ארסנל 2010/2011

Discussion in 'פורום כדורגל אנגלי' started by AW forever, Jul 10, 2010.

1. Rudess Member

אם הוא היה באמת רוצה, הוא היה מזמן מאמן של נבחרת הטריקולור אבל נוח לו בארסנל שם לא מבקשים ממנו לזכות בתארים כי המקום השלישי או הרביעי בטבלה הוא הישג נפלא.

2. Rudess Member

יש עכשיו תוכנית אירוח מצחיקה ב-ITV עם ג'יימס קורדן, בין היתר מתארחים אנדריי ארשבין ואדגר דווידס. על דווידס, קורדן אמר: He Played in some of the greatest teams in the world and in Tottenham
    :aaarofl:

ארשבין פשוט גאון קומי, רק התנועות פנים שלו גורמות לצחוק. שואלים אותו שאלות והוא בכלל לא מבין על מה מדובר ועונה כל הזמן I don't Know, אחד המשפטים היחידים שהוא יודע להגיד באנגלית. שאלו אותו אם הוא התקשר לססק או ואן פרסי לקראת הגמר מחר אז הוא אמר שאין לו את הטלפונים שלהם בכלל, אז שאלו אותו יש לך טלפון של שחקן ארסנל בכלל? אז הוא אמר בנדטנר אבל גם איתו הוא לא דיבר.

Last edited: Jul 11, 2010
  3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx

4. rvp11 Member

בהמשך לשיחה שהיתה כאן על ונגר ומצב המועדון לקראת העונה החדשה, לדעתי הבעיה העיקרית של המועדון היא שנתנו הרבה יותר מדי כוח בידיים של אדם אחד (ונגר) והוא משתמש בו כדי לנסות לממש באופן אובססיבי את התפיסה שלו ואת ראיית העולם שלו. הוא למעשה שולט בתקציב שמכיל בתוכו גם את המשכורות וגם את תקציב ההעברות, הוא למעשה שולט בשני האספקטים ומקבל החלטות לבדו, הבעיה בעניין הזה היא שהוא למעשה קובע האם וכמה להשקיע כסף בשחקנים חדשים האם לחדש חוזים של שחקנים קיימים, כך נוצר מצב שהוא מוכר את טורה ואדבאיור תמורת 40 מיליון פאונד ואז במקום להביא שחקנים איכותיים במקומם הוא מבזבז את רוב הכסף על חידוש חוזים ל18 שחקנים במועדון שלא זכו בכלום וגם לא יזכו לעולם תחת הדרכתו.
    ארסנל למעשה הפכה להיות מועדון של איש אחד שדעתו היא הקובעת בלבד ועל פיו יקום ויפול דבר, הוא למעשה כמו דיקטטור בארסנל והוא מקיף עצמו ביס-מנים בכך שהוא מביא שחקנים שבמועדונים באחרים מעולם לא היו מקבלים את הצ'אנסים שהם קיבלו בארסנל כדוגמת דיאבי, דנילסון, אבואה וכו', משלם להם טונות של כסף שבחיים שחקנים ברמתם לא היו מקבלים בשום מקום אחר, הם מקבלים את הכבוד לשחק באחד המועדונים הגדולים שיש, מבלי שהם כאלה שחקנים טובים ולא עשו דבר כדי להוכיח שהם ראויים לכבוד לשחק בארסנל- כעת הם למעשה חייבים לו את הקריירה שלהם. המצב הוא כזה עם רוב השחקנים בסגל מלבד ארשבין, ורמאלן ואולי עוד איזה שניים, הוא שונא לקנות שחקנים מנוסים שיתחילו לשאול אותו למה הוא לא עובד על הגנה, או למה הוא לא עובד באימונים על הבקעה מכדורי רוחב והגבהות, או שייצא לתקשורת ויגיד שצריך להחתים בלם או חלוץ או שוער כי יש בעיה.
    מה שבאמת מעניין אותו זה הראיה שלו של איך הקבוצה שלו צריכה לשחק והראיה הצרה שלו הרבה יותר חשובה לו מתארים, הוא עקשן וממש לא בקטע של להודות בטעויות. כיום הקבוצה לא מאוזנת ויש בה יותר מדי שחקנים שמקבלים קרדיט לא מוצדק כלל וכלל. לקח לונגר כמה שנים טובות להודות בזה שצריך להחליף את אלמוניה שהוא לא טוב מספיק, איך לעזזל הוא חשב לעצמו שהוא יקח תואר עם המוקיון הזה בשער?? או עם דנילסון בקישור? ונגר דבק למדיניות שלו באופן נוקשה מדי הוא ממשיך לתת קרדיט לשחקנים גרועים ולא קונה שחקנים חדשים כדי שלא יתפשו להם את המקום. מנג'רים צריכים להיות יותר גמישים ופרגמטיים.
    אם המועדון היה מתנהג כמו מועדון נורמלי היו אומרים לו- אדוני או שאתה מביא תארים או שאתה בחוץ ואז אולי הוא היה נרגע עם הליצנים ולוקח שחקנים טובים שיעשו את העבודה, אבל אצלנו הוא מקבל קרדיט אינסופי ואז הוא פשוט עושה מה שבראש שלו וזה פשוט מאוד הרסני, אם היה מנג'ר רגיל בארסנל כבר חצי מהסגל הנוכחי לא היה נשאר כי הוא היה מביא את השחקנים הטובים ביותר שיכולים לדאוג להישגים ולכך שהוא יישאר במשרה שלו, אבל זה היה עולה כסף להנהלה אז הם מעדיפים להישאר עם מנג'ר שמספק להם רווחים ובלי תארים מאשר מנג'ר עם תארים שגם רוצה להשיקע כסף בשחקנים.
    ונגר עשה דברים מדהימים עבור המועדון והביא אותו להישגים מדהימים בעבר, כיום עם התפיסה שלו והגישה העקשנית שלו ארסנל לא תזכה אתו בכלום וצריכה לקוות שהנזק שייגרם לה עד שהוא יעזוב יהיה ניתן לתיקון בעתיד.

5. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני באמת חושב שדיאבי ראוי להיות בקטגוריה שונה מזו של דנילסון. דנילסון היה בעונת נפל ולדעתי המניות שלו ירדו אפילו אצל ונגר. דיאבי עשה עליית מדרגה ענקית. הוא מבחינתי גם סימן השאלה הכי גדול בסגל. הוא בקלות השחקן עם הכי הרבה פוטנציאל אצלנו, לדעתי גם לא פחות מווילשייר. הבעיה שלו היא אך ורק בראש, הוא רכרוכי ועדיין ילד מפוחד שעושה במכנסיים במעמדים רציניים, והוא גם לא מסוגל להיות עקבי בגלל זה.

אבואה? כל עוד הוא שחקן רוטציה, אני מרוצה. יש לו מה לתרום מהספסל וכגיבוי.

בנוגע לאלמוניה, חייבים להיות טיפה הוגנים ולהודות שלפני שנתיים הוא נתן עונה נהדרת, לדעתי היה אחד משלושת השערים הטובים בליגה, אבל כמובן שאחרי העונה האחרונה הוא בחיים לא יכול להישאר שוער ראשון.

לגבי זה שונגר ממלא את הקבוצה ב"יס-מנים" ולא באמת חושב על טובת הקבוצה... שמע, לדעתי זה קצת ילדותי לטעון דבר כזה. אם ונגר היה מנסה לבנות דיקטטורה ולהעיף את כל מי שלא מוצא חן בעיניו, הוא לא היה משאיר שחקנים בעייתיים כמו גאלאס, קאשלי ואדבאיור, גם אחרי שירקו לו בפרצוף (ובסוף העזיבה שלהם היתה בלתי נמנעת). גם ארשבין לא סותם את הפה עם אמירות שלא מתאימות לשחקן בארסנל, ועדיין אני לא רואה אותו ברשימת ההעברות. בקיצור, אני חושב שאתה קצת מגזים, למרות שאתה אומר הרבה דברים נכונים.

