כמה תובנות מהמשחק היום: יש מחליף לא רע בכלל לסונג בעמדת הקשר האחורי,פרימפונג נראה לא רע בכלל ולדעתי עדיף על אסטמונד. רוזיצקי ונסרי,שניהם פשוט חייבים לשחק במרכז השדה ולא באגפים,ששמה הם נראים דיי עלובים תמיד. ווילשר כשרוני בטירוף,נתן את כל כולו היום,עשה מהלכים טובים,אבל היה חוסר הניסיון שלו היה בולט במצב כזה שהוא מכדרר בתוך הרחבה,בנוסף לזה הוסיף חטא על פשע ותפס את השחקן הסקוטי וגרם לפנדל. אלמוניה נתן משחק טוב וכנראה שהוא יהיה הנאמבר 1 בעונה הזאת לצערנו. בנוגע לוולקוט,מגיע להרבה מצבים במשחק,אבל שוב כמו שטחנו את זה כולם,בכל מה שקשור למסירות,קרוסים,סיומת הוא שחקן עלוב מאוד,שישפר רק תפס האחרון שהוא אמור לתת והוא כבר יהיה שחקן שמבשל המון, ושחקן מרכזי בקבוצה. אלה,מחר ליון. ד'א,זכינו בגביע כבר כן?
מישהו חייב לתת לוולקוט כאפה. המסירות שלו הן אסון. קאמבק של סלטיק? אם וולקוט היה מדייק רק שליש מהפעמים במסירות שלו, השערים של סלטיק היו כ"כ לא רלוונטיים. וההגנה, אוי ההגנה.
מאיפה הגעת למסקנה שהוא יהיה השוער הראשון? היו לו הצלות טובות אבל גם שטויות רגילות כמו יציאה מקו השער בקרן אבל חזרה אחורנית (טעות אופיינית לשוער חסר יסודות שוערות), מזל שהוא הספיק לאגרף (כמו שהוא אוהב), אחרת היינו סופגים עוד אחד. דג'ורו איום ונורא, פשוט בדיחה ששחקן כזה הוא הגיבוי שיש לנו על הספסל. וולקוט עם שני בישולים אבל עם עוד 18 מצבים בערך שהוא יכול היה לעשות מהם משהו ואו שהוא בועט על שחקנים או מוסר חזק מדי או לא מדויק בכלל, כמו שאנחנו רגילים ממנו. וילשייר היה נהדר במיוחד במחצית הראשונה והיה לו שם מצב כפול עם בעיטה מהאוויר מכדור קרן, חבל שזה לא נכנס פנימה. אין מחר ליון, הסתיים גביע האמירויות, ארסנל זכתה ושוב זה יהיה "התואר" היחיד שנזכה בו העונה. עם כזאת הגנה פאתטית ועם כאלה שוערים, תרחישי העונות הקודמות יחזרו ולכן אין מה לטפח ציפיות כל עוד הבעיות הקריטיות בקבוצה לא נפתרות.
סלטיק היא קבוצה שביום טוב שווה מקום בתחתית הפרמייר ליג, ואם נגד קבוצות כאלה אנחנו מחלקים מתנות כל כך הזויות, מצבנו מאוד לא טוב. אמנם זה רק פרי-סיזן, אבל עושה רושם שהקבוצה לא למדה כלום מהניסיון ההגנתי המר שלה ונשארה עם אותן בעיות בדיוק. ההגנה נראית כל כך פרוצה, במיוחד מהרגע שורמאלן ירד לספסל וקוסיילני נכנס במקומו. אוכלים חרא במתפרצות פשוטות, כרגיל לא יודעים לשמור במצבים נייחים. דג'ורו בהופעה היסטרית טיפוסית וגם פרימפונג מאוד שייקי (עדיין ילד, בכל זאת), אבל מהרגע שקוסיילני על המגרש זה נראה רע במיוחד. למרות שהוא ספג שני שערים, משחק ענק של אלמוניה במחצית השנייה. הוא הציל לפחות שלושה שערים בטוחים (הייתה לו הצלה אחת א-לה סימן נגד שפילד יונייטד) והיה בטוח בעצמו. הוא לחלוטין בפול פוזישן להיות שוער ראשון באנפילד ואם אנחנו אכן לא מביאים שוער חדש, אז בצדק... הוא עדיין יותר טוב מידי הג'לי של פביאנסקי. וולקוט ממשיך לתסכל, שחקן כ"כ לא חכם. משחק טוב מאוד לקלישי, לשם שינוי עמדה בהגנה שיש לונגר בעייה חיובית בה. מדד ווילשיר- פעיל מאוד, במחצית הראשונה היה מדויק יותר, השחקן הטוב במגרש ובעיטת היעף האדירה שלו מהקרן של רוזיצקי הייתה יכולה להיות שער העונה. במחצית השנייה הוא היה פחות טוב. הפנדל ששרקו נגדו מאוד מפוקפק, אבל הוא לא היה צריך בכלל להיכנס למצב הזה. זלזול מיותר. היה קצב מטורף יחסית למעמד, בוודאי במחצית השנייה. אווירה מעולה, הרבה אקשן. מאוד לא אופייני למשחק קדם עונה ובסה"כ כדורגל מהנה. האמירייטס קאפ שוב שלנו, שמחת זקנתי, כמו שהסגל שלנו נראה כרגע גם לא נזכה בשום דבר עד האמירייטס קאפ הבא.
