על הגישה שלך אני מדבר, על הזלזול הגועלי הזה. אין מה לומר. תמשיך לציין את הF1 באותו משחק מול פולהאם, רק שבסופו של דבר רבע שעה לפני פתיחת המשחק ססק צייץ לגבי המשחק הזה שהוא הולך לצפות בו- תמשיך להיתפס לקטנות האלה. על דברים כאלה אני מדבר.
אני לא מתייחס לזה כי ברור לי שזו הייתה התפרצות של אמוציות של דקות ראשונות אחרי סיום המשחק. לפעמים הרגש משתלט עלייך בחשיבה. אני בטוח שגם לך זה קרה הרבה פעמים במהלך השנים שכתבת פה על ארסנל והדברים לא היו במקום, ולאחר מכן התחרטת שכתבת את אותם דברים. זה לא שייך לזלזול. אם מישהו באמת עדיין חושב שססק "מכר" אותנו, אז כדי להם לחשוב שוב ובזה נסיים את הנושא. בולשיט. את ראמזי לא מעריכים? את שצ'סני לא מעיריכים(יתר על המידה)? אפילו את אבואה למדו להעריך אצלנו. אפילו סיימנו במילים יפות כאשר קלישי עזב למנצ'סטר סיטי וידענו לאחל לו בהצלחה כי מגיע לו לקבל את הכבוד וההערכה מאיתנו. נכון, יש אנשים שכנראה התרגלו לשנים המצליחות של המועדון ופתאום הם קוראים לשחקנים כמו ניקלאס בנדטנר "גולם" או לתיאו וולקוט "אצן". למי שמגיע מחמאות - מקבל, ולמי שלא - יקבל ביקורת בהתאם. גם את אותו ג'ק ווילשייר אין לי בעיה לבקר, כי מה לעשות, גם הוא לא תמיד טוב. הוא לא אלוהים עם כל הכבוד. גם פטריק ויירה, הקפטן האמיתי והאחרון שלנו, קיבל ממני ביקורת שהעדיף להיות מאמן של מנצ'סטר סיטי במקום אצלנו.
ליברפול פוראבר - אני לא מדבר על על העזיבה של ויירה. בשנתיים שלפני העזיבה והאמת, אפילו בתקופת השיא שלו, הוא קושר ללא הפסקה למועדונים אחרים ושתק כשנשאל על הנושא, ברור לחלוטין מה הלך שם. עדי - הבן אדם במשך חודשים קושר לטוטנהאם, אז נכון שאי אפשר להאמין למילה אחת שיוצאת לרדנאפ מהפה, אבל אני זוכר שבזמנו קראתי ציטוטים מצידו של "הכל יכול לקרות" וכו'. אתה יכול לדמיין מה היתה התגובה של הנרי למשל לשאלה כזו? בהתייחס לאותו העניין של ויירה, הוא אמר שבתור תותחן הוא לעולם לא ימליץ לשחקן לשחק בטוטנהאם. זה תותחן אמיתי. ועוד לא דיברתי על הדיווחים בכלי תקשורת אמינים יחסית שויירה דחה אותנו תמורת משרת אימון בסיטי לאחרונה. עכשיו אתה יכול לומר שאי אפשר להבין מזה שויירה היה מעוניין, וזה נכון - אבל מבחינתי מדובר בהסקת מסקנות בדיוק כמו שמכל הדיווחים בתקשורת על ססק, החלטת שהוא פתח בשביתה איטלקית ומזייף פציעה. פשוט במקרה הזה בחרת את התסריט היותר פסימי. כי הרבה יותר קל להיכנס בססק מאשר בויירה. ברור שססק רוצה לעזוב, אין פה אף אחד שחושב אחרת. אבל הפער בין זה לבין הביקורת המגעילה שנשפכת עליו בדיון הזה הוא ענק. איזו בושה היתה כאן כשאוהדים כתבו שססק ניסה לסדר לברצלונה ניצחון נגדנו, או ביום שהוא הלך לצפות בפורמולה 1 (נכון, מראה שהוא אהבל אבל כמובן שכאן זו היתה סיבה למסיבה).
ואתה רק מצדיק את דבריי, שבגלל זה ססק מוערך לא כמו שהוא צריך. לשחקנים האלה היה את המזל להיות בקבוצה אדירה עם כל שאר הלהקה שם- לססק לא. והוא לא יותר "מוכשר" מהשחקנים האלו, גם מבחינת יכולת הוא הציג יכולת ברמה הכי גבוהה כמעט כל הזמן. "פברגאס לא עשה"- כי אם פירס או ליונברג היו משחקים בקבוצה הנוכחית שלנו, בטח היינו לוקחים אליפות? אתה אומר בעצמך שססק לא אשם, אז למה אתה יוצא עם משפטים כאלה? המשפט המדוייק צריך להיות- הווינריות שהייתה לקבוצה של ליונברג ופירס, אין לקבוצה של פברגאס. וגם יכולת, מן הסתם...פעם הייתה לנו עוד הגנה. בינתיים, נפתח המשחק בין PSG לניו יורק רד בולס, עם תיירי הנרי על הספסל שנשמר למחר. ניו יורק מובילים 1-0 עם שער של לינדפרה אחרי חור ענק במרכז ההגנה של הצרפתים. סאקהו מרשים כהרגלו. אין מצב ונגר לוקח מספר אישי? בתחילת המשחק היה ממש ריק, אבל לאט לאט האיצטדיון מתמלא.
