זה די ברור איפה ססק בסיפור הזה: מחכה לראות האם ארסנל תשחרר אותו, או ליתר דיוק, האם בארסה ישימו את הכסף שאנחנו מצפים. עד אז, הוא עושה מבחינתו את הדבר הנכון, לא לדבר יותר מדי או מקסימום להגיד משפטים סתומים כמו "יהיה מה שיהיה". כמובן שזו לא ההתנהגות הראויה לקפטן, אבל זה מה יש. לגבי הנרי, הוא קיבל בעונה שעברה "כבוד אחרון" גדול מאוד במשחק נגד ברצלונה, זו הייתה סגירת מעגל מספיקה ויפה. אני לא חושב שהוא יתרום לנו מבחינה מקצועית במצבו היום, הוא לא דמות מנהיגותית מספיק כמו ויירה ואפילו סול קמפבל (שגם אותו לא רציתי לראות בחזרה), לכן אני לא רואה שום טעם להחתים אותו מחדש בקבוצה, דבר שהוא לא רלוונטי לאור החתימה שלו ב-MLS. מעבר לכך, הנרי בחר לעזוב, אנחנו לא חייבים לו כלום. אגב, מעניין שמשחק הבכורה שלו בניו יורק רד בולס צפוי להיות נגד הטינופות...
ברור שאנחנו לא חייבים לא דבר, אבל בכל זאת היה קפטן ושחקן במועדון שלנו, מלך השערים בכל הזמנים, ורוב התארים שזכינו זה היה בזכותו. כמובן שלא חייב לחתים אותו ולתת לו הרכב בכל משחק, אבל אתה יודע, דקה פה דקה שם, רק בשביל לתת לו כבוד אחרון, כי מה לעשות, שאחרי טוני אדאמאס הוא הסמל הכי גדול שלנו.
לא התנהגות ראויה לקפטן, כי הוא מעולם לא היה קפטן אמיתי. חצי עונה ראשונה שלו בתור קפטן הייתה זוועתית, וגם על התיפקוד שלו בשנה שעברה בתור מנהיג אפשר להעביר לא מעט ביקורת. אני תמיד אמרתי (וכן אני יודע שאתה לא מסכים איתי עדי) שואן פרסי הרבה יותר ראוי ממנו. לעניין 'איפה ססק בסיפור' - ססק רוקד על שתי החתונות. מצד אחד הוא רוצה לעזוב, זה לא ניתן לוויכוח בכלל (יש כאלה הטוענים שאחרי מונדיאל מסופסל הוא הבין את מקומו בברצלונה, אני לא קונה את זה), מצד שני הוא רוצה לעזוב ברוח טובה ולכן מחכה לראות התפתחויות בנושא מצד ארסנל וברצלונה. אם ארסנל יסכימו לאחת ההצעות העתידיות של ברצלונה - אז ססק יוכל לעזוב במצפון שלם. אם לא (ואני מניח שבמקרה הזה זה יכול להגרר עד סוף הקיץ), הוא יגיש בקשה רשמית לעזוב ,ונגר יהיה חייב למכור אותו, ואז העזיבה שלו לא תהיה נקייה. אני אישית חושב שהסיפור הזה נמתח כמו מסטיק וכל יום שעובר וברצלונה מפעילים יותר לחץ גורם ליותר עצבים בנושא מצד כולם. ועוד משהו - אני אוהד כדורגל מגיל צעיר, היו לי הרבה שינאות לקבוצות במשך כל הזמן הזה. מעולם לא שנאתי קבוצה כמו שאני שונא כיום את ברצלונה ושחקניה. אני לא נוהג לראות ליגה ספרדית יותר מידיי, השנה אני מתכוון לראות יותר ובכל משחק שאראה את ברצלונה אני אקווה להפסד שלה. אני מקווה שמוריניו יסתום להם את הפה טוב טוב, בידיוק כמו שהוא עשה בחצי גמר האלופות השנה.
