ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. Jack Wilshere Member

עם כל הכבוד לדנילסון, שיחקנו נגד הכלום ושום-דבר של ניוקאסל במרכז השדה. נגד קבוצות עם מרכז שדה קשוח יותר זה לא יספיק. דנילסון טכני, מבין את המשחק, הוא מבשל, ואפילו כובש, אבל - וזה העיקר - הוא עוד לא בשל, נקודה. הוא לא מספיק חזק גופנית, אין לו נוכחות במרכז השדה, מאבד יותר מדי כדורים, הוא לא פקטור במשחק ההגנה כשם שקשר אחורי צריך להיות, יותר מדי פעמים הוא גם תופס בצלעות, כמי שאין לו כושר גופני מספק.

אני מקווה שהתצוגה הנהדרת הערב לא תסנוור את ונגר, כך שהוא יחזק את הקבוצה.

2. AW forever Member

אני מסכים, כנראה השטויות של גינצבורג טיפטפו לאנשים פה לראש, דנילסון בפירוש החולייה החלשה היום, היה במקום הנכון לגול שסגר את המשחק זה נכון, אבל מלבד זה המון איבודים, פאולים טיפשיים, רכות- לא זה בקיצור. טוב שהוא הבקיע כי זה הוסיף לו ביטחון, אבל החילוף שלו היה לגמריי במקום.
    משחק באמת נהדר, כמה שהתגעגעתי לארסנל שמשחקת את הכדורגל הטוב בעולם. נאסרי נראה רכש מאוד מבטיח, בניגוד לאתם-יודעים-מי, הוא מסכן את השער, הוא תכליתי, הוא מסוגל להרים כדור מהדשא. אני מצפה ממנו להמון.
    גם אבואה במשחק טוב, למרות שעיקר ההתקפות זרמו מהצד של נאסרי וקלישי (האדיר), אבואה לא פגם בשטף והוסיף בישול פנטסטי. ואן פרסי וואו, איזה הבדל בשבוע אחד- משחקן מפוזר ולא מדויק לשחקן חד, תכליתי ומסוכן. רק שיפסיק כבר עם הפציעות האלה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx .
    אדבאיור- שמעו, אני מוריד את הכובע בפני השחקן הזה. הוא הבין בדיוק מהי הדרך לזכות מחדש בהערכה של האוהדים, וזה עבודה נון סטופ על המגרש. למרות שברור היה שהוא מת להבקיע, הוא עדיין פירגן ופירגן והיה קבוצתי, כאילו אמר- הבנתי שמקומי הוא בתוך הפאזל הזה ולא מעליו. אני אוהב את הגישה הזו.
    מהצד השני, nothing to write home about, מלבד גיבן שהוא באמת שוער אדיר וגוטיירז שהוא פעלתן וחזק. ג'ואי ברטון, ישר שראיתי את הפרצוף סייקו שלו אמרתי נו שיגמר כבר לפני שהדפוק והפרובוקטור הזה יעשה בעיות, ישר נתן כניסה חזקה איך שנכנס והוסיף גם הצגה כאילו נאסרי הפיל אותו. בחזרה לכלא, לטובת כולם.
    AND IT'S ARSENAL, ARSENAL FC WE ARE BY FAR THE GREATEST TEAM THE WORLD HAS EVER SEEN!

3. אבו Member

סוף סוף ניצחון שבאמת אפשר להנות ממנו, משחק פשוט פנטסטי, והפעם לא ל-20 דקות הראשונות ולא למחצית אחת, 90 דקות שלמות מעולות של הקבוצה.
    הופתעתי לרעה מהחולשה של ניוקאסל, שהקלה עלינו את המלאכה באופן משמעותי, אבל עדיין זאת הייתה הופעה נהדרת, שעם יותר דיוק ומזל(!), מסתיימת עם 5-0.

