ארסנל 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י AW forever, ‏12/7/11.

1. Bender Member

אני מסכים שהמצב הוא קשה. אבל:

1) יש גם דברים שלא תלויים בוונגר אלא בנסיבות קשות שהצטברו.

2) אני באופן אישי חושב שונגר יתקן את המצב. מי שחושב שאני טועה...... יש לו קייס חזק מאד.

3) אין כאן וויכוח על הרמה של הקבוצה. הוא הכי נמוך שהיה ב-15 שנה האחרונות.

2. Andrei Kanchelskis Member

ימיו של ונגר נראים ספורים מתמיד אחרי הבושה שזה עתה הסתיימה נראה שהדחה מול אודינזה תסיים את דרכו ואם לא הדחה אז כישלון צפוי באולד טראפוד בשבוע הבא, ככה לא יכולה קבוצה להתנהל וככה היא לא יכולה להיראות וברור שלונגר את האשמה הגדולה בכך, אני חושב שרק העדר מאמן מחליף ראוי יגרום להנהלה להשאיר אותו כל סיבה אחרת אינה מתקבלת על הדעת!

שאני מסתכל על כל 15 עונותיו של ונגר בארסנל אני מוצא את נקודת הזמן המדוייקת ביותר בה היה צריך ונגר להגיד שלום יפה ולהמשיך הלאה וכך גם התותחנים שבינתיים הפכו להיות בקושי קפצונים:
    אין ספק ש-9 עונותיו הראשונות של ונגר בהייבורי ז''ל נחשבו להצלחה גדולה והצדיקו כל דקה בה עמד על הקווים. ארסנל שטרם בואו של הצרפתי נחשבה לקבוצה בינונית ולא יציבה שפעם הייתה בצמרת ופעם בתחתית/מרכז טבלה הפכה לשותפה קבועה במאבק על האליפות ולא ירדה במשך כל אותן שנים ממקומות 2-1 ונגר הוליך את ארסנל לשני דאבלים מרשימים, לאליפות מדהימה בה לא נוצחה לאורך כל העונה! וכמו כן זכתה בשני גביעים נוספים(2003 ו-2005) וכמו כן הפכה לדיירת קבועה בליגת האלופות אך ללא הצלחה יתרה...
    עונת 2006 הייתה העונה שסימלה את תחילת ההתדרדרות שנמשכת עד היום אך רק באופן חלקי:ארסנל ידעה מצד אחד עונה גרועה מאוד בליגה אותה סיימה במקום הרביעי בלבד אותו השיגה ממש ברגע האחרון עח''ש יריביהם המושבעים מ-וויט הארט ליין אך מצד שני ידעה עונה פנטסטית בליגת האלופות בה הגיעה לראשונה בתולדותיה עד לגמר ואלמלא שופט אדיוט יתכן וגם הייתה זוכה בו לכן בעקבות ההצלחה החלקית הכישלון בליגה נשכח וונגר כמובן המשיך לעונה נוספת אולם אם העונה הקודמת נחשבה לסבירה כאמור בעקבות הצ'מפיונס הרי שעונה זו כבר נחשבה לגרועה מאוד בכל החזיתות: ארסנל התחילה רע מאוד את העונה בליגה וכבר בנובמבר איבדה כל סיכוי מעשי להיות אלופה, הודחה משמינית גמר הגביע בבושת הפנים ע''י בלקבורן, אך הבושה הגדולה מכל אירעה בשמינית גמר ליגת האלופות שם חטפה הדחה מבישה במיוחד מול איינדובהן הצנועה והנחותה וכך סיכמה ארסנל את העונה הגרועה ביותר שלה מאז החל עידן ארסן ונגר והייתה להיווצר כבר אז תחושה ששני הצדדים אולי מיצו את עצמם וצריכים להיפרד כידידים אבל כמובן שאיש בארסנל לא חשב על השלכותיו של קיץ 2007 על עתיד הקבוצה והנהלת ארסנל במקום לפנות אותו קיץ למאמנים בכירים אחרים מהיבשת שהיו פנויים(מרצ'לו ליפי או פאביו קאפלו)בחרה להמשיך את ההתקשרות עם ונגר והתוצאות כפי שאתם רואים עכשיו הן הרות אסון: 4 עונות מאכזבות מאוד ללא שום תואר, עם כישלון טוטאלי ברגעי המאני טיים, עם כוכבים גדולים שלא באים, ועם הרבה התבטאויות מרגיזות של ונגר שבמועדון אחר כבר מזמן היו ממצים עימו בגללן את הדין ונגר היה צריך ללכת בקיץ 2007 ופאביו קאפלו היה יכול לבוא במקומו מאז תקועה ארסנל עם ונגר והאוהדים אוכלים מקבוצתם האהובה רק מרורים וסבל וגם למצוא לו עכשיו מאמן מחליף ראוי נראית משימה קשה ביותר....

