אלוהים, כמה מזל היה לנו ואיזו מחצית חלשה ואומללה. לא עשינו כלום פשוט, כמעט אף שחקן לא הצליח למסור מדויק ואם אנחנו מגיעים לחצי שלהם אז אנחנו רק מתמסרים ואח"כ חוזרים אחורה. בנס המחצית לא נגמרה בתוצאה 1:4 לאסטון וילה. האמת שעוד לפני השער של דנילסון, הייתה לי תחושה מאוד חזקה שיבוא שער מפתיע מצידה של ארסנל. נקווה לחיזוק של ונגר בינואר, ולשיפור במחצית השנייה.
יאיר, יאיר צא החוצה, דיאבי דיאבי הכין לך עוגה, עוגה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx .
מעניין את מי גאלאס האידיוט יאשים הפעם. החמצות מזעזעות של רובין ואבואה, כרגיל שילמנו על זה. אין גבול לנאיביות. נקווה לניסים מונגר בינואר, בכל מקרה. אני יוצא לשתות.
אוי אוי.. וויליאם גאלאס... מקווה מאוד שנפתר מהחתיכת אפס הזה בינואר. לא יכול כבר לראות אותו לובש את המדים של ארסנל.
אתם פשוט מגעילים. אנחנו יוצאים למגרש מאד קשה בלי אדא, ססק, ת'יאו, בנדטנר, קלישי (פחות או יותר), סונג (כנ"ל), דג'ורו ואני בכלל לא אזכיר את אדוארדו ורוזיצקי, ואתם ככה יורדים על הקבוצה ללא הפסקה. למה ציפיתם, שננצח 4:0?? כל הכבוד לסאנייה, דנילסון וגאלאס למרות הטעות על משחק מלא הקרבה ובכלל כל הכבוד לקבוצה הפצועה שאמנם היתה זקוקה להרבה מזל, אבל הצליחה להוציא נקודה בוילה פארק, במשחק שכל הסיכויים היו נגדה.
היו לנו דקות טובות בפתיחת המחצית השנייה בהן יכלנו לכבוש את השלישי ולסגור עניין. מכשלא עשינו כן, היה לי ברור שאנחנו עשויים לשלם על כך ביוקר. גאלאס עשה טעות. שער השיוויון הוא פועל יוצא של חוסר עירנות (ובגרות) של כל הקבוצה. אבואה אפשר להגביה לרחבה, והקשרים היו רחוק מדי מהשער. בסך-הכל לא הגיע לנו לנצח. אני לא מתלהב מהמחמאות שזאביק הרעיף על דיאבי (בגלל זה הכדורגל שלנו נראה ככה). שחקן שנותן משחק אחד טוב, ולאחריו שלושה משחקים חלשים - זה לא מספיק טוב. עד שכבר האמנתי שאנחנו יכולים לגנוב ניצחון. Denis Bergkamp, אתה שוב מתעלם מהבעיות של הקבוצה... אז נכון שסאנייה (סלע!) ודנילסון היו טובים מאוד, אבל ההגנה שלנו מבישה. סילבסטרה נראה כמו הצרות שלי, טורה על הפרצוף וגאלאס מכשיל בטיפשות ומחזיר את וילה מהקבר אחרי שדומה היה שאנחנו בדרך לניצחון. דיאבי, למרות הבלחות פה ושם, עדיין לא יציב.
כן אבל שמובלים 2-0 בבטיחה ואז כמובן הגולם גלאס עושה פנדל טוב עברנו כבר 92 דקות 2 דקות ירבאק וגול כמובן לוזרים נשארים לוזרים. ונגר תתפטר או שתביא חיזוק . ד"א יש לנו קיצוני חדש קלישי פשוט עצוב אני לא יודע נרראלי עדיף כבר להיות באופא כמו מילאן ותראו איזה רכש עשו ומהפכים וחזרו להיות מילאן.
איזה משחק מוזר, תיקו משקף אבל סיפור האליפות די גמור לדעתי (נו, נו, אני מחכה כבר לתגובות המצחיקות) ארסנל אחרת במחצית השניה, דיאבי במתפרצת מדהימה עושה שער ענק. ועוד מצבים של לתלוש את השיערות שאין לי של רובין ואבואה. גאלאס, אלוהים, הוא החטא הקדמון- מותר לשחקנים לטעות וזה קורה אבל איתו איכשהו זה לא נסלח כי איכשהו אנחנו מצפים שביכולת שלו הוא יפצה על כל הגועל והרפש שהוא הפיץ במועדון. במקום זה הוא מחזיר את וילה למשחק עם פנדל מטומטם. וכל זה בלי להחשיב את העובדה שאיתו ועם טורה כל כדור שנזרק לגובה זה חצי גול. סאניה היה בראש שלי MOTM עד הגול של נייט, למרות שעיקר הטעות שם היא של צמד הבלמים שהיה חייב להידבק לנייט. לאור המחצית הראשונה אפשר להיות מרוצים, לאור המחצית השנייה אפשר להיות מאוכזבים, בסה"כ המסקנה נשארת אותה מסקנה וזה ששינוי חייב להגיע. ARSENAL TILL I DIE
טורה היה היום זוועתי וכמעט גרם לי להתקף לב. דווקא גאלאס היה טוב אבל הגלישה שלו היתה חסרת אחריות ואגב לא ממש בטוח שהיה פנדל, אבל אפשר להחליק את זה כי באמת מדובר בהחלטה קשה. קרדיט גם לקהל החוץ הנפלא שלנו.
