ארסנל 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י AW forever, ‏12/7/11.

1. ArsenalFan Member

Never say never זה נחמד, בפועל הסיכוי הוא אפסי ואנחנו לא משחקים נגד פראיירים, גם לשאננות שמילאן אולי תושפע ממנה יהיה גבול מסוים והוא לא יהיה 5:0... כל שחקן בכיר שאנחנו מעלים ביום שלישי הקרוב נמצא באותה סכנה בה היה אנדרה סאנטוס במשחק נגד אולימפיאקוס. תמרור האזהרה כבר כאן. אני הייתי עולה עם שחקנים מחליפים ועם כמה ילדים, אבל ונגר לא יעשה דבר כזה ואני משוכנע שגם ואן פרסי ירצה לשחק. הייתי מציע שאם אנחנו לא ביתרון 2:0 במחצית נגד מילאן (ולא נהיה), אז שיוחלף במחצית. מעבר לכך, מסכים עם רפאל שיש כמה שחקנים שזקוקים בדחיפות למנוחה - במיוחד אלו שהיו השבוע גם במשחקים הבינלאומיים (סונג ו-ורמאלן בראשם).

גם השבוע השמפניה של איש המשחק הלכה לרובין ואן פרסי, גם השבוע הוא בחר לתת אותה לשחקן אחר. בשבוע שעבר וולקוט, השבוע שצ'סני. כנראה שאין כבר מקום במרתף היינות...

עדכון פצועים: ארטטה בבית החולים עם זעזוע מוח "חמור" (קשה להאמין שישחק נגד מילאן), על דיאבי לא אמרו שום דבר אבל זה נראה כמו האמסטרינג. הוא נזרק למים העמוקים מוקדם מדי. תוסיפו לזה את ראמזי שגם ככה מחוץ למשחק הקרוב, ופתאום יש לנו חור גדול מאוד במרכז השדה.

2. Bob_is_gone Member

צודק בהחלט. השחקנים נראו היום גמורים. חסרי אנרגיות לחלוטין. נראה כאילו זה לא אותה קבוצה שעלתה שבוע שעבר מול התרנגולות, למרות ההרכב הזהה. אני חושב שהשבוע מנוחה שקדם למשחק הקודם היה מרכיב עיקרי לאנרגיות שהצגנו.
    והמשחק מול מילאן כ"כ קרוב - מבטיח שהשחקנים יהיו רק עוד יותר עייפים. ברור שהיה עדיף לנצח את מילאן (1-0, לא 5-0...) ולנסות להחזיר משהו מהכבוד אחרי ההשפלה, אבל מה לעשות.. הסגל שלנו כ"כ קצר ובשביל לקחת את המקום הרביעי חייבים לשמור על שחקני ההרכב בריאים וטריים.
    העניין הוא, כמובן - מי בדיוק יחליף את רובין, סונג, ורמאלן, קוסיילני?
    המצב קשה. כאילו לא חסרו לנו מספיק פצועים - עכשיו ארטטה... החלטה קשה לונגר - האם לעלות עם שחקנים כמו צ'מאח, סקילאצי', פארק, מיקל ולהסתכן בתבוסה? לדעתי כן ובתקווה שמילאן לא יעלו הרכב חזק מדי גם הם.

בקשר ללמשחק היום - הזוי ביותר. כל הכבוד לליברפול, שגם להם היו הרבה שחקנים ששיחקו באמצע שבוע, ושגם להם היה משחק ארוך ותובעני בשבוע שעבר. ובכל זאת הם באו עם אנרגיות כמו שקבוצה צריכה להיראות. הלוואי והיינו גם כך.
    בסופו של דבר גנבנו ניצחון מתוק, אבל משחקים כאלה מזכירים לנו שהקבוצה השנה בינונית כל כך...

אין יותר סופרלטיבים שאפשר לתת לרובין. סוג של אלוהים בצורת שחקן כדורגל.

