כנראה שכבר שכחת את עלילות ה-Tapping up של צ'אבסקי, אבל הוא יכול לעשות הרבה מאוד. למשל, להגיש בקשה רשמית לעזיבה, מה שהוא לא עשה עד עכשיו וזה ברור מהדברים שהוא אמר בפומבי (רוב הזמן הוא פשוט שותק). עם בקשת עזיבה, זה הופך למשחק חדש לחלוטין ובו אנחנו כבר חסרי אונים וגם המחיר יורד בהתאם. אני כבר לא מדבר על שביתות איטלקיות, או לפחות ביום פציעות כמו שהיה עם קשלי. יש כאן מטרה ברורה של ברצלונה לנסות ולדחוק את ססק למצב שבו הוא מפעיל את הלחץ על ארסנל, כדי להוריד את המחיר. הקמפיין הזה מתוזמר, השחקנים הם חלק פומבי ממנו, כמו שלאפורטה דיבר כל יומיים ועכשיו גם רוסל. באותה מידה גם הגיעו אליו דרך אבא שלו. זו פשוט טקטיקת מו"מ מלוכלכת. הדברים לא כאלה פשוטים ולא מסתכמים רק ב"כן" או "לא". באמצע יש גם "כן, אבל" ו"לא, אבל", וכאשר מדובר במועדון שהוא נמצא בו מאז גיל 16 ותחת המנג'ר היחיד שהוא הכיר בחייו, התחום האפור הזה קיים ועוד איך. פברגאס מבין היטב שהוא מחויב בחוזה ארוך טווח שהוא חתם עליו, שהוא לא יכול להתחמק ממנו בקלות. עוד יותר מכך, ברור לו שארסנל מצפה לכסף ענק תמורתו (ובצדק), כסף שברצלונה לא רק שאיננה מוכנה לשלם, אלא פשוט לא מסוגלת. עצם העובדה שבברצלונה מדברים על משבר נזילות והמועדון לווה כספים מהבנקים כדי לשלם משכורות (!) ובכל זאת הם ממשיכים להצהיר שבארסה רוצה לרכוש שחקנים, זו בכלל עזות מצח ועוד עדות לריקבון של הכדורגל האירופי, אבל זה כבר עניין לדיון אחר.
אני חושב שיש תחום שנמצא בין ה"כן" וה"לא", שעליו בדיוק רוכבים אוכלי הנבלות מקטלוניה. יש "כן, אני רוצה להיות שחקן ברצלונה ביום מן הימים/כשייגמר לי החוזה" יש "כן אני רוצה להיות שחקן ברצלונה אבל מתוך כבוד והוקרה למועדון שבנה אותי אני לא אפעיל לחץ כי מגיע לו להיות מפוצה בסכום שהם דורשים" ויש גם "כן, אני רוצה להיות שחקן ברצלונה ולא מעניין אותי כלום, אני שובת, אני אשב ביציע- הכל רק לשחק שם". זה הרי מו"מ, אם ברצלונה היו שמים על שולחן 80 מיליון אז ססק היה עובר עוד לפני המונדיאל. מה שהחארות האלה עושים זה ללחוץ על השחקן כדי להוריד במחיר שלו או כדי לערער את הסיטואציה בתוך המועדון. נכון שכל אגורה שלא תלך לארסנל תלך ליוניצ"ף להציל ילדים מסכנים, אבל זה בכל זאת מעצבן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx עדי: great minds... ניסחת את זה טוב ממני.