אלמוניה: אין עבודה.
    גאלאס, טורה: הופעה טובה של הצמד המפוקפק, פרט לאי הבנה במצב של אואן במחצית הראשונה. שתי הצלות נהדרות של גיבן מקולו. גם מגאלאס הצילו כדור מהקו.
    קלישי: נהדר, ודאי אחד מ-3 המצטיינים במשחק.
    סאנייה: שקט וטוב.
    דנילסון: השער מעודד. אבל עדיין, העבירה בתחילת המחצית השנייה למשל סמוך לרחבה, זאת דוגמא לשטות שלו. היו לו עוד כמה איבודי כדור. שוב, לפחות כבש, אבל עדיין רחוק מלהספיק, אני עדיין חושב שעדיף לססק פארטנר אחר שיאפשר לו לתפקד קצת יותר בחלק ההתקפי. אם זה אלכס סונג, אם זה דיאבי(כאשר יהיה כשיר) או אפילו ראמזי. כמובן שרכש זה הכי מתבקש בנושא.
    ססק: מיותר להכביד במילים, רק תודה לאל שחזר וכמה חבל שלא חזר שבוע קודם.
    אבואה: הופעה חיובית, בישול מצויין. רואים בבירור את שינוי ההוראות שונגר נותן לו בנוגע לתפקוד(הרבה פחות על הקו, הרבה יותר באמצע. ואכן, זה פחות נורא)
    נאסרי: יוצא לפגרה אחרי יופי של פתיחת עונה, בסה"כ. פרט למשחק מול פולהאם, כל שאר ההופעות שלו היו טובות. פתיחה חיובית לרכש החדש, עדיין צריך זמן להתאקלם.
    ואן פרסי: סוף סוף חוזר לעצמו, אני מקווה.
    כמובן שמשהו היה צריך להרוס, וזה איך לא, פציעה. אם הפציעה לא קשה מדי, אז לפחות יש פגרה בינלאומית ואם הוא לא ישחק בפגרה, אז אחלה. אבל אם לא, זה שוב חוסר מזל נוראי ומעצבן. בכל מקרה, הופעה נהדרת. השער הראשון, על אף שהיה בפנדל, הכניס לו ביטחון עצום.
    אדבאיור: שוב חוסר מזל בכמה סנטימנטרים בנגיעה האחרונה. לפחות לא היה אנוכי מדי היום. השערים יגיעו,אני מאמין.
    מי ששם את חותמו מהמחליפים הוא לדעתי קרלוס ולה, שהיה בהחלט טוב.

כמובן שהניצחון הזה לא אומר כלום.
    קשר ביומיים שנותרו בחלון ההעברות הוא עדיין בגדר חובה. בכל מקרה, אין לי ספק שהולכים להיות דברים מעניינים ביומיים הבאים בגזרה שלנו.
    ואיזה כיף היה לראות את פאדי ביציע. :aaa021: חיוך ענק נמרח לי על הפנים שראיתי את מלך פאדי באיימירטס, ליג'נד.

4. Raulito Madridista

לא ראיתי את המשחק אבל כן ראיתי תקציר וזיפזפתי מידי פעם. ארסנל הייתה צריכה בידיוק יריבה כזו, אחת שמשחקת בצורה נאיבית ופותחת את כל מרכז השדה. התוצאה יכלה להיות גבוהה יותר מ3-0, אבל זה ממש לא חשוב. ראו היום שהשחקנים של וונגר נהנים. מפתיע אותי שדווקא במערך עם קיצוני אחד בלבד, ארסנל היטיבה לשחק, וזו לא רק החזרה של פברגאס שהיה חסר, היה עוד משהו. זה יהיה מאוד אירוני אם עד שואן פרסי נותן משחק טוב ונכנס לעונה הזו כמו שצריך, הוא שוב ייעדר עקב פציעה. השער השני שלו היה מדהים, התקפת כדורגל למופת. ולה שנכנס היה לא רע, הוא זקוק ליותר דקות. לדעתי וונגר צריך לקחת אותו בחשבון כאופצייה בצד שמאל, לנסות אותו מידי פעם במקומו של נאסרי, שלדעתי עדיין לא מוסיף מספיק למשחק של ארסנל, לא רואים אותו מספיק מעורב, לא מספיק מאיים על השער ובינתיים זה נראה כמו ההעתק של חלב. כמובן שצריך לתת לו זמן, אבל לא ייקרה כלום אם וונגר יוציא אותו והוא לא ישלים 90 דקות.

5. AW forever Member

איך שכחתי לציין את זה, מחאתי כפיים למסך כשראיתי אותו, אגדה אמיתית. וגם יש את החברה שמפרסמת באמירויות שנקראת paddypower, מקריות? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

6. Jack Wilshere Member

נכון. ואני, כשלעצמי, מעדיף אותו על-פני בנדטנר. עם כל הכבוד לפיזיות של בנדטנר, למשחק הראש שלו, מה שיש לולה ברגליים בחיים לא יהיה לבנדטנר. בנדטנר לא פקטור כמעט כשהכדור על הקרקע. ולה גם לא לוקה בויורס הארסנלי בדבר המסירה המיותרת. הוא מחפש את השער בכל הזדמנות, כמו שצריך.

7. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק אותי מטרידה העובדה שדנילסון ואבואה היו בהרכב גם היום כשאחד מהם על חשבונו של ת'יאו? אלא אם כן הילד עדיין סחב פציעה ולא היה כשיר לשחק במאת האחוזים ולכן לא פתח זה מטריד. מטריד מאוד. ואחרי התצוגה הטובה היום צמד המתעללים האלה ודאי יקבלו עוד קרדיט מונגר. רק שזה לא יגרום לו לוותר על רכש של קשר אחורי עכשיו...

