ארסנל 2010/2011

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י AW forever, ‏10/7/10.

1. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מצליח להבין איך שחקן כמו דנילסון משחק לפני וילשייר.

2. Rudess Member

ונגר על אדוארדו
    אדוארדו נפרד מארסנל והאוהדים בהודעה מרגשת
    מלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

3. Rudess Member

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה הטעם? אנחנו התלוננו במקרה של ריאל מדריד ורונאלדו, כשזה היה בערך באותה צורה, וזה לא שינה דבר. בתוך כמה ימים אמרו לנו שאין מה לעשות וזהו. כולנו יודעים מה ברצלונה עושה. למרבה הצער כל השטיקים האלה אינם מוגדרים כאסורים.

אם להיות הוגן, לכל ההתבטאויות של שחקני ברצלונה בתקשורת אין משמעות אמיתית. הם היו עם פאברגאס יותר מחודש בנבחרת, הם בטח יכולים להתקשר אליו. מה שהם אומרים בתקשורת יותר מעצבן בחוצפתו מאשר משפיע על העברה או אי העברה.

5. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בטוח שגם דנילסון בעצמו לא מבין את זה. לונגר הפתרונים. אני מקווה שבעונה הקרובה זה ישתנה...

6. Rudess Member

אם כולם יחשבו שאין טעם, אז באמת שאין מה לעשות. אבל אפשר לייצר לחץ משפטי ולארסנל יש כבר שנה יועצת משפטית מאד מנוסה שמקבלת בטוח משכורת גבוהה וזה חלק מהעבודה שלה. ברצלונה עברו מזמן את גבול הטעם הטוב וצריכים להעמיד אותם במקומם, גם אם הם חושבים שהם נמצאים מעל החוק ומותר להם לעשות מה שבא להם.

זה נכון שהם היו איתו במונדיאל אבל לציטוטים בתקשורת יש ועוד איך השפעה וחשיבות כחלק מהלוחמה הפסיכולוגית של ברצלונה נגד ארסנל שמטרתה הברורה היא לשבור את ארסנל ולהוריד את המחיר. לשמחתי עד כה ארסנל עומדת איתנה מול הטקטיקה הנבזית, אבל בלי קשר לזה מדובר ב- Tapping Up לכל דבר ולכן ברצלונה צריכה להיענש.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדבר היחיד שיכול לשבור את ארסנל הוא פאברגאס עצמו. מה שעובר לשחקן בראש הוא מה שיכריע, לא מה שצ'אבי אומר, לא מה שפיקה אומר, לא מה שפויול אומר, לא מה שאינייסטה אומר. אם פאברגאס ילחץ, זה ייאלץ את ארסנל להתפשר. אם הוא לא ילחץ, המצב שלה יהיה נוח הרבה יותר. זה מה שקובע.

גם למנצ'סטר יונייטד יש כסף, גם למנצ'סטר יונייטד יש אנשי חוק ומשפט, אבל מזמן כבר ידוע כי כאשר מדובר ברשויות הכדורגל - אין חוקים ואין מצוות והרבה פעמים הדברים נעשים לפי מצב הרוח. אז תחסכו לעצמכם את בלבול המוח ותתרכזו בהשארת פאברגאס או בהוצאת כמה שיותר כסף מברסה. הליכה לאופ"א לא תשנה דבר. מניסיון.

8. Rudess Member

ומדוע הוא יילחץ? סתם מעצמו או מכל הלחץ הפסיכולוגי העצום שמופעל עליו על ידי אותם גורמים עויינים?

חבל שמהמקרה של מנצ'סטר לא יצא כלום אבל זה לא אומר שצריך להתייאש ולוותר להתנהגות השפלה הזאת. אם תהיה הצלחה מבחינה משפטית, זה יסלול את הדרך לקבוצות אחרות בעתיד להתגונן כנגד טקטיקות כאלה, כי אתמול זה מנצ'סטר יונייטד, היום זה ארסנל ומחר זה מועדון אירופאי אחר.

