ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

Discussion in 'פורום כדורגל אנגלי' started by Nigel Winterburn, Jul 5, 2008.

1. Rudess Member

מה בדיוק היה ענק במשחק של אלמוניה? הוא נתן הצלה יפה מסטיוארט דאונינג, אבל שים לב לכל הקרנות שספגנו ב-12 הדקות הראשונות במשחק, חוסר תיאום מוחלט בינו ובין ההגנה. תצפה בשידור החוזר ותראה איך היציאות ההססניות שלו מהשער גורמות לעוד קרנות וגורמות לסאניה סתם להרחיק במקום להשאיר לו את הכדור.

על דנילסון אין לי מה להוסיף מעבר למה שאמרתי עליו בעבר ומה שהחברים אמרו פה היום, עוד משחק רע לאוסף של דנילסון אבל ונגר חי בעולם משל עצמו ולא רואה את הדברים האלה, כמו שהוא לא רואה שצריך דקה 46 לעשות שני חילופים ולא לעשות חילוף רק דקה 80. לגבי סונג, לא היה לו משחק טוב, איבד לא מעט כדורים ומסר כמה כדורים לא טובים, אבל הוא לא היה הבעיה. הבעיה כפי שאני אמרתי ואחרים גם אמרו, היא שאין משחק אגפים ואין אפשרות לייצר.

לגבי הפסקה האחרונה שלך, כל הדברים האלה באים לידי ביטוי כמעט בכל משחקי ארסנל העונה (אני לא מסכים עם חוסר מזל בגול, זה כיסוי לקוי בהגנה כרגיל).

יאיר, שוב אני אגיד, אתה צודק מאד לגבי מה שכתבת.

2. אבו Member

במצב של דאונינג, נראה לי שהיה מספיק זמן לאלמוניה לצאת מהשער כדי להרחיק את הכדור החוצה ולהימנע בכלל מהמצב המסוכן.

3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי תסבירו לי למה, אם אתם אומרים שאין סיכוי לאליפות, אז אתם חוזרים ואומרים את זה שוב בכל פעם שארסנל מאבדת נקודות? אם אין סיכוי, למה להגיד את זה כל הזמן כאילו זה מחדש משהו? אין סיכוי, אז אל תדברו על זה. וגם אני חושב ככה, למי שלא הבין.

רודס, אלמוניה עם הצלה אדירה, יצא פעמיים מצוין מהשער ועצר כדורי עומק מצוינים של בורו, חוץ מיציאה אחת לא מוצלחת (שהכדור היה מגיע אליו, אם לא שחקן ארסנל היה נוגח את הכדור לאחור בצורה רשלנית, והופך את הקרן למצב של בורו). העונה ספגנו בדיוק שני שערים באשמתו, מול טוטנהאם. אני מבין את מי שמדבר על דנילסון (מה לעשות, ונגר שם אותו באגף ימין, ואין לו שום איכויות של שחקן אגף, באמת כישלון ידוע מראש), אבל על אלמוניה אף אחד מהמבקרים פה בפורום לא מדבר, ויש סיבה טובה מאד לזה. מעטים השוערים בליגה, שמציגים רמה כמו שהוא מציג העונה, ואולי הגיע הזמן שתודה בטעות שלך. אני אבין אם אתה עדיין חושב שהוא לא שוער גדול, אבל הוא בטח לא "שוער בינוני ומטה שחסר יסודות בסיסיים של שוער".

לגבי כל ה"אנחנו צריכים להתרכז בלהבטיח את המקום הרביעי", אני ממש לא מאמין בזה, ולא יעזור גם אם נפסיד בשני המשחקים הבאים, אני עדיין אסתכל על ליברפול ויונייטד ולא על אסטון וילה. אשלי יאנג לא יהיה סופרמן עד סוף העונה, ואני משוכנע שהם יכנסו למשבר משלהם.

4. Rudess Member

החמאתי לו על העצירה היפה, אבל צריך להישאר בפרופורציה. תסתכל כמה שערים הקבוצה סופגת העונה, אין תיאום בין ההגנה לשוער ואלמוניה לא משרה על ההגנה את הרוגע הדרוש. אלמוניה נתן כמה משחקים טובים העונה, וכשהוא נתן, החמאתי לו (אתה מוזמן לבדוק בהסטוריה של הדיון), כשהוא היה גרוע, ירדתי עליו בצדק. בכל מקרה, אי אפשר עם שוער כזה לשאוף לזכות בתארים כמו שאי אפשר עם דיאבי ודנילסון כשחקני אגף. אלמוניה לוקה עדיין בדברים הבסיסיים כמו סידור חומה, יציאות לכדורי גובה ושיקול דעת ביציאות מן השער באופן כללי, אגרופי כדור מיותרים ונסיונות להדוף כדורים שנבעטים לו בגובה עם היד הלא נכונה. כן, אני חושב שהוא לא שוער גדול ואפילו שוער בינוני.