3. Gunners Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    מסכים איתך בכל מילה ומילה, אלכס סונג העונה עם כדורים מעולים (כמה בישולים יש לו העונה כבר?)
    ואן פרסי, איזה שחקן, איזה חלוץ, איזה מנהיג!
    כיום, הוא כבר מתקרב לפורטוגלי ולארגנטינאי הסקוררים ואני באמת חושב שזה יהיה בזיון אם הוא לא יזכה בתור כדורגלן השנה באנגליה, שיחקנו כל כך בינוני, אבל זה היה עוד ניצחון מרגש לעונה המוזרה הזאתי, שכולה עליות וירידות.
    אני רוצה שונגר יראה את הגולים של רובין העונה שוב ושוב עד שהוא יחליט להחתים אותו על כל מחיר, ומגיע לו הרבה יותר!
    פודולסקי תהיה החתמה טובה, ונקווה שהנסיך ישכנע גם את חברו מריו גצה להצטרף ואז נתחיל להתמודד על תארים.
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

4. AW forever Member

בנדר,

מה שאתה אומר זה טוב ונחמד, רק שלא מקבלים פרסים על אמון בשחקן פצוע. בסופו של דבר יש לו רק קריירה אחת ואם הוא ירגיש שבמקום אחר הוא יוכל למקסם אותה אז זה מה שהוא יעשה.
    43 שערים ב44 משחקי ליגה... פשוט מדהים.

5. AronB Member

אגב, שימו לב לתנועת היד של ואן פרסי אחרי שהוא מתקל את מרטין קלי. אני שמתי לב עוד בשידור החי, אבל לא חשבתי שעוד אנשים ישימו לב. זה עולה עכשיו לאינטרנט ומתחיל לרוץ בטוויטר וזה עלול, רק עלול, להיגמר רע.

6. Bender Member

אני חושב שהעונה הזאת היא בדיוק "הפרס" שלו זכינו. זה לא בא בחינם וזה לא בא סתם ככה. זה כי השקענו בו. זרעת - תקצור. עכשיו אנחנו קוצרים, אין פה שום חוסר הגינות לרובין ולא מגיע לו להיות בשום מקום אחר יותר.

7. Bender Member

אני לא רואה סיכוי שאנחנו נוותר על המשחק מול מילאן. זה משהו שהוא יותר גדול מחישוב קר של מנוחה ועייפות. זה הכבוד של המועדון, הכבוד של המפעל, והכבוד של השחקנים. כולנו יודעים שיש לנו שערים לתת. מה עם נוביל 1-0 אחרי 20 דקות? אולי נוביל 2-0 במחצית? לא שווה לתת את הכול?

אני יודע שלא נעבור את מילאן. אבל הכבוד של השחקנים ושל המועדון לא ייתן לנו לוותר על המשחק. לפחות אני מקווה שזה נכון.

8. AronB Member

למרות שחלפה שעה קלה אני עדיין לא מצליח לעכל את העובדה שאנחנו גנבנו היום ניצחון ולא נגנב מאיתנו אחד כזה. העונה הזו מלאה בעצב ושברון לב מחד, ומאידך ברגעים של אושר צרוף שייזכר לשנים רבות (צ'לסי, טוטנהאם). אבל יותר מהכל - זו פשוט עונה הזויה מבחינתנו. זו קבוצה אחרת מקבוצת 'הדור ה-3 של ונגר', לטוב ולרע. לטוב עם הרבה פחות נאיביות והרבה יותר ניסיון, לרע עם חוסר עצום ביכולת, בברק וביכולת לבצע רוטציה.

אבל אין כמו הרגעים האלו בשביל לזכור כמה הקבוצה שלך יכולה לעשות לך טוב. ארסנל עלתה היום למשחק ונאכלה ע"י ליברפול. נכון, היה חוסר צדק עם הצלילה של סוארז והעבירה המכוערת של ספירינג, אבל בשורה התחתונה הסקאוזרס שטפו את המגרש, הגיעו למצבים, חתכו את ההגנה בקלילות והיו צריכים, תאורטית, לנצח היום 5-2 לפחות. אבל המזל היה לצידנו היום, כמעט בכל מובן אפשרי: הקורות באנפילד רעדו והרגליים של שחקני ליברפול התבלבלו. בלי לשכוח כמובן, את האיש שנגמרו כל הסופרלטיבים עליו, רובין ואן פרסי. שחקן השנה באנגליה, חתום. לא סילבה ולא אף אחד, רק רובין.

