עדי, כל מה שרשמת נכון. רשמתי בעצמי שגם זה שהוא היה במשחק טוב אתמול לסטנדרטים שלו, זה לא מספיק בשבילנו כי מעבר לזה שהוא רכיכה, הוא שחקן פרווה ולא יעיל, אבל גם איתו הגענו אתמול למספיק מצבים בשביל לבעוט לשער מעמדה נוחה אבל משום מה חיפשנו לנסות (שוב) עוד מסירה. זו הייתה הבעיה שלנו אתמול. לא רוזיצקי.
חוץ מהמצב של רובין מהמסירה של ארשבין, ועוד מצב אחד של ג'רביניו, לא חושב שהבעיה היתה ב"הם לא בועטים מספיק", זאת הסתכלות מאד שטחית על העניין... אפשר היה לראות בכל פעם שגיבס או ג'רביניו הכניסו כדור רוחב לרחבה, שאין לנו מספיק שחקנים שם. למה? כי רובין וארשבין צריכים לרדת אחורה כל הזמן כי אין פליימייקר ברמה מאחור. ססק אתמול לדעתי היה חותך את ההגנה שלהם כמו חמאה, רוזיצקי לעומת זאת מקבל את הכדור ומתחיל להסתובב ללא הפסקה כשקצת לוחצים עליו, ואז נותן מסירה עקומה לשום מקום. עם ססק במרכז שחקני ההתקפה עסוקים בתנועה לעומק ואתמול הם כל הזמן ירדו לאחור. רודס - אם יש מצב שבו אני מעדיף ששחקן שלנו לא יבעט, גם מול שער ריק (ע"ע צסק"א מוסקבה), זה כאשר הכדור אצל רוזיצקי.
אל תזכיר לי את זה, הייתי במשחק וישבתי מאחורי השער הזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx זוכרים את השער המדהים הזה? הוא יודע בהחלט לבעוט.
חיובי. הייתה לו בעיטה חלשה מחוץ לרחבה לעבר הפינה הימנית(מחוץ לשער). זה היה הרבה יותר ממה שציינת. יותר מדי פעמים ראינו את ארשאבין ובעיקר ג'רביניו פורצים לתוך הרחבה אבל לא בועטים ואז סתם מרימים הרמה לשום מקום או שהם מאבדים את הכדור. בכלל, קבלת ההחלטות של ג'רביניו אתמול, בעיקר במחצית השניה, הייתה נוראית.
ראיתי לא מזמן שבעונה שעברה לא הבקענו שער אחד מחוץ לרחבה, וה גרוע מאוד. השחקנים שלנו פשוט לא בועטים מספיק, חוץ מבעיטה אחת חופשית של ססק נגד ניוקאסל בבית שנה שעברה שהלכה למשקוף והבעיטה של ג'קי למשקוף בגמר הקארלינג קאפ, לא ממש זכורה לי בעיטה מחוץ לרחבה. השחקנים צריכים לבעוט יותר, אני בטוח שראמזי למשל יכול להבקיע הרבה שערים מחוץ לרחבה. טל בעניין רוזיצקי, אתה יכול להוסיף לזה שערים מדהימים כמו נגד ליברפול באנפילד או נגד ארצות הברית במונדיאל 2006. באמת שהפציעה הרסה לו אתה קריירה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
זה בגלל שיטת המשחק האיומה, רובין ואן פרסי כל הזמן יורד אחורה בשביל להתחיל התקפות. הוא צריך להיות ברחבה בשביל לסיים את הפריצות של ארשבין וג'רביניו. מה שקרה זה שצמד החמד ביצע פריצות ואז לא היה להם למי למסור. ומי בישל לו? חלב הגאון.
מסתבר ששלחנו סקאוט על גארי קהייל, שנתן אתמול משחק מצוין נגד ק.פ.ר כולל שער יוצא מין הכלל. אם הוא יגיע זה יהיה שידרוג אדיר, רק שונגר יפתח קצת את הכיס.
גם תרנגול עיוור תופס גרגיר... בנוגע לטענה שהשחקנים לא בועטים מספיק, זהו הרי חלק מתפיסת המשחק של ונגר, קרי: שתמיד יימצא שחקן בעמדה טובה יותר למסור לו, והתפיסה הזו טבועה בשיטת המשחק שלנו. לכן שחקנים בקבוצה תמיד מחפשים קודם כל את המסירה, גם במצבים נוחים על פניהם. זו לא תפיסה שאומרת שאסור לבעוט לשער, אבל זו תפיסה שמכירה בכך שהסיכויים להבקיע מחוץ לרחבה הם פחותים בצורה משמעותית, ובכך שקבוצה טובה יכולה במהלך קבוצתי ליצור מצבי הבקעה טובים ונוחים יותר. ברמה העקרונית אני חושב שהתפיסה הזו נכונה. הבעיה היא שכדי שהתפיסה הזו תשתלם צריך הרבה שחקנים יצירתיים על המגרש, כדי שניתן יהיה ליצור המון מצבי הבקעה נוחים. השיטה הזו בעייתית כשאין לך את השחקנים האלה.
למה אתם צריכים לשלוח סקאוט כדי לראות את גארי קייהיל? הוא פאקינג בלם נבחרת אנגליה! זה גם לא שהוא התחיל לככב רק בפרה סיזן. או שאתם עוקבים רק אחרי שחקנים מצרפת?
השיטה הזאת לא הייתה יעילה גם בעונה שעברה כאשר היה לנו גם את סמיר נאסרי וססק פברגאס על המגרש. אני באופן אישי לא מאמין בשיטה הזאת. זה לא כדורגל מה שאנחנו משחקים. זה טוב לשכונה. אנחנו אשכרה מנסים להיכנס עם הכדור לשער. צריך למצוא איזון ואין לנו את זה. זה מזכיר לי את השנתיים השחורות והאחרונות של פרנק רייקארד בברצלונה. שולטים במשחק ללא עוררין אבל משחק כ"כ לא יעיל על גבול המרגיז.
בעייני זו שיטה טובה ונכונה, אבל כדי שהיא תצליח אתה צריך את השחקנים הנכונים. אתה צריך קשרים סופר יצירתיים ואתה צריך חוד קטלני. ב- 2007/08, למשל, השיטה הזו עבדה מצויין רוב העונה. יצרנו המון הזדמנויות מדי משחק וכבשנו המון, כיוון שהיו לנו בקישור ובהתקפה שחקנים מתאימים.
ומאז אנחנו רק מידרדרים, שחקנים עוזבים ומגיעים במקומם שחקנים חסרי נסיון או פשוט שחקנים פחות איכותיים. ונגר הביתה!