8. David Seaman Member

ממש לא נכון. נאסרי מאז שהגיע מוכיח כמה הוא שונה מחלב, כל הזמן מחפש את השער ואיך לכבוש, מעורב בכל התקפה טובה שלנו, היה גם מצוין היום.

9. Tony Adams Member

גם אני חושב שנאסרי מוסיף המון. הוא נכנס מצוין לעונה, ונותן לא מעט. במשחק היום הוא גם נראה שהוא יודע לזכות בכדורים וזה חשוב.

לגבי וולקוט, אני לא יודע. הסיומת שלו פשוט לא מספיק חדה. הוא חייב היה לכבוש את הרביעי באחד על אחד מול גיבן.

10. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקיי... זה עדיין לא מסביר למה במשחק בית, שבו ליכולות הטקטיות המהוללות של אבואה כקשר ימני אין שום ערך כי היריבה שלנו יושבת ברחבה ורק מחכה שנתקוף אותה, וולקוט על הספסל בזמן שאבואה ודנילסון בהרכב. לא מוצא חן בעיני.

11. פול סקולס Member

משחק טוב של שחקן מסוים יחסית לסטנדרטים של עצמו לפעמים לא אומר כלום, כמו במקרה הזה.
    היה אפשר לפרגן לדנילסון טוב כמו שאר הקבוצה, אבל ממה שאני ראיתי היו הרבה שחקנים טובים אצל ארסנל היום, מה שאפשר לצופים להעלים עין על מספר שגיאות לא מבוטלות שלו.
    כשהקבוצה טובה, פחות שמים לב לדברים כאלה.

12. Tony Adams Member

אני חושב שוולקוט צריך לגיטימי בקבוצה שלנו. אבל אני גם לא חושב בכל משחק מתאים שהוא יפתח.

13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

יכול להיות שהוא לא צריך לפתוח בכל משחק. אני יכול לקבל הושבה שלו על הספסל מול יונייטד באולד טראפורד, שם היכולות ההגנתיות של אבואה יכולות לתרום בעמדת הקשר הימני, לסגור את הגיחות קדימה של אברה וכו'. אבל בבית מול ניוקאסל כשהם לא מחפשים לעבור את החצי בכלל? אם בכזה משחק הוא לא מקבל הזדמנות אז מתי הוא יקבל?

אני מקווה שזה רק בגלל שהוא היה פצוע ושאני לא מכניס לזה יותר מדי משמעויות נסתרות...

14. אבו Member

גם אני לא, אבל שהאלטרנטיבות האחרות הן מה שהן(כיום לפחות, עד שאדון רוזיצקי יועיל בטובו לשחק כדורגל כבר), לא נראה שיש יותר מדי ברירות.

בכל מקרה, עדכון ראשוני לגבי רובין ואן פרסי, שלא ממש אומר משהו אבל בכל זאת:
    ונגר בראיון ל-BBC אומר שרובין יעבור מחר בדיקה לבדוק את מצב הרגל. הוא אומר שהסימנים חיוביים, אבל היה חייב להוסיף:" עדיין מעט מודאגים לגביו".
    ונגר שוב הוסיף לגבי הקישור, וה-48 השעות הנותרות בשוק ההעברות ש:"אם תיהיה לנו את ההזדמנות. ניקח אותה", המנטרה המוכרת, כמובן.

משעשע איך זה כל פעם קורה לואן פרסי.
    לפני שנתיים זה היה אחרי שער השוויון מול מנצ'סטר יונייטד בינואר, שהוא נעדר עד לסיום העונה.
    בעונה שעברה, אם אני לא טועה, הוא נפצע אחרי המשחק מול סנדרלנד שבו הוא כבש צמד.
    וגם הפציעה הראשונה השנה, מגיעה גם כן אחרי משחק מעולה, ובדיוק אחרי בעיטה מדהימה למשקוף מזווית בלתי אפשרית.

נקווה רק שיהיה בסדר.
    לא צריך להיסחף. לולה יש עדיין הרבה מה להוכיח, לפני שידברו עליו שיקדים את בנדטנר ברוטאציה.

15. Tony Adams Member

היום אבואה עשה עבודה מצוינת, וונגר צדק שהעדיף אותו. גם מול בלקבורן במשחק הבא, לפי דעתי, אבואה יותר מתאים.
    אני כן חושב שונגר יתן לוולקוט את ה-90 דקות, וולקוט יותר יקח את המקום בהרכב.