השנה קרו כמה דברים בלתי צפויים, מתאים לי גם מחצית שנייה שתפתיע אותי. בכל אופן, כמו שבנדר אמר, זה המקום הכי פחות נורא לאבד בו נקודות, ככה שלפחות טוב שהופענו ומראים שיש קבוצה טובה השנה גם מול יריבות מהרמה הכי גבוהה.

4. מזגן Member

אוי ואבוי לנו הוא חזר...

https://pbs.twimg.com/media/A3fVCp_CcAALfy8.Xxx

מעיל ההפסדים.

5. Bender Member

זה לא המעיל זה מזג האווויר.

שמת מעיל כלומר קר : מעיל --> קר
    כשקר ארסנל מפסידה: קר --> הפסד

לכן נכון ש: מעיל --> הפסד

6. Gunner_ForeveR Member

יששששששש! תיקו תוצאה מצויינת באצטדיון אולי הכי קשה בליגה, ואני מאמין שכל אחד קנה תיקו גם לפני המשחק הזה. את האמת לא האמנתי שנצליח להבקיע, כמעט ולא הגענו למצבים במשחק הזה ושער שלנו לא היה נראה באופק. ובסופו של דבר השער שכבשנו היה גם בעזרת הרחקה לא טובה של סיטי אחרי הקרן שלנו, אז אפשר להגיד שגם היה לנו פה מעט מזל.

מאנונה-חוץ מהיציאה הלא טובה שלו בגול שספגנו, הוא היה טוב היום. היו לו כמה עדיפות טובות. בסה"כ אני חושב שהוא השתפר לעומת העונות הקודמות שלו בארסנל, ואי אפשר לצפות ממנו להרבה בתור השוער השני.
    גיבס-משחק סביר שלו. היו לו כמה איבודי כדור, בקרן שסיטי קיבלה הוא היה יכול להתאמץ ולנסות למנוע את הקרן אבל הוא וויתר מראש. גישה שלא מתאימה ושילמנו ביגללה (אני לא אומר שהוא בטוח היה מונע את הקרן, אבל שווה לנסות). גם המסירות וההרמות שלו מהאגף לא היו טובות.
    קוסיילני-משחק טוב יחסית למשחק ראשון אחרי שלא שיחק הרבה זמן, גם הבקיע את שער השיוויון אז אין ממש תלונות. בסיום הוא כמעט ובישל לאגוארו אחרי הרחקה איומה ובמזל אגוארו לא הכניס את זה. אבל אני חושב שזאת טעות שנבעה מההתרגשות שהוא כבש את השער או משהו כזה, כי זאת טעות שלא אופיינית לו.
    מרטסקר-הפתיע אותי לטובה. משחק טוב מאוד שלו היום. חששתי שהשחקנים המהירים של סיטי יתעללו בו היום אבל זה לא קרה. הוא גם כמעט ולא טעה או איבד כדורים מה שקורה אצלו מדי פעם, במיוחד מול קבוצות חזקות. אבל היום הוא עמד יפה במבחן רציני.
    ג'נקינסון-גם הוא במשחק טוב היום. בכלל הוא עושה התקדמות יפה העונה ולדעתי מה שבעיקר השפיע על היכולת שלו זה הביטחון, העונה הוא נראה עם הרבה יותר ביטחון ואם הוא ימשיך ביכולת כזאת אז יש לנו אחלה של מחליף לסאנייה.
    ארטטה-יציב כרגיל, מניע ומסדר את המשחק שלנו. היו לו איזה 2-3 איבודים מוזרים היום וזה לא משהו שרגילים לראות ממנו, אבל אפשר להבליג.
    דיאבי-מחצית הראשונה שלו הייתה נחמדה, במחצית השנייה הוא כבר היה פחות טוב והוחלף בצדק.
    קאסורלה-מחצית ראשונה טובה, במחצית השנייה הוא היה סביר מינוס. הייתה לו בעיטה יפה וזה היה גם המצב הרציני היחיד שלנו במשחק הזה, שגם סידר לנו את הקרן שממנה הגיע הגול.
    ראמזי-משחק מצויין שלו היום. בכלל משחק טוב שלו מזה הרבה זמן. ללא ספק אחת ההופעות הטובות שלו בקדנציה בארסנל. אם הוא ימשיך ככה אז אנחנו נרוויח. ואפשר להגיד שההחלטה של ונגר להכניס אותו להרכב הייתה נכונה בסופו של דבר.
    ג'רביניו-ג'רביניו שכולנו מכירים, פעיל, עושה הרבה תנועה, מחזיק הרבה בכדור, אבל המוח תמיד בוגד בו. רציתי לדפוק את הראש בקיר אחרי 2 המצבים המצויינים שהוא פספס היום.
    פודולסקי-היה חלש היום, משחק שהוא לא ירצה לזכור, הוחלף בצדק.

ג'ירו, וולקוט לא יותר מדי השפיעו על המשחק בדקות המועטות ששיחקו. בכלל לדעתי חילופים די מאוחרים של ונגר, אבל כך או כך לא נראה לי שזה היה ממש משפיע על המשחק.

