אני יודע, יאיר, עלו מיליון ואחת שמועות כולל האזרד (למרות שהנשיא שלהם אמר בערך מיליון פעם שהוא לא למכירה), גורקוף ועוד כמה דברים הזויים שהספיקו גם לעלות לפה. השמועה שאני הבאתי הגיעה קצת למקום יותר רציני (הטלאגרף) ולכן אולי יש משהו בדברים, ואולי לא. מה שבטוח - הבלגאן חוגג וחבל שזה הגיע למצב הזה.
באמת? שמאח אמר לפני יומיים שארסנל מוכנה למכור את נאסרי וססק ושהסיבה לכך שהם לא עוזבים היא חוסר היכולת של ונגר למצוא מחליפים. המכירות כעת הן כורח המציאות (העונה מתחילה, כאשר ססק שובת ונאסרי מסרב לחתום על חוזה), לא תוצאה של שינוי כלשהו במציאות העגומה אותה תאר שמאח.
לא מכיר את ג'אדסון, במשחקי הצ'מפיונס ליג שראיתי את שחטאר מעולם לא שמתי לב אליו, אבל אולי הגיע הזמן שונגר יפסיק לרדוף אחרי גמדים בלבד? מה עם קצת גובה, קצת פיזיות? זה מה שצריך למצוא אחרי שפברגאס הולך - לא לחפש את הגמד התורן והחמקמק. בטח שלא במחירים המופקעים האלה. צריך לחפש חיה בסגנון של ויירה, זה מה שחסר לנו. סקוט דאן... כששמעתי על זה היום באמת חטפתי קריזה, פעם ראשונה הקיץ שבאמת התעצבנתי. רבאק, כמה חוסר אמביציה המועדון הזה עוד יכול לגלות?! אנחנו הולכים לקבל כאן 55 מיליון פאונד על מכירת שני שחקנים, תוסיפו לזה עסקה צפויה למכירת שחקנים כמו אבואה ובנדטנר (שמועות שניוקאסל נכנסו לתמונה) ואת שאריות התקציב המקורי להעברות - אלה משאבים עצומים. במקביל, עומד לנגד עיניו של המנג'ר הצורך הכי מובהק - ושוב הוא מחפף. זה סקילאצ'י וסילבסטרה אול אובר אגיין. אנחנו צריכים להתחזק כאן ברצינות, לא להביא תחליפים זולים, שוליים ובינוניים לחוליית ההגנה. אנחנו צריכים בלם שייכנס מיידית להרכב שלנו ויוסיף לנו ניסיון אמיתי ומנהיגות. סקוט דאן?! ברצינות?! כל הכבוד על מדליית הקארלינג קאפ שהענקנו לו במתנה (אפילו שהוא בכלל לא שיחק בגמר. אה, כן - הוא היה פצוע עכשיו חצי שנה, עוד פלוס גדול), וכל הכבוד שהוא עדיף על סקילאצ'י, אבל זו ממש לא בשורה וזה לא משפר אותנו בכלום. מה קרה לכל ההבטחות על "Super super quality", גם זה שקר שהחזיק מעמד בקושי שבוע? ונגר איבד את זה לגמרי. עם השחקנים שאנחנו בעקבותיהם, אני כבר מעדיף שלא נקנה אף אחד, גם ככה אין לנו סיכוי לשום דבר העונה וימיו של ונגר ספורים, אז שמישהו אחר יקנה את השחקנים שאנחנו צריכים.
ממש לא, הסיבה היחידה שססק לא עזב עד עכשיו הייתה ויכוח על המחיר, פשוט כנראה שהחלטנו להתפשר, לכן העסקה יוצאת לפועל. בסיפור של נאסרי ונגר עוד האמין שהוא יכול לשמור אותו בארסנל וניסה לשכנע אותו, כשהוא ראה שזה אבוד (יש שמועות על ריב בין ונגר לנאסרי, מה שגרם לכך שהקשר לא יצא איתנו למשחק בפורטוגל) הוא החליט למכור אותו. אין שום קשר לעובדה שונגר לא יכול למצוא מחליפים, מהסיבה הפשוט שהוא יכול.
ברור שהוא יכול למצוא מחליפים, השאלה היא האם מדובר במחליפים ראויים. גם הודג'סון מצא מחליף למסצ'ראנו בדמותו של פולסן. אז במקרה שלכם במקום שחקן מסע קשיש זה יהיה שחקן צעיר שטרם למד לקשור את השרוכים בנעליים.
תגיד, אתה מבין על מה הדיון פה בכלל? AF, גם אני לא רוצה את דאן, מסתבר שונגר צריך סקאוטים כדי לגלות שבלם פרמיירשיפ ממוצע הוא בלם פרמיירשיפ ממוצע. כמובן שאנחנו גם לא נקבל אותו במחיר מציאה, כיוון שליברפול מרחרחת סביבו כי הוא שחקן אנגלי בינוני+. אני נכנס לHoullier mode: אם זה יעיף את ונגר אני מוכן לאכול את כל החרא בעולם העונה - הדחה מול אודינזה, תבוסות מטוטנהאם, מקום שביעי... You name it.