מקצועית אפשר לציין לטובה רק מספר מצומצם מאוד של שחקנינו; ביניהם, וויצ'ך שצ'זני, שהיה חייב לקבל MoTM על מופע מרהיב בשער, שמזכיר לנו כמה מוכשר הוא. בקארי סאנייה, שממשיך להוכיח שהוא אחד המגנים הימניים הטובים בפרמייר-ליג (אם לא הטוב שבהם) וממשיך להזכיר כמה הוא היה חסר. ואיך לא, השלישי הוא רובין ואן פרסי. Captain Van-Tastic, We don't need batman we have Robin ואפשר להמשיך עוד שעות... אני פשוט אשתוק, נגמרו לי המילים עליו.
    תומאס ורמאלן סביר, אבל ההגנה לא תפקדה היום (למעט השניים שצוינו לעיל). כך גם גיבס, שלמרות שהשתדל והתאמץ, היה לחור מהלך וקוסיילני, שמזכיר את השוקיסט של החצי הראשון של 2011, למרות שיש חוסר מזל מסוים בשער העצמי (והעובדה שלא הפסדנו עשויה להוות ריאקציה חיובית עבור הביטחון העצמי שלו).
    אלכס סונג הופך, אט אט, לאחד השחקנים שהכי מאוסים עליי בקבוצה הזאת. 90 דקות הוא לא עושה שום דבר, חוץ מלהימנע מהתעסקות בפעולות הגנתיות שלשמן הוא נמצא שם ולאבד כדורים בניסיון לצאת כוכב גדול. העניין הוא שפעם ב-5 מסירות בערך יוצאת לו מסירה גדולה (והיום, חוץ מהבישול, הייתה לו מסירה נהדרת לגיבס שהסתיימה בבעיטה של וולקוט שנהדפה ע"י ריינה), שבדרך כלל גם נגמרת בדרך שאי אפשר לשכוח (קרי: שער שני של וולקוט, וולה ענק של ואן פרסי, עוד וולה ענק של ואן פרסי וכו') ואז נשכחת העובדה שאת העבודה שלו, קשר אחורי, הוא בכלל לא מבצע.
    תומאס רוזיצקי חסר לסורו ובניון, שהתבטא היום בצורה חריפה, מאוד מזכיר את הבלרינה הצ'כית.
    וולקוט משתדל אבל חמור גדול הוא היה, נשאר וכנראה שגם יישאר. בג'רביניו מאסתי ואבו דיאבי, על אף כל הביקורות, מעורר אצלי רחמים. באמת, שחקן שלא מצליח להשלים משחק וחצי (או במקרה של היום חצי משחק), לא נותר אלא לרחם עליו. הבעיה היא שהבחור בן 26 תכף.

סקיי מדברים על כך שמיקל ארטטה בבית חולים, אבל כבר במהלך המשחק שדר הקווים מסר שהצוות הרפואי של ארסנל טען שארטטה בסדר, אבל שהוא נלקח לבית חולים על מנת לערוך כמה בדיקות ליתר ביטחון. בכל אופן, שוב ראינו איך זה נראה בלי ארטטה וזה לא משנה בכלל שראמזי ודיאבי פצועים, כי ממילא הם לא היו יכולים למלא את מקומו.

מילה טובה לאוהדי החוץ הנהדרים, שהגיעו היום לאנפילד ונשמעה צעקתם טוב מאוד. שאפו!