בלי קשר כרגע פבריגאס הוא שחקן ארסנל ועושה רושם שיהיה פה מקרה רונאלדו, שהוא יישאר לעוד עונה נוספת ואז יעזוב. אני אישית לא חושב שצריך למכור אותו אם לא מוציאים את המיץ לברצלונה וסוחטים מהם עד הלירה האחרונה שיש להם. מבחינה מקצועית צריך לקחת לו את סרט הקפטן כי אין לו מחויבות לעתיד של המועדון.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אתה רוצה לקחת ממנו את סרט הקפטן, אז תמכור אותו כבר עכשיו. כי אם אתה עד כדי כך לא מאמין במחויבות שלו לקבוצה, לפחות כרגע - לכמה שחקנים באמת יש מחויבות למועדון לטווח ארוך? - אז אין סיבה שהוא ישחק בה. אם תשאיר אותו מחד ותיקח ממנו את התפקיד מנגד, רק תהפוך אותו ל-Issue גדול הרבה יותר עוד בזמן שהעונה נערכת והוא עדיין שחקן ארסנל.

לגבי הלחץ - מה אתה חושב ישפיע עליו יותר, מה שצ'אבי אומר שמפורסם בסאן, או מה שצ'אבי אומר לו בעשרה טלפונים וב-50 SMS שהוא שולח לו ביום? אני מגזים, כמובן, אבל כשצ'אבי יכול ללחוש ישירות על אוזנו של פאברגאס, אז באמת שלדברים שהוא יאמר לתקשורת אין שמץ של השפעה בהשוואה.

אתה יודע מה ברצלונה עושה, אני יודע מה ברצלונה עושה. השאלה היא אם הדברים האלה מוגדרים בחוק, ובוא נהיה הוגנים - חוקי ה-Tapping up הם דבר די ערטילאי. כשאשלי קול נפגש עם צ'לסי זה מקרה מובהק מכדי שיתנו לו לחמוק. כשסעיף בחוזה של ציגה עם מידלסברו "נודע" לליברפול, זה מקרה מובהק מכדי שיתנו לו לחמוק. וגם אלה היו מקרים שנדונו בהתאחדות האנגלית, שהיא לטעמי יותר מתקדמת מאופ"א ומפיפ"א בדברים האלה, חרף כל בעיותיה. דיבורים בעיתונות, למרבה הצער, זה כנראה לא. חוץ מזה שברסה יכולה לומר שהשחקנים דיברו עצמאית ולא כחלק מתכנון ומדיניות של המועדון.

אתה רוצה לבזבז את הזמן על פנייה לאופ"א, תבזבז את הזמן. אל תחשוב שיועצת משפטית סופר-דופר תשנה משהו. מוריס ווטקינס, מי שעושה תפקיד דומה ביונייטד, די מוערך בקהילה המשפטית ממה שידוע לי. אני לא בטוח שהוא אי פעם זכה בקייס ביונייטד. ככה זה בעולם ה"משפטי" של הכדורגל.

10. Roma מנהלים

מה הסיכוי באמת ילקח מססק סרט הקפטן?אני חושב שזה צעד נדרש אך ונגר כמובן יוותר.

שחקן כמו ואן פרסי ראוי הרבה יותר ממנו לסרט הזה.

11. Rudess Member

אין לי בעיה למכור אותו אבל רק במחיר של 50-60 מיליון ליש"ט, לא אגורה פחות מזה. לקיחת סרט הקפטן היא צעד מתבקש כי ההתנהגות של השחקן מראה שהוא לא רוצה להישאר במועדון ליותר מדי זמן. אין לי שום בעיה שהוא יבקש לעזוב אם סרט הקפטן יילקח ממנו, רק שידאג בדרך לשכנע את ברצלונה לשלם כמה שצריך. גם לגאלאס לקחו את סרט הקפטן והוא לא הראה ירידה ביכולת אלא המשיך לשחק כמו מקצוען. אם ונגר חושש שמה שאתה אומר יכול לקרות, הוא גם יכול לשים את פבריגאס ביציע לכמה זמן, אבל זה אני לא מאמין שהוא יעשה.

מה שצ'אבי אומר לו בפרטי משפיע עליו וגם מה שהוא אומר מבחינה ציבורית משפיע מאד. לצערי לתקשורת היום יש הרבה כוח והיא מכתיבה את מהלך העניינים בהרבה דברים בחיים, לא רק בספורט אלא גם בפוליטיקה, עסקים ועוד תחומים.

אני לא מומחה משפטי ואני לא בקיא בחוקים, אבל כמוך שנינו יודעים שההתנהגות הזאת פסולה ויש לה תקדימים בעבר מאותו המועדון בדיוק, כך שלדעתי יש פה קייס משפטי חזק מאד. זה לא שאיזה שחקן פלט בטעות משהו, הכל פה מתוכנן ויש אסטרטגיה שלמה של ברצלונה.

