מעבר לכך שלדעתי הביקורת כאן יצאה מזמן מכל פרופורציה (ואני לא מאוהדים שחוסכים בביקורת כלפי ונגר), ראוי שנשפוט את ונגר בסוף חלון ההעברות ולא במהלכו. אני מסכים שמוטב היה שכבר בשלב זה, בקדם העונה, יהיה לנו בלם ושוער רציני, אבל נוכח העובדה שונגר הודה שהוא מחפש (לפחות בכל הנוגע לבלם), יש להניח שהוא פשוט לא מצא עד עכשיו את השחקן המתאים. אני באופן אישי מעדיף שיגיע שחקן מתאים ביום האחרון של חלון ההעברות מאשר שיגיע שחקן לא ברמה עם פתיחת החלון. לכן, אני בוחר לחכות לסוף החלון כדי לשפוט את ונגר.
k-700 - די, אי אפשר על כל דבר לבוא ולעשות סלט. לא זכינו בתואר 5 שנים, ונגר עקשן, ההגנה מקרטעת, עוד מעט תבוא לכאן עם שגיא כהן ותסביר לנו שבגללו גלעד שליט עדיין בשבי. הדיון בכלל לא על זה, העניין הוא שהגיע שחקן חדש לקבוצה, ולפני שהוא שיחק דקה אחת במשחק רשמי (ואתמול הוא בכלל שיחק טוב! חוץ מרודס, לא ראיתי אף אחד מבקר את היכולת שלו), כבר רודס מכנה אותו בשמות כמו "קוקסינלי" ופוסל אותו. זאת התנהגות מגעילה כלפי שחקן רכש, אפילו לא נתנו לו צ'אנס להיכשל! אם יש משהו שונגר עשה מצוין בשנים האחרונות, זה לפגוע ברכש. אז לפני שכולם קופצים, אחת הבעיות היא שהוא לא עשה מספיק רכש במקומות הנכונים, נכון, אבל הוא פגע עם כמעט כל השחקנים שהוא הביא. אוהדי אייאקס בעונה שעברה לא הבינו איך ונגר משלם להם כל כך הרבה כסף על הבלם הבינוני שלהם, והנה הוא נבחר כהחתמת העונה שעברה. אני זוכר את הביקורת על ההחתמה של אדוארדו (ועד לפני הפציעה הוא נראה כחלוץ אדיר וקטלני), או של סאנייה, אדבאיור, פלאמיני, חלב, סונג ונראה לי שעוד מעט נצרף גם את נאסרי לרשימה. אז זה לא אומר שונגר בהכרח פגע, זה לא אומר שקוסייליני יהיה החתמת העונה, אבל רבאק - חכו לפחות ותנו לו לשחק, אח"כ תאמינו לי שאף אחד כאן לא יבוא ויגן עליו, כי זה באמת הימור. אבל בוא נראה אם זה עבד.
אבל קוסיילני הגיע עם פתיחת החלון. אתה אמרת שאתה מוכן שונגר יישאר גם אם הוא יוריד את ארסנל ליגה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx ונגר בעיקר פוגע בסיכויי הקבוצה לזכות בתארים, עם ההתנהלות שלו.
