ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

Discussion in 'פורום כדורגל אנגלי' started by Nigel Winterburn, Jul 5, 2008.

1. Tony Adams Member

מצד שני, גם לקראת העונה הזאת כמה שחקנים בקבוצה (ססק וטורה) אמרו שהם בוטחים בגאלאס.
    בכל מקרה, הרוח הרווחת באוהדי ארסנל היא שונגר נותן לגאלאס את סרט הקפטן רק כדי להשאיר אותו מאושר. עם שחקן כזה לא צריך עוד צרות.
    הבעיה היא שהוא לוקח את התפקיד שלו רחוק, ותוקף שחקנים יותר מדי.

2. AW forever Member

בעונה שעברה המנהיגות של גאלאס עמדה בפני סימן שאלה גדול. כאמור, וונגר החליט להשאיר אותו הקפטן של הקבוצה גם לעונה הקרובה ואני חושב שכמו כל דבר- עדיין מוקדם לשפוט, ויש מקום לתת לו צ'אנס.
    הוא לא השחקן האהוב עליי בקבוצה, הוא לא קרוב לזה וזה בניגוד לשלושת הקפטנים שקדמו לו (אדאמס, פאדי והנרי) וזו סוגיה כואבת. נקווה שהניסיון העשיר שלו ייתן ערך מוסף לקבוצה הצעירה שלנו ושהוא יזכה להניף צלחת או גביע העונה.
    בנוגע למי שרשם שגאלאס איים להבקיע שערים עצמיים בצ'לסי- גאלאס טען שזה שקר מוחלט שהפיץ פיטר קניון (אדם שהאמינות והמוסר שלו מוטלים בספק), מוריניו מעולם לא טען את זה ככה שיש מקום לקחת את השמועה הזו בערבון מוגבל.

3. Jack Wilshere Member

אני לא חושב שהמנהיגות שלו עמדה, ועומדת, בסימן שאלה. כפי שסטרטפורד ציין, מנהיגות זו תכונה מולדת, או שיש לך את זה או שאין לך את זה. גאלאס הוא מנהיג מבטן ולידה, וזו גם הסיבה שונגר נתן לו את סרט הקפטן מלכתחילה. לא בכדי הוא הבקיע עבור הקבוצה שערים חשובים. אפילו נגד טוונטה בשבוע שעבר הוא כבש את השער הראשון (החשוב) עם האשכים. הוא, בדרך-כלל, נמצא שם כשצריך אותו (לא חסרות לכך דוגמאות). מה שעומד בסימן שאלה הוא היכולת שלו להשרות ביטחון על יתר השחקנים, להנהיג את ההגנה במובן המקצועי (זו יותר בעיה מקצועית, ופחות בעיה מנטלית-מנהיגותית), למרות שאלו משליכים, במידה רבה, על יכולת המנהיגות שלו. כשהוא צעק על ז'ורו, למשל, שלשום, הוא גרם לפאניקה, לחוסר-ביטחון. גם כשהוא התבכיין לאחר המשחק הטרגי בסנט אנדרוז בעונה שעברה (למרות שאני חושב שההתפרצות הזו רק ממחישה עד כמה אכפת לו, עד כמה הוא רוצה להנהיג את הקבוצה להישגים), הוא גרם לאווירת נכאים, אווירה של פאניקה בקבוצה (אפשר, ולפעמים רצוי, להעמיד שחקנים אחרים על טעותם, אך יש דרך לעשות את הדברים). כל ההתפרצויות האלה כלפי שחקנים אחרים בקבוצה או בכלל גורמות לפאניקה במקום לעודד את השחקנים הצעירים ולהוסיף לביטחונם העצמי (כמו שאלמוניה ניסה לעשות לאחר ההדיפה המוצלחת שלו שלשום). הוא גם לא בדיוק מצליח להנהיג את ההגנה במובן המקצועי. בעונה שעברה הובלנו בכל המגרשים הקשים, אך לא הצלחנו לשמור על התוצאה משום חולשה הגנתית, שלגאלאס יש חלק נכבד בה. למשל, נגיעת היד המיותרת שלו באולד טראפורד. העניין הוא שזה בעייתי לשלול ממנו את סרט הקפטן. המהלך הזה עשוי היה לגרום לגאלאס להתמרמר, וכפועל יוצא מכך - להפחית ממידת המחויבות שלו לקבוצה (באופן יחסי). לכן, כך לפחות אני מעריך, ונגר החליט להמשיך עם גאלאס כקפטן. על כל פנים, אני הייתי רוצה לראות פברגאס קפטן הקבוצה, אך ההחלטה להשאיר את סרט הקפטן אצל גאלאס היא סבירה.

Last edited by a moderator: Aug 18, 2008
  4. TheLane Member

אין שום קשר בין הבקעת שערים חשובים לבין מנהיגות. לא כל "ווינר" הוא מנהיג מבטן ולידה, למעשה הרבה מאד פעמים הווינרים הגדולים האמיתיים מעדיפים ספורט אישי ולא קבוצתי. למייקל פלפס יש את הדחף הפנימי לנצח, את הרצון להיות הטוב מכולם, אבל לא בטוח שהוא היה יכול להרכיב קבוצה סביבו עם כל המורכבות שבדבר ולשפר את שאר החברים בקבוצה (לא, השליחים לא נחשב...).