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/11
  3. Ice Cream חסה

תגידו, אם ונגר הולך מי במקומו, ברצינות, קרלו אנצ'לוטי? אברהם גרנט?

4. רמי Member

כמו מה? הפציעה של קוסיילני? ההרחקה של שחקן חסר ניסיון?
    את כל זה וונגר יכול, צריך וחייב למנוע בכך שהוא בונה סגל עמוק, יציב, בריא, ומנוסה!. הוא כמובן לא עושה את זה.

איך בדיוק הוא הולך לתקן את המצב? בוא תתאר לי תרחיש הכי אופטימי שלך, ועושה רושם שאתה די אופטימי.
    אני ריאלי, ואת הנזק שוונגר עשה לקבוצה, רק מהקיץ האחרון, גם קוסם לא יתקן ב11 יום, אלא אם יש לך איזה מליארד פאונד להוציא.

5. Jack Wilshere Member

אין אפס. זהו הסגל החלש ביותר של הקבוצה תחת ונגר, והתוצאות והיכולת בינתיים בהתאם.

ההתנהלות של המועדון הקיץ היא ביזיון. החל ממכירת פברגאס (והמכירה הצפויה של נאסרי), וכלה בעובדה שהחיזוק שהגיע לא מספק.

היכולת שראינו היום היא, פחות או יותר, היכולת של הקבוצה הזו, וזו גם היכולת שראינו מהקבוצה עד עכשיו (כולל במשחקי קדם העונה). לא נראה לי סביר שהיכולת הזו תספיק למקום הרביעי, אלא אם כן ונגר יצרף שני שחקנים ברמה גבוהה (לכל הפחות), ואף נראה שינוי קיצוני ביכולת של כמה שחקנים בסגל.

הייתה לי תחושה במחצית שלא נצליח על שער נקי, ולצערי התחושה שלי התבררה כנכונה. כשחוליית ההגנה שלך כוללת שני ילדים חסרי ניסיון, הסיכוי לשמור על שער נקי הוא לא גבוה, בודאי כשהקבוצה בעשרה שחקנים.

לא היה לנו קישור היום. כל ההזדמנויות שלנו (ולא היו הרבה כאלה) הגיעו מפעולות אישיות של נאסרי (שרצה מאוד להשפיע על המשחק), פרימפונג וארשבין (לאחר הספק עבירה על קלי). מאחר ואני לא חושב שעם חזרתו של ווילשר, הקישור יראה הרבה יותר טוב, אני חושב שכרגע הצורך בקשר הוא לא פחות דחוף מאשר בלם.

אם היה לנו סיכוי לקחת שלוש נקודות היום (ולא היה לנו לדעתי), פרימפונג ברגע של חוסר אחריות - רגע שמאפיין שחקנים נלהבים וחסרי חיסיון - חיסל לנו את הסיכוי הזה.

לגבי וולקוט. אוי, כמה שאני לא אוהב את השחקן הזה. אם כבר מתפרקים מכל הנכסים שלנו, אז הייתי שמח למכור גם את האצן הזה. הוא לא שחקן לארסנל, ולעולם לא יהיה. עם מהירות וכושר כשלו, אני גומר עונה עם 25+ שערי ליגה.

כמו נגד ניוקאסל, גם היום רובין בזבז את ההזדמנות הטובה ביותר במשחק. הקבוצה הזו הרי לא מסוגלת לייצר יותר משניים-שלושה מצבים במשחק, ואם גם את ההזדמנויות הללו אנחנו לא מנצלים, אז מה יש לנו למכור בעצם?

ארשבין כבר מזמן במגמת ירידה. זה ניכר בכמות איבודי הכדור (שרק הולכת וגדלה עם הזמן), ברמת המעורבות שלו במשחק. אין מה לצפות ממנו להתקדמות, והיכולת שלו עד עכשיו לא מספקת.

ראמזי מאכזב במיוחד, כיוון שהייתה ציפייה שהוא יוכל לעשות התקדמות גדולה העונה, אבל בינתיים זה נראה כאילו הציפיות ממנו היו מוגזמות.

כל כך מאכזב.

6. Bender Member

1) אם מיקל היה תחת לחץ של שחקן שהיה בנבדל בזמן המסירה - זה נבדל וצריך לשרוק. אלו החוקים.

2) המסירה בשני לא הייתה אחורה.

3) אני לא "חדש" ואני אוהד הקבוצה בלי תלות בתארים (וגם נהנה).

7. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטח שזו אשמת וונגר, הכל אשמת וונגר.
    ככה זה שאתה מבליג על כל חור בפוזישן מסויים בהרכב כי יש לך חיפוי של הרכב יחסית טוב, ועוד חור קטן בעמדת שוער שמצטבר לעוד חור בעמדת מגן שמאלי שלא מגיע, עוד חור גדול שהיה תמיד בעמדת הבלמים ופשוט כל קיץ וכל ינואר עוד חורים נפתחים שאחרים לא נסגרים.
    אתה נשאר עם חור אחד גדול שזאת ארסנל היום.