פורסם ההרכב באתר הרשמי: Fabianski, Jenkinson, Koscielny, Djourou, Traore, Frimpong, Wilshere, Nasri, Gervinho, Arshavin, Van Persie Subs: Sagna, Vela, Ramsey, Song, Squillaci, Mannone, Eboue, Gibbs, Chamakh, Afobe, Bartley. סצ'זני, ורמאלן ורוזיצקי לא בסגל- ונגר אומר שהם נחים וישחקו מחר, ככל הנראה. אז מספר דברים מעניינים: 1. לראשונה ג'רביניו ורובין משחקים ביחד. 2. בארטלי בסגל ולנסברי לא- איך הראיון של אתמול על לנסברי של ונגר מתחבר עם זה שהוא אפילו לא בסגל? לא ברור. 3. האגפים שלנו הגנתית נראים להיט- ג'נקינסון וטראורה. 4. אבואה חוזר מפציעה והוא בסגל. מוזר שזה לא צויין באתר הרשמי אתמול.
אבו, אני מסכים איתך שעניין התארים הוא קריטי כאן... אני פשוט חושב שזה לגיטימי לחלוטין לשפוט בהתאם לתארים ולהישגים. אתה יכול לומר שזה מזל, שהשחקנים שלצידו או המנג'ר הכשילו אותו - יש בטענות האלה הרבה מאוד בשר. ועדיין אני לא חוזר מאף מילה שאמרתי ולא מרגיש צורך לנסח מחדש שום דבר, במיוחד אני לא מבין את הטענות לגבי מה הם היו עושים במקומו כביכול. כן, הם היו חלק (אינטגרלי) מקבוצה גדולה והוא היה כוכב אחד ברמה נפרדת מלא מעט בינוניים. אבל הם חתומים במו רגליהם על כמה מהרגעים הכי גדולים ומרגשים בתולדות המועדון. לעומת פברגאס, פרדי הוא כדורגלן מוגבל (ויש רק שחקן אחד בחיי שאהבתי יותר ממנו, אז אני מרשה לעצמי לומר שהקביעה הזו אובייקטיבית), אבל העובדה היא שליונגברג על כתפיו הצנומות וה-1.70 שלו הבקיע עבורנו סדרה של שערים מכריעים שהביאו לנו אליפות ושער שסידר לנו גביע - בעונה אחת. זו רק דוגמא. את זה פברגאס לא עשה בשש עונות, את זה אי אפשר לשנות. לכן הוא לא יהיה לעולם בקטגוריה הזו. אולי זה אכזרי, אבל זה המצב. בני, אני מאוד לא אוהב את ההשוואות על מי תותחן אמיתי ומי לא, ויירה לא עבר לספ*ס, זה היה עוד אחד מאינספור ספינים של רדנאפ, אז חבל להתעסק במה היה קורה אילו - בסוף הוא סיים בסיטי. אני במיוחד לא אוהב את ויכוחי ויירה-הנרי... הנרי יודע לדבר יפה, אבל הנרי ברח מהמנהיגות כשהוא נדרש לה והביע חוסר אמון מוחלט בארסנל ובפרויקט של ונגר (בדיעבד בצדק), אותו ונגר שאתמול הוא המליץ לנו למנות אותו למנג'ר לכל החיים. אז זה הופך אותו ל"תותחן אמיתי" או לא? או שאולי ההצהרות ההן כמה שבועות לפני שהוא עזב הופכות אותו ל"אמיתי"? על כולם אפשר לזרוק קצת בוץ לצורך המטרה. אף אחד לא מושלם, הקרובים לשלמות הם מעטים ואפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת. ועדיין הנרי הוא ארסנל-לג'נד בדיוק כמו שויירה הוא ארסנל-לג'נד (בהבדל אחד - ויירה היה מנהיג, הנרי לא). סך הדברים הטובים שהם הביאו לנו עולה לאין שיעור אצל שניהם מהפגמים. וכאן גם נכנס שוב עניין פברגאס. גם אצלו התרומה החיובית עולה על הבעיות והפגמים, אבל מה לעשות? במינון הרבה פחות משמעותי. כאן המשקל שונה. גם מה שקרה כאן עם נושאי הפציעה/"פציעה" שונה באופן מובהק. אולי יכולת לומר לפני שבועיים שהחלטתי על סמך הערכות פסימיות שפברגאס פתח בשביתה איטלקית. למרות שכל אחד היה צריך להודות שהתזמון היה נוח מדי והעובדה ששחקנים אחרים שחזרו מפציעות, לא הייתה להם בעיה להצטרף לקבוצה. השבוע, ובמיוחד אתמול, כבר יצא המרצע מן השק. ססק החלים מהפציעה המסתורית והנוחה ובכל זאת הוא לא מתאמן עם הקבוצה. הוא מבלה עם סול קמפבל, וכל זה בגלל שהוא לא מפוקס ולא מספיק מחויב לקבוצה. ונגר אמר לנו את זה בצורה ברורה וחד משמעית במסיבת עיתונאים. אז לא בחרתי בתסריטים ולא "נכנסתי" באף אחד מטעמי נוחות, זו המציאות שמאתמול כבר אי אפשר להסתיר. אגב הדיווחים על משרת האימון המדוברת של ויירה, אפשר לקבל קישור לדיווחים האלה? כי חוץ מהסאן, שכבר הסכמנו עליו שהוא לא בדיוק אמין, לא ראיתי שום דיווח על העניין. גם אם הוא העדיף את סיטי עלינו, זה לא ממש משנה במילימטר את דעתי עליו, למען האמת.