אני רוצה להאמין שססק לא יעיז לבקש רשמית מההנהלה לעזוב. זה גם לא חכם מבחינתו, הוא יודע טוב מכך. יש לו חוזה לחמש שנים (מצב מאוד נדיר שפועל לטובתנו כמובן, מבחינה כלכלית) והכדור לחלוטין במגרש שלנו. אין לו אפשרות ריאלית לסיים את החוזה ולעזוב בחינם. הוא גם יודע שיש לנו זכות מלאה להתעקש על סכום כסף ענק בגלל החוזה הזה, שתקוע מבחינתו כמו עצם בגרון. עדיף לו להגיע להסכם ג'נטלמני לא ללכת עכשיו ולחכות חצי שנה, שנה, שנתיים (לא משנה כמה) שהערך שלו יירד קצת ומנגד שברצלונה יגייסו יותר כסף. הוא צריך להיות ממש נואש כדי לשבור את הכלים. לא מאמין שהוא יעשה את זה לונגר, אבל הפתעות גדולות מזה כבר קרו. יש תסריטים אפשריים לעזיבה הקיץ, ונעזוב כרגע את הסכומים ונישאר ברמת העיקרון: או שונגר מחליט להיכנע ונותן לססק את מבוקשו, גם במחיר של הפסד כלכלי יחסי מבחינתנו; או שברצלונה מעלים משמעותית את ההצעה שלהם ושמים את הכסף על השולחן (וזה תלוי מאוד במצבם הכלכלי. בכלל, לא ייאמן שיש לברצלונה את התעוזה ללכת על אחד השחקנים הכי יקרים בעולם בד בבד עם דיבורים על משבר נזילות. זה ממש סמל לריקבון מוסרי), ואז כולם יוצאים מרוצים. אני מסכים שססק לא יכול להמשיך כקפטן. מה ייתן לנו דקה פה, דקה שם? איך הוא יתרום לקבוצה? מה זה ייתן להנרי בעצמו? אני לא רואה בזה שום טעם וגם הנרי לא חשב על כך והלך ל-MLS, לא שמעתי שזה בכלל עמד על הפרק מבחינתנו או מבחינתו. זה גם לא שהנרי עזב בטריקת דלת או שהוא לא קיבל מאוהדי ארסנל את "הכבוד האחרון". מעבר לכך, אני לא מסכים עם כמה מהקביעות שלך. הנרי הוא ללא ספק אגדה גדולה, סמל, You name it. אחד השחקנים המדהימים שדרכו על דשא אנגלי מעולם ואפילו בימים הכי גדולים שלו בברצלונה הוא הדגיש כמה הוא אוהב את המועדון. ואני מאמין לו. אבל אני בוודאי לא חושב שהוא סמל יותר גדול מהבחור שמורם ע"י כמה אגדות גדולות בחתימה שלי... אני גם לא חושב שרוב התארים שזכינו היו בזכותו, הם היו בזכות עובדת היות הקבוצה הגדולה ההיא קבוצה מא' ועד ת'. אם מדברים על פרסונות על המגרש, אני חושב שהדמות הכי מרכזית בקבוצה שזכתה בתארים הייתה פטריק ויירה (עוד סמל לא פחות גדול), הוא היה היורש האמיתי של אדאמס, וזה לא פלא שיובש התארים שלנו התחיל ביום שפאדי עזב.
אני גם חושב שהמחשבה שהנרי היה חוזר לארסנל ופתאום היה מציג אפילו 50% ממה שהראה בעבר זה תסריט שלקוח רק מהאגדות. יכול להיות שלו היה חוזר לארסנל הוא היה מפגין הרבה יותר מוטיבצייה והסיפור היה יפה מבחינת העטיפה, אבל בפועל הנרי שחקן גמור ככל-הנראה. הוא איבד ממהירותו, מהתחכום, מהזריזות ומכל דבר שאפיין אותו בעבר, למרות שהיה מדגדג לי לראות אותו שוב משחק כחלוץ מרכזי ולא תקוע באגף שמאל. על דבר אחד אני לא מסכים - לטעמי להנרי יש אחוזים נכבדים מאוד בכך שארסנל הייתה קבוצה אדירה וחד-משמעית היא זכתה בתארים בזכותו. כל-כך הרבה גולים הוא בנה בעצמו. הנרי היה השחקן המיוחד ומבחינה מקצועית לטעמי היה חשוב הרבה יותר מויירה. אני צפיתי ירידה דרסטית בארסנל לאחר עזיבתו של הקפטן והבולדוג במרכז השדה(תמיד הריבים שלו עם רוי קין היו נפלאים). בכל-מקרה, אני חושב שאפשר להגיד שעל ויירה בכל-זאת ונגר הסכים לוותר(למען קידומו של ססק או לא - זה לא חשוב כרגע) בעוד עזיבתו של הנרי הייתה נטו מרצונו של השחקן. ניסיתי להבהיר כאן שלטעמי התרומה של הנרי מקצועית הייתה רבה יותר. לטעמי כרגע אין מישהו ממש מוגדר שיכול לענוד את סרט הקפטן של ארסנל, בכל שחקן יש פגם אחר. ססק מפלרטט עם ברצלונה, ואן-פרסי לא מנהיג והוא אגואיסט מעט באופי שלו לפחות לפי-דעתי. ארשבין לא אכפתי וחסר מוטיבצייה ושאר השחקנים לא מספיק טובים ודומינטיים מקצועית. סאנייה נראה אחד שנחבא אל הכלים. אני מזהה בארסנל רק שחקן אחד שיכול להיות הקפטן וגם זה בספק - ורמאלן. אם כבר מדברים על זה, לטעמי אפשר לומר שהניסיון של וונגר לבנות קבוצה חדשה לא נשא פרי. מעט מאוד שחקנים התקדמו ברמה הרצויה(חלב, פלאמיני, ססק ואולי ואן-פרסי אבל הוא נפצע כל שבוע) והשילוב בין וותיקים לצעירים לא היה משביע רצון. רוב השחקנים הוותיקים שהיו חלק מהקבוצה הנפלאה ההיא שסיימה עונה בלא הפסד, עזבו מוקדם מידי לטעמי.