דנילסון זו רכישה כושלת, אלמוניה(ונגר היא אותו ולא אכפת לי בכמה כסף גם אם בשתי שקל+דאבל מק רויאל על הדרך) עדיין זה שחקן רכש שתופס מקום של שחקן שתפקידו שוער, דנילסון שלאורווה לא הייתי מביא, אבו דיאבי שפתאום אריק דג'מבה דג'מבה נראה כרכש נוצץ לידו ואני יכול להמשיך. אהה גם רוזיצקי מבחינתי הוא כישלון מוחלט של ונגר. לא השתמש בו נכון, לא אימן אותו נכון, לא חיזק אותו שזה דבר שידעו שהוא פחות או יותר הבעיה היחידה של השחקן הזה עוד לפני שהגיע לארסנל. הרשימה עוד ארוכה אז אל תזבל לי במוח שונגר פגע ברכש בשנים האחרונות. אגב אני יודע שיהיו פה כאלה שיגידו שדיאבי צעיר ושהוא עוד יהיה הויירה החדש אז כן רק שתדעו שיש לי הרבה סבלנות לשחקנים צעירים. אני תמיד אמרתי שמפלטשר יצא קשר ענק גם כשהיה בגיל של דיאבי ובאמת הוא פרע את השטרות את אותם הדברים טענתי על צ'אבי אלונסו ועל לא מעט שחקנים אבל משחקנים כמו דיאבי, דנילסון אני לפעמים חושב שאם ארץ מוצאם לא הייתה צרפת, ברזיל בהתאמה אז אפילו נאתכו היה יכול להיכנס למשבצת שלהם. גם בנדטנר עוד לא יכול להיקרא חלוץ בינוני. ראיתי את אדאביור משתפר והופך לחלוץ טוב מאוד לרמות של הפריימרליג. מניקולאס שעבר השאלות, צבר ניסיון אני רואה בעיקר חלוץ טיפש שמחטיא 17 פעם מול השער לפני שהוא כובש. אולי ממנו עוד יצא חלוץ בינוני אבל אני בטוח שבמועדון כמו ארסנל אתה לא מצפה שיצאו לכל היותר שחקנים לגיטימיים לליגה ושחקנים בינוניים. אז אל תבלבל לי במוח שונגר פוגע ברכש כי הוא ממש לא(אגב בסטטיסטיקה שלך הכנסת שחקנים כמו סילבסטרה, דג'ורו, סנדרוס או שהעדפת להשמיט אותם?).
K700, בחלק מהדברים אתה צודק, בחלק צודק חלקית. בדבר אחד אתה עושה עוול נוראי: תוציא מהמשוואה את רוזיצקי. הוא בטח לא הצלחה גדולה, אני חושב שבמצב הנוכחי הוא די מיותר בארסנל ותופס מקום של שחקן שיכול להיות יותר מתאים לשאיפות שאנחנו מתיימרים להן. אבל להגיד שהוא כישלון מוחלט של ונגר? זה כמו לבוא ולטעון שאדוארדו הוא כישלון של ונגר. הבחור היה פצוע כמעט שנתיים, עבר ניתוחים כושלים, הוא לא התאושש מהפציעה בברך אף פעם. ונגר היה אמור לצפות לזה? לא רציני. אתה כן עושה קצת סלט, כי אתה מייחס הרבה דברים לאותה נקודה על ונגר והרכישות שלו- וזה לא תמיד נכון. כשונגר שם את הכסף בשנים האחרונות, ואני מתכוון לרכישות הגדולות, בחלק גדול מהמקרים השחקנים לא התבררו כבלופים וראינו מה הוא מצא בהם. אבל כשאתה מדגים את זה על דיאבי ודנילסון, זה לא לעניין (בוודאי שלא על בנדטנר שדווקא הראה השנה שיפור והתקדמות). הם נקנו כילדים בידיעה שהם כישרון גס שצריך ללטש ולהתאים. קח לדוגמא את דיאבי, הנתונים שלו מדהימים וכשהוא הגיע הוא באמת נראה שחקן ברמה. אבל מה לעשות, לא חסרים שחקנים שבגיל 18, 19 ו-20 נראים כאילו הם בדרך לכבוש את העולם, אבל כשמתחילים לזוז קדימה, מגלים שהם לא מסוגלים אפילו לכבוש מלפפון... במצב כזה, מנג'ר אמור לדעת לחתוך כשצריך, אצל ונגר הם מקבלים במקום זאת טיפול מפנק עם שכר משודרג וכך לנצח הם נשארים "הילדים". אני לא רואה בזה בעיה ברכש בכלל, זו בעיה במתן אמון מוגזם ובלתי מתקבל על הדעת בשחקנים שממשיכים רק לאכזב. בכל הקשור לקוסיילני, גם אני ציפיתי לראות שינוי מונגר - שנזכה לראות בלם פיזי, רציני, עם ניסיון משמעותי ועם מנטליות בריטית - אבל השינוי הזה פשוט לא הגיע. זה מאכזב ואפילו מייאש שהדברים הכ"כ ברורים לא זוכים למענה. זה עדיין לא אומר שאוהד ארסנל צריך להתחיל לכנות אותו בכינויים שמתאימים יותר לארגז החול בגן שושנה, הוא ראוי לקבל הזדמנות להוכיח את עצמו.
