ארסנל 2010/2011

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י AW forever, ‏10/7/10.

1. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוקר טוב לכולם

לא יודע מה איתכם אבל אני אישית בעד ריאל בעונה הבאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

2. ArsenalFan Member

ריאל וברצלונה מעניינות לי את הזרת ברגל שמאל, מצדי שכל הליגה הספרדית תפשוט רגל (היא לא עד כדי כך רחוקה מזה). די, לא מיצינו את העניין? כל הפלצה של איזו פרימה בלרינה דוברת ספרדית תמצא את דרכה לכאן? אפשר לחשוב איזו חדשה יש כאן. או שססק יגיד עד כאן וידרוש לעזוב באופן רשמי, או שאנחנו נצטרך להתרגל לחיות עם ה"רעשים" האלה (כלשון ונגר) על ה-DNA של בארסה לפחות עד סוף העונה הקרובה. תחליטו אתם מה יותר גרוע.

ונגר דיבר אתמול כמה דקות טובות על ווילשיר ופרימפונג במסיבת העיתונאים, זה הרגיש כמו סוג של קמפיין שיווקי. הוא נשאל בעיקר על ווילשיר, אבל הוא ממש מחזיק מפרימפונג ולא מפסיק להזכיר אותו בנשימה אחת עם ג'ק. הוא אפילו טרח לקרוא בפומבי להתאחדות האנגלית לזמן אותו מהר לנבחרת, כדי שלא יבחר בגאנה (למרות שפרימפונג כבר אמר בעבר שהוא יעדיף לשחק בגאנה, עד כמה שזכור לי). הוא שחקן מוכשר ונראה מבטיח לקראת העתיד, אבל אני תוהה האם הוא מוכן להיות גיבוי לסונג, למרות שיש לו את הפוטנציאל להיות טוב ממנו בהרבה. פוטנציאל זה לא מספיק בשלב הזה.

עניין השוער כ"כ מדכא. אפילו את התקווה המינימלית והבסיסית של אוהד לקראת העונה החדשה זה פשוט הורס. מה יש לצפות לעונה שמראש אתה יודע שתסתיים בכישלון, כי השוערים הם ברמה של צ'מפיונשיפ וכבר אכלנו מהם מספיק חרא? הכתובת על הקיר לעיני כולם, ורק ונגר עם ה-Quality goalkeepers שלו. כל כך יהיר, כל כך עקשן להוכיח את הנקודה שלו.

3. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

פרימפונג אכן אמר שהוא ירצה לשחק עבור גאנה בעתיד, וזה למרות שהוא כבר ייצג את אנגליה בגילאי נוער.

יש לו את הפוטנציאל להיות טוב בהרבה מסונג? אני אישית חושב שסונג הוא אחד הקשרים האחוריים הטובים בפרמיירליג, ככה שהאמירה הזו היא די חזקה בעיני, ואני אומנם לא ראיתי את כל משחקי ההכנה שלנו אבל ממה שראיתי לא נפלתי מהרגליים מהיכולות של אדון פרימפונג. אולי פספסתי את התצוגות היותר טובות שלו, אבל להגיד שהוא יכול להיות הרבה יותר טוב מסונג? חתיכת אמירה.

4. kaka` Member

תגידו, מה העמדה של עמנואל תומאס?

5. Rudess Member

גם הוא לא יודע, זה תלוי על איזה צד ונגר התעורר בבוקר. לפעמים הוא קשר, לפעמים קיצוני, לפעמים חלוץ.

6. ArsenalFan Member

סונג אחד הקשרים האחוריים הטובים בפרמייר ליג? מה שנקרא, להיסחף בכיף...
    אני יודע שרוב מכריע של האוהדים מתלהב ממנו ודעתי היא דעת מיעוט. סונג עדיין קצת רחוק ממה שאנחנו צריכים, גם אם הוא נמצא במגמת שיפור. זה שסונג הוא סוס עבודה מחויב שיש לו נוכחות, עדיין לא אומר בדיוק שהוא עומד בשורה אחת עם שחקנים כמו אסיין, יאיא או מסצ'ראנו. הוא כדורגלן בינוני שלא תמיד יודע לקרוא מספיק טוב את המשחק (במיוחד נגד יריבות חזקות), מוסר מאוד בינוני. הבעיות שלנו בהגנה מתחילות במחלקה שלו, והעובדה שמי שמסייע לסונג הוא שחקן עם משמעת טקטית של אסיר בכלא הדרים לא בדיוק עוזרת... בכל אופן, עם שחקן פיזי נוסף לידו ברמה גבוהה באמת, במערך של שני קשרים אחוריים, אני מאמין שהוא יוכל להיות טוב יותר.

