כל קיץ אומרים לנו לחכות, נמאס לנו לחכות. החיזוק היה צריך להגיע לפני הפרי-סיזן. כבר כמה עונות שאנחנו משחקים בלי שוער בשער, כבר כמה עונות שעברו מאז שסול קמפבל עזב (קדנציה ראשונה) בלי שהגיע מחליף רציני, כבר כמה עונות שאנחנו עם שחקנים כמו דנילסון ודיאבי. לא עוד.
אתה צודק. אבל אנחנו מדברים על 5 העונות האחרונות או על העונה הקרובה? לצאת בהצהרות על כישלון בחיזוק הקבוצה ושל "ונגר שוב מתעקש", ב-27 ביולי, זה לא רציני. אם הסגל נשאר כמו שהוא לעונה הקרובה אז אני גם אסכים איתך שונגר עשה החלטה שטותית מאד ואי אפשר יהיה להצדיק אותו ולהגן עליו במקרה של כישלון העונה. אבל לפחות חכו קצת לפני שאתם שולפים את הסכינים.
מי שצריך להביא חיזוק, מביא אותו לפני תחילת ההכנות לעונה. אבל ונגר חושב שהוא ימשיך לעשות "קסמים" ולהשיג את המקום הרביעי בטבלה עם מה שיש, ובכן זה לא מספיק עבור האוהדים של ארסנל שמתפכחים ולא בולעים את הלוקשים האלה של ונגר. תסביר לי בבקשה איך עד עכשיו לא הוחתם שום שוער? מה אין שוערים בשוק חוץ ממארק שוורצר שאפשר להביא? פשוט מאד, לא באמת רוצים להביא. איך מה שהחתמנו זה רק צ'מאח וקוסיילני? פשוט מאד, שחקנים צרפתיים שרק ארסן ונגר מסוגל להביא בשביל להיות שחקני הרכב. איך זה שיש לנו רק קשר אחורי אחד בסגל וארסן בכלל לא חושב להביא עוד גיבוי? פשוט מאד, דנילסון יהיה האיש למשימה. מילא ונגר היה מפיק לקחים אז הייתי הראשון שיריע וישבח אותו אבל ההתנהלות שלו נשארת בדיוק אותו הדבר כמו בעבר והאוהדים הפראיירים ימשיכו לשלם את מחירי הכרטיסים הגבוהים ביותר בעולם כדי לראות את דיאבי ודנילסון שקיבלו חוזים ארוכי טווח.
בני, רשמתי את המילים "עד כה" ורשמתי שזה עדיין לא מאוחר מדי. מה אני יודע, אולי בסוף הכל יסתדר לטובה ונביא חיזוק אמיתי. אבל אני כבר באמת לא מחכה בקוצר רוח. למה לחכות? גם ב-27 ביולי כבר מותר להביע דעה, כי הזמן שנותר עד פתיחת הליגה באמת לא רב ועד כה פשוט לא קרה כלום... בניגוד למה שנדמה, רוב הקיץ כבר מאחורינו ושום דבר עדיין לא נפתר, הקבוצה נראית חסרה ומלאת חורים בעמדות קריטיות. אתה רוצה להגיד לי שאתה לא מודאג ממה שקורה, אפילו מעט? מכך שיש לנו כרגע שלושה בלמים כשירים בסך הכל, מהמצב הקטסטרופלי בשער, מהידלדלות הסגל, מחוסר ההשקעה? ועוד לא דיברנו על כך שססק פברגאס רוצה לעזוב. אותי זה מדאיג מאוד ובהתחשב בהיסטוריה הלא רחוקה, זה כבר די מייאש. ביום שבת יש את האמירייטס קאפ. ונגר הבטיח לקהל לבוא ולראות את ההחתמות החדשות שלו, שנחכה ונראה מה הוא בדיוק עשה ונשפוט אותו על כך. יש לו ארבעה ימים.
לא לדאוג, ונגר יציג את ההחתמות שלו באמירייטס: צ'מאח וקוסיילני. לפחות משהו משמח אחד, קיבלתי הבוקר את חולצת הבית החדשה: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs212.snc4/38956_583437908961_37008702_34260518_3971007_n.Xxx http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs247.snc4/39698_583437998781_37008702_34260529_2415698_n.Xxx
לא הייתי ממהר לסכם את הקיץ, גם אצלנו יש התנהלות איטית למרות שברור למשל שמגן שמאלי יוחתם כי פשוט אין כאלה בסגל כרגע, זה פחות מחדל מזה שיש לכם שוער שנתן עונה גרועה (לפני שנה היו אנשים ששיבחו את אלמוניה וחשבו שהוא שוער לא רע)? העובדה שהליגה באנגליה מתחילה כשחלון ההעברות עוד פתוח מקשה על הקבוצות להגיע בסגל מוכן כבר למחזור ה-1, הדברים האלה פשוט לוקחים זמן.