דיון קלאסי לימי הקיץ היבשים מכדורגל: מי היה דמות מרכזית יותר, ויירה או הנרי? ובכן מבחינתי אין ספק בכלל. עד כמה שאהבתי את הפינס הצרפתי של הנרי, את הטאצ' המדהים שלו ואת הווינריות שלו, פטריק ויירה הוא אליל מבחינתי. התחלתי לאהוד את ארסנל בשלהי תקופת טוני אדאמס, ככה שפאדי מבחינתי הוא דמות הקפטן המשמעותית ביותר שראיתי בקבוצה. "אוקטופוסי" (עוד לפני ימי פול התמנון) שנקרא כך בגלל שכל דבר שהתרחש בחדר ההלבשה של ארסנל עבר דרכו, לוחם אדיר שלא פחד מעולם להתלכלך בשביל הקבוצה. הייתה לו יכולת מדהימה להתניע את הקבוצה קדימה שצריך, למסור מסירות סופר חכמות שהעלו או הורידו הילוך כשצריך. כנראה השחקן הנערץ עליי בכל הזמנים. הסאגות של העזיבה שלו (ליונייטד, לריאל ובסוף לאיטליה) קרעו אותי הרבה יותר מסאגת הנרי ובטח שלא בהשוואה לסאגת ססק. הוא הניף את התואר האחרון של ארסנל (והשער האחרון שלו- פנדל לרשת של יונייטד בגמר הגביע) ומאז שממה וזה אומר הכל.
הבוס חזר לאימונים http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/498x352/jul_10/gun__1279113929_wengertrain14072010_01.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/498x335/jul_10/gun__1279113959_wengertrain14072010_03.Xxx בודק את ה-SMS ששלחתי לו http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279113980_wengertrain14072010_05.Xxx
רודס עברתם מאימיילים לSMSים? כנראה שלקראת סוף ימיו במועדון הוא בוחר להדק את הקשר עם האוהדים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
שלום לכם אוהדי ארסנל יקרים, כבתור אוהד של טוטנהאם אשמח לדעת אם ידוע לכם משהו לגבי מעבר אפשרי של ג'ו קול אליכם ואם נראה לכם שונגר לוקח את האופציה הזו ברצינות, מתוך אתר הקבוצה או אתרי אוהדים באנגליה, או סתם מתוך היכרות אישית עם האיש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אני יודע שאוהדי טוטנהאם מאוד היו רוצים לראות אותו בוויט הארט ליין אבל נראה שאצלכם המצב קצת שונה ושאתם פחות מתלהבים ממנו לעומתנו.
הדבר היחיד שאנחנו יודעים זה שג'ו קול רוצה להישאר בלונדון ,לכן האפשרויות שלו הן או ארסנל או טוטנהאם. ונגר אמר שהוא לא מחפש להחתים קשר התקפי, כשנשאל לגבי ג'ו קול. אבל כמובן שהסיטואציה נזילה בהתאם למה שיכול להתפתח עם ססק. אני אישית אשמח לראות את ג'ו קול כי הוא שחקן עם End Product, לא כמו רוסיצקי או נאסרי או אחרים שיש לנו בקישור.
תרנגול, ג'ו קול הודיע שהוא מעוניין לשחק במרכז הקישור ולא באגף. כרגע יש לנו על המשבצת הזו שחקן אחד, ססק פאבריגס שמו. בכלל, בקישור ההתקפי יש לנו לא מעט שחקנים- ארשאבין, רוזיצקי, נאסרי, ווילשייר וכאמור ססק, כולם שחקני הרכב לגיטיימיים וזה על שתיים וחצי עמדות. אם יהיה שינוי במצבת השחקנים אז עסקה של הגעה של ג'ו קול יכולה להיות נהדרת ורצויה. אני לא חושב שקול רוצה להיות שחקן רוטציה. בנוסף, נראה לי שמבין הלונדוניות רק QPR תשלם לו פחות ממה שארסנל בטח מוכנים לשלם ולכן לא ממש מתדיינים על זה כאן.
מעודד אותי אם כך לשמוע שארסנל לא מחפשת קשר התקפי. אני ממש מקווה שג'ו קול יחליט לחתום אצלנו למרות דרישות השכר הגבוהות שלו, או לחילופין שמר לוי יושיט יד לכיס ויבין שאם רוצים להיות קבוצה ברמות הגבוהות ביותר צריך לקחת סיכונים ולהשקיע כספים. דרך אגב אני חושב שנוצר כבר מצב די מטורף בברצלונה - אנייסטה, מסי, צ'אבי, אלונסו, בוסקטס ועכשיו הם גם רוצים את פברגאס ? מישהו יצטרך לשבת על הספסל ומי שזה לא יהיה זה פשוט מטורף. אף אחד מהשחקנים האלה הוא לא שחקן של ספסל.
חחח, השפעת המונדיאל כנראה עוד לא פגה. הוא של ריאל כמובן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx