פראבדה מודל 2011. http://1.bp.blogspot.com/-HuWWc1Q6uXg/TjU8Tt4LENI/AAAAAAAAI-Y/u32F20XFzFo/s1600/pravda.Xxx
חזרתי מטיול לפני הגיוס לצבא עם חברים באמסטרדאם וברלין. השתדלתי לעקוב עד כמה שיכלתי. לא להאמין שהליגה נפתחת מחר(!) ואנחנו עדיין מתעסקים בעתיד שחקני המפתח של הקבוצה - ססק פברגאס וסמיר נאסרי. יותר מכך, אנחנו אפילו לא פתרנו בעיה אחת בקיץ הזה. לא מנטלית ולא מקצועית. בכל מקרה, מהעזיבה של נאסרי אני לא מתרגש(יותר מכך, אני שמח שהוא לא יתפוס את מקומו של ראמזי בהרכב) ואני מאמין שחסרונו לא יורגש, לפחות לא באופן בולט. אין לי ספק שעזיבה של ססק פברגאס תורגש ועוד איך תורגש - בכל זאת מדובר בקפטן(גם כן קפטן) ובשחקן הטוב ביותר שלנו בשנים האחרונות. אני לא חושב שעזיבה שלו תסמל על התחלה של עידן חדש, אלא דווקא על המהלך החותם לכך שזו העונה האחרונה של ארסן ונגר בקבוצה. האיש שבר כל שיא אפשרי הקיץ האחרון. ההתנהלות שלו כ"כ מביכה את עצמו ואת המועדון בכל יום שעובר, ובכנות חבל לי עליו, שהוא הורס במו ידיו את המוניטין שיצר לעצמו כמאמן הגדול ביותר בהיסטוריה של המועדון. התוצאות של אותם מהלכים, צפויות להיות הרסניות במוקדם או במאוחר. תכינו את עצמכם לעונה ארוכה במיוחד. ** למרות שהייתי רוצה שינוי בשיטה ובמערך אני לא רואה את זה מתרחש בשנים הקרובות בגלל הכמות האדירה של קשרים שיש לנו בסגל - גם לאחר עזיבתם הצפויה של נאסרי וססק. לכן, נניח שהמחליפים של נאסרי כבר נמצאים בתוך הקבוצה(צ'מברליין ובעיקר ג'רביניו), אני חושב שהמחליף לססק פברגאס לא צריך להיות שחקן על העמדה שלו, מהסיבה הפשוטה שאין מחליף ברמתו בשוק. מדובר בשחקן נדיר שלצערינו לא הצלחנו למכור אותו בסכום גבוה יותר. אם כך, לדעתי צריך להזיז את ג'ק ווילשייר עמדה אחת קדימה - לעמדה של ססק. יש לו את האיכויות המתאימות לשחק שם: ראיית משחק ויכולת מסירה גבוהה, זריזות ושליטה בכדור. תוסיפו לזה אגרסיביות והרבה לב ויש לכם כל מה שצריך עבור קשר התקפי. רק שיתחיל לבעוט. אני משוכנע שהוא יכול לעשות את העבודה שם - זאת העמדה שהוא גם צריך לשחק בה כי קשר אחורי הוא לא, גם אם קאפלו אומר שהוא מזכיר לו את קלוד מאקללה. אם ווילשייר עובר לשחק בעמדה של ססק אז ראמזי צריך לשחק בעמדה שווילשייר שיחק בה בעונה שעברה - יש לו את היכולת ואת האופי המתאים, ויותר מכך, זה לא שיש מישהו טוב ממנו בסגל לשחק שם. הבעיה היא מה קורה עם הקשר האחורי ההגנתי יותר שלידו. "סונגיניו" הוכיח פעם אחר פעם במהלך העונה האחרונה ובעיקר במשחקי קדם העונה עד כמה החולשה שלו מבחינה הגנתית בולטת על הדשא. אנחנו חייבים קשר אחורי חדש(גם לי דיקסון ציין את נייג'ל דה יונג, כמובן שזו לא יותר מפנטזיה). לידר אמיתי במרכז המגרש, כזה שלא היה לנו מאז פטריק ויירה, כזה שיהיה אגרסיבי ולא יוותר על שום כדור. יתרכז בלעזור להרוס התקפות של היריבה ולא רק ביצירת מצבים עבורינו. הגיע הזמן לשינוי - צריך כמה שחקנים פיזים ואגרסיבים עם מנטליות שונה מהשחקנים בסגל. אני לא יודע אם ארסן ונגר הוא זה שיביא את השחקנים האלה, ולכן עדיף שאולי באמת מאמן אחר ישתמש במשאבים שצפויים להיות לנו - כמו שנאמר פה בעמודים הקודמים ממה שקראתי אתמול.
