ונגר אומר שהיו צריכים להיות לנו 5 בלמים בעונה הקודמת, אבל בעונה הזאת הוא יסתפק ב-4 בלמים כי יש שחקנים אחרים בסגל שיכולים למלא את תפקיד הבלם (אהמ...סונג), ולאדון ונגר יש כנראה מספיק זמן עד ה-31 באוגוסט להביא בלם, כנראה זה לא מספיק דחוף לו. האמת היא שהוא נשאר עם ה*ין ביד אחרי שקמפבל הלך לו, כי הוא בנה עליו ,ועכשיו הוא באמת נאלץ בעל כורחו לקנות בלם.
נו באמת, ונגר שם לב אליו כמו שלא מעט אנשי מקצוע באירופה ידעו מיהו. ונגר לא בדיוק הוציא אותו מהיער והנחית אותו בעיר הגדולה... סליחה, אבל כל אלה טיעונים ממש ילדותיים. אתה לא יכול לצפות שבגלל שארסנל הייתה מאוד טובה כלפי ססק והציעה לו את העולם ומלואו (וגם כמה גרושים לא רעים בצד), הוא יהיה מחויב למועדון לכל הקריירה שלו. קל מאוד להשוות את פברגאס לברגקאמפ, אבל אנשים ושחקנים כמו ברגקאמפ הם הנדירים והיוצאים מהכלל, לא ההפך. זו פשוט חשיבה נאיבית. אני מבין מאוד למה הוא רוצה לעזוב- הוא אחד השחקנים הכי מוכשרים בעולם שנמצא בקבוצה שיש גבול עד כמה הוא יכול לסחוב אותה על הגב ולא להגיע איתה לכלום. כשאתה מתאר את המצב כאילו הוא סיים להשתבח ורק עכשיו הוא רוצה ללכת לברצלונה, זו ראייה מאוד חד צדדית ומגמתית. מה עם העובדה שאנחנו לא זוכים בתארים? עם חוסר ההשקעה הבולט בקבוצה? עם ההצלחה הגדולה של ברצלונה בשנים האחרונות וההצלחות שלו בנבחרת ספרד? איך אפשר להתעלם מכך ולקבוע שהוא הגיע למצב "אידיאלי מבחינתו"? יותר הגיוני לחשוב שמבחינתו התסכול הוא זה שמכריע. מעבר לכך, אני חושב שקירק התכוון בדוגמאות שהוא נתן על רוני, ג'ו קול, אנלקה וכד' לכך שממש כמו פברגאס, הם קיבלו גם הם אשראי גדול מהמאמנים שלהם בגילאים מאוד צעירים ובכך הם לא שונים ממנו. לא על כך שהם כפויי טובה או משהו כזה. ויש בדברים שלו משהו, למרות שאני לא חושב שהשחקנים שקירק ציין היו עד כדי כך מרכזיים כמו שפברגאס בארסנל כבר ארבע שנים (לפחות)... עם כל הכבוד להם, סביבו נבנתה קבוצה, סביבם לא ממש. טל, באיזה שלב בעונה שעברה בדיוק היו לנו חמישה בלמים? דג'ורו היה פצוע כל העונה וסול קמפבל הובא באקט חירום כדי שנשלים רביעייה.
רודס, זה איך שאתה מפרש את הדברים שלו. וונגר אומר ששנה שעברה היינו זקוקים לחמישה בלמים, בעוד שבפועל היו לנו ארבעה. כרגע יש שלושה וזה בפירוש לא מספיק. אגב, שמת לב שהוא אומר שפרמטר אחד בבחירת בלם זה ה"אפשרויות הכלכליות"? אבל חשבתי שיש לו עוד 30 מיליון פאונד לבזבוזים... מוזר....
אני לא מפרש, זה בדיוק מה שהוא אומר. שמתי לב, מה חדש בדיוק? לונגר יש את הכסף והוא בוחר לא לבזבז אותו. Financial Possibilities יכול להתייחס גם למחיר השחקן ולא לכמה כסף יש לארסן לקניות.