6. Rudess Member

אני חייב להגיד שזאת אחת ההודעות הטובות ביותר שנכתבו בדיון של ארסנל אי פעם, יישר כוח ואני בטוח שכולם ישמחו לקרוא כאלה הודעות מפורטות במהלך העונה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

7. ArsenalFan Member

דיאבי? קפיצת מדרגה ענקית?!
    על הפוטנציאל שלו באמת חבל להרחיב את הדיבור, כולנו יודעים שהוא קיים. בהחלט, היו לו כמה משחקים טובים השנה שהוא הוכיח את כשרונו, הייתה לו תקופה טובה שאותה ניתן לספור בכמות משחקים בערך על שתי ידיים (כמה "מפתיע" שממש אחרי שדיאבי קיבל את החוזה החדש, באה שוב הנפילה). אבל בשורה התחתונה הוא איכזב כמעט בכל פעם שהזדקקנו לו, לא הייתה טיפת עקביות, סיום העונה שלו בכלל היה מחריד. והוא עוד נראה כ"כ אפאטי שבא לי להקיא. אני מסכים איתך שהבעיה האמיתית שלו היא בראש ולא ביכולת, אבל בינינו, בגיל 24 אתה מצפה כבר להתבגרות אמיתית, לבשלות מסוימת, ולא ליפול עוד פעם לכשלים שחוזרים על עצמם. אתה מצפה משחקן שיש לו את היכולת, כן להראות קצת מחשבה, קצת יכולת מסירה בזמן הנכון, קבלת החלטות. הוא פשוט שחקן טיפש, גם במונדיאל ראו את זה. אין לו מושג מה לעשות עם הכדור אחרי שהוא עבר כמה מטרים עם כוח הפריצה המצוין שלו, הוא רק מסבך ותוקע התקפות. עם כל חוסר הניסיון של ראמזי שלפעמים עלה לנו בהתקף לב קל או שניים, ולמרות שפיזית אין מה להשוות ביניהם, ראית את ההבדל באינטליגנציה לטובת ראמזי שפשוט שידרג לנו את איכות המשחק. וראמזי צעיר ממנו בחמש שנים.
    העונה שעברה הייתה עונת המבחן שלו. גם הוא ידע את זה והגיע רעב מתמיד, אפילו ויתר על החופשה שלו כדי להתכונן לליגה. כשמסתכלים על עונה שלמה, במבחן הזה הוא נכשל. אולי לא בציון 0, אבל גם לקבל 60 זה לא מספיק. בעיני ונגר, הוא הוכתר כהצלחה ועכשיו מקומו בהרכב הרבה יותר ברור. זה בדיוק שורש העניין. דיאבי הוא מוכשר מאוד, אבל לא חסרים עילויי-כדורגל יותר גדולים ממנו שלא הצליחו לבסס את עצמם כשחקנים לגיטימיים בטופ העולמי ומצאו את עצמם אחרי כ"כ הרבה הזדמנויות מחוץ למועדונים בסדר הגודל של ארסנל. דיאבי יכול להיות בארסנל שחקן ספסל At best, אבל רק אצל ונגר הוא ממשיך לקבל את ההשוואות המופרכות והכ"כ מעליבות לויירה. השאלה היחידה היא כמה אנחנו עוד יכולים להמשיך ולתת צ'אנסים בתקווה שהפעם זה יהיה אחרת, מבלי שיהיו לכך השלכות שאנחנו כבר עדים להן? וההשלכות הן שהבחורים המוצלחים לוטשים עיניים לברצלונה כי אקדמיית ונגר כבר קטנה עליהם, בעוד ה"ילדים" הפחות מוצלחים כמו דיאבי, ממשיכים לקבל אשראי בלתי מוגבל ומורידים את איכות הקבוצה והמעמד שלה. אצל ונגר, הם לא יימכרו, לא ייחתכו. הם פשוט יישארו כאן תחת תקוות השווא שהם יפרצו מתישהו. לפברגאס ברור שזה כבר נמאס, לכן הוא יימכר והקבוצה תמשיך רק לצעוד לכיוון מטה, אלא אם ונגר יהיה מוכן לומר "די" ולחזק ברצינות את הקבוצה, או לפחות לתת צ'אנסים יותר רציניים לשחקנים אחרים.