שיוכיח את עצמו במקומות אחרים, בצ'מפיונס ליג, בנבחרת הלאומית, לפני שהוא מגיע אלינו בגיל כזה. אפילו ב-FIFA 10 הוא גרוע (שיחקתי עם לוריין) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
כמו שעדי אמר, דנילסון הגיע כשחקן צעיר ומשם הוא התקדם, אם הייתי מחשיב שחקנים כאלה אז היה לי קייס אפילו יותר גדול כי אז היו נכנסים שחקנים כמו ססק, קלישי, ראמזי, בנדטנר... אני גם לא מחשיב את הרכישה של אלמוניה ככושלת בגלל שהוא הגיע כשוער שני ללהמן. הטעות של ונגר היא שהוא שם אותו כשוער ראשון בשלב מסוים, ולא קנה מחליף לגרמני. כשוער שני הוא בחירה מצוינת. דיאבי... נו באמת. דג'מבה דג'מבה נוצץ לידו. הוא נקטל פה בדיון על ימין ועל שמאל אבל מאד מוקדם להגיד שהוא כישלון. יש לו פוטנציאל בשמיים. אם אנחנו הולכים עד כדי כך אחורה לסנדרוס, אז באותה הזדמנות בוא נכניס גם את ואן-פרסי. כן, סנדרוס הוא רכישה גרועה של ונגר, סילבסטרה לא כישלון אבל החתמה בינונית בתור בלם רביעי. דג'ורו??? איפה הכישלון איתו?? בקיצור, גם אם נגיד ואני אסכים עם הטענות שלך, רוב ההחתמות של ונגר הן הצלחות ולכן לפסול את ההחתמה שלו מראש זה לא חכם בכלל. בקיצור, עדי סיכם את זה יפה :
לא נכון, זאת עוד אחת הפיקציות שפותחו על ידי החסידים העיוורים של ונגר בשנים האחרונות. מה שלא חכם זה להחתים שחקן כזה ללא נסיון להיות שחקן הרכב בארסנל. הכשלון הוא שהוא לא עשה שום התפתחות והתקדמות מאז שהגיע לארסנל, מפחד להיכנס לתיקולים ומפחד מהצל של עצמו, לא יודע איפה למקם את עצמו, יציאה מאד איטית ממקום (לוקח זמן עד שההוראה יורדת מהמוח לרגליים), לא הרשים בהשאלה. הכשלון הוא שראש ביצה עדיין לובש חולצה של ארסנל. היא כושלת כי מלכתחילה הוא הגיע בעסקה שיותר מתאימה לשוק הכרמל מאשר למועדון כדורגל מקצועני. לסלטה ויגו לא היה מספיק כסף לשלם עבור סילביניו מהעסקה של 2001, אז הם אמרו לארסנל קחו את אלמוניה, וארסן ונגר כמובן ישר קפץ ולקח את השוער שכל חייו שיחק בליגה השנייה הספרדית, הושאל בכל עונה לקבוצה מצחיקה אחרת (קרטחנה, זאבדאל ועוד כל מיני שמות), שוער שלוקה ביסודות שוערות בסיסיים אשר שום מועדון פרמיירליג לא היה לוקח אותו להיות שוער ראשון.