רפאל, ההוצאה שלנו העונה נטו על שחקנים חדשים הייתה 2.5 מיליון ליש"ט. גם עכשיו אין כסף? או שאתה מצפה שהוא יוציא 40 מיליון על בלם? מה שיותר מדאיג זה שונגר מדבר במפורש על הבאת בלם נוסף לקבוצה (ובצדק) ובאותה עת לא אומר שום דבר על שוערים. נכון שהשמועות על מארק שוורצר לא פוסקות בעיתונות האנגלית ואנחנו יודעים בוודאות שהייתה הצעה לגביו (לפי PHW), אבל נכון לעכשיו אין שום תזוזה בעניין ואנחנו גם לא יודעים האם מארק יוז יאפשר לשוורצר ללכת כי יש לו חוזה בפולהאם. בנוסף, לפי דיווחים באיטליה, קליארי דורשת מארסנל 14 מיליון יורו על מארקטי, וזה סכום שונגר לא ישלם. כשפלאפי-הנדסקי מדבר ברצינות על כך שכל השוערים נאבקים חזק וברצינות על האפודה הראשונה, אני נותר מודאג מאוד. אסור לעלות עם אחד הליצנים בשער באנפילד, פשוט אסור.
אתה וקירק יכולים להגיד ילודתיים עד מחר, ככה אני רואה את הדברים וכל מה שתגידו לא ישנו את דעתי ואיך אני מרגיש עכשיו לגביי ססק. תעשה לי טובה עדי, כמו המון שחקנים שונגר הביא - מעטים מאד (אם בכלל) האנשים שידעו מיהו ססק פאברגס בגיל 16, ושוב, גם אם היו כאלה - אני לא יכול לחשוב על מועדון אחד שהיה נותן לו בגיל 17 לשחק בהרכב הראשון. אי אפשר לדעת אף פעם מה היה קורה אם ונגר לא היה מביא אותו, אבל ונגר הביא אותו וכיום הוא שחקן ענק ואני אישית חושב שכל הקרדיט באיכויות שלו שייך לונגר וארסנל. למה אני קורה לו כפוי טובה? פשוט מאד - כשהוא ידע שיש לו עוד מה ללמוד, כשהוא ידע שאין לו סיכוי להשתלב בברצלונה אז כל שמועה הכי קטנה על מעבר אפשרי שלו הוא ישר השתיק. עכשיו הוא כבר התבשל, כיכב במונדיאל, רואה שברצלונה זוכה בתארים וגם הוא רוצה - אז פתאום הוא "קרוע". מה קרה לאימרות שלו רק מלפני שנה? עיתונאי : יש סיכוי שתסיים את הקריירה בארסנל? ססק : כן, למה לא? אני לא רואה סיבה שלא. אז נכון, אני לא מצפה ממנו שיסיים פה את הקריירה, אבל המעבר בציטוטים שלו בתקשורת מגעיל בעיניי ויש לו חלק לא קטן בכל הבלאגן התקשורתי הזה. וחוץ מזה, גם אם לא ציפיתי שיסיים פה את הקריירה, ציפיתי שיתן ממיטב שנותיו למועדון שנתן לו כ"כ הרבה ולא יעזוב בגיל 23 בקושי. זו ההרגשה שלי בכל הנושא.
אני לעומת רבים שירימו גבה מסכים איתך שנאסרי יעשה עבודה לא פחות טובה. אבל אם ססק לא הספיק לנו לתואר, אז נאסרי כן ? ססק זה אחד השחקנים שיצא לי להעריץ, אני פשוט נקשרתי אליו, אבל אני כבר גם משלים עם זה שהוא צריך ללכת, בסכום גבוה ככל שיהיה, סכום שיבנה לנו שלד חדש, שלד שיביא אליפות, תואר ודור חדש.