לגבי פרימפונג, רואים שמבחינת כישרון טבעי, הטאץ' בכדור ואיכות המסירה, הוא מבטיח יותר מסונג. הוא נראה חכם ממנו. הוא חזק ואני מאמין שימשיך להתחזק. לא יודע איך הוא יתפתח בעתיד, אבל הפוטנציאל שלו יותר גבוה ממה שראינו מסונג לפני שלוש וארבע שנים ואם יהיה לו את כושר ההתמדה של סונג, אין לי ספק שהוא יעלה עליו. הבעייה היא שפרימפונג עדיין קצת שייקי לפעמים ולא ממש יציב במשחק שלו, ראו את זה גם אתמול, אבל בהתחשב בכך שהוא בן 18, זה לא אמור להפיל אותנו מהרגליים. עדיין, כפי שאמרתי, פוטנציאל זה לא מספיק בהכרח עכשיו.

(לקח לי כמעט שעתיים לכתוב את ההודעה הזו. היום הפרודוקטיביות גבוהה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx )

7. Rudess Member

סונג הוא אחד הקשרים האחוריים הטובים בפרמיירליג גם בלי להיות אסיין.

8. Rudess Member

ורמאלן מדבר על קוסיילני ועל דג'ורו:
    אידיליה הגנתית לפי ורמאלן.

9. yonmu Member

אחד מכמה הקשרים האחוריים הטובים ביותר בפרמירליג? אחד מחמש? אחד מעשר?
    בתור מועדון ששואף לאליפות (אמור לשאוף, לפחות), כל שחקן שלכם צריך להיות אחד מהשלושה הטובים ביותר בליגה. מה עוד שאין לכם עמדות שבהם יש לכם שחקנים שהם ללא ספק הטובים ביותר בליגה (אולי למעט פברגאס). אז אסיין הרבה יותר טוב ממנו, פלטשר ומסצ'רנו גם רמה אחת מעליו, ופלאסיוס ודה יונג פחות או יותר ברמה שלו (אני מעדיף גם את דה יונג על סונג). אז אם הוא הקשר האחורי ה4-6 הטוב ביותר בליגה, וזה בסדר מבחינתכם כשבעמדות אחרות אין לכם יתרון מיוחד (בטח לא עמדת השוער ושאר חולית ההגנה), אתם לא יכולים לשאוף לאליפות.
    כל זה כמובן בניתוח נקודתי של כל שחקן ובלי להיכנס לקבוצה כמכלול, כי אני לא חושב שסונג מחובר לשיטת המשחק של ארסנל וונגר ברמה כזאת ששחקן אחר לא יחליף אותו כראוי.

10. קייזר סוזה Member

שלום לכולם.

עושה רושם, שגם העונה אנחנו לא נזכה בתואר כלשהו. על גביע אנגליה אין מה לדבר, ראינו את הזלזול של ונגר בנוגע אליו. בעיניי, לזכות בגביע הליגה משמעותו לא לזכות בכלום. נשארים עם אליפות. 6 שנים לא זכינו באליפות. לטעמי, הגורם המשמעותי לכך הוא היעדר הפיזיות שכה חסרה לנו. אם נסתכל אחורה, נבין שכאשר זכינו באליפות היו לנו שחקנים מאוד פיזיים שיודעים להיאבק ולזכות בכל כדור. זה דבר כ"כ חשוב, בטח בפרמיירליג. אני נמנה בין החסידים הכי פנאטים של ונגר, יש שיגידו שזה גובל בעיוורון, אבל לא נמנע מלבקר אותו, וביקורות יש הרבה. אני לא מצפה ממנו לבחור שחקן עפ"י רחוב גוף מינימלי, אך באותה מידה לא לבחור חרסינות. מכת הפציעות בארסנל במשך השנתיים-שלוש האחרונות היא דבר שלא זכורה לי אצל אף קבוצת כדורגל בעולם, אפילו רוגבי. אם נחזור שוב לאחור, נשים לב שאז לא הייתה לנו מכת פציעות כזו, אפילו לא מתקרבת לכך - שוב, היעדר שחקנים פיזיים. זה מצחיק ועצוב גם יחד, שארסנל במשך השנים האחרונות איבדה המון מההרתעה שלה. לא ייתכן שיש לנו רק את סונג (בעיניי הוא יכול להיות תוך שנתיים קשר אחורי בטופ העולמי), שעונה לקריטריונים האלה. אז זה יפה שורמלאן נלחם ומשקיע את כל כולו, אבל רואים מה קורה כשהוא פוגש חלוץ רב מימדים כדוגמת דרוגבה, הוא פשוט לא יכול לו.