אני עושה סלט? אתה מחליט לייצג את מה שטוב בעיניך. בעיניי גם שחקן צעיר שנקנה בשקל+אייס קפה והוא תופס מקום מלא בהרכב+גיבוי של שחקן ברמת וורלד קלאס מהמאמן שלו ונחשב אכזבה הוא רכישה כושלת. אני לא מבין את כל אלו שכבר 4 שנים אומרים שלדיאבי כישרון מהשמיים. יש משהו שאתם רואים בו שאני לא רואה?? אם תשאלון אותי במונדיאל הוא היה החוליה החלשה בצרפת. אבל עזבו אין לי כוח לתת את דעתי עליו כי רובכם עדיין חושבים שהויירה הבא יצא מפה ואני עוד אוכל את הכובע כמו שאתם אוכלים היום על פלטשר "האנטי-כדורגל". אם כבר בא לך לדבר על הרכישות ה"גדולות" של ונגר אז אל תשכח את רייס שהיה עד לא מזמן לרכישה הכי יקרה של ונגר ואם תרצה או לא נחשב לאכזבה. אגב, נאסרי ממש לא נחשב להצלחה עדיין והוא ממש לא בדרך להיות. ברגע שיצדיק את המחיר ששולם עליו וידע להנהיג את הקבוצה(כי זה מה שמצפים ממנו לא פחות) ולסחוב אותה לקצת יותר ממקום 3 יהיה אפשר להכתיר אותו בכל מיני תארים לא חשובים. הבעיות שלי עם ונגר זה שהוא חתך בשנתיים האחרונות יותר מדי שחקנים שהחזיקו את ארסנל בעמדות הכי חשובות ולא הביא אף תחליף ראוי(מבחינתי שחקן שעוד 5 שנים יהיה כוכב זה לא תחליף): -להמאן עזב(בזמנו אצלכם עדיין נחשב לאחד השוערים הטובים בעולם)- מה יש במקום? אלמוניה. -קולו טורה עזב. מה יש במקום? עד לא מזמן גאלאס והיום ורמאלן וקוסיילני שאותו עדיין לא נשפוט אחרי ה-2-2 וה3-3 מול בלקפול נשפוט. -פלאמיני. מה הגיע? כלום. -חלב. מה הגיע? נאסרי? כישרון גדול אבל עדיין לא ממלא את החלל שהשאיר חלב. מי שמבין את המשחק ולא מסתכל רק על הסטטיסטיקות היבשות יודע שבעונת השיא של חלב הוא החזיק לכם את הקישור. עזב בשיא. אלמוניה? לא יודע מה איתך אני גם כשוער שני לא הייתי רוצה אותו ורק בגלל האובר התלהבות שלו, המוזרות במשחק שלו, הזינוק לכל כדור פשוט, הטעויות הבלתי נסלחות. אולי הוא טוב לחרז מהליגה הספרדית שם כל פעלולן הוא מיד שחקן גדול אבל לקבוצת צמרת באירופה ובליגה האנגלית עדיף להחזיק כשוער שני איזה שוער צעיר ומבטיח או שוער יציב בשלבים מאוחרים בקריירה, זו דעתי לפחות. עדי, בקשר לרוזיצקי. נכון שהבחור הוא פצוע סדרתי ונכון שיש מקרים שגם הניתוחים מסתבכים(ראה ערך אואן האגריבס). אבל עדיין אני חושב שונגר לא הכין אותו נכון למעבר לפריימרליג ולא השתמש בו נכון. שחקן מאוד רזה, מאוד חלש פיזית שדי מהר נכנס להרכב ובעונות הראשונות שיחק לא מעט. אני כבר זכיתי לראות שחיפים בליגה הזאת שבאימונים נכונים בנו את עצמם נהדר ושיפרו את יכולתיהם כקיצוניים. העובדה שרוזיצקי נשאר שחיף רק שחיף יותר זקן מעידה משהו על אימוני הכושר של ונגר. אגב הרבה ביקורת נשמעת על אימוני הכושר שלכם.
הבעיה עם ונגר היא בדרך כלל השחקנים שהוא לא מביא (שוער בעיקר) ולא השחקנים שהוא כן מביא. כשהוא מזהה בעיה בעמדה מסוימת ורוכש שחקן הוא בדרך כלל פוגע (כל מנג'ר טועה לפעמים, האחוזים של וונגר מאוד גבוהים, בטח ביחס לכסף שהוא מוציא). הבעיה היא שהוא רואה (אי אפשר שלא לראות) בעיות ובוחר לא לרכוש שחקן שיכול לפתור את הבעיה. לפי הדיבורים פה כנראה שאי אפשר לתרץ את זה בחוסר כסף. הרכישה של קוסייליני מובנת - מרכז ההגנה שלכם היה חלש (ונחלש יותר, גם בעומק וגם באיכות) והגיע בלם שאמור לחזק אותו. אם הוא יצליח בפעל לחזק אותו אז כל הכבוד לוונגר, ואם לא אז וונגר טעה. בכל מקרה צריך לחכות ולראות איך הוא יתפקד במשחקים רשמיים. לא חסרות סיבות לבוא לוונגר בטענות - כמות הבלמים בסגל, ההתעלמות מהצורך בשוער וקשר אחורי - אבל לא צריך להמציא סיבות חדשות.
הנה מה שכתבתי על אלמוניה לפני פתיחת עונת 08/09 (לפני קצת יותר משנתיים) שנתיים עברו ואצל ונגר שום דבר לא השתנה.