---

rvp11, אתה אומר הרבה דברים נכונים ומצביע על הרבה בעיות ואני מצטרף למחמאות של טל, אבל דווקא עם נקודת המוצא יש לי בעיות. הכוח של ונגר הוא עצום ולא לחינם, הוא Mr. Arsenal במלוא מובן המילה, אבל אני לא חושב שמדובר באמת בלהקיף את עצמו ב"יס-מנים" ובכך שמדובר בדיקטטורה. אני מעדיף שבארסנל תהיה סמכות עליונה של מנג'ר שהוא הקובע ועל פיו יישק דבר, שהוא יהיה האיש המרכזי ביותר במערכת. זה הדבר הנכון. זה נלקח לקיצוניות מסוימת ועם זה הביקורת יכולה להתקיים. אסור לשכוח באילו תנאים הדבר מתקיים, לונגר יש כוח חיצוני מאוד משמעותי וזה האוהדים. נכון שיש עליו ביקורת שהולכת וגוברת ככל שהקבוצה ממשיכה להתרחק מאזור התארים, אבל השלטים באיצטדיון הם עדיין In Wenger we trust ו-Arsene Knows והתמיכה בונגר היא עדיין גבוהה למדי, גם אם היא מגיעה עם ביקורת.
    אני לא חושב שהבעיה היא במרחב המחיה שונגר מקבל. לא רק שהוא עשה מספיק כדי להיות זכאי לה, זו לדעתי השיטה הנכונה להתנהל, ולא לפי גחמות של אוליגרכים, בעלי מניות, פקידים וכדומה. הבעיה היא נטו בקונספציות מסוימות ובאידיאלים מסוימים שארסן ונגר, והדבקות שלו בשחקנים שכשלו. התחושה כאילו ונגר is out there to prove his point לפני הכל. לכן גם הפיתרון צריך לבוא קודם כל ממנו במהלך הקיץ הקרוב, שנראה הפקת לקחים, בעיקר דרך שוק ההעברות אך לא רק.

8. AW forever Member

rvp11,

קודם כל ברוך הבא לדיון, אנחנו תמיד שמחים לקבל עוד דעות כל עוד הן מנומקות ומושקעת בהן חשיבה כמו ההודעה שלך.
    אני לא ממש מסכים לתוכן באופן אישי. כמי שarsenalfan אמר- המנג'ר הוא הסמכות העליונה והבלעדית במועדון כדורגל. זו הדרך הטובה והבריאה להתנהל במועדון כדורגל, ואין לי ספק שוונגר הוא איש מקצוע מעולה שראוי להחזיק את המפתחות.
    אנחנו הרבה מדברים על וונגר ועל ההחלטות המקצועיות שלו, ומעט על הסביבה העסקית שבה הוא נמצא. זה נובע משתי סיבות: א'- אין כ"כ מושג מדוייק על מה הולך שם ב'- זה הרבה פחות מעניין מלהתדיין על כדורגל. ישנה כרגע אי ודאות גדולה לגביי הבעלות על המועדון ומעל לכל מרחפים התשלומים עבור האיצטדיון. מאחר ואני מאמין ביכולות המקצועיות של וונגר, מאחר והוא במו ידיו הוביל את המועדון להצלחות, מאחר והיו מקרים שבהם הוא לא היסס לשבור את השוק על משכורת מנופחת של שחקן מוכח (קמפבל) ולהחתים שחקנים יקרים כשהיה זקוק להם- אני מגיע למסקנה שככל הנראה המדיניות "שלו" נגזרת מהתנאים הכלכליים שההנהלה מכתיבה לו. את כולנו זה מפתה להיות פסיכולוגים בגרוש ולהסביר שוונגר "התאהב בחזון של עצמו" וזה יכול להיות אבל לדעתי לא סביר אצל אישיות שהיא בראש ובראשונה ווינרית ושונאת להפסיד.
    אני חושב שכל עוד התנאים הכלכליים לא משתנים- אנחנו צריכים להגיד תודה גדולה לשמיים על זה שוונגר הוא המאמן שלנו, כי בסיטואציה הנוכחית הוא מוציא מים מהסלע ושומר את המועדון עם הראש מעל המים, מועדון שבתנאים אחרים יכול גם היה להתדרדר הרבה יותר מחמש שנים ללא תואר.
    בנוסף לכך, בתורת המשחקים כאשר ישנה אי ודאות, התסריט שמציע הכי פחות שינויים נחשב לסביר ביותר. אז התפיסה שוונגר "השתנה", "הפך לקמצן", "הקצין בעמדות שלו" היא פחות סבירה, בעוד שההנחה שההנהלה של ארסנל נשארה קמצנית, שמרנית ומקובעת כמו שהיא הייתה תמיד (ועל הרקע הזה אפשר לראות את העזיבה של דיוויד דין שחתר לשינוי ונזרק מהקבוצה) נראית לי יותר סבירה.

