איזו התנהלות כלכלית בזיונית. 71 שחקנים שמקבלים משכורת?! לא פחות מפסיכי. בנוסף, מה עשו גאזידיס וטום פוקס (WHO?) שמגיעים להם בונוסים? זה לא שהמועדון באיזה פסגה חיובית כלשהי. וזה עוד לא לדבר על הבזבוז הנפשע ל 56 מיליון ליש"ט. 10 מיליון על ארטטה?! 9 על פר? בזבוז לשמו
תרשו לי להיות קצת סקפטי לגביי המספר (71), כל עדו לא תצא רשימה המכילה פירוט מלא של השחקנים, אתקשה מאוד להאמין שלא הכניסו לשם את עשרות הצעירים שמקבלים עד 1000 לישט לשבוע, שזה כסף קטן בנוגע למה שהוזכר לגביי בנדטר.
הריסרבס שלנו הערב מול נוריץ', וזה הסגל למשחק: Arsenal squad: James Shea Carl Jenkinson Jernade Meade Nico Yennaris Martin Angha Ignasi Miquel © Yossi Benayoun Oguzhan Ozyakup Marouane Chamakh Ju Young Park Andrey Arshavin Benik Afobe Sean McDermott Zak Ansah Elton Monteiro Kyle Ebecilio סגל הריסרבס הכי חזק אי פעם? ג'נקינסון חוזר מפציעה.
אלו 71 שחקנים שנמצאים על חוזה מקצועני (טירוף). כ-20 מתוכם מושאלים לקבוצות אחרות. מעטים השחקנים בארסנל שמקבלים 1,000 פאונד לשבוע, תהיה בטוח - רובם מקבלים כסף רב מדי שהוא פשוט לא נחוץ. בסופו של דבר, ארסנל משחדת שחקנים צעירים ומשלמת להם כסף טוב בהרבה ממועדונים אחרים - מדיניות הצעירים המכוונת הזו יצאה משליטה. העניין תלוי ב-100 אחוז על ונגר, בזה אי אפשר להאשים אף אחד אחר. זה גם חלק בלתי נפרד ממדיניות שכר הזויה שאותה הקפיד ונגר ליישם. אני קראתי היום את כל הטורים, ההערכות, הבלוגים והציוצים ממפגש ה-AST וחשתי כזו בחילה, פשוט בא לי להקיא ממה שהולך בארסנל. לא ייאמן לאיזו תסבוכת הצלחנו להכניס את עצמנו במו ידינו, וה-כ-ל מפני שהיינו במקרים רבים מדי Penny wise, Pound foolish. אוטוטו ייצאו הפרסומים הרשמיים ואיוון גאזידיס יספר לנו כמה שהמצב נפלא ו-Sustainable, בחסות הרווחים העצומים ורזרבות המזומנים הנאות (הסיבה היחידה שאנחנו רווחיים היא מכירת שחקנים, שלא תטעו. ועל זה הפקידים בחליפות מקבלים בונוסים). ובסוף מכל הממבו ג'מבו על הפייננשל פייר פליי וכמה שאנחנו תומכים בזה וכמה שזה ייטיב עם מועדונים כמו ארסנל, אנחנו עוד נהיה הקבוצה הראשונה שבאופן רשמי לא תעמוד בתנאים ונחטוף את האש מאופ"א. זה באמת יהיה צחוק הגורל. אין לי יותר מה לומר חוץ מזה שסטן קרואנקי הוא פשוט חתיכת חלאה יאנקית מטונפת. קצת פחות משנה בתוך תקופת השליטה המוחלטת שלו וניתן לומר כבר שהאיש הזה הורס את המועדון. הבעיה הכי גדולה היא שהוא בקושי התחיל במלאכת החורבן. בלי השקעה שלו מהכיס בדרך כלשהי (הנפקת זכויות, שת"פ עם אוסמאנוב, הזרמת הון לחיסול החוב על האיצטדיון), אנחנו אבודים בשנים הקרובות. ונכון להיום, ההנהלה שלנו פוסלת על הסף כל אופציה כזו - ברור, עדיף להפיל הכל על כתפי האוהדים. מעולם לא הייתי יותר מדוכא או פסימי מהכיוון של המועדון. זה הולך להיות כ"כ כואב להיות אוהד ארסנל בשנים הבאות, הדרך לעתיד טוב יותר (שעוד יגיע, מועדונים ענקיים תמיד חוזרים למרכז העניינים גם אחרי משברים) תכלול עוד הרבה מאוד מורדות.