7. Emile Zelicky Member

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/547986_424951170897137_1727640319_n.Xxx

8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

תוצאה מצוינת. מאזן הבית של סיטי מדבר בעד עצמו, רק אנחנו וסנדרלנד הצלחנו לעשות את זה בשנה האחרונה, וגם עשינו את זה בהופעה יפה מאד. למרות הפאדיחות בקרנות היום, מדהים לראות איזה שינוי יש בקבוצה בעקבות אימון נכון וביטחון שניתן לשחקנים. פודולסקי וקאסורלה הם שני מנהיגים עם נוכחות, ואין לי ספק שיש להם חלק בשינוי המנטלי הזה, וכמובן גם לסטיב בולד (שיכנס בשחקני ההגנה קשות על מה שהלך בקרנות היום).

ממשיכים את המומנטום, עדיין בלתי מנוצחים, בהחלט כל הכבוד. לצערי עדיין חסרה איכות, ואני חושב שזה קריטי להתחזק בינואר. ווילשייר כמובן יהיה תוספת אדירה, אבל אנחנו צריכים לדעתי עוד שחקן התקפה. ג'רביניו פשוט לא ברמה לדעתי ואין לו מקום בהרכב הפותח. היה גם קצת מדאיג לראות איך סיטי סגרה את המשחק ומנעה מאיתנו להגיע למצבים כמעט כל המחצית השניה. בכל מקרה המצב שלנו מצוין, פתחנו את העונה מעולה ולדעתי בשבת הגיע הזמן לצאת בהצהרת כוונות רצינית, ולתת לצ'לסי בראש.

מאנונה - כבר מול ליברפול, וגם בשנים עברו, ראינו שאין לו מושג בכדורי גובה ברחבה. היום זה עלה לנו ביוקר.
    גיבס - הגבהות זוועתיות מהאגף אבל משחק אחראי וטוב מאד סה"כ, הוא לוקח הרבה אחריות בהנעת הכדור וכרגע מצדיק את הבחירה לא לקנות מגן נוסף.
    ג'נקינסון - אם ימשיך ככה, סאנייה צריך להיות מודאג. פנטסטי.
    מרטסאקר - הופעה מדהימה, פשוט חומה. לא יודע איך הוא נראה כל כך מגושם ועילג ועדיין מצליח לשים את הרגל במקום המדויק כפי שהוא עושה.
    קוסיילני - איזה שער! לדעתי יש לו חלק בשער וגם בעוד כמה פאשלות, אבל הוא כולה חזר מפציעה וזה מובן. חתיכת כאב ראש יש לונגר לגבי מרכז ההגנה.
    ארטטה - מחצית ראשונה למופת, מחצית שניה קצת נעלם והתקשה עם הלחץ של סיטי.
    קאסורלה - טאץ' של קוסם אבל יום פחות מוצלח סה"כ.
    דיאבי - איום ונורא. מחכה בקוצר רוח לווילשייר שיחזור כבר.
    ג'רביניו - עלה בי החשד שמדובר בסוכן חשאי שמטרתו לחבל במשחק שלנו... פשוט לא יאומן כמה שהוא היה זוועתי היום. טיפת מוח אין לשחקן הזה בחיי. ואיך ונגר השאיר אותו על המגרש והוציא את פודולסקי?! התלבטתי במהלך המשחק מי יותר דביל, הוא או דיאבי, וההתלבטות הסתיימה כשהוא פשוט תיקל את ראמזי... אין מילים.
    פודולסקי - בינוני.
    ראמזי - איש המשחק. גאה בו מאד, שיחק חכם מאד ואפקטיבי, גם כמעט סידר לג'רביניו הנעל שער במחצית הראשונה, אבל טאץ' של שחקן ליג 4 מנע את זה.

ונגר הרג אותי כשהוציא את פודולסקי והשאיר את ג'רביניו על המגרש. כאילו לא סבלתי מספיק, עכשיו גם וולקוט (שהצליח מהאגף, כשאף אחד לא לחץ אותו, לתת הגבהה פאתטית ברמות קשות) וגם הוא על המגרש. בסוף זה הגיע ממצב נייח למזלנו.

איזה יום נוראי, ניצחונות אחרי מהפך למחריבי הכדורגל ולטוטנהאם, לפחות עשינו הישג יפה היום.

9. Bender Member

המספרים:

- 5 משחקים.

- 3 משחקי חוץ מהקשים בליגה.

- אנפילד, אתיחד, בריטניה.

- 0 הפסדים.

- 2 שערי חובה.

- 2 טעיות שוער שעלו בשערי חובה.

- 9 שערי זכות.