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/12
  9. Bob_is_gone Member

בעיקרון אני מסכים איתך. תיאורטית, הייתי רוצה שנרכיב את ה-11 הכי טובים מול מילאן ושננסה לפתוח חזק ולראות מה קורה. אבל אנחנו לא חיים בתיאוריה, ולדעתי כן יש מקום לחישוב קר.יש לנו כבר עכשיו המון פצועים. קוסיילני נראה גמור היום. גם סונג וסאנייה נראו עייפים. שחקני הזכוכית גיבס, רוזיצקי ובניון תמיד בסיכון. ולאבד את רובין במשחק כזה יהיה נורא (למרות שכמובן אם הוא יבקש לשחק הוא אכן ישחק) מילא זה היה פיגור 2-0, אבל 4-0? יותר מדי. צריך להיות ריאלים ולהתרכז במשחק הבא מול ניוקאסל, שהוא חשוב מאוד.

10. 亚历山大帕托 Member

ברור ששווה לנסות בכל הכוח. לפחות על הכבוד. גם 6:3 ייראה יותר טוב מ-4:0 בסיכום, אבל העיקר להפגין אופי שיכול להיות חשוב להמשך העונה.

אמברוזיני מושעה, מונטארי ופלאמיני מחוץ לרשימת הצ'מפיונס, בואטנג, סיידורף ומרקל פצועים, אקווילני לא כשיר למרות שאמור להיות בסגל. יש לנו עוד קשרים פצועים שגם הם לא יכולים לסתום את החורים וזה מדהים שבכלל יש לנו שלושה להעלות בהרכב. אלה יהיו אותם השלושה שנשחקים משחק אחר משחק - נוצ'רינו, ואן בומל ועמנואלסון. אתם תשלטו בכדור, אתם תתקפו ואתם תכבשו. אני רק מקווה שאוקס שוב לא יפתח...

11. gilshan Member

עדי, ברור שהסיכוי הוא אפסי ולא התכוונתי לזה ברצינות, אבל אין לי ספק שהרכב חזק יעלה ולצערי ההרכב הזה יכלול את ואן פרסי. מבחינתי המשחק הזה מיותר ורק יכול לגרום נזק, גם אם ננצח (ולא נעלה).

12. Raulito Madridista

ארסנל עמדה כל-כך הרבה פעמים בצד השני המתוסכל עם הפסדים 'חריפים' כאלה בניגוד למהלך המשחק ואם לא העונה אז בשנים עברו - כך שמגיע לה פעם אחת ליהנות. בכל-אופן, גם המשחק הזה לא חידש שום דבר על ארסנל, אולי להוציא את שצ'נסי שנראה טוב בין הקורות יחסית לגילו והרבה מעבר לליצנים אחרים כמו אלמונייה או פאיבאנסקי אבל היום היה באמת פנומנלי.

* ואן-פרסי החלוץ הטוב ביותר בעולם היום בצוותא עם אגווארו. הגול באשמת ריינה אבל איך הוא עמד נכון עם הגוף ובעט עם כל-כך הרבה רגשת. ממש כאילו יש עליו רוח משגיחה שכזו.
    * סאנייה נהדר גם התקפית וגם הגנתית והוא היה כל-כך חסר לארסנל בחודשים רבים העונה.
    * קוסייליני יגרור פאניקה בכל הרחקה, אל תתפסו אותי במילה אבל יש לו יותר מגול עצמי אחד העונה. נו באמת זה מביך.

ונגר ביצע היום חילופים מאוד התקפיים - הבין שעם תיקו הוא לא יגיע לשום מקום והגיע הזמן שיבצע את החילופים האלה בזמן. דווקא דלגליש היה צריך 'להמר' והכניס את בלאמי כל-כך מאוחר. המלחמה על המקום הרביעי תיהיה בשיניים עד הסוף.

13. Gunners Member

אני אנפץ לך את הרגע בכך שאוקסלייד כן יפתח.
    בנוסף, אני מאמין שנראה את ראש ביצה ופביאנסקי, אבל מה שחשוב הוא שלא יפצעו שחקנים במשחק הזה.
    אני מקווה שפארק ישחק גם כן.

14. The_Arsenal Member

ראש ביצה פצוע תודה לאל. ואין לי ספק ששצ'סני יפתח. דחילאק זה ליגת אלופות לא קארלינג קאפ.

15. Gunners Member

בכל זאת נראה הרכב צעיר שלא תראה כל יום.

סטיבי ג'י,
    לאן נעלמת?