הקוון ניפנף בדגל כמו משוגע, אני חושב שהיה פנדל. הגלישה הייתה לכדור ואגבונלהור הוסיף הרבה תיאטרליות לנפילה שלו, אבל השריקה מובנת. טעות של בלם שעולה מהנוער, לא של בלם עם נסיון כמו של גאלאס.
אתמול פורסמה כתבה חביבה על ונגר ב'ישראל היום' (בעמודים 40-41). מומלץ בחום. http://62.128.57.2/Olive/AM3/Israel/Defaul...2%2F25&pageno=1
אני חושב שלא היה פנדל. אבל גלאס ממרומי גילו וניסיונו צריך לדעת שאם הוא לא בטוח ב1000 אחוז שהוא מגיע לכדור בגלישה כזו אז שלא יתחיל אותה בכלל. סאניה רשמית השחקן הכי אהוב עלי בקבוצה. פשוט מדהים. רק לפני כמה ימים דברתי על זה שהוא אחד מאלה שאני מצפה שיתפסו פיקוד והוא היה פשוט מושלם היום. למרות שהיה לו חלק בזה שהוא לא הקדים את השחקן שלו בשער השני זו לא אשמתו, אלא אשמת מי שפשוט איבד לגמרי את נייט או שלא אפילו לא היה שם. אהבתי מאוד את המשחק של דנילסון. אין ספק שאחרי חצי עונה ובלי האגף הימני הוא נראה לא רע. בתור מחליף לססק אפשר לחיות איתו. חבל מאוד שוונגר בחר לשחק עם רובין לבד. הוא פחות אפקטיבי ככה, ולמרות זאת היו לו כמה מהלכים לא רעים בכלל, כולל כמה השתלטויות פיזיות יפות מאוד בכדורים ארוכים. בהחלט סיפק את הסחורה למרות המגבלות. ההחצה שלו לקורה הייתה יכולה לגמור את המשחק. רובין הוא לא סקורר והיום כל כך היינו צריכים אחד כזה. היו כמה מתפרצות שדיאבי (משחק לא רע) הוביל ופשוט היה צריך מישהו כמו אדוארדו כדי לעשות מזה מצב או שער אבל הן נגמרו בכלום. חוסר המזל ממשיך איתנו בפציעה של סונג. סונג לא היה כזה טוב היום אבל הוא בהחלט מוסיף לנו מימד פיזי במרכז המגרש. מה שהיה די חסר לי לאחר החלפתו בראמזי שמצד שני מספק לנו יותר אופציות של מסירות עומק ויכולת אישית. לילד יש המון כשרון ברגליים. הבעיה היא שקשר אחרוי הוא ממש ממש לא. הוא שוב משהו שכבר יש לנו=גרסה משופרת של דנילסון. אני מאמין שעם קשר אחורי אמיתי השער השני יכול היה להמנע כי לא היה בכלל לחץ על המסירה הארוכה לרחבה.. אבל זה עוד כלום לעומת הפציעה בחימום של דג'ורו. בין עם הוילה קלטו את זה או לא הפ פשוט שיחקו ישר לחסרונות שלנו עם טורה וגלאס באמצע. כל כדור גובה בחצי הראשון שוב היה חצי גול. כל היציבות שנבנתה בין גלאס לדג'ורו וכל המימד שהוא מוסיף לנו כאילו נעלמו בכניסתו של טובה שהיה חלוד והאמת די גרוע. איך שאני רואה את זה, פעם נוספת הכריעו אותנו הפציעות. סונג ודג'ורו יחד עם ססק ואדא (2 מ4 השחקנים הכי טובים שלנו העונה) שלא לדבר על האחרים שלא איתנו כבר תקופה.. כל כך מדכא. ינואר חייב להיות משמעותי עברונו. אם אפשר לזרוק את גלאס באיזה טרייד לא יהיה מאושר ממני. חייבים להביא קשר אחורי כלשהו. אני כבר לא מדבר על שחקן מוכח פשוט צריך עוד שחקן כזה. לאור התוצאות של היום קשה לראות אותנו בתמונת האליפות.. בעיקר כי התיקו הזה זו מכה מורלית לקבוצה שתצטרך להוכיח בגרות ואופי כבר ביום ראשון. לסיכום של היום. באמת שקשה לבוא בתלונות לשחקנים שנתנו היום כל מה שיכלו. אבל פשוט חבל ששוב החלטה שמחינתי די שנויה במחלוקת שינתה כל המומנטום של המשחק הזה+אי ניצול המצבים+חוסר מזל עם פציעות גמרו לנו עוד ניצחון. מצד שני.. ככה נראית כל העונה שלנו. STORY OF OUR LIVES..
