ארסנל 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י AW forever, ‏12/7/11.

1. AronB Member

אם יורשה לי להתחיל בלענות לך על השאלה...

לתהות לגבי גדולתו של ארסן ונגר כמנג'ר* גדול זה או ליצנות, או זיכרון מאוד, מאוד קצר. גם מקטרגיו הגדולים ביותר בדיון הזה לא טוענים דבר שכזה. איך בדיוק אפשר לפקפק במה שארסן ונגר הביא עמו לארסנל? הוא לא רק הפך קבוצה "ג'ורג' גרהאמית" (של 1:0 ו-Boring, Boring Arsenal) לקבוצה אטרקטיבית (ורק לשם ההבהרה: אין פה זלזול ו/או הורדה ברמת הקבוצה ו/או בג'ורג' גרהאם), תווקפת ומפרקת, שמשחקת משחק תכליתי, מסודר, יפה ואלגנטי, אלא גם הגיע איתה להישגים יוצאי דופן - 49 משחקים ללא הפסד, אליפות ללא הפסד ו-10 משחקי CL ללא ספיגת שער הן רק חלק מהדוגמאות.
    בנוסף, על שמו של ארסן ונגר נרשמים כמה מגדולים השחקנים שאני ראיתי ואני בטוח שכמה מהם גם תופסים לגביך: תיירי הנרי, פרדי ליונגברג, פטריק ויירה, דניס ברגקאמפ, מארק אוברמארס, ססק פברגאס, רובין ואן-פרסי ועוד כל כך, אבל כל כך הרבה, שאין לי בכלל חשק ורצון להמשיך ולהדגים.
    אמנם לא על כולם הוא חתום לבד, אבל ונגר היה (ותמיד יהיה) אחד האשפים הגדולים ביותר בפיתוח ובקידום של שחקנים צעירים.

לגבי ההשוואה שעשית - לטעמי היא מעט גסה ו'פוטבול מנג'רית' מדי. כמו שאמרתי בפוסט הקודם שלי: זו לא הייתה הופעה יוצאת דופן מצד מילאן. זו פשוט הייתה נפילה, טיפיקלית עד כדי גרוטסקית, של קבוצה שכל אוהד ארסנל ממוצע למד להכיר עם הזמן. לארסנל אין אופי ואין יכולת אמיתית לנצח קבוצות גדולות באופן קבוע (ואני ממש לא מפקפק ב3:1 וב5:3 על צ'לסי, אבל עדיין בשניהם נפגשנו עם קבוצה ששיחקה יחסית חלש).
    הקבוצה של היום הגיעה לשיאה שלאחריו היא התפרקה בדיוק לפני שנה: 16.2.2011.
    בשורה התחתונה - מה שעשה את ההבדל אתמול, לדעתי, הם שני דברים:
    1. האיכות הבסיסית - למילאן, מה לעשות, יש פשוט הרבה יותר איכות. זלטאן הוא שחקן נהדר למרות הכל וכשאתה לא סוגר אותו אתה משלם (ואת ואן פרסי סגרו טוב מאוד), טיאגו סילבה, נוצ'רינו ובואטנג הם פשוט שחקנים טובים בהרבה על דג'ורו, רוזיצקי ות'יאו וולקוט.
    2. הניסיון - ופה בכלל אין מקום לדבר. עזוב את סיידורף; אמברוסיני, זלטאן ואביאטי הן כבר דוגמאות למשהו שלנו אין בכלל. רמה או כשרון לא תופסים כשאתה לא יודע איך לצאת ממשברים תוך כדי משחק, או לפחות לנצל קבוצה שנותנת לך.

2. ARSI Member

דונט וורי בי הפי. שמעתי שדניס ברגקאמפ, בן 42, בלי חוזה וארסן זומם לחטוף אותו. הוא לא יעשה את זה במטוס כמובן, אם כי באוניית פיראטים.

3. VAR Member

ציפיתי לתגובה מהסוג הזה אז אני אתקיל אותך בעוד השוואה - הפעם בין מאמנים. קרלו אנצ'לוטי, שהוא מאמן הרבה פחות מוערך מארסן ונגר (מנג'ר, אני יודע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx), אימן במילאן 8 שנים, שזה בדיוק חצי מונגר. בשנותיו כמאמן הוא זכה באליפות אחת ו-2 גביעי אירופה, לעומת 3 אליפויות של הצרפתי (עזוב גביעים מקומיים), ובנה (כמו ונגר) את מילאן הכי גדולה מאז ימי אריגו סאקי (השמות היו בערך באותו סדר גודל של אלה שאתה הבאת). הישגים נורא דומים, בחצי מהזמן, ובתקופה שבה הליגה האיטלקית היתה כנראה הכי טובה ותחרותית באירופה (אגב, את כל התארים האלה הוא לקח בטווח של 5 שנים) ועדיין הוא אפילו לא מגרד את הרייטינג שמקבל ונגר. שנתיים שבהן מילאן לא היתה פונקציה לא בליגה ולא באירופה הספיקו בשביל להיפרד ממנו. ארסנל כבר 7 שנים בלי תואר.