חדשות ממסיבת העיתונאים, סליחה אם אלה לא ציטוטים מדויקים: פצועים לקראת האמירייטס קאפ: סונג, דנילסון ודיאבי לא יהיו מוכנים למשחקים מול מילאן וסלטיק, אבל הם עשויים לחזור למשחק נגד לגיה ורשה בשבוע הבא. בנדטנר, כידוע, מחוץ לתוכניות בפתיחת העונה והוא ייעדר בין שבועיים לשלושה, לטענת ונגר. ואן פרסי ופברגאס עדיין בחופש. החתמות: אנחנו לא קרובים להחתים אף אחד כרגע, אבל מחפשים לחזק את הסגל. ונגר אומר שיש שתי תקופות בחלון ההעברות שבהן יש פעילות- מוקדם מאוד או מאוחר מאוד, והוא תמיד היה פעיל בשתיהן. האם זה רמז לכך שונגר יחכה ל-31 באוגוסט? רק לא זה! בנוסף, ונגר מתייחס די בביטול לשאלה שדיברה על תסכול של האוהדים מכך שאין החתמות, והוא שוב אמר שהוא מסתכל על האיכות שיש לו בסגל, יאדה יאדה יאדה, על הקבוצה הצעירה, בלה בלה בלה. ונגר מדבר בצורה ברורה על בלמים כי חסרים אבל הוא גם אומר את המשפט שחיכינו לו- שדג'ורו הוא כמו החתמה חדשה נוספת. על שוורצר הוא סירב לאשר או להכחיש, אבל כשהוא הותקל ע"י עיתונאי שפולהאם הודו שהייתה הצעה, נראה שהוא די חסר תשובות. ענייני פברגאס: "שאלה בלתי נמנעת ותשובה בלתי נמנעת", כהגדרה שלו. ונגר אומר שהוא תמיד אמר שססק יהיה הקפטן השנה ואנחנו רוצים לשמור עליו, למרות הספקולציות שום דבר לא השתנה. הוא תמיד אמר שהוא מחויב למועדון ותמיד הראה את זה, הדרך הכי טובה היא לעלות על המגרש ולתת הכל למען הקבוצה והוא תמיד עשה את זה. ונגר אומר שיש לו חמש או שש (!) שנים בחוזה, ואנחנו מחויבים לשחקן. לגבי היחס של ברצלונה- ארסנל ראויה לכבוד, אבל אנחנו לא צריכים להתלונן יותר מדי ועדיף להתרכז בדברים אחרים, במטרות שיש לנו וססק פברגאס יכול לעזור לנו. ונגר דיבר איתו ישירות ואמר את מה שהיה להגיד בנוגע לסיטואציה של ססק, לדבריו. ונגר אמר שהוא שומר בפרטיות את השיחות עם השחקנים. מעניין שונגר כלל לא הכחיש שססק אכן ביקש לעזוב ואפילו התייחס לכך בעקיפין. ססק יחזור רק ב-5 באוגוסט מהחופשה שלו. "אם אני בא אלייך ורוצה לקנות את הבית שלך, אבל אתה דוחה את ההצעה, אין מו"מ". גם ורמאלן היה במסיבת העיתונאים, אבל הוא לא אמר שום דבר מעניין ובעיקר היה שם על תקן סטטיסט.
יש לי שאלה - האם כל שחקני הסגל של ספרד והולנד בחופש עד ה5 לאוגוסט? משום מה נדמה לי שהפריבילגיה הזו שמורה רק לשחקנים שלנו. אני מבין שיש מעמסה פיזית ומנטלית בכל הקשור לגמר המונדיאל, אבל ראבק יש פתיחת עונה, למה לא לזמן אותם מוקדם? מילא היינו משחקים עם וויגאן, אבל אנחנו באנפילד במחזור הראשון! אני קצת מתקשה להבין את העניין הזה, אולי למישהו יש הסבר הגיוני לכך אני אשמח לשמוע.