סיכומי ביניים לקיץ אפשר לעשות? תודה. אלמוניה שוער לא רע בתור מחליף, לא בשביל שוער ראשון. גם אין לי שום בעייה שהוא יישאר בארסנל על תקן שוער שני... הוא אף פעם לא היה צריך להיות יותר מזה. אנשים שיבחו אותו? מה אני יודע על אחרים, אני לא חשבתי שהוא ברמה הזו מעולם. ברשותך, אני לא משווה אותנו לליברפול. שני המועדונים בסיטואציה שונה לחלוטין, לכם יש מנג'ר חדש, עניינים כלכליים משלכם, אצלנו הסיפור אחר לגמרי. ויש הבדל בין להגיע עם "סגל מוכן לגמרי" לבין מה שקורה עכשיו בארסנל. אין שוער, יש שלושה בלמים שלאף אחד מהם אין רקורד משמעותי בפרמייר ליג (ורמאלן הוא הבלם הבכיר שלנו. אחרי עונה אחת), אין קישור אחורי ברמה גבוהה (טוב, זה נושא שכבר שנים לא מטופל ברצינות), הקפטן רוצה לעזוב והוא אפילו לא טורח להסתיר את זה ברצינות. בחייך, אלה דברים קריטיים, זה כל עמוד השדרה של הקבוצה בסימן שאלה רציני, ואתה משווה לי את זה למגן שמאלי?
4 בלמים עזבו ורק אחד הגיע? סנדרוס, סילבסטרה וגאלאס (שני הראשונים לא ראויים לכינוי "בלם") ומי הרביעי? לגבי אדוארדו, אני דווקא חושב שונגר קיבל החלטה נכונה להיפטר מהקרואטי, עם כל האהבה של הקהל כלפיו. העונה האחרונה שלו הייתה על תקן בדיחה אחת עצובה. כ"כ חסר ביטחון מול השער, כ"כ הרבה החמצות של שער בטוח, הפציעה פשוט הפכה אותו לשחקן אחר.. כמובן שתמיד יש את התקווה שחלוץ כ"כ מרשים כפי שהיה עד אותו יום בהיר בברמינגהאם יחזור לעצמו, אבל זה כבר לשחק בנדמה לי. לגבי אי ההחתמות, אין ספק שעדי צודק. אומנם יש עוד מספיק זמן לחזק את הקבוצה, אבל זה באמת לא מריח טוב. כרגע נשארו שלושת השוערים הליצנים, ההגנה שהייתה די חלשה אשתקד לא חוזקה (ואיבדה עומק שזה קריטי), הקישור די בעייתי עם כמה שחקנים שחייבים לצאת מהבינוניות שלהם (רוזיצקי, נאסרי) או מהחולשה (דנילסון, לא קשור לענף), ובהתקפה לבנות על צ'מאח זה טו ריסקי. לפי טעמי, מקומן של צ'לסי, יונייטד ושיטי בטופ 4 די מובטח, אתם תיאבקו עם ספרס וליברפול על המקום האחרון למפעל של פלטיני.
סול קמפבל. לגבי אי ההחתמות לא רק עדי צודק אלא גם אני, כי אני אומר את זה פה לא בקיץ הראשון והדיבורים האלה על עמוד השדרה הרעוע הן בדיוק מה שאמרתי פה בעונות האחרונות ושום דבר לא השתנה אצל ארסן ונגר. לגבי ה-TOP 4, גם אני חושב שיונייטד,צ'לסי ומנצ'סטר סיטי יהיו שם, אבל המאבק שלנו יהיה רק עם ליברפול. אני לא רואה את טוטנהאם משחזרת את ההישג של העונה החולפת.
הרביעי הוא סול קמפבל, שלפחות לפי סקיי אמור לסכם בניוקאסל. אני גם מסכים איתך לגבי אדוארדו, זו הייתה ההחלטה המתבקשת והנכונה לכל הצדדים. אני לא מתחיל עכשיו בתחזיות לעונה הקרובה כי זה עוד באמת מוקדם מדי, אבל קשה לי לשאוב אופטימיות לנוכח התקדמות הדברים.
http://www.wherehasourarsenalgone.webeden.co.uk/ סוף סוף יש אתר לקבוצת הפייסבוק הנפלאה Where Has Our Arsenal Gone , אז אני ממליץ לכל התותחנים פה להוסיף את המייל לרשימת התפוצה של האתר ולעקוב אחרי האתר.
בנושא אחר , ג'וליו בפטיסטה התחתן אתמול, בין האורחים: http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01093/wed4_1093500a.Xxx