בדיוק מה שאני חושב. העונה מתה. העונה מתה עוד לפני שהעונה הקודמת הסתיימה, ולפני הקודמת. הקבוצה הזו רקובה מהיסוד "בזכות" העובדה שהמנג'ר שלה נמצא באשליה, סרט, טריפ - אין לי כח להמשיך. אני מעדיף שלא יצא סנט אחד מתקציב הרכש של המועדון בשביל סקוט דאן, או הליצן הצרפתי התורן, או עוד ילד בן 12 שממש עוד מעט יהיה טוב, ואז יימכר. לרב אני פסימי,אבל הפעם אני באמת לא רואה אותנו יוצאים עם "אשליה" וונגרית טיפוסית אחרי החודש הקרוב להמשך העונה. אנחנו הולכים לקבל בראש, אם זה אומר לעוף נגד אודינזה, ואם זה אומר הפסדים בפתיחת העונה, ואם זה אומר מרמור של שחקנים בקבוצה שגם ככה מתראיינים ודורשים חיזוק. לא יודע אם הכל יקרה כבר עכשיו בחודש הקרוב, אבל עד מאי 2012 הפרויקט הזה של וונגר והוא עצמו לא יהיו איתנו יותר, בזה אני בטוח. הלוואי והוא לא יהיה איתנו כבר ממחר בבוקר, אבל בניגוד אליו אני עם הרגליים על הקרקע. השנתיים האחרונות עם ססק, רק המחישו שוב עד כמה כל הקונספט הגלובלי הזה של וונגר הוא שגוי ולא נכון. אין תחליף לשחקנים מקומיים, גם רכישות כמו שעושה פרגסון, וגם צעירים מהנוער. כשאתה מביא שכירי חרב, במוקדם (נאסרי) או במאוחר (ססק) אתה תתמוטט בגלל זה. לא רוצה לחשוב על העידן אחרי וונגר (רק שיגיע כבר) אבל השינוי הדרוש הוא כל כך קיצוני, שאני בכלל לא רוצה לחשוב כמה זמן יקח למישהו לתקן את את שוונגר מעולל למועדון מ2006.
רמי, אין שום בעיה בשכירי חרב. הבעיה היא היחס אליהם כאל אידאולוגים שמוכנים להקריב הצלחה מקצועית ושגשוג כלכלי לטובת הרעיון הגדול שרק ונגר מאמין בו. ססק לא היה מוכן לוותר על כסף כדי לשבת על הספסל של בארסה אם ארסנל הייתה קבוצה משגשגת - הוא לבטח לא היה שובת ומוריד 50% מהערך שלו. נאסרי שכיר חרב, אבל אם ארסנל הייתה זוכה בתארים היא לא הייתה מתקשה להשאיר אותו ולשלם לו סכום ראוי. ארסנל לא ראויה לשחקנים במעמדם המקצועי של ססק ונאסרי והדבר היחיד שמשאיר וישאיר שחקנים כמו ואן פרסי ו-ווילשר במועדון זה קשר מיוחד וחריג עם המועדון שאין לחשוב עליו כעל סטנדרט.
הבעיה היא שכל מנג'ר שיחליף את ונגר יתמודד עם סגל מאוד חלש ביחס לציפיות. אם ונגר ילך הביתה אני יכול לראות את עמדת המנג'ר אצלכם הופכת לדלת מסתובבת.
לא בטוח, אם יעשו בחירה חכמה- של מאמן בעל שיעור קומה וניסיון, הוא יקבל קבוצה עם הרבה פוטנציאל מצד אחד ומצד שני הרבה מאוד משאבים, קבוצה בעלת שם ומסורת של הצלחות בפריימרליג ובאירופה ששחקנים באופן כללי יסכימו להגיע אליה, ויוכל לבנות סגל איכותי ותחרותי בדיוק כמו שונגר בנה עד ששיגעון הצעירפתים הרס את התחרותיות של הקבוצה.
זה תלוי מי המנג'ר שייבחר אחרי ונגר ומה המשאבים שיעמדו לרשותו. כרגע, יש משאבים גדולים מאוד בגלל המכירות הצפויות של פברגאס ונאסרי. בקיץ הבא כבר לא יהיה לנו צ'מפיונס ליג, כך שהמשאבים יקטנו אלא אם כן קרואנקי יחליט לשלוף את פנקס הצ'קים האישי שלו (זה יקרה כשחזירים יעופו בגיהנום הקר). אם מה שונגר מתכנן לנו זה עוד רכישות ליליפוט והמשך הזנחת ההגנה, חבל על כל פני שהוא מוציא ועדיף שזה יישאר למנג'ר אחר, שלא חי לפי עקרונות ופילוסופיות אלא מתפשר עם המציאות. צעירפתים - אהבתי.
כל דבר עדיף על המשך השקיעה תחת ונגר, שהוכיח שוב ושוב שהוא לא האיש שיחזיר את ארסנל לגדולה. כל דקה שהוא נמצא בראש המערכת רק מחריפה את הבעיה. מצפים לנו זמנים קשים ואני מוכן לזעזועים. מה שאני לא מוכן לו זה טירוף: התקווה שהשיטה של ונגר, אחרי שנים של כשלון מהדהד, תניב תוצאות שונות. יש למועדון משאבים רבים ואני לא סומך על ונגר איתם. מצידי מאמן בזבזן ולא יעיל על פני המשך המדיניות הנוכחית.
גיל, בדקתי לגבי ג'אדסון, אין שום מידע לגבי כך שהוא הגיע ללונדון למו"מ עם ארסנל. כשהיה מו"מ עם אדוארדו שעבר לשחטאר, אז היו ידיעות בתקשורת האוקראינית אבל כרגע אין שום דבר כזה.