אני ברצינות לא דואג לגביי הזהות של המחליף של ססק. מלבד צ'מאח שנהנים לקטול אותו כאן- עם כמה שחקני קישור והתקפה ונגר פיספס בשנים האחרונות? אתם מדברים על כמה שססק הוא נדיר באיכותו ושוכחים שזה העין של ונגר שצדה את האיכות הזו וגם עזרה לבנות אותו לשחקן השלם שהוא היום. אם ונגר חושב שהשחקן של שחטאר הוא המחליף הראוי לססק אז אני סומך עליו שהוא כזה. כמו שבזמנו הרבה הרימו גבה על ההחתמה של אדוארדו, ככה גם כנראה ירימו גבה על מי שיחליף את ססק ואני מאמין שבסוף הגבה תרד. כן, אני יודע, כולנו רוצים שחקן עם קבלות/ניסיון/יכולת מוכחת, כבר הבננו שלהחתים שחקנים כאלה זה לא משהו שעושים בארסנל מכל מיני סיבות, בעיקר קמצנות. נצטרך הרבה מזל שמי שיהיה המחליף ישתלב מהר. והיי, עדיין צריך עוד בלם, ומגן שמאלי.
אני לא מצפה שיביאו קשר ברמתו - כי יש רק אחד כזה בכל השוק ושמו ווסלי סניידר. גם הוא לא בטוח יספק את אותה תוצרת ומיותר לדבר עליו בגלל סיבות כלכליות. מעבר לסכום שאינטר דורשים עליו, הדרישות שלו בשכר מוגזמות למדי. אני מצפה מונגר למלא את חסרונו הצפוי ברכש בעמדות אחרות. קשר אחורי חדש יכול להיות חלק מההבדל. בנוסף לכך, מגיע לאוהדי ארסנל לראות קצת יותר מצעירים מבטיחים. שוב. כשאתה מוכר שני שחקני מפתח של הקבוצה וביחד עם זאת לא פותר שום בעיה מהעונות הקודמות, אז שום צעיר ברזילאי טוב אשר יהיה לא יגרום לנו להיות מרוצים בלשון המעטה. כבר מתסכל לראות את ארסן ונגר משחק ב"אש" על עמדות בשחקני ההרכב. גם קוסייליני וגם תומאס ורמאלן היו הימורים גדולים מאוד ושניהם עדיין בסימן שאלה גדול. צריך לראות גם מדי פעם שחקנים מוכחים מגיעים לסגל. אין איזון. התוצאות מדברות בעד עצמן בשנים האחרונות. כמו כן, אולי לא הייתי מדויק. אין מחליף לססק באופן מיידי. לא משנה מה יקרה, יקח זמן למלא את ה"חור" שהוא צפוי להשאיר אצלנו מבחינה מקצועית. דנילסון? דיאבי?(אומנם כישרון אדיר אבל בדיעבד הוא רחוק מלהיות הצלחה) בישוף? ולה? וזה רק מה שעלה לי עכשיו מהזיכרון.
היי ולה היה כישרון מטורף במנג'ר 2007! אל תזלזל בו! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx
דנילסון, דיאבי ו-ולה הגיעו כבהבטחות צעירות, אם וכאשר ג'אדסון יגיע הוא יחשב כבר שחקן מוכח (הופעות בליגת האלופות, בנבחרת ברזיל, תארים עם שחטאר וכו').