8. Ice Cream חסה

בנדר- ה"ברוך הבא" היה בציניות, אבל חדש לך שבארסנל יש 50 פציעות בעונה?

9. ArsenalFan Member

וואו, קנצ'לסקיס, מצאת לך את הזמן לכתוב אחד מהפוסטים ההיסטוריוגרפיים שלך בחסות ויקיפדיה.

תסביר לי בבקשה את הנסיבות שהצטברו. רצון עז של שחקנים בכירים לעזוב, זה לא נסיבות. הטיפול שלו בהם היה מתחת לכל ביקורת. הרחקות של שחקנים? סליחה, אבל אצלנו כבר היו אמורים לדעת לא להגיב לפרובוקציות של ג'ואי בארטון ועם כל הכבוד, עצם העובדה שפרימפונג בכלל עולה אצלנו בהרכב במשחק קריטי כמו היום, היא עדות לכך שונגר ירד מהפסים. פציעות אינן תירוץ, כי אנחנו ידענו היטב שכמה מהשחקנים האלה מועדים לפציעות ולא מסוגלים להישאר כשירים (גיבס, דג'ורו, רוזיצקי...) והקבוצה נואשת להרחבת השמיכה הכ"כ קצרה שלה. זה פשוט לא טופל.

ונגר הוא אחראי ראשי לברדק הזה, להזנחה פושעת. הסגל שהוא פתח איתו את עונת 2011/2 הוא פשוט סגל לקוי בכ"כ הרבה רמות, שאי אפשר לבוא בטענות ל"נסיבות". אנחנו נראים יותר גרוע ממה שליברפול נראו בפתיחת העונה שעברה, ובשבוע הבא מחכה לנו מנצ'סטר יונייטד שתכסח לנו את הצורה, אחרי שנעוף בצדק מוחלט מליגת האלופות.

המצב כבר לא קשה. הקבוצה במוות קליני ומישהו צריך לנתק אותה מהמכשירים, את העונה הזו זה כבר לא יציל.

10. Bender Member

- אתה יכול לוותר על העונה הזאת כבר עכשיו. אני לא מכון לוותר. כל אחד ומה שמתאים לו.

11. רמי Member

המאמן שלך כבר ויתר עליה, אז נראה לי שזה שאתה לא מוותר עליה זה פחות משנה.

12. Emile Zelicky Member

מה זה לוותר?
    אנחנו אוהדים את הקבוצה, מה זה לוותר, לא לראות יותר משחקים שלה?

13. Rudess Member

3 נצחונות ב-15 משחקים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

14. לייזר Member

אין בארסנל אחראים מלבד ונגר, לטוב ולרע. אין במועדון שום נסיבות מחוץ לידיעתו או מחוץ לשליטתו. כל מי שמנסה לטעון אחרת הוא חסר מושג (במקרה הטוב) או שקרן (במקרה הרע).

15. ArsenalFan Member

סבבה, בנדר. אתה תמשיך להטיף לי ואני בינתיים במשחק הבא של ארסנל אהיה ביציע, אחרי שהוצאתי על הקבוצה הזו משכורת חודשית. בסדר?

לא, זה לא אומר להפסיק לראות משחקים, ברור שגם מהסבל הזה אני לא יכול להתנתק ואני אתמוך במועדון הזה עד שיקרה אחד מהמצבים הבאים - או שהמועדון יגווע, או שאני אגווע (וזה יקרה קודם). אבל זה כן אומר להכיר במגבלות המאוד ברורות שיש לארסנל ולא עומדות להשתנות בקרוב, אפילו אם ונגר יפוטר מחר בבוקר. את כל מה שאנחנו אכלנו בקיץ, נמשיך לאכול עד היום האחרון של העונה לפחות. כך זה היה תמיד, אגב, פשוט הפעם זה הגיע לשיאים חדשים של הזנחה, ניהול כושל ועל הדרך גם שקרים בוטים. ולא, אף אחד לא יחולל ניסים ב-10 ימים בשוק ההעברות. תסתכלו על מה שיש לנו להציע - הבסיס הזה הולך להיות כאן עד הסוף, חוץ מנאסרי ובנדטנר כמובן, שיש להם את ההזדמנות לנטוש את הספינה הטובעת והם לא מתכוונים לפספס אותה (בצדק מבחינתם).

--

oh dear.

Arsenal Arsenal.com
    Wenger: 'I feel under pressure but not more than usual... I feel the result was harsh on us... the offside goal decided the game' #arsenal

Arsenal Arsenal.com
    Wenger: 'Frimpong was a victim of his inexperience... we had eight players out but we had a good performance' #arsenal