אני אישית לא אבזבז את הזמן, אלא רק אחתום על העצומה כדי לתרום את קולי, ואני מקווה שמי שצריך להתעסק בזה ולבזבז את הזמן, יעשה את זה. ארסנל כבר זכתה בקייס משפטי באירוע של אדוארדו מול סלטיק ואין סיבה שהיא לא תזכה בקייס הזה, יש לה את כל הנתונים לצידה.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש הבדל גדול מאוד בין הקייס של אדוארדו לקייס הזה. במקרה של אדוארדו, עצם הענשתו היתה חריגה ממה שאופ"א עושה בדרך כלל - דבר שמראש פתח את הפתח לערעור שסיים את הסיפור. במקרה הזה, מהלך של פיפ"א (לא אופ"א, היא זו שמטפלת בעניינים כאלה) נגד ברצלונה יהיה חריג. מתי בפעם האחרונה ראית את פיפ"א מתערבת בעניינים כאלה?

אנחנו יודעים שההתנהגות הזו פסולה, למרות שאני לא ממש בטוח שרוסל או גווארדיולה הציפו את שחקניהם בהודעות להעביר מסרים דרך התקשורת בכל ראיון. אבל גם אם אנחנו יודעים מה ברסה עושה, אין זה אומר שהדבר מנוגד לחוקים. חוקי ההיגיון כן, החוקים הכתובים?

נתקלתי בידיעה מלפני כמה שנים טובות. אין לי מושג אם ההצעות האלו אושרו, אבל זה די ברור שהדברים האלה לא עוסקים במה שאומרים שחקנים בתקשורת אלא בהתנהלות של המועדונים זה כלפי זה וזה כלפי השחקן שהם רוצים. ועובדה, ראינו שפנייה דומה שלנו בהתנהלות דומה של ריאל נזרקה מכל המדרגות.

http://www.telegraph.co.uk/sport/2430182/F...up-players.html

ולגבי זה שמה שצ'אבי אומר בפומבי ישפיע על מה שפאברגאס עושה - מצטער, זה נשמע לי מטופש. היו לשחקנים האלה שישה שבועות לחפור לו באוזן. לדבר עם התקשורת ולומר דברים שייתכן שפאברגאס בכלל לא יקרא ממקום חופשתו (אני מניח שהוא בחופשה כרגע), זה משהו שאולי נועד לערער את ארסנל ואת אוהדיה. לא את פאברגאס. לא שזה אינו גרוע מספיק.

13. Rudess Member

אתה צודק אבל אולי זה המקרה שיכול להוות את התקדים למקרים עתידיים כי כמו שאמרתי קודם לכן, פעם זה הקבוצה שלי נפגעת ופעם אחרת זה קבוצה אחרת.

אני משוכנע שזה חלק מהאסטרטגיה של ברצלונה ורואים את זה שלב אחרי שלב. לגבי החוקים הכתובים, כתבתי כבר שאני לא בקיא מספיק אז אני לא יכול לדקדק מבחינה משפטית, אולי חברינו Jack Wilshere שהוא משפטן , יוכל לתרום את דעתו?

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לי תחושה שבפיפ"א פשוט לא רוצים לעסוק בנושא הזה. הם יודעים מה שכולנו יודעים - כולם עושים את זה, כולם פונים לשחקן באופן לא חוקי. רק שהרוב משתינים בבריכה, וריאל וברסה משתינות מהמקפצה. אבל מה שחסר להם זה לפתוח פתח לכך שכל מועדון שכועס על פנייה לשחקן - ממנצ'סטר יונייטד ועד אלמרייה וקאליארי - יפנו אליה בכל פעם שמשהו לא נוח לה.

15. Jack Wilshere Member

כאן אני לא משפטן, אלא משתמש שרוצה לדבר על כדורגל אנגלי, ולא על משפטים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

כמוך טל, אני לא בקיא בכללים בהקשר זה (זה לא התחום שלי), אבל למיטב הבנתי הצדק עם אמיר. ההתנהלות של בארסה אולי פסולה מבחינה מוסרית, אך היא לא מנוגדת לדין. ברברת בעיתונות אינה הפרה של חוקי ה- Tapping up. קשה - עד בלתי אפשרי - לייחס למועדון כוונה לפנות לשחקן תחת חוזה, על יסוד ראיונות ששחקנים מאותו מועדון מעניקים לתקשורת. מעבר לכך, אי אפשר למנוע משחקנים לקשקש בכלי התקשורת כאוות נפשם.