- 1 סנטי קזורלה

- 1 מיקל ארטטה

- 1 ארסן ונגר

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx :aaarse:

11. Gunner_ForeveR Member

:aaarofl:

12. Bender Member

הפנים כבר קדימה. יש לנו עכשיו שלושה משחקי בית בשלוש טורנירים שונים. מול צ'לסי בבית הקשה בינהם. אבל, לדעתי, בלי קשר לתוצאת המשחק מול צ'לסי, מה שיגיד לנו אם באמת יש סיכוי לאליפות העונה אלו שני משחקי החוץ שיבואו אחרי שלישית משחקי הבית. בווסט-האם ובנורץ'. אם ניקח מזה 6 נקודות, אפשר יהיה להתחיל לדבר על מאבק אליפות לכאורה.

13. Jack Wilshere Member

תוצאה מצוינת.

לדעתי אלמלא ההרחקה הגרועה של לסקוט, לא היינו מצליחים להשוות. ניכר שאין לנו מחץ בהתקפה, בעיקר משום שאין לנו חלוץ ברמה גבוהה, ומשום שג'רביניו לא יעיל ותכליתי, ואין לי ספק שאם היה לנו שחקן יותר מפותח ומוכשר בעמדה הזו, היינו מגיעים להרבה יותר מצבים. למרות שהכדור נמצא אצלו המון ברגל, הרוב המכריע של הפעולות שלו מסתיימות בלא כלום. הוא שחקן לא יעיל, לא חכם, ולכן לדעתי הוא לא ברמה. שימו לב שיש לו גם טכניקה מאוד לקויה בבעיטה. רוב הכדורים שלו עולים לשמיים. מההזדמנות המצוינת שהיתה לו בסיום הוא היה חייב לבעוט לפחות למסגרת.

כנ"ל דיאבי שלדעתי רחוק מלהיות ברמה. נכון, הדריבלים שלו לעיתים שובים את העין, ולעיתים הוא גם משחרר מסירה יפה קדימה, אבל אפשר לראות שוב ושוב שמדובר בשחקן לא מפותח ששוגה בפעולות הבסיסיות ביותר, ובכלל זה בקבלת ההחלטות במגרש - מכדרר שלא צריך, מסבך שחקנים אחרים וכולי.

ראמזי לדעתי היה טוב מאוד היום, בודאי טוב מהרמה הממוצעת שלו. הוא לא איבד הרבה כדורים כהרגלו, שחרר כמה מסירות יפות, היה מעורב במשחק. רק שימשיך כך.

קוסילני בהופעה מצוינת, בודאי בהתחשב בכך שהוא לא שיחק מפתיחת העונה. יחד עם זאת, ראוי לציין שהוא עשה שגיאה איומה כשהרחיק ישר לשחקן של סיטי ורק בנס זה לא נגמר בשער.. כפי שאמרתי, התחושה שלי היא שקוסילני, ורמאלן, סאנייה לכשיחזור וגיבס מהווים את אחת ההגנות הטובות ביותר שהיו לנו בשנים האחרונות, ואני מאוד מקווה שזו ההגנה שתרוץ לאורך העונה.

לדעתי ההתקדמות של ג'נקינסון היא בלתי נתפסת. נכון שלעיתים הוא נראה הלום קרב, אבל אפשר לראות שהוא הרבה יותר נוח עם הכדור, מדויק יותר במסירה, סולידי ואחראי מאוד במשחק ההגנה, ואפילו תורם לעיתים מבחינה התקפית. זה נזקף כמובן אך ורק לזכותו של ונגר שכבר הוכיח שהוא מסוגל להפוך נגרים לשחקנים מצוינים (ע"ע סונג, פלאמיני ועוד).

פודולסקי במשחק חלש מאוד. גם קאזורלה לא היה מספיק מעורב וטוב. ארטטה סולידי ויציב כהרגלו.

וולקוט לא תרם כלום מאז שנכנס, וחבל. לדעתי נכון יהיה למכור אותו בינואר. הוא לא היה שחקן, ולא יהיה שחקן. יהיה מספיק קבוצות שיהיו מוכנות לשלם עליו סכום דו-ספרתי, וצריך לקחת את הכסף שנקבל עליו ולהביא קשר או חלוץ ברמה.

אני הייתי ממשיך עם מאנונה בשער. למרות הטעות בגול, אני חושב שהוא עשה התקדמות יפה וצריך לתת לו להוכיח את עצמו לאורך זמן. אם הוא ימשיך לעשות טעויות, צריך לשקול מחדש. לטעמי יש משהו באיטלקי החסון והמאיים הזה, ורק הזמן יגיד אם אני צודק..

ATID

14. skyday20 Member

זה בעצם ליג 2... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_santa.Xxx
    אין ליג 4

15. סדרו קייטע Member

הסיכויים של ארסנל להיות במאבק האליפות כמעט ולא תלויים בה למעשה. כל עוד לא יהיו פציעות קריטיות לשחקני מפתח (בעיקר קאסורלה שאין תחליף ליצירתיות שלו בסגל) וג'ירוד יכנס לכושר טוב, סביר שהיא תעשה את ה75 נקודות שלה. השאלה היא האם מספר כזה יספיק בכדי להיות במאבק וזה תלוי בכושר של הקבוצות ממנצ'סטר.

אני לא חושב שארסנל יכולה לעשות 85 נקודות בעונה בסגל הזה.