מנהיג אמיתי נמדד ביכולתו לשמור על הרוח של שאר חבריו לקבוצה, ע"י סחיפת הקבוצה להצלחות, לא התפרקויות חסרות רסן (אתם בטוחים שהפציעה של אדוארדו עלתה לכם בעונה שעברה? למה לא זה שהשחקנים ראו את מי שאמור להנהיג אותם בוכה ומרים ידיים?) וגם לא ירידות על שחקנים צעירים וחסרי ביטחון. גאלאס הוא הרבה דברים, אבל מנהיג הוא לא.

5. Jack Wilshere Member

יש קשר... ווינריות והבקעת שערים חשובים הולכים ביחד עם מנהיגות, איך שלא תסתכל על זה. לא לחינם הרבה מאוד קפטנים (ומנהיגים) הבקיעו שערים מאוד חשובים עבור הקבוצות שלהם. אתה קובע שמנהיג צריך לשמור על הרוח של שאר חבריו לקבוצה (במשחק ב'סן סירו', למשל, גאלאס הרביץ בשחקנים תורה דקות ארוכות, וזה בהחלט המחיש את היכולת שלו להפיח רוח חיים ומסירות בשאר השחקנים בקבוצה), וזה נכון כמובן (התייחסתי לכך), אבל לא רק. יש גם אלמנטים אחרים, שבהם באה יכולת המנהיגות לידי ביטוי, כפי שציינתי.

Last edited by a moderator: Aug 19, 2008
  6. TheLane Member

מה זה "הרבה מנהיגים הבקיעו שערים חשובים"? ומה עם המנהיגים שבקושי מבקיעים שערים אם בכלל? ומה עם המון שחקנים שמבקיעים שערים חשובים אבל הם ממש לא מנהיגים אלא רק יודעים להתעלות ברגע הנכון?

מנהיג- איך אינדבדואל משפיע ומשפר את התפקוד הכולל של הקבוצה.
    ווינר- איך אינדבדואל יודע לשפר את עצמו ברגעים הנכונים.

7. AW forever Member

יאיר,
    אני לא בטוח שלגאלאס יש בעיות מקצועיות, אני חושב שהוא מראה יכולת טובה והוא בלם ברמה גבוהה. הבעיה המרכזית היא בציוות בינו לבין טורה, שניהם בלמים שהנקודה החלשה במשחק שלהם היא משחק הראש, הרבה גולים שחטפנו בשנה שעברה הגיעו מכדורים ארוכים או הגבהות לרחבה. מצד שני, כל עוד לא מגיע חיזוק להגנה- זה הציוות הטוב ביותר שלנו ועם זה נצטרך להתמודד. דג'ורו הוא בלם חלש מאוד ממה שראיתי עד כה, והוא יצטרך לשדרג את המשחק שלו בכמה רמות כדי לאיים על מקום בהרכב. כרגע הוא איטי ומבולבל, וטועה בסגירות. היעדר מחליף מנוסה לצמד הבלמים הפותחים הוא נקודת תורפה בסגל שלנו, אני מקווה שהבלמים יצליחו לשמור על עצמם מפציעות משמעותיות והרחקות במהלך העונה. \

the lane, זה מה שנקרא- מי שגר בבית זכוכית שלא יזרוק אבנים. המהיגות של גאלאס זה משהו שעומד לויכוח, בעוד שהמנהיגות של הקפטן השני-שהוא-בעצם-ראשון שלכם לא קיימת.

8. Tony Adams Member

מנהיג אמיתי היה מעודד את השחקנים הן בתקשורת והן על במגרש לאחר המשחק מול בירמינגהאם בעונה שעברה. במקום זאת גאלאס רק נתן את התחושה שנגמרה העונה.

9. TheLane Member

ואני חשבתי בדיוק הפוך כשאתה כתבת את השטויות שלך על ג'ינאס באשכול שלנו. אני מעדיף מנהיגות שקטה וע"י דוגמא מאשר שחקן מבוגר שצורח על שחקנים צעירים כשהם עושים טעויות (או יותר גרוע, כשהוא עושה טעויות..) any day of the week.

הבעיה של ג'ינאס הוא שהוא נעלם ולא משפיע יותר מדי על המשחק מבחינה מקצועית. הוא לא קפטן מושלם אבל להשוות אותו לגאלאס ששידר לשאר השחקנים שזהו, אין סיכוי עכשיו לקחת אליפות אחרי המשחק בסט. אנדרוז? השפעה שלילית זה אנדרסטייטמנט כשמדברים עליו. אתה אומר שדג'ורו נראה מבולבל? תנסה למצוא מי או מה גורמים לזה...