מה שרואים בו זה בעיקר שליטה גבוהה מאוד בכדור ומבנה גוף אתלטי בצורה בלתי רגילה. הנתונים שלו יוצאים מהכלל, הבעיה היא שמדובר בשחקן טיפש במיוחד שלא יודע מה לעשות חוץ מללכת במסלול בכיוון אחד, ועם מנטליות של ילד בן 10. הרושם שלך מוטעה, מעטים עוד מאמינים מבינינו שדיאבי הוא הויירה הבא. רק ונגר ושאר ה-AKBs. יש מנג'ר שאין לו כשלונות ברקורד? אם תראה לי אחד כזה, אני אסיר את הכובע בהכנעה. אצלכם לא מדברים על ברבאטוב ועל ורון? בליברפול לא מדברים על מצעד הפאלטות של בניטס? ברור שיש ברזומה של ונגר נפילות כמו רייס ושחקנים שלא הצליחו להוכיח את עצמם כמו נאסרי. אני יכול להמשיך הרבה יותר ממה שרשמת. עדיין, בין הרכישות הגדולות שלו, עם מרכאות או בלעדיהן, יש חלק יותר גדול להצלחות מאשר לכשלונות. וזה בכלל לא קשור אם קוסיילני יהיה טוב או לא. למעט יינס להמן, שמאז שהוא הלך העמדה הזו מחוררת לגמרי, אף אחד מהשחקנים שציינת לא הוביל אותנו לשום דבר שהוא טוב יותר ממה שאנחנו ראינו בעונה החולפת. מה שהשתנה או יותר נכון גבר בשנתיים האחרונות זה רק הלחץ והתסכול מכך שמדובר כבר ביותר מדי זמן ללא תארים או איום רציני על הצמרת. אתה רוצה לדבר איתי על שחקנים שהחזיקו את ארסנל ולא קיבלו אף תחליף ראוי? תדבר על ויירה שהחור שהוא השאיר לא נסתם מעולם, גם לא על ידי פלאמיני המוגבל; תדבר על קמפבל, שמאז שהוא הלך בתום הקדנציה הראשונה אין לנו את הבלם הכוחני שיודע לשים את הגוף שלו ולסגור עניין בהגנה, ולא על הפנים ההיסטריות של קולו טורה (נפטרנו ממנו בזמן והבאנו בלם טוב יותר- ורמאלן); תדבר על פירס, שאת הכוח שלו מהאגף כבר מזמן אין בארסנל, ולא על המסירות לרוחב של חלב תאב הבצע. אגב, מעניין שאף אחד מהשחקנים האלה שציינת לא בדיוק האיר את שמי העולם מחוץ לארסנל. רוזיצקי נכנס לעניינים רק בסוף העונה הראשונה שלו, הוא פתח היטב את העונה השנייה שלו בקבוצה, הבקיע שערים וגם בישל, אבל בינואר כבר נפצע לשנתיים. אני באמת לא חושב שאפשר לבוא בטענות לאימון בעייתי של ונגר. אם כבר, יש בעיה בכך שרוזיצקי בכלל לא קיצוני טבעי, בדיוק כמו שנאסרי לא קיצוני, בדיוק כמו שארשבין לא קיצוני...
טורה היה חלק מה-INVINCIBLES, חלב היה השחקן המצטיין של עונת 07/08, מה עם ג'ילברטו שגם היה חלק מהקבוצה שלקחה אליפות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx מה אני אגיד לך, השחקן הכי טוב שלנו בעונת 07/08 שמרוויח 30 אלף לשבוע, בעוד אפס מאופס כמו סיליבסטרה קיבל חוזה של 60 אלף לשבוע. את המסקנות תסיק בעצמך! נ.ב: העיקר שדנילסון,דיאבי,פביאנסקי מקבלים חוזים ארוכי טווח, ככה נראית ארסנל.
ההרכב למשחק נגד סלטיק: רונלד מקדונלד, סאניה, קלישי, דג'ורו, ורמאלן, פרימפונג, רוזיצקי, ווילשיר, וולקוט, ולה, JET. על הספסל נמצאים מאנונה, קוסיילני, גיבס, נורטוויט, ינאריס, הויט, נאסרי, ארשבין, רנדל וצ'מאח.