איזו היסחפות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx אתה מדבר על המצב שהוא יצא כמו סהרורי מהשער ואז חזר ובמזל הצליח להדוף/לאגרף? אוי ואבוי לנו. טלפתיה, כתבתי את זה כמה שניות לפניך.
צודק,הראש שלי כבר לא עובד מהחופש הגדול הזה,הילדים הפרזיטים האלה לא נותנים לי לישון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
מה יהיה עם כל הנביאי זעם כאן!? ההגנה שלנו בהחלט מדאיגה. עוד יותר מדאיגה אותי העובדה שאלמוניה נתן משחק די טוב היום, ולפתע זה לא נראה כזה מופרך שהוא ייפתח באנפילד. אם ונגר ירכיב את אלמוניה באנפילד, מבחינתי זו תעודת עניות לונגר. ווילשר מלך. הבנאדם מתאבד במשחק הכנה כאילו זה גמר גביע העולם. יש לו כל מה ששחקן צריך מבחינת איכויות, והוא גם נותן ערך מוסף בדמות לחימה ומנהיגות (דבר שחסר אצלנו בקבוצה). בנוסף לכך, הוא לא פוחד מהכדור (להבדיל משחקים אחרים בסגל) וכל הזמן דורש אותו. אני אשמח לראות אותו פותח העונה בהרכב בליגה ובליגת האלופות, בטח על חשבון שחקנים כמו דנילסון, דיאבי, וולקוט ורוזיצקי (הוא יכול לשחק בעמדות שלהם). היה לי ברור מזמן כבר שפרימפונג יהיה שחקן. אני מאוד מחזיק ממנו. איבודי הכדור (המעטים) שלו נובעים מחוסר ניסיון נטו וחולשה גופנית, וזה סימן חיובי מאוד לגבי ההמשך (אין לי ספק שהוא ישפר את שני האספקטים האלה עם הזמן). אני באמת לא יודע אם יצא מוולקוט משהו, אבל בעייני הוא לא כדורגלן, ומהיום הראשון זו הייתה האבחנה שלי לגביו. מהיר, זריז, אבל חוץ מזה כלום ושום-דבר. לא טכני מספיק, בעיטה לא מספיק טובה, לא פיזי מספיק, נפצע יותר מדי, לא מביא ערך מוסף בדמות הקרבה ומנהיגות, אינטילגנציית משחק של נעל (בלשון המעטה). בקיצור, לא מספיק טוב. מעבר לכך, אני גם לא חושב שהוא מתאים כל כך לסגנון המשחק שונגר מתווה - הנעת כדור מהירה על הקרקע ותנועה בלי כדור, אלא יותר מתאים לקבוצה שהמשחק שלה מבוסס בעיקרו על שחקני אגף מהירים והגבהות לעברם, קבוצה שיש לה גישה יותר ישירה למשחק. אם הייתי ונגר, הייתי מוכר אותו היום (יש מספיק קבוצות שיהיו מוכונות לשלם עבורו סכום גבוה יחסית).