אז פיתוח וקידום של שחקנים צעירים? this was all about? אני לא מזלזל בזה והלוואי שבמילאן היו גודלים יותר שחקנים ברמה הזו, אבל זה מספיק מרגש אתכם כדי לסבול 7 שנים בלי תואר, שברובן המכריע אתם הולכים לים 3 חודשים לפני תום העונה? זה מה שהקנה לונגר את מעמד ה-untouchable?

נערך לאחרונה ב: ‏16/2/12
  4. The_Arsenal Member

לא.
    לא רחוק הרגע שבו הכשלונות המקצועיים יתחילו לעלות גם בכך שנסיים עונות בהפסד כלכלי, ואז לונגר כבר לא יהיה שום דבר לגנוב דעת בעזרתו, והוא יהיה חייב לשחרר אותנו מהנוכחות שלו. יפה שעת אחת קודם, אבל לדעתי זה כבר עניין של זמן מכיוון ששום דבר לא הולך להשתנות ואנחנו נמשיך בכיוון השלילי הזה.

5. לייזר Member

SoloConTe,

יש לו לא מעט חסרונות והוא בהחלט לא טקטיקן מהרמה הגבוהה ביותר, אבל אם אתה רוצה את ההבדל בין ונגר לבין אנצ?לוטי בשורה אחת אז הינה הוא: אצטדיון בשווי חצי מיליארד דולר. זה ההבדל בין העלות של השחקנים בשתי הקבוצות בתקופה אותה בחנת.

6. VAR Member

אבל אתה מפספס את הנקודה שלי. לא תשמע ממני מילה רעה אחת על הניהול הכלכלי השפוי של ארסן (יש יגידו בצדק ניהול יותר מידי שפוי על גבול הקמצני אבל אני מעריך את זה פי אלף ממה שהולך במדריד ובברצלונה) שלא מביא שחקנים מכסף שאין לו (וממה שהבנתי מהרבה אנשים, זה כסף שדווקא יש לו). אני טוען שארסנל, כמו שהיא כיום, צריכה לכל הפחות להתחרות על התארים המשמעותיים, צריכה לכל הפחות להוות יריב ראוי למילאן או למנצ'סטר וצ'לסי, מה שלא קורה כבר הרבה זמן (נא לא להתפס לקטנות - צ'לסי העונה ומילאן ב-2008 בעצמן לא היו יריבות ראויות). וכשקבוצה עם חומר שחקנים טוב לא מתחרה על תארים, אז יש פה בעיה של מאמן.

7. Real-Gooner Member

חומר השחקנים של ארסנל הוא ממש לא מה שאתה עושה ממנו.
    אם לא שמתה לב, היו טענות לוונגר שהוא לא פתח עם OX, נער בן 18 שרק לפני כמה שבועות התחיל לקבל הזדמנויות בליגה.
    אני בכלל לא מזלזל בכישרון של OX, אבל זה רק מראה עד כמה הסגל שלנו חסר כול כישרון או יצירתיות.

8. לייזר Member

חומר השחקנים של ארסנל נוראי ומדובר בקבוצה הגרועה ביותר של ארסנל שאני זוכר בתקופת ונגר. חצי מהשחקנים שהיו אתמול על המגרש לא שייכים לרמות בהן ארסנל מתיימרת להצטיין. ארסנל הייתה אמורה להתחרות בצמרת בשנים האחרונות וחוסר היכולת שלה לעשות כן מאז 2008 מונח לרגלי המאמן.

9. XabiAlonso Member

10. Mellow29 Kopite

מהכתבה הזאת אפשר עוד להבין בטעות שהבעיה היחידה של ארסנל ושל ארסן ונגר היא הכנה וניהול משחק לקויים. הסגל מצוין, אבל ונגר פשוט לא מצליח להתמודד מבחינה טקטית עם היריבות...קשקוש. קשה להאמין שאפילו ז'וזה מוריניו היה מוציא משהו שונה בהרבה מהסגל הנוכחי של ארסנל.
    בתור 'מנהל ספורטיבי', מה יהיו תפקידיו? לבחור שחקני רכש? לנהל מדיניות כלכלית בריאה יד ביד עם מועדון כדורגל תחרותי? לקבוע מדיניות בנוגע לאופי הקבוצה? בקיצור, כל הדברים שהוא כשל בהם בשנים האחרונות.

11. VAR Member

אילו שחקנים? אני מניח שאתה מתכוון לגיבס, רוזיצקי, ארטטה ו-וולקוט (דג'ורו שיחק מחצית בגלל אילוץ). במילאן יש את אנטוניני, סיידורף/עמנואלסון, ואן בומל ורוביניו שגם כן לא שייכים לרמה הזאת. ועדיין, אף אחד מהם לא הפריע למילאן לשחק מושלם בהגנה ולהביא רביעייה. וחוץ מזה, רק בעונה שעברה היו גם נאסרי, פברגאס ו-ווילשר בריא. גם אז התוצאות (ההישגים יותר נכון) היו כמעט זהות.