ארסנל איבדה את הסיכוי לאליפות הרבה לפני המשחק היום. אני חושב שלמרות האכזבה הרבה מהקאמבק של אסטון וילה(בטח כששער השיוויון מובקע עמוק בתוספת הזמן), ארסנל צריכה להיות מרוצה מהנקודה שהשיגה היום. ארסנל יצאה לאחד המגרשים הקשים בליגה, עם סגל דליל ומוראל ירוד, כאשר גם סביר להניח שהיו חששות מה ייקרה במידה והקבוצה תפסיד. גם מנצ'סטר יונייטד וליברפול לא הצליחו להשיג יותר מנקודה במשחקי החוץ שלהן נגד וילה. ארסנל צריכה להגיד תודה על הנקודה כי היא בהחלט לא הגיעה לה, היו שלבים במשחק שאסטון וילה החזיקה בכדור פי שלושה מארסנל, מה גם שהיא לא הפסיקה להחמיץ לאורך כל המשחק. כמובן שהפער בין אסטון וילה לארסנל נשאר 3 נקודות. אני אהבתי את שתי המתפרצות הקטלניות של ארסנל ודיי התפלאתי על ההחמצה של ואן פרסי, שהעונה תמיד נראה חד וגם נגד הגדולות(בלי קשר להחמצה ההיא, ואן פרסי התקשה מאוד כחלוץ בודד ולדעתי היה מקום לפתוח עם ולה בהרכב). ארסנל הראתה במשחק היום שהיא יודעת לקחת נקודות גם בשיניים, זו נקודה בשיניים לדעתי למרות שאפשר להסתכל על זה שארסנל אכן הפסידה גם שתי נקודות. אבל במשחק היום גם היו דברים שחזרו על עצמם ושיקפו את העונה של ארסנל - כמו הטעות של גאלאס למשל. בכל משחק הוא עושה שגיאה שעולה לארסנל בשער. גאלאס הציל היום שער בטוח במחצית הראשונה עם בלימה נהדרת, אבל מה זה שווה אם הוא מתנהג בחוסר אחריות ועושה פאול מטופש במחצית השנייה?; אני חושב שגם סאנייה פישל לא בפעם הראשונה העונה. הרחקת כדור זוועתית שלו בשער השני של אסטון וילה, לדעתי יש ירידה ביכולת שלו. הוא הציל היום שני שערים בצורה מדהימה, נכון, אבל הוא גם לקח. כמובן שארסנל גם מחזיקה העונה פחות בכדור מאשר בשנה שעברה למשל, וזה היה גם כאשר ססק היה כשיר. ססק פברגאס:"צ'אבי אלונסו מתקשר אליי על בסיס קבוע" http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/cesc_231208_ES.Xxx קשרה הספרדי של ארסנל שספג פציעה כואבת לפני כמה ימים, סיפר לתקשורת הספרדית שצ'אבי אלונסו חברו לנבחרת ספרד, וקשר ליברפול שגרם בטעות לפציעתו, דואג לשלומו ומתקשר לשאול על מצב הפציעה, על בסיס קבוע". "הוא דואג לי ומתקשר אליי על בסיס קבוע, לשאול מה עם הפציעה ואיך אני מרגיש", אומר פברגאס, שנפצע על ידי אלונסו לא בכוונה. "אנחנו חברים ומדברים הרבה מאוד. אמרתי לו שהפציעה אומנם מאכזבת וזה לא קל עבורי להיות בחוץ לכל-כך הרבה זמן, אבל יש דברים יותר גרועים בחיים. הבהרתי לו שאני לא כועס חלילה, זו הייתה תאונה", הוסיף פברגאס. פברגאס מדבר גם על הפציעה עצמה והוא אופטימי לגבי חזרתו: "אני חייב לקחת את הצד החיובי בפציעה", הצהיר פברגאס. "הדוקטור אמר לי שהייתי בר מזל משום שהרגליים התנגשו באוויר. אם הרגליים היו מתנגשות עם הדשא, הייתי עלול לשבור את הרגל ולהיעדר בערך תשעה חודשים", הוסיף השחקן. מבחינתנו, העונה של ארסנל רחוקה מלהסתיים. "בוודאי שיש לנו על מה להילחם. אנחנו רוצים להצליח בליגת האלופות ונקווה להגיע לפחות לרבע הגמר. הגביע האנגלי חשוב עבורינו וגם הפריימרליג, אם כי שם המצב יהיה יותר קשה".
ארסנל איבדה לחלוטין את הסיכוי הקטן שהיה לה לאליפות היום. 10 נק' זה פער גדול מדי לסגירה בשלב כזה של העונה... ועכשיו אתם נלחמים על המקום הרביעי.