מי בדיוק הרים גבה לגבי ההחתמה של אדוארדו? לא אני לפחות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ומה עם אדון סמיר קונטאר נאסרי? מה הוא בדיוק עשה ב-3 שנים שהוא בארסנל? נתן חצי עונה בקושי. צריך מנג'ר חדש
זה נכון שוונגר שהרכישות של וונגר בהתקפה מוצלחות מהקונוסים שהוא בד"כ רוכש להגנה, אבל גם זה משהו שבשנים האחרונות נפגם. ארשבין,נאסרי,וולקוט,ון פרסי,חלב - לעומת פירס,הנרי,ליונגברג,וילטורד? וזה סתם ככה בשליפה זריזה. אין מקום להשוואה בכלל. בכל אופן, זה נחמד מאוד שאתה חושב שג'אדסון הוא תחליף הולם לססק, ואולי באמת הוא יהיה כזה (אני בכלל לא מכיר אותו), אבל הנק' היא שססק הוא ה-שחקן של הקבוצה הזו כבר שנים. הוא השחקן הכי טוב בה, הכי משפיע עליה, הכי חשוב שלה וכולם רואים איך אנחנו נראים בלעדיו, ואם שחקן כזה נמכר צריך להגיע מישהו מוכח. אפשר לקחת כדוגמה את המכירה של רונאלדו: הרכש שהגיע היה ולנסיה, וכמובן היה את נאני שהתבשל ופרץ לאחר המכירה. אם משליכים את זה על ארסנל אז יש את ג'ק וראמזי שצריכים לקחת את הפיקוד אבל הרכש שיגיע צריך להיות מישהו או מהליגה, עם קבלות וותק בה, או "שם" רציני בהרבה כסף. בפועל מה שיקרה זה שג'אדסון יגיע, או איזה צרפתי מקאן שבדיוק סיים כיתה ט'. יש לנו מזל שאנחנו משחקים מחר נגד ניוקאסל ומזל עוד יותר גדול שזה יהיה משחק חוץ.
ונגר אומר שווילשיר בחוץ מחר- בהתחלה דווח שהפציעה שלו לא רצינית, היא גם לא נראיתה כך- לאחר מכן זה היה נראה כאילו ונגר לא משתף אותו בגלל שהוא לא רצה שייקח חלק במדי נבחרת אנגליה(במשחק שגם כך בוטל בסוף)- אבל מסתבר שהפציעה היא באמת פציעה. רק אני חושש מאוד שתומאס רוזיצקי הולך לפתוח במרכז השדה מחר לצידו של ראמזי? אני זוכר את רוזיצקי ב4-4 בניוקאסל בעונה שעברה, אוי כמה שטויות שהוא עשה. אני כבר לא יודע איזה אופציות יש לנו. אין ססק, אין נאסרי, אין ווילשיר. לפחות ורמאלן ורובין כשירים, חשוב מאוד. וגם תיאו'. גם בFM 2005 הוא גודל להיות מפלצת. כמה שהמנג'רים רחוקים מהמציאות במקרה שלו.
שחקן המפתח שלי מחר הוא האיש שיפתח באגף ימין. תיאו או ג'רביניו. ניוקאסל מכרו את אנריקה לליברפול ואין להם בסגל הנוכחי מחליף ראוי עבורו. כל עוד סקילאצ'י לא משחק מחר אני בסה"כ רגוע. עד כמה שזה אפשרי.
האמת שהנפילה הגדולה ביותר של ונגר ברכש לקישור ההתקפי זה רוזיצקי, ונדמה שהוא זה שהולך לקבל את המושכות במרכז השדה בתחילת העונה. הוא כבר התראיין ואמר שהיה לו "קיץ נהדר" ושהוא כמעט ולא החמיץ אף אימון (וואו!). אני כבר התייאשתי ממנו לגמריי. אולי אם הBFF שלו יעזוב והוא יתופקד בעמדה הטבעית שלו נראה ממנו משהו אחר? קשה לי להאמין אבל כנראה שנחיה ונראה ממש בקרוב.
חזרתי משבוע מילואים וגיליתי שונגר וגאזידיס הצליחו עוד יותר להחריב את הקבוצה, בקיץ שבו היינו חייבים חיזוק רציני. בקיצור אין יותר מדי מה להתפלפל בנושא - עם כל הכאב, הצער והאהבה, ונגר איבד את שפיותו והוא צריך ללכת הביתה.
סוף סוף זה הגיע ממך דניס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx אגב ויקטור ואלדז מעדכן שהעסקה של ססק צפויה להיסגר בשעות הקרובות.