נחמד.. אז מה בעצם היה לנו שם? שימוש בתקשורת במטרה ברורה ללחוץ על פראנסנל על ידי הדלפה מכוונת של קניון מהפגישה עם אשלי קול? לא כל דבר שמכיל את הכותרות הראשיות הופך אוטומטית לקשור לנושא. אכן שימוש מזהיר של צ'לסי בתקשורת על מנת להוריד את המחיר של העיסקה. מישהו צריך לתת למוריניו פרס נובל על זיהוי מדוייק ברמת האטום של העונה בה ווילי השמוק הגיע לנקודת השיא בקריירה שלו ושמשם תגיע הצלילה... סורי, לעניינינו. אני לא מקבל את הטענה שלכם על תחום אפור. את התחום האפור יוצר האדון פאבריגאס שגם שולט עליו בלעדית. הקישקושים שבאים אחרי הכן או הלא הם תוכן שולי שעתיד לפרנס עורכי עיתונים בשבועות של אחרי ההחלטה. זה לא רלוונטי למה זה כן או לא. וזה לא מעניין כרגע אם לספרדי יש סיבה אחת טובה לעזוב או מאה כאלה. או שזה "לא" - אין לי שום עניין כרגע להיענות להצעות של בארסה. או שזה "כן" - בואו תעזרו לי לרדת מהעץ של הפרנצ'ייז פלייר שהפכתם אותי ונמצא יחד את הדרך להעביר אותי לבארסה. איך שלא יהיה, זה החלק האחרון של פאבריגאס בעיסקה. אם פראנסנל מקבלת תשובה של "אולי" או "..אבל" זו בעייה של ההנהלה שלה והיא זו שמתדלקת את המחוות של שחקני בארסה. הרי פירסום של סכום מופרך ככל שיהיה היה מעביר את הלחץ (לפחות התקשורתי) מהסביבה הקרובה של ססק לפתח דלתם של מנהלי בארסה שהיו צריכים לענות על אלפי שאלות שמתחילות במילים "האם יש מספיק כסף בשביל זה..." הלחץ התקשורתי כאן מתמקד באדם שאחראי לו. והוא נהנה מאוד לרקוד על שתי החתונות. אם גם הוא, כמו כמה מהנוטשים של העונות החולפות, יצליח לחלץ את עצמו מהספינה שונגר מנווט בביטחה לסוג כזה או אחר של שקיעה ועוד יעשה את זה כגיבור - אני מניח שהוא יוכל לנשק ברכות את החולצה הסגולה-כחולה ולפלוט כמה מילים חמות על "מועדון הכדורגל שהיה לו בית שני..."
קירק, בתור אוהד של הקבוצה שכבר סגרה עם סטיבן ג'רארד- שכבר אמר כן וכבר ביקש מליברפול לעבור, ואת הסוף כולנו יודעים- הייתי מצפה שתבין קצת יותר מה המשמעות של תחום אפור ומה הלחץ יכול לעשות להחלטה של שחקן.
תמונות מאימוני ההכנה של הקבוצה: http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/498x338/jul_10/gun__1279027569_training13072010_01.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279027583_training13072010_02.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/498x315/jul_10/gun__1279027598_training13072010_03.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/498x335/jul_10/gun__1279027643_training13072010_04.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279027661_training13072010_05.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279027676_training13072010_06.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/498x343/jul_10/gun__1279027691_training13072010_07.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279027705_training13072010_08.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279027719_training13072010_09.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279027735_training13072010_10.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279027767_training13072010_12.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279027811_training13072010_15.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279027781_training13072010_13.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/images/jul_10/gun__1279027825_training13072010_16.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/498x294/jul_10/gun__1279027838_training13072010_17.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/498x325/jul_10/gun__1279027853_training13072010_18.Xxx http://www.arsenal.com/assets/_files/scaled/498x352/jul_10/gun__1279027867_training13072010_19.Xxx
שמועות שאנחנו שבנו להתעניין בבלם אודינזה, כריסטיאן סאפאטה. העיתונות קישרה אותנו בשנים האחרונות להרבה מאוד שחקנים מאודינזה, מעניין ששום דבר אף פעם לא קרה. המחיר המוערך שלו הוא 15 מיליון ליש"ט. עד כה הבאנו את צ'מאח ללא תשלומי העברה ואת קוסיילני ב-10 מיליון ליש"ט. פולהאם דורשים 4 מיליון ליש"ט על שוורצר (מחיר מאוד גבוה בהתחשב בגילו), זה אמור להשאיר לנו מספיק כסף כדי לחזק את הקבוצה בבלם איכותי נוסף שעשוי לעלות לנו ביוקר, מבלי שדיברנו על מכירת שחקנים אפשרית (מעל כולם פברגאס, אבל לא רק- אדוארדו מתנדנד, היו שמועות על קלישי). השאלה היא רק מה ונגר חושב.
צ'אבי : עדיף לארסנל להשקיע בשחקנים שרוצים להישאר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx מה עוד להוסיף כבר נמאס לנו לא ?!
תיירי הנרי, חתם היום בניו יורק בולס מליגת הMLS האמריקאית. אני בכיף הייתי מקבל אותו לעונת פרישה אצלנו.
"ססק חווה הצלחות רק במדי נבחרת ספרד, וזה לא הוגן מבחינת אחד הקשרים הכי טובים בעולם. הוא אמור לזכות בתארים בכל עונה" אך, כמה שהאף שלהם גבוה... הקבוצה הזאת מייצגת את כל מה שרע בכדורגל
אני רק לא מבין למה כל ציטוט (ממוחזר... הדברים האלה של צ'אבי הופיעו כבר בשבוע שעבר) של שחקן ברצלונה כזה או אחר חייב להופיע כאן כל פעם מחדש. הנה, היום גם מסי הפסיק עם הדוריטוס ודיבר על ססק. זה לא שהטקסט משתנה בצורה יוצאת דופן, זה לא שמינון השחצנות האופייני להם יורד. ברצלונה נבלות, ראינו, שמענו, דיברנו, מיצינו. אלה לא חדשות אמיתיות. תעירו אותי כשקורה משהו, או לפחות כשססק/ונגר/גזידיס אומרים משהו משמעותי. שום דבר שיוצא מברצלונה כבר לא אמור לרגש ובטח שלא להפתיע... לגבי הנרי וה-MLS: אני דווקא לא מעוניין שהנרי יתקרב יותר לארסנל, הוא אגדה ותותחן אמיתי אבל אני מעדיף שהוא ישמור מרחק, בוודאי אחרי הרמאות שלו נגד אירלנד (וכן, אני יודע שאני בדעת מיעוט כאן). לעומתו, ויירה זה שחקן שרציתי מאוד בחזרה באשברטון גרוב בגלל שהוא מנהיג אמיתי, קפטן מלידה וההשפעה שלו על השחקנים גדולה, בזכות התכונות האישיות האלה. הוא באמת יכל להיות השראה גדולה לשחקנים צעירים במרכז השדה שלנו. אבל בסופו של דבר שניהם חיפשו קופה נאה לסוף הקריירה, כמו רוב הכדורגלנים בימינו. שיהיה להם לבריאות ותודה על כל השנים.
אותי מעניין איפה ססק בכל הסיפור הזה. בוא תכנס מסיבת עיתונאים תגיד "שלום אני רוצה לעזוב\להישאר תודה רבה ולהתראות". תגמור את הסאגה הזאת כבר. אגב, שימו לב כמה שארסן ונגר רגוע. הוא לא מדבר על העניין בכלל, הוא מאמין שססק ישאר, אולי הוא יודע משו שאנחנו לא יודעים? בעניין הנרי, תראה, אני מסכים איתה לא ב100 אחוז, ב300 אחוז שמה שהוא עשה נגד אירלנד היה רמאות וצרפת עלתה למונדיאל רק בגלל זה, אבל הוא סמל והוא תמיד יהיה סמל בארסנל. במידה והוא יבקש לחזור לעונה אחרונה אצלנו, חייבים לקחת אותו ולעשות לו כבוד אחרון, בגלל שכשהוא שיחק בשביל הקבוצה הוא נתן את כל כולו עבור הקבוצה ועבור האוהדים, אז לפי דעתי צריך להחזיר לו את מה שמגיע לו.