9. Rudess Member

אני חושב שלעדי ולי יש מושג על מה הולך שם ודיברנו על זה לא מעט פעמים פה. זה לא פחות מעניין מלהתדיין על כדורגל (אולי פחות פופולארי כי זה מצריך מאמץ חשיבתי ואנשים מטבעם הם עצלנים). התשלומים לגבי האצטדיון בסדר גמור, הפחתנו בצורה משמעותית את החובות עקב מכירת הדירות בפרוייקט הייבורי.

אני הוכחתי לך,סטרטפורד הוכיח לך וגם אחרים אבל אתה ממשיך בשלך ומאשים את ההנהלה במקום להאשים את האל העליון והקדוש, מיסייה ארסן ונגר. זה ממש לא פסיכולוגיה בגרוש, זה בדיוק מה שקורה עם ונגר, כולם רואים את זה חוץ ממך.

דברי הסנגוריה על ונגר מתחילים לעייף, זה נשמע כמו פונדמנטליזם דתי. "אנחנו צריכים להגיד תודה לשמיים"? ממש לא, בעונות האחרונות ונגר רק מזיק לארסנל, לא מפיק לקחים, ממשיך ללכת עם הראש בקיר וממשיך לבייש את קריירת האימון המפוארת שלו. ונגר תמיד היה קמצן, הוא לא מבין שתנאי המשחק השתנו והוא לוקח את העקרונות הכלכליים שלו בצורה קיצונית, אין פה סביר או לא סביר, זאת המציאות ידידי. ואתה יכול להמשיך להאשים את ההנהלה של ארסנל (שבהחלט חייבת להיות מוחלפת) אבל האשם העיקרי בחוסר התארים של ארסנל הוא האל העליון והנורא, קונה שמיים וארץ, מיסייה ארסן ונגר.

10. The_Arsenal Member

אין מבחן יותר טוב למאמן מאשר לשמוע מה האויבים הכי גדולים שלך חושבים עליו. עצם זה שאוהדי טוטנהאם פה מתפללים לאלוהים שונגר ילך מספיק לי בשביל להבין מה החשיבות שלו לארסנל. פשוט אתה התרגלת לקחת דברים כמובן מאליו, גם בתקופות בהם אנחנו מקום 20 בליגה בהוצאות על פני שנים לא מעטות..

11. ArsenalFan Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx, גל.

בשנים האחרונות ונגר רק מזיק לארסנל?! גם לי יש ביקורת עליו ולפעמים הביקורת לא מרחמת (אתה מוזמן להעביר רק עמוד אחד אחורה ולראות מה רשמתי עליו בהתייחסות שלו לגביעים, שם באמת אני לא מחפש לו תירוצים), אבל להגיד שהוא רק מזיק לארסנל... זה עיוורון, דוגמטיות בדיוק כמו ה"פונדמנטליזם הדתי" שאתה מתלונן עליו. לא הכל שחור ולא הכל זוועה ואתה יודע את זה, כמו שלונגר יש אחריות על הכשלים כך יש לו גם אחריות על הדברים הטובים.

בינתיים בבולטון חוזרים להשמיע קולות לגבי ג'ק ווילשיר שרוצים אותו נואשות לעוד עונת השאלה. אני מניח שזה קשור בעיקר בשאלת עתידו של פברגאס, אבל אני חושב שעדיף לונגר להציב בפני ג'ק מטרה שדומה לזו שהוצבה בפני ראמזי בעונה שעברה: לנסות ולהגיע ל-20-22 הופעות בכל המסגרות ולהתחיל לשלב אותו גם מהספסל כאימפקט פלייר ביחד עם ת'יאו וולקוט. אם הוא טוב כמו שאנחנו חושבים שהוא, אין טעם לכל סיפורי הסבתא על כך שהוא צריך "להתחשל".
    והפיפל מדווח היום שרונלד מקדונלד הולך לחתום באתלטיקו מדריד, לאור החתימה המתקרבת של שוורצר. הלוואי שזה נכון, אבל בשביל מה בדיוק אתלטיקו צריכים את אלמוניה כשיש להם שני שוערים צעירים מוכשרים מאוד כמו דה-חאה ואסנחו?

12. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

למי אכפת. שיהנו.

רודס, אף אחד לא הוכיח את מה שאתה אומר. אם היתה הוכחה, לא היינו דנים על זה בכלל, אז אל תגיד סתם שלארסנל בשנים האחרונות היה את הכסף ו-ונגר בחר שלא להוציא אותו.

13. Rudess Member

ע"פ המקור הבא, אם שוורצר חותם, רונלד מקדונלד עובר לאתלטיקו מדריד:
    http://justarsenal.com/atletico-madrid-to-...er-arrives/4578

זה פיקחון עיניים, בדיוק ההיפך מעיוורון.

"האויבים הכי גדולים" יכולים לקשקש מה שהם רוצים, הם לא עוקבים אחרי הקבוצה שלנו 24 שעות ביממה כמו שאנחנו עוקבים והם לא מבינים את הבעיות המערכתיות שיש בארסנל וממש לא איכפת להם מארסנל.

לא רק אני הוכחתי, גם אחרים הוכיחו, פשוט יש אנשים שלא רוצים להוציא את הראש מהאדמה (כמו בת יענה) וחושבים שאם הראש שלהם טמון באדמה אז אף אחד לא רואה אותם :)

14. The_Arsenal Member

אתה יודע כמה תסביך ארסנל גדול אצל אוהדי טוטנהאם. אין לי ספק שהם מתעדכנים במה שהולך אצלנו באובססיביות. במיוחד האפרוחים שבפורום הזה. ד"א, גם בקרב אוהדי ארסנל בפורום הזה יש כמעט קונצנזוס שאין בנאדם יותר מתאים לנהל את ארסנל מאשר ונגר. אבל כשבנאדם לא חושב כמוך אתה ישר אומר שהוא עיוור או פונדמנטליסט דתי. בפועל, אחוז האנשים שחושבים כמוך קטן כמעט כמו אחוז תושבי אנגליה שאוהדים את נבחרת גרמניה.

15. Rudess Member

אני בטוח שהם לא מתעדכנים במה שהולך אצלנו באובסיבביות בדיוק כמו שאנחנו לא מתעדכנים אצלם באובססיביות. הפורום פה הוא לא מדד לשום דבר ובכל מקרה אנשים הם קונפורמיסטים מטבעם והולכים עם הזרם, כי אין להם באמת כוח לחשוב ולהתאמץ ולנסות להציג דעות שונות ופחות פופולאריות. מהסיבה הזאת אנשים בכלל לא חושבים שארסן ונגר ניתן להחלפה למרות שהוא בהחלט ניתן כמו שכל מנג'ר ניתן להחלפה.

הפונדמנטליזם הדתי הוא מטאפורה לכך שאנשים לא מסוגלים להסתכל על המציאות ומעדיפים להפיל כל דבר אפשרי על האל הגדול והנורא, בדיוק כמו החרדים בארץ וכמו השיעים באיראן ודרום לבנון - אלה מאמינים באל אחד ואלה מאמינים באל אחר ועושים זאת כי זה נוח להם. תקרא את הספר של ריצ'רד דוקינס The God Delusion , ספר מומלץ לכל אחד (גם הוא מאמין או לא מאמין).

אחוז האנשים שחושבים כמוני רק הולך וגדל, ובכל מקרה לא ממש איכפת לי כי אני לא בתחרות הדיעה הפופולארית ואני נמצא כדי להשמיע את הדיעה שלי ולא את הדיעה של הזרם (את הדיעה של הזרם יש מספיק עצלנים שישמיעו).