המצב לא נראה לבבי כרגע, ואנחנו כבר לא רחוקים מדי מפתיחת העונה. שוער? שמות עפים באוויר, בתכל'ס- שום דבר לא השתנה. בינתיים. וזה רע, רע מאוד. אין בי שום אמונה בפביאנסקי או אלמוניה, ואם כבר, מצידי שמאנונה או סצ'זני ישחקו. יש בהם לפחות פוטנציאל. בלמים? את הצרפתי החדש צריך לראות עוד, והאיימירטס קאפ ביומיים הקרובים תיהיה הזדמנות טובה בשביל להתחיל לפתח עליו חוות דעת. אבל להתחיל איתו במרכז ההגנה? נראה לי סיכון הרסני מדי, ובלם עם קצת ניסיון והרבה יותר מוכח חייב להגיע. ואחרי העזיבה של גאלאס, והעזיבה הטרייה של סול- זה הרבה יותר מחובה. בקישור יש לנו את ססק פאברגס, בתקווה לפחות. אבל גם הוא יתחיל את העונה בכושר ירוד, סביר להניח. ואופציות אחרות, שמספיקות- אין לנו ממש. דנילסון רכש כושל של ונגר שנותן משחק אחד טוב לעשרה, וזה לא מספיק בארסנל. דיאבי חסר אחריות מדי כדי לשחק בתפקיד הקריטי הזה, ונראה שנאסרי זאת האופצייה הכי הגיונית כרגע. הקישור ההתקפי, זה החלק היחידי בפאזל אצלנו שאני יכול לסמן עליו וי. חבל שג'ו קול בחר בליברפול, הוא באמת יכל להשלים סוללה רצינית אצלנו. אני רק מקווה שג'ק ווילשיר יקבל את הצ'אנסים שהוא ראוי לו, כי אני מחשיב גם אותו בפאזל הזה. ולגבי ההתקפה עצמה, בנדטנר שוב פותח עונה בפציעה, רובין כמו ססק לא אמור להיות בכושר יותר מדי טוב בתחילת העונה- ואני מקווה שהוא יחזור על עצמו מאופס כמו שהוא היה בשנה שעברה, שהיה כשיר לפחות, ולא יושפע יותר מדי מהמונדיאל הרע שלו מבחינה אישית. לבנות על צ'מאח הרים וגבעות מבחינת הבקעת שערים נראה לי לא לעניין, ולה פרט לפוטנציאל עדיין לא הראה לנו כלום, אדוארדו נמכר- וזאת נראית לי עוד עמדה בעייתית כרגע. בקיצור: לארסן ונגר, הטענות, תלונות, בקשות ומענות. כרגע זה נראה לא טוב, ואני מקווה שונגר יתחיל לזוז. כמה אפשר להיות אטום ולא לראות את מה שכל העולם רואה. שאין לנו שוער, שמרכז ההגנה שלנו נרפה, ששנה אחרי שנה אנחנו חוטפים רביעיות בצ'מפיונס או מול קבוצות חזקות בפרמייר ליג בגלל שאנחנו פשוט לא ברמה. שיתחיל להביא שחקנים כבר, נמאס לי נ.ב חבל שהאיימירטס קאפ לא משודר, עד עכשיו בשנים שהטורניר הזה משוחק הוא שודר באופן קבוע. ניאלץ להסתפק בלינקים...
לפי כל הציטוטים של ונגר בתקשורת האנגלית נראה כי אנחנו לא הולכים לראות שוער חדש בארסנל. מי שאגב ציפה לראות את מיגל ואלוסו בארסנל יכול לשכוח מזה, כי השחקן חתם בגנואה.
נדמה לי שאתמול עדי או מישהו הביא פה ציטוטים כאלה של ונגר ובכל מקרה מדובר בציטוטים של ונגר שאומר שהקבוצה מספיק טובה וחזקה כדי לזכות בתארים והוא לא חושב שצריך חיזוק, פרט לעוד שחקן הגנה שהוא רוצה להביא.