הכתבה שהביא הבחור שמעלי מסכמת באופן מושלם את מה שאני חושב... יכול להיות שבלבלתי אתכם כשכתבתי "מאמן" ולא "מנג'ר", אבל התפקיד של ונגר כולל גם הכנה טקטית למשחק ועבודה על הליקויים של הקבוצה שלו, דבר שלא נעשה כבר כמה שנים. מהבחינה הזאת, ורק מהבחינה הזאת, אני טוען שהוא מעולם לא היה גדול ולא הצדיק את הרייטינג שהוא מקבל.

12. Real-Gooner Member

Good news on Koscielny's official FB page "Good news from Laurent. No ligament damage. Just needs few days rest. The Boss will be back."

שמועות טובות, הוא שחקן ההגנה הכי טוב שלנו כרגע.

עריכה:
    זה המקור:
    http://www.facebook.com/pages/Laurent-Kosc...66358525?ref=ts

לא הכי אמין אבל אני מקווה שזה נכון.

13. לייזר Member

SoloConTe,

תוסיף לרשימה גם את ראמזי ואת סונג. זה כבר רוב ההרכב שלנו ולא היה כאן סיפור של אילוצים. אף אחד מאלו לא שחקן בכיר רציני - אפילו לא בפוטנציה. אני מבין את הטרוניות לגבי סיידורף העתיק, אבל לניסיון שלו ושל ואן בומל יש הרבה מאוד ערך. כאוהד קבוצה כמו ארסנל אני מרגיש את זה אולי יותר ממך. הדבר האחרון שחסר לך בקבוצה זה שחקנים שיכולים לומר שהם ראו הכל בקריירה שלהם. אתה אומר שהם לא שייכים לרמה הזו אבל יש להם מאות הופעות בה. היעדר הניסיון מעצים את החסרונות של השחקנים שלנו.

אני רוצה שתסביר לי איך ונגר 1998-2005 לא הרוויח את כל המחמאות אותן הוא קיבל. המוניטין שלו כיום אולי גבוה מדי בהתייחס לעבודה שלו בחמש-שש השנים האחרונות, אבל כשאתה אומר שהוא מעולם לא הרוויח אותו אתה מאבד אותי - ואני דורש את פיטוריו בגלל הכישלונות המבישים שלו כמנג?ר, כמאמן וכחליפה ריקה. אנצ?לוטי תותח כחליפה ריקה, אגב.

14. alexshw Member

אני דווקא מאוד מסכים עם הכתבה ומצוין בה בפירוש שמאמן אחר צריך להביא תחליפים הולמים שיפתרו את הבעיות של הקבוצה.

אגב אולי בנושא הזה נטען כבר בעבר, ונגר מעולם לא היה מאמן הגנה טוב.
    בשנים המוצלחות שלו הוא התבסס על הגנה שבנה ג'ורג' גראהם וכשהיא פרשה ארסנל לא זכתה בשום דבר.

עם כל הכבוד מי שהפך את ארסנל לגדולה זה קודם כל סר הרברט צ'פמן בשלות השלושים וונגר הגיע כבר למועדון גדול והישגי ונכון שהוא שדרג אותו הרבה מאוד, במיוחד כלכלית וכמובן בזירה אירופית, אבל הוא לא המציא את ההישגיות של ארסנל, לכן הויתור שלו על ההישגיות עבור פילוסופיה פרטית שלו היא פגיעה חמורה ונזק גדול למועדון. בעצם הבנאדם שם את האגו שלו מעל טובת הקבוצה.

נערך לאחרונה ב: ‏17/2/12
  15. AW forever Member

alexshw,

תודה על רגע הוויקיפדיה. בתור מי שלצערו קשיש מספיק כדי לזכור את ארסנל של שנות ונגר הראשונות, אפילו להגיד שהוא המציא מחדש את המועדון זה אנדרסטייטמנט. ונגר הביא הרבה מעבר לכמה החתמות בולטות, הוא שינה תפיסות מושרות של תזונה, אלכוהול, מקצוענות וכו'.
    בכל אופן כל זה לא רלוונטי לכאן ולעכשיו. כאשר וונגר בעצמו מודה שהקבוצה שהוא העמיד נתנה את התצוגה הגרועה ביותר באירופה בכל שנותיו כמאמן ארסנל, זה אומר שחייב לבוא שינוי מהותי. ליגת האלופות תמיד הייתה עקב אכילס של וונגר- הוא מעולם לא זכה בתואר כמאמן, ואני חושב שבתור מאמן מה"יבשת", הוא מחשיב את התואר הזה יותר מהכל, למרות כל השנים באנגליה. אני מקווה שההדחה הזו תהיה קריאת ההתעוררות עבורו.
    פטי, דיקסון, ווינטרברן- שורה של שחקני עבר שיצאו בביקורת חסרת תקדים על המועדון. גם זה אולי יזיז משהו.