ויירה כבר דיבר רשמית על ה"אתגר" החדש שניצב מולו- הוא נשאר בסיטי. לא כשחקן. ככל הנראה בגלל כסף. שישה חילופים מותר לעשות באיימירטס קאפ, למי ששכח- כך ששחזור של המשחק מול קלן- של שתי מחציות עם קבוצות שונות לגמרי כאשר כל ה11 הוחלפו- לא יהיו פה.
לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב - אני יודע שהוא נשאר בתפקיד מקצועי בסיטי וברור לי שלעניין הכלכלי יש כאן משמעות (אם כי בגילו ובמצבו של ויירה, לאחר הפרישה, אני יכול לחשוב על סיבות אחרות לא פחות משמעותיות להישאר במקום שבו הוא כבר התרגל לחיות. יש לו משפחה, זה לא כזה פשוט לנתק אותה כל שנתיים), מה שרציתי זה לקרוא דיווח אמין על כך שהוא באמת דחה הצעה של ארסנל. לגבי לנסברי, כמו שרשמתי הבוקר, העובדה שהוא שיחק אתמול עם הריזרבס די מוציאה אותו מהחשבון של האמירייטס קאפ, לפחות היום. הוא כנראה יעזוב. מה שמעניין זה שאבואה בסגל - מסתדר לא רע עם השמועות שהמעבר שלו לגלאטסראיי נפל בגלל הדרישות הכספיות שלנו.
זה מה שמצאתי: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/...nal-return.html http://www.espnstar.com/football/premier-l...senal-for-City/ בזמנו, אני ביססתי את הדעה שלי על ה'דיילי מייל'. אי אפשר להיות בטוח ב-100% שבאמת הגיע אליו הצעה אבל זה נשמע כמו מהלך הגיוני למדי.
Arsenal team: Fabianski, Jenkinson, Koscielny, Djourou, Traore, Frimpong, Wilshere, Nasri, Gervinho, Arshavin, Van Persie. Subs: Sagna, Vela, Ramsey, Song, Squillaci, Mannone, Eboue, Gibbs, Chamakh, Afobe, Bartley. שיהיה בהצלחה,בוקה קבוצה לא רעה בכלל.
מי אמר שזאת שביתה איטלקית של ססק. לטעמי זאת החלטה של ונגר שבחר ככל הנראה בנאסרי על פני ססק ולכן מעדיף שהקבוצה תתרגל לשחק בלעדיו במשחקי ההכנה. לדעתי זאת טעות קשה של ונגר. ברצלונה לא מתכוונת לשלם ומנסה לגרור אותנו למצב נואש בסוף אוגוסט בו נמכור בזיל הזול מחוסר ברירה. ונגר צריך להקדים תרופה למכה, להפסיק את המגעים עם הכלבים, למכור את נאסרי למרבה במחיר (להתשמש בכסף להבאת מחליף מיידי:מאטה, הזארד...) ולהחזיר את ססק לאימונים הרגילים. גם אם הסיפור יחזור על עצמו בשנה הבאה, לפחות ראמזי ווילשיר יהיו מוכנים קצת יותר לקחת את המושכות, מה גם שלא היה טורניר גדול הקיץ, מה שנותן לי את התקווה שלססק נותרה עוד עונה גדולה אחת לתת לנו שבסופה אולי נסיים עם תואר, שיוריד את הלחץ שלו לעזוב, או במקרה הגרוע יעלה את מחירו שכרגע נמצא בשפל אחריי עונה לא טובה בסטנדרטים שלו.
השידור של ESPN עם הפריוויו של רובי סאבאג'(שלפני 2 דקות לא הפסיק להחמיא להנרי וקרא לו השחקן הטוב ביותר בפרמייר ליג EVER) ומרטין קיאון פשוט תענוג- רובי סאבאג' בדבריו מן הסתם הרבה יותר אובייקטיבי(לגבי ונגר וארסנל בכלל), אבל גם את קיאון כיף לשמוע. ואגב, בחיי שהוא נראה יותר טוב עכשיו ממה שהוא נראה כשחקן. נראה לי שאני נשאר עם השידור הזה על פני ספורט 1\2. למעוניינים: http://nutjob.eu/ רק דיברתי, לפתע השידור הפך לי לאופליין... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx לפחות מצאתי בסופקאסט- ערוץ 74750