נערך לאחרונה ב: ‏2/8/10
  11. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהמשך לדיון על סונג - בואו נגיד את זה ככה, הוא רחוק מלהיות השחקן הבעייתי בהרכב המתוכנן שלנו. יש לנו צרות הרבה יותר גדולות ממנו. עומק בקישור האחורי זו צרה אחרת, אבל אני מאוד מבסוט ממי שיאייש את עמדת הקשר האחורי הפותח.

ברוך הבא קייזר סוזה. אני גם שותף לדיעה שלך ולביקורת שלך ואתה תראה שלא מעט מהאחרים פה גם כן שותפים לה. נקווה שונגר ייתן לכולנו לאכול את הכובע בסוף העונה הזו, מה עוד אפשר לעשות.

12. ArsenalFan Member

כשהוא לבד, העסק גדול על סונג ביותר ממידה אחת, בוודאי בכל פעם שאנחנו מתמודדים עם קבוצה מהטופ האנגלי או האירופי. עם דיאבי זה יכול לעבוד פעם בעשרה משחקים, כי כזה הוא דיאבי. אם אנחנו רוצים להמשיך עם סונג, ולדעתי כדאי, צריך לשים לידו מישהו נוסף שמסוגל להניע את המשחק בצורה הרבה יותר טובה, ובד בבד להוסיף לנו הרבה יותר ברזל כשצריך. אולי ראמזי יוכל בעתיד לפתור את הבעיה הזו, תלוי בהחלמה ובהתפתחות הפיזית שלו. אם לא ואנחנו מסתפקים רק בגרזן אחד, סונג בעייתי. כרגע סונג לבדו רחוק מלהיות מספיק והוא יוצר לנו לא מעט חורים.

עניין אחר- הרבה אנשים לא שמו לב כי זה היה הרבה פחות מתוקשר מאשר החתימה של הנרי, אבל אם אנחנו מדברים על שחקני עבר- פרדי ליונגברג יקיר לבי, עזב בסוף השבוע את סיאטל סאונדרס ועבר לשיקגו פייר ב-MLS. אתמול הוא כבר הספיק לערוך את הופעת הבכורה שלו כשנכנס כמחליף בניצחון על מוליכת הליגה לוס אנג'לס גלאקסי בחוץ. ביום ראשון הקרוב (8 באוגוסט) משחק הבית הראשון של פרדי בשיקגו יהיה נגד... תיירי הנרי וניו יורק רד בולס. לי אין ספק בעד מי אני.

וסתם בשביל הנוסטלגיה, הנה השער האחרון של פרדי בקבוצה... איזה פיניש בסטייל. שער ששבר לנו את מנחוס הריבוק סטדיום עד להודעה חדשה (וסחתיין לאליאדייר על הבישול הכי גדול שלו בקריירה):

Legend!

13. Rudess Member

ברוך הבא. אם יש לך הרבה ביקורת על ונגר סימן שאתה לא עיוור ולא פנאט, אלא אוהד מפוכח ואני אשמח מאד שתשמיע את הביקורת שלך על ונגר כמה שיותר פה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

סונג מספיק בהחלט, הוא לא הבעיה של ארסנל ובוודאי שלא יוצר חורים. הבעיה היא השיטה בה ארסנל משחקת בה ההגנה משחקת בקו מאד גבוה, וגם ארסנל לוחצת חזק מאד את היריבה וגורמת לה לאיבודי כדורים. השיטה לא מספיק מאוזנת לטעמי, כי הלחץ הנהדר הוא דבר שאני מאד תומך בו, אבל נראה שהקבוצה לא ערוכה להתמודד מול קבוצות חזקות שיודעות לשבור את הלחץ, כחלק מהבעיה המערכתית שהקבוצה לא יודעת איך להגן.

נערך לאחרונה ב: ‏2/8/10
  14. קינג לדלי Member

“I have a contract with Barcelona and I must respect that, but I heard about the link with Tottenham Hotspur and I think they are a great club. I appreciate their interest and we will see what happens in the future. “

אלכסנדר חלב...

15. Rudess Member

Sport.co.uk, זה המקור שלך? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

לא נראה לי שזה ציטוט אמיתי וגם לא נראה לי שטוטנהאם ממש צריכה את חלב. ספקולציה עיתונאית נוספת לאוסף. אתם צריכים להביא חלוץ נוסף רציני ובלם באופן דחוף.