5. Number 8 Member

א' דנילסון לא נתן משחק אחד טוב העונה.
    ב' אלמוניה הציג יכולת טובה, וגם אמרתי את זה, אבל ענק? רחוק מהמציאות.

כי יש סיכוי. אמנם אנחנו לא משחקים הכי טוב אבל הפער נקודות עדיין סביר. עוד לא סיימנו את הסיבוב הראשון. נכון שהסיכויים שלנו לא בשמיים כרגע אבל אפשר לסגור את המרחק או לפחות להקטין אותו, במיוחד שליברפול מגיעה אלינו בשבוע הבא ואנחנו ידועים ב"התעלות" נגד הגדולות.

6. Gunner_ForeveR Member

בינתיים וילה דורסת את בולטון בביתה 4-2, ואנחנו יורדים למקום החמישי. נהדר פשוט.
    וזה עוד כשהיינו יכולים לצמצם את הפער מהפסגה במקום לרדת למקום החמישי,
    כאשר ליברפול נמצאת כרגע בתוצאת תיקו מול האל סיטי והמשחק עומד להסתיים כל רגע (בטח קאוט או ג'רארד יכבשו בדקה 90' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx).

Last edited by a moderator: Dec 14, 2008
  7. Van Persie Member

איזה כיף... ונגד מי אנחנו ב-2 המחזורים הקרובים? ליברפול בבית ואח"כ אסטון וילה בחוץ. עוד נסיים במקום ה-7 לאחר שני המשחקים הללו.

8. אבו Member

וכאילו שזה לא מספיק, אז טים קאהיל כובש בCOMS בתוספת הזמן ואברטון מנצחת את סיטי. למרות שמאברטון אני הרבה פחות מודאג, קשה לי להאמין שהם יצליחו להוות איום לאורך זמן על המקום ה-4, בניגוד לוילה.

שני המשחקים הקרובים אולי הכי חשובים שלנו עד עכשיו העונה. אנחנו באמת יכולים לצאת לחלק השני של העונה במצב ממש לא נעים עם פער של יותר ממשחק ואולי גם יותר משני משחקים מהמקום ה-4. אני מאוד מקווה שלא ניקלע למצב הלא נעים הזה.

לא להאמין לאן הדרדרנו. איך זה יכול להיות שאנחנו כ"כ הרבה פחות טובים מהשנה שעברה, איך.

9. Van Persie Member

העזיבה של פלאמיני וחלב השפיעה בצורה ניכרת על הקבוצה. ססק ופלאמיני הפחידו את כל אירופה, ועכשיו ססק ודנילסון מפחדים מכל אירופה. ככה זה נראה.

10. Jack Wilshere Member

זה מה שקורה שמשחררים שני שחקני מפתח ומחתימים במקומם שחקן אחד בלבד, שחקן שעדיין צריך להסתגל לכדורגל האנגלי, בעיקר בפן הפיזי.

זה מה שקורה שבונים על שחקנים צעירים שעדיין לא הוכיחו את עצמם, אף על פי שקיבלו מספיק הזדמנויות (ע"ע - דיאבי, דנילסון, בנדטנר, וולקוט).

זה מה שקורה שמשחררים שחקן גדול כמו אלכסנדר חלב, ולא מביאים לו תחליף הולם. אני מקלל את הרגע שהוא עזב.

זה מה שקורה שיודעים שההגנה לא מספיק טובה, אך מטאטים מתחת לשטיח.

ונגר האשם היחיד באיך שהקבוצה נראית. נוכח עזיבתם של חלב ופלאמיני, נוכח היכולת של חוליית ההגנה אשתקד, התבקש לחזק את הקבוצה.

עכשיו נראה אם ונגר יחזק את הקבוצה בינואר. בלי רכישת 2-3 שחקנים ברמה גבוהה בחלון ההעברות בינואר, אני כבר יכול לראות אותנו מאבדים את מיקומנו בטופ 4.

11. אבו Member

נאלץ להסכים עם כל מילה, יאיר.

רק להיזכר בתקופה המקבילה לפני שנה(שנה!! לא 4 שנים, לא האליפות של 2004, כולה בעונה שעברה!), לא להאמין עד כמה אנחנו פחות טובים היום. פשוט קבוצה שונה לחלוטין, והכל מתחיל מהקישור.

יכול להיות שונגר היה צריך להביא חיזוק להגנה. אבל יאיר, תסכים איתי שבסופו של דבר הכל נופל על הקישור. הקישור שלנו היה פשוט מושלם מבחינת תיאום בעונה שעברה, פלאמיני וססק- כל מילה מיותרת. פלוס דיארה וג'ילברטו מהספסל. חלב, וגם רוזיצקי. אני לא מסכים איתך רק עם הטענות לוולקוט, לטעמי אתה נטפל אליו יותר מדי. תראה את המשחק שלנו איתו ובלעדיו, ותראה שאיתו אנחנו הרבה יותר דומיננטיים וזאת עובדה.

12. Rudess Member

זה מה שאני אומר כבר מה-PRE SEASON, אני שמח לראות שעוד ועוד אנשים חושבים כך.