חוץ מזה, קינג אולי לא על המגרש כל הזמן, אבל הוא תמיד הקפטן. הוא יכול להנהיג גם באימונים וגם מהספסל. ד"א, הוא גם לא מנהיג שצועק וצורח אלא יותר מנהיג שקט שנותן ביטחון לכל מי שסביבו. אני אוהב את זה.

Last edited: Aug 19, 2008
  10. AW forever Member

אני מסכים איתך שהמנהיגות של גאלאס זה משהו שנתון לויכוח, לצד הדוגמאות השליליות שנתת ישנן גם כמה דוגמאות חיוביות של לקיחת אחריות מצידו ודירבון של הקבוצה קדימה.
    בעוד שג'ינאס, מעבר ליכולות המקצועיות שלו, הוא פרווה, הוא לא שחקן שדוחף ומעודד. "מנהיגות שקטה" זה יפויי של המציאות במקרה שלו. היה לנו לתקופה מסויימת קפטן של מנהיגות שקטה אמיתי- ג'ילברטו סילבה. לך תשווה לי את המנהיגות שלו לזו של ג'ינאס.

11. Tony Adams Member

12. Jack Wilshere Member

רפאל,

מסכים עם כל מילה שלך לגבי גאלאס. החולשה המקצועית, עליה דיברתי, נובעת בעיקר מהתיאום. עם זאת, אני חושב שלדג'ורו יש מה למכור. הוא דווקא היה בסדר גמור עד כה. החדירות בהגנה שלנו (באופן יחסי) במשחקים נגד טוונטה ו-ווסט ברום נבעה מהתיאום בינו לבין גאלאס (יציאה לא מתואמת לנבדל). דג'ורו חזק מאוד, טכני, גבוה יחסית, ראשון בדרך-כלל לכדורי גובה. כמובן שיש לו עוד הרבה מה לשפר, אך יש לו את הנתונים. ואם כבר בראש ביצה עסקינן, אז הוא צפוי להגיע עם נבחרת שוויץ לישראל ב-9 לספטמבר.

TheLane,

אין הרבה קפטנים (מנהיגים) שלא מתעלים מבחינה מקצועית ברגע האמת. התעלות שבאה לידי ביטוי, בין היתר, בהבקעת שערים חשובים. ואתה יודע מה... אם הם לא מתעלים ברגעי האמת, אז אולי הם לא מנהיגים כאלה טובים. קח, למשל, את ניר קלינגר. שחקן אפור למדי, אך תמיד ברגעי האמת הוא היה שם. על-פניו, אין לו את היכולת להתעלות מבחינה מקצועית, אך עובדתית הוא תמיד היה שם. למה? כי הוא מנהיג משכמו ומעלה.

לפי הפרסומים הוא ישתכר 80,000 פאונד לשבוע.

Last edited by a moderator: Aug 19, 2008
  13. TheLane Member

נכון, ג'ינאס לא מושלם לתפקיד הקפטן. אבל אני מעדיף השפעה מינימלית מאשר השפעה שלילית. אני לא יודע איך ג'ינאס כשהוא מדבר עם הקבוצה, אבל הוא אמר כמה דברים יפים לתקשורת בעבר בסגנון של דירבון עקיף לחברים שלו. גאלאס פשוט קפטן רע, אחד הגרועים שראיתי בתפקיד, למעשה קשה לי לחשוב על מישהו שהיה פחות מתאים לתפקיד וקיבל אותו מאשר התינוק. היית נותן את הסרט לאנלקה? או אפילו, dare I say, לברבאטוב? לא, כי זה לא מתאים. זה לא צריך לקרות. ונגר עשה את הטעות הזאת והוא יאלץ להתמודד איתה.

פראטור, תגיד,
    ג'ון טרי, המנהיג הבלתי מעורער של צ'לסי, הוא התעלה ברגע האמת בגמר ליגת האלופות במוסקבה, בבעיטת הפנדל המכריעה?

14. AW forever Member

אני לא חושב שיש מישהו שמתווכח איתך על זה שלמנות את גאלאס סעונה שעברה לקפטן הייתה טעות. מאחר ו-ונגר לא לקח ממנו את הסרט, מאחר וגאלאס עצמו בראיונות היכה על חטאי העונה שחלפה ואיתגר את עצמו להיות קפטן טוב יותר, מאחר וכן יש בו תכונות מנהיגותיות שגם באו לידי ביטוי, מאחר והוא שחקן ותיק ומנוסה ומעוטר ומשופשף במעמדים מחייבים- אני מאמין שהשנה הוא ישפר את דרכיו ויראה שההחלטה לתת לו להיות הקפטן של ארסנל לא הייתה טעות.

עריכה: thelane, הוא לא אמר שקפטן זה אדם שמעולם לא טועה. גם ויירה איבד את הכדור במרכז השדה במשחק הגביע המקולל ההוא ב99 והוא עדיין היה אחד מהקפטנים המושלמים שיצא לי לראות בימי חיי.

15. TheLane Member

יכול להיות, מה שבטוח הוא שהוא לא נראה כאילו הוא משנה את דרכיו שלשום, במשחק הראשון של העונה. ונגר ממשיך להתמודד עם תוצאות החלטה רעה.