ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. אבו Member

רשמתי שונגר אמר זאת השבוע במסיבת עיתונאים. אל מול הפרצוף של דיארה וסוכנו.
    זאת הייתה הבחירה של דיארה לחתום בארסנל כאשר הוא יודע שהוא לא הולך לקבל צ'אנסים בהתחלה- זה מה שהוא בחר, והוא היה אמור להיות מודע לכך.

2. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בדיוק מה שאני אומר, אי אפשר להגיד שדיארה הציל לעצמו את הקריירה, בגלל 4 חודשים על הספסל של ארסנל. אתה לא יכול לדעת את זה.

זה שהוא אדיוט חסר סבלנות לא סותר את זה שהוא שחקן טוב, וזה סלל לו את הדרך לריאל. על שחקן כזה ברגעים הקשים לא הייתי רוצה לסמוך, ויודע מה, אני גם לא כזה בטוח שילך לו בריאל (שחקנים טובים ממנו בהרבה כשלו שם), אבל שוב לך תדע.

רודס, אם היתה טיפת אובייקטיביות והיגיון בדברים שלך, אז הייתי מנסה לנהל איתך דיון רציני, אבל לא משנה גם אם נדבר על מזג האוויר, אתה תמצא דרך להאשים את ונגר.
    נו, ואתה חושב שסנדרוס יותר טוב מלדלי קינג, מה זה אומר עליך?

נערך לאחרונה ב: ‏26/12/08
  3. Robin Hood Member

דיארה לא אוהב לשבת על הספסל, ונדמה לי שהוא פשוט נעשה מתוסכל ומשועמם כשהוא לא מקבל את האמון מהמנג'ר שלו. ניתן לקרוא לזה פינוק, וזה אכן עשוי להוביל את דיארה למחוזות מעט פחות יפים אם לא יוכיח שהוא התבגר קמעה בריאל מדריד, שכן גם שם הוא עשוי לשבת על הספסל למשך תקופות מסויימות, כמו כל שחקן סגל אחר בקבוצה תחרותית כמו ריאל מדריד. עד כה ה"פינוק" הזה לא מנע ממנו להפוך, בתוך תקופה קצרה למדי, לאחד הקשרים המרכזיים הטובים ביותר באירופה. ולא מדובר רק בקשר מרכזי העושה את העבודה השחורה בלבד, ומונע את התקפות היריב, אלא גם כזה המסוגל לעזור לקבוצתו גם מבחינה התקפית.

4. Rudess Member

ומה ציפית שהוא יגיד כאשר העיתונאים מציבים לו שאלות קשות ? הוא יכסה על התחת שלו, ולא יגיד שההחלטה הזאת הייתה עוד אחת מההחלטות הגרועות שלו ב-2008. ברור שזאת הייתה הבחירה של דיארה לחתום בארסנל, אבל אין שום סיכוי שהוא חתם כשהוא יודע שהוא לא הולך לקבל צ'אנסים. זה מה שונגר רוצה שנאמין.

יש המון אובייקטיביות והגיון, אם רק תנסה לצאת מהפונדמנטליזם הדפנסיבי שלך על ארסן ונגר.

5. Pipe Member

למה אתם נטפלים למשפט אחד של מישהו בדיון הזה ומתחמקים מהנקודה הגדולה?
    בסופו של דבר ישנם עובדות שלא ניתנות לויכוח, וכינויים ילדותיים כמו "חסר אופי-מפונק-אידיוט" ושאר מחמאות לא ישנו זאת אלא רק יעידו על התסכול של אוהדי ארסנל שהיו מקווים לראות אותו בקבוצה שלהם:

- העזיבה שלו לא הזיקה לו, היא הועילה לו.
    - הוא התקדם כשחקן והמוניטין שלו שודרג משמעותית.
    - הוא זכה בתואר.
    - הוא חתם בריאל מדריד.

הטיעון הנגדי? האפשרות להיות שחקן הרכב בארסנל כשפלאמיני פצוע ואחרי שהוא עזב.
    ממש משכנע.

בקשר למצב שלו בריאל: הוא יכול להיות רגוע לבינתיים. אין שחקן בעמדה שלו שעולה עליו בריאל מדריד ורק קריסה טוטאלית ביכולת המשחק שלו לעומת השנה האחרונה תוריד אותו לספסל.

6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקיצור, יש בסיס לזה שאתה טוען שהדברים של ונגר שקריים? או שסתם החלטת ככה כי זה מסתדר לך?

Wazza, אף אחד לא אמר שהעזיבה של דיארה בסוף הביאה אותו להצלחה, מה שכן, הוא עשה את זה ע"י בריחה מהתמודדות על מקום בהרכב של ארסנל, לאחר 4 חודשים, לקבוצת אמצע טבלה, בדיעבד זה היה צעד נכון, אבל אם אתה מסתכל על הנתונים אז, מדובר בהחלטה שנראתה אומללה, רק שבמקרה הזה הוא הצליח למרות זאת. אז כן, הוא לקח תואר, והוא בריאל מדריד, זה אומר שהוא לא מפונק בקטע של ישיבה על הספסל? גם אנלקה הגיע לריאל מדריד וגם הוא שחקן מצוין, אתה רוצה כזה אהבל בקבוצה שלך (דוגמא קצת מוקצנת אבל בשביל להבהיר את הנקודה)?

7. Rudess Member

ודאי שיש בסיס. הבסיס הוא שונגר עקשן ,יהיר ולא מסוגל להודות בטעויות שלו. הוא נשאר ללא קשרים אחוריים בסגל (פרט לסונג) ועדיין מפמפם לנו על כך שהסגל מספיק טוב, כאשר כל בר-דעת יודע שהקבוצה נחלשה. השחקן הכי חשוב שלו בסגל נפצע (ססק), והוא ממשיך לטעון שיש פתרונות בסגל הקיים. ונגר פשוט הולך עם הראש בקיר.

תחשוב בהגיון, הרי דיארה לא קיבל משכורת של 100 אלף פאונד בשבוע בארסנל (כי כמעט שום שחקן בארסנל לא מקבל כאלה תנאים), והוא לא בא לארסנל בגלל הכסף, אלא בשביל לשחק. הובטח לו שהוא ישחק ולכן הוא גם בא לארסנל ולא לקבוצה אחרת. לכן , זה שעכשיו ונגר אומר שהוא אמר לדיארה שיהיה סבלני וכו' זה נחמד, אבל דיארה במעמדו הגיע כדי לשחק וכאשר ההבטחות של ונגר לא התממשו, הוא עזב ובצדק רב מבחינתו. ההפסד רק של ארסנל.

8. Pipe Member

הוא רצה לשחק כדורגל באופן מיידי - דבר שלא התאפשר לו בארסנל - ולכן הוא עזב. הצעד נראה צעד טוב גם בזמנו. פורטסמות' הבטיחה לו מקום בהרכב, שזו הייתה המטרה המרכזית שלו. מה זה מעיד עליו? שהוא שחקן שמודע ליכולות שלו וחושב שהם מצדיקות מקום ראוי יותר מהספסל.

ואני רוצה שחקנים טובים בקבוצה שלי. יש לי פצצה מתקתקת במועדון שכמעט והתפוצצה בקיץ האחרון. זה לא מונע ממנו להיות נכס על המגרש.

9. Jack Wilshere Member

הדיון על דיארה נטחן עד דק.

מה לגבי ארשבין, חברים? שחקן שמאוד-מאוד רציתי שיצטרף אלינו בקיץ. מדהים בעייני מה שהוא עשה ברוסיה. הוא מהיר, חזק, סופר אינטילגנטי, שחקן קו טיפוסי, מגוון מאוד (כמו שונגר אוהב). על-פניו, בדיוק מה שאנחנו צריכים. אני גם לא חושב שיקח לו יותר מדי זמן להסתגל לכדורגל האנגלי, נוכח העובדה שהוא בשל הן מבחינת הגיל (28) והן מבחינת היכולת. אני חושב שהדרישות הכספיות של זניט בקיץ היו מוגזמות לחלוטין. נוכח המשבר הכלכלי העולמי, והעובדה שארשבין אמר לזניט שהוא מתכוון לעזוב בינואר, ויהי מה, אפשר להחתים אותו בסכום ריאלי, כך לפחות נראה לי. יש שמועות ששבוע שעבר הוא נפגש במתקן האימונים עם ונגר ואיבן גזידיס (המנכ"ל החדש). אני רוצה להאמין שהוא בדרך אלינו...

10. Rudess Member

כמו שאמרתי קודם לכן בדיון, אני אשמח מאד שהוא ישחק אצלנו כי הוא מתאים לנו מאד. לגבי השמועות, ארשבין היה בלונדון לצילום איזה פרסומת (לטענת סוכנו הידוע דניס לכטר), ולכן היו שמועות שהוא ביקר במתקני האימונים של טוטנהאם וארסנל. גזידיס מתחיל את התפקיד שלו רק מה-1 בינואר, ובכל מקרה יותר הגיוני שארשבין יבוא לארסנל מאשר לטוטנהאם, למרות שאי אפשר לדעת ובסוף הוא יילך לצ'לסי.

11. Pipe Member

הוא לא בדיוק שחקן קו טיפוסי. הוא מן חצי קיצוני חצי חלוץ עם נטייה מובהקת לחתוך לאמצע.
    בכל אופן, לפי מה שנאמר בתקשורת זניט דורשת 20 מיליון יורו (18M פאונד), לא סכום אסטרונומי במיוחד והולם למחירים שהרוגלנו אליהם בשנים האחרונות.

12. Number 8 Member

חבר'ה אוטוטו אני יוצא לשדה התעופה ומשם ללונדון... אני מקווה לשני נצחונות בשישי בוילה פארק וביום ראשון באמירויות נגד פומפי בו אהיה. שני משחקים קשים שאנחנו חייבים להוציא משם שש נקודות. בעזרת ה' אחזור ביום שלישי עם הרבה חוויות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx יהיה טוב.

טל נהיה בקשר.

13. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

פשש בדיוק אני מכיר משהו שנוסע היום או מחר ללונדון למשחק של ארסנל, אתה לא תיהיה הישראלי היחיד באיצטדיוןhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

14. Rudess Member

טיסה נעימה עידן, נדבר מחר :)

15. Jack Wilshere Member

ונגר אומר שזה לא יהיה סוף העולם במידה ולא נצליח לשמור על מעמדנו ב-TOP4. עקרונית, אני מסכים איתו. נעשו טעויות הקיץ, ועל טעויות - כידוע - משלמים. ברור שאם לא נצליח לשמור על מעמדנו ב-TOP4 זה כשלון חרוץ, והדבר יפגע בנו הן מבחינה כלכלית והן מבחינה מקצועית, אבל - וזה העיקר בעייני - כל עוד ונגר מבין, באמת ובתמים, איפה הוא טעה, מה חסר לנו העונה, אני משוכנע שנהיה חזקים מאוד כבר בעונה הבאה, כך שזה לא סוף העולם.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport...icle2070336.ece