אלו גם היו שתי המסקנות העגומות שלי מהמעקב אחרי הפגישה הזו. ההנהלה תילחם בשיניים ובציפורניים לא להכניס את אוסמאנוב, הקבוצה גם לא רווחית וגם לא זוכה בתארים, בניגוד לצפירות ההרגעה שכל עונה שחררו לנו- לא להעפיל לליגת האלופות יהיה אסון קולוסאלי ולכן אני די בטוח שבמידה ולא נצליח לעשות את זה העונה וונגר ישלם את המחיר. לא ממש התרגשתי ממצבת השחקנים הגדולה שלנו- כאמור חלק נכבד מהם מושאלים, ומלבד כמה מקרים בולטים (בנדטנר, אלמוניה, דנילסון) אפשר להיפטר מהם די בקלות אם רוצים. זה לא כ"כ משנה לדעתי אם עושים סקאוטינג על שחקנים כשהם כבר תחת חוזה במועדון או לא. אני די בטוח שיש מודל כלכלי שמראה כמה זה יכול להיות שווה מבחינה כספית (במיוחד אם מוכרים את השחקנים...) ואין לי בעיה עם הגישה הזו. מה שכן, לצידה חייבת להתנהל מדיניות רכש של הוספה קבועה של שחקני איכות מוכחים ברכש. זה מה שחסר לארסנל, זה הגרוש ללירה שהיה חסר לקבוצה של ערב גמר גביע הליגה מול בירמינגהאם. בנוגע לקבוצה הנוכחית- היא נבניתה בחופזה, עם דגש על ניסיון, אבל עם התפשרות על איכות (ארטטה, מרטסאקר, סנטוס, בניון) כשבמקביל לא עלה ססק/נאסרי חדש מתוך מערך הסקאוט (ראמזי הוא ממש לא, ווילשייר פצוע, AOC הוא פרוייקט לשנה הבאה) וה"צוות המסייע" (סונג, ג'רביניו, סאנייה, ורמאלן) לא מספיק יציב/יותר מידיי פצוע. נשארנו עם חור בעמדת המגן השמאלי, ועם בור בעמדת החלוץ המחליף. בשביל לטפל בכל הבעיות האלה חייבים מקום רביעי, כי פה צריך רמונט, ורמונט עולה כסף, ומי ישלם? בנון?
הנרי לאנסברי נכנס לעמדת השער במשחק של וסטהאם מול בלקפול, הוא הצליח לשמור על רשת נקייה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx http://d.yimg.com/i/ng/sp/empics/20120221/21/917234384-21022012213322.Xxx https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/428181_233537456741289_145423515552684_454994_1869708599_n.Xxx
ואחרי שאני רואה את נאפולי לא נשאר לי אלא לקנא. חוץ מזה שכול שחקן שם נראה לי נכנס להרכב שלנו היום, רוח הלחימה, התעוזה, החידוש בצורת המשחק... פשוט תענוג צרוף. המישאק נראה כמו נאסרי +, קבני ולאבצי משחקים כאילו החוזה שלהם תלוי בכך, והקבוצה כולה רצה ונלחמת כמו מטורפת. אוי, כמה שזה יפה ככה זה כואב...
רגע רגע שאני אבין. המועדון לא רווחי ללא מחירי הכרטיסים הגבוהים ומכירת שחקנים?! אז איזה Sustainable בתחת שלהם?! מה גם שנראה כמה הוא ססטיינבל אחרי כמה עונות באירופה ליג.
קבאני שחקן מדהים, שעקומת השיפור שלו לא נעצרה עדיין לדעתי. הייתי מחתים אותו בשניה. שילוב של כישרון, יכולת פיסית, אינטיליגנציה והתלהבות דרא"מ שנראה לי שלא תסתיים עד שהוא יהיה בקבר. אגב בנדר, אי אפשר לשפוט מהמשחק הזה - כשהחבורה של הכחולים מדושני הפאונדים האלה נמצאת מולך, איך אפשר שלא לרצות בטירוף לנצח אותם? אפילו אנחנו עשינו את זה השנה!
חשבתי שזה חד פעמי ששלושתם יעזרו קצת לריסברס במשחק אחד. אני קורא עכשיו שזה מהלך קבוע, זהו הם שחקני מילואים של ארסנל, איזה משפיל זה. לא מתאים לארסן מהלכים מהסוג הזה.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_study.Xxx http://www.metro.co.uk/sport/football/8908...rsenal-reserves
לאבזי לארסנל יכולה להיות עסקה אדירה. הוא חלוץ יוצא מין הכלל שהתרומה שלו מגיעה יותר בבישולים, אין לי ספק שהוא יתרום יותר מג?רביניו או וולקוט במישור הזה.