אני לא חושב שכדאי לפתח ציפיות מרחיקות לכת לגבי רכש בינואר, הרי אנחנו מכירים את ונגר. אם נאבד את המקום הרביעי זה יהיה אסון כלכלי למועדון.

העונה שעברה זאת הייתה העונה עם הכדורגל הכי גדול של ארסנל תחת ונגר (יותר מעונת ה-INVINCIBLES). זה לא נכון לדעתי שהכל מתחיל מהקישור, הכל מתחיל מהעומד בראש הפירמידה, מר ארסן ונגר. פרט להתקפה, כל מערכי הקבוצה נחלשו - שוער-מרכז הגנה-קישור. לגבי השוער, השימוש באלמוניה בעונה הקודמת היה צריך להיות לכיבוי שריפות , כי שום קבוצת צמרת אירופאית לא הייתה מחזיקה ליצן כזה כשוער ראשון קבוע. כל ההגנה מתחילה קודם כל ממי שעומד בשער, ברגע שאין לך יציבות בשער, לא תהיה לך גם יציבות בהגנה, ובשורה התחתונה אי אפשר לקחת אליפות בלי שוער. שנית, מרכז ההגנה היה SHAKY כבר בעונה שעברה והוכח אינספור פעמים שטורה וגאלאס זה לא שילוב טוב, שניהם דומים מדי בתכונות שלהם ולא משלימים את עצמם. דווקא כשסנדרוס (כן, הוא) שיחק עם שניהם, ההגנה נראתה טוב יותר. ונגר לא נתן לסנדרוס מספיק קרדיט ובמקביל שם את אמונו העיוור בגאלאס (שיכולתו מתחת לכל ביקורת וגם ההתנהגות האישית) במקום להביא מישהו ברמה של סול קמפבל שעזב. גם הקיץ הזה, שיווענו לבלם, במיוחד אחרי שונגר בהחלטה תמוהה השאיל את סנדרוס, ועדיין הוא לא הביא. ועכשיו מגיעים לקישור, שם אין את גאון הכדורגל אלכסנדר חלב שהזין את החלוצים ושיתף פעולה בצורה מדהימה עם פבריגאס, וגם אין שם את פלאמיני כקשר דפנסיבי שמחפה על הקישור הקדמי ועל ההגנה.

הכשלון של ונגר הוא מוחלט, ובלי להשתחצן, אם אוהדי כדורגל נאמנים רואים דברים כל כך אלמנטריים ובעייתיים בקבוצה וארסן ונגר לא רואה, אז הוא צריך לקחת את האחריות.

Last edited: Dec 14, 2008
  13. Jack Wilshere Member

למה נאלץ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נכון, הבעיה בעיקר בקישור, כמו שציינת. אם כי גם ההגנה שלנו לא טובה מספיק ביחס להגנות של צ'לסי, יונייטד וליברפול (ואפילו פולהאם! אגב, הנגלנד מחזיק כמעט לבדו את ההגנה שלהם העונה, ואני חושב שהוא יכול להיות רכש מצויין. בכל משחק שראיתי את פולהאם העונה, מאוד התרשמתי ממנו).

לגבי וולקוט. למרות הביקורת שלי עליו, אני רוצה שהוא ימשיך לשחק בהרכב תקופה ארוכה, בלי קשר ליכולת שלו. שכן, שחקן עם מהירות מסחררת שכזו יכול לסכן כל הגנה כשהוא משחק בחוד ההתקפה או באגפים, במידה ובקישור ישנם שחקנים יצירתיים. נכון לעכשיו וולקוט הוא לא סיפור הצלחה של ונגר. החוכמה היא לשמור על יציבות. וכל עוד וולקוט נותן משחק אחד טוב, ולאחריו שלושה חלשים, אז הוא לא התקדם ולא נעליים. נראה מה יהיה בהמשך.

14. Gnus Avenue Member

תיקראו לזה רק תחושת בטן,אבל אנחנו לא מנצחים את ליברפול ואסטון וילה במחזורים הקרובים.

המשחק היום היה רק הוכחה כמה ארסנל תלויה בקישור. כול קשר בין דנילסון לכדורגל הוא מקרי בהחלט,ויסריק אבו דיאבי משחק כאילו הכדור דבוק לו לרגל אם סופר גלו,והיחידים שראו מהם קצת אור היו אדבאיור ומנואל אלמונייה שנתנו משחק טוב,גאלאס,שמאז שנלקח לו סרט הקפטן משחק בחוסר רצון לנצח.קשה לראות ולדבר ככה על ארסנל,אבל זה המצב.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

Last edited by a moderator: Dec 14, 2008
  15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

סליחה שאני עובר נושא, אבל איזה אהבל "אוהד" ארסנל החליט לפתוח בבלוג שלו עצומה לפיטורי ונגר. תראו את התגובות לפוסט שלו, לכל מי שהאמין לרודס על הקונצנזוס, כביכול, של אוהדי ארסנל כנגד ונגר.