בינתיים ראיתי בטוויטר שונגר אמר אחרי המשחק ש-We have great keepers. אם זה נכון, אוי ואבוי. יאיר, חלק מהמחמאות שלך לווילשיר קצת מוגזמות, כמו שחלק מהביקורת על וולקוט היא מוגזמת. ווילשיר עשה היום הרבה מאוד שטויות, בוודאי במחצית השנייה, ולת'יאו עדיין היו שני בישולים. אני מסכים שהוא שחקן לא חכם ומאוד מתסכל לצפות בו (כל עוד הוא בקבוצה שלך), אבל צריך גם לשים את הדברים בפרספקטיבה קצת יותר מאוזנת. מעבר לכך, הקרבה לא חסרה לו, הוא נותן 100 אחוז ומעלה תמיד וגם במשחק היום, הוא כל הזמן היה פעיל וכל הזמן הטריד את השחקן שלו. מסכים איתך במיליון אחוז. אני חושב שלונגר יש חלק קריטי בכך שוולקוט עד היום לא מיצה כלום מהפוטנציאל שלו, השיטה של ונגר די סירסה אותו ולדעתי הוא מאוד מבולבל לגבי התפקיד שלו. אצל מנג'ר כמו 'ארי רדנאפ הוא היה הופך לשחקן ליגה מצוין, שלא לדבר על אף וויסקי... אני לא בא לטעון שלת'יאו עצמו אין חלק בכך שעד כה הוא אכזבה גדולה, יש לו חלק משמעותי. אבל אנחנו כקבוצה לא ידענו עד היום להשתמש מספיק טוב בכלים שיש לת'יאו, וחלק מהאשמה נופלת לפתחו של ונגר.
זה מטוויטר של אחד האוהדים שראה אותו מתראיין בסקיי ספורטס. ואלה הדברים המדויקים: http://www.skysports.com/story/0,19528,11670_6290372,00.html
טל, בשבילך : On Per Mertesacker... "I would not like to come out on names because it raises the price straight away by 50 per cent." אני חושב שאתה יכול לצאת מעודד מהציטוט הזה כיוון שאם ונגר לא מעוניין במישהו ושואלים אותו עליו הוא ישר מכחיש ולא יוצא מזה באלגנטיות האופיינית לו. לכן אני חושב שמעבר של מרטסאקר בהחלט אפשרי. עוד באותו ראיון בארסנל.קום - ונגר אומר שיגיעו שחקן אחד או שניים. אחד מהם כמעט בוודאות יהיה בלם, השני לדעתי יגיע רק אם תתאפשר עיסקה נוחה (אולי בדקה ה90) וסביר להניח שאם זה יהיה, זה יהיה שוער. חבל מאד שרוב הסיכויים שנמשיך לראות את אלמוניה או פאביאנסקי בשער. ולכל אלה שחלמו על גיבוי לסונג - ונגר מציין שלא יגיע שחקן לקישור. לראיון המלא.
ברמת התיאוריה אפשרי אבל נראה לי שאין כרגע שום מגעים קונקרטיים כי ונגר אומר קודם לכן שאנחנו לא קרובים להחתים שום שחקן כרגע. גם אחרי העזיבה של קמפבל, אנחנו לא טורחים להחתים מהר בלם וזה ממש מטריד ומדאיג. נוציא רגע את קוסיילני מהעניין, כי היום ראינו את דג'ורו שוב רועד מהצל של עצמו ועם כאלה מחליפים אי אפשר ללכת רחוק. בכל עונה יש פציעות והרחקות ואני ממש לא סומך על דג'ורו שימלא את המקום של אחד הבלמים הפותחים.
מסכים איתך, אבל ונגר אמר בוודאות שיגיע בלם. הוא אמר מפורשות שחסר לו לפחות בלם אחד מבחינה מספרית ושיגיעו הקיץ עוד 1-2 שחקנים - אחד מהם בוודאות יהיה בלם. ככה שבלם יגיע, ולפי דעתי לפני לגיה ורשה אפילו (אולי אני קצת אופטימי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ). מי זה יהיה? זאת כבר שאלה אחרת..העדפה אישית שלי - זאפאטה, סובוטיץ או כל אחד עם נוכחות פיזית (גם מרטסאקר, למרות האיטיות שכולם הזהירו לגביה יהיה טוב).
זה העניין שאנחנו בדיוק צריכים מישהו כזה עם נוכחות מרתיעה ברחבה, שייצר מטריה אווירית וינטרל את הסכנות מכדורי גובה, קרנות ובעיטות חופשיות לרחבה. בשביל זה לא צריך אצן 100 מטר אלא מישהו חזק,גבוה ועם מיקום טוב.