ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. AW forever Member

היי היי היי, בואו לא ניסחף בבקשה. מההיכרות שלי עם רודס הוא אוהד נאמן ומסור לקבוצה והלוואי על המועדון עוד אוהדים כמוהו מבחינת המסירות והמרכזיות של ארסנל בחיים שלהם. מי שלא חושב ככה מוזמן לעבור על ההיסטוריה הארוכה של התגובות שלו בפורום ולראות את מאות התמונות, המפגשים, הציטוטים, המידע מכל פינה ברשת, הסיפורים הקטנים, קבוצת הנשים (!!) וכו'.
    אני חושב שמה שקרה לרודס הוא מה שקורה להרבה אנשים אינטיליגנטיים וזה שהם מתאהבים בתיאוריות של עצמם.
    בקשר ל"להכיר את המנטליות האנגלית"- אני באופן אישי למדתי ממנו המון על אנגליה והאנגלים, אנגליה היא לא מקשה אחת זה בטוח, יש (תאמינו או לא) גם טיפוסים ודעות מחוץ לכדורגל, וגם לא כל האוהדים באנגליה של ארסנל היו מנויים לclock end, יש כל מיני טיפוסים ודרכים לאהוד קבוצה גם בלי לסגוד לנבחרת של המדינה שממנה היא באה.

2. Rudess Member

תודה על הסנגוריה המלומדת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

רובי קין, תבין שלך ולחבריך אין מונופול על "הבנת המנטאליות האנגלית". בכלל אם תפסיק עם הגישה הפטרונית והמתנשאת שלך ,יכול להיות טוב עבור הפורום והאנשים פה.

אם נכנסת לויקיפדיה, בדקת במקרה בכמה תארים ונגר זכה לפני שהגיע לארסנל? הגביע הצרפתי בעונת 90/91 עם מונאקו ודאבל אחד עם גראמפוס ביפן בעונת 95/96? לפי התובנה שלך פלגריני זכה ביותר תארים מאשר ונגר. וכן, אני חושב שפלגריני הוא מנג'ר גדול, הוא עשה מויאריאל קבוצה גדולה. חוץ מזה, גם רייקארד אופציה מצוינת.

3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ונגר במונאקו גם זכה באליפות בצרפת והגיע לחצי גמר ליגת האלופות, ואימן שחקנים כמו גלן הודל ויורגן קלינסמן, סתם בשביל הרקורד. בכל מקרה נכון שהרקורד שלו לא היה משהו יוצא דופן כשהתמנה למנג'ר אצלנו, אבל האם זה אומר שעכשיו כל מנג'ר שאנחנו לא בטוחים לגביו הוא אופציה טובה? פלגריני הזה הוא חתול בשק ולהחליף את ונגר בו זה טירוף. ראמוס גם כן שידרג את סביליה ובניגוד לפלגריני גם זכה בתארים - שני גביעי אופ"א. ראינו כמה נהדר זה עבד בספרס.

לגבי רייקארד... נכון שהוא זכה באליפות אירופה ושתיים בספרד, אבל הקבוצות שלו לא הראו המשכיות (למיטב זכרוני הוא הפסיד לריאל שתי אליפויות אחרי 2006), ובקבוצה כמו ארסנל, שלא תוכל להביא לו בקיץ אחד את דקו, אטו, מארקז, אדמילסון, ג'יולי וכו'? ההצלחה היחידה שלו הגיעה לאחר רכש מטורף, ואצלנו זה לא יקרה. אנחנו עדיין מחזירים הלוואות, ויש משבר כלכלי והכל.

4. THE STRETFORD END Member

אאהה...אני מבקש,
    בכל הנוגע ל"מונופול על "הבנת המנטאליות האנגלית ו עם הגישה הפטרונית והמתנשאת"
    זה אני,
    לא לקחת לי את מה ששייך לי ורק לי!

עמל של שנים עם ויכוחים עד אמצע הלילה וככה בגלל הודעה אחת של לדלי אתם לוקחים לי את זה?!
    לא יפה,

מחל מחל מחל מחל מחל מחל מחל

5. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי שראיתי את כל המשחק בשידור חוזר יש לי כמה דברים להגיד:

1. סיטי פשוט מדהימים, ההתקפה האדירה שלהם מצוינת והשילוב שון רייט,רוביניו ואיירלנד מאחורי בנג'אני פשוט מצוין, ועוד אלאנו לא משחק (לא בגלל דברים מקצועיים).

2. אין לארסנל מחליפים, הפרויקט של ונגר נכשל העונה וכל שנה שלארסנל חסרים כמה שחקנים היא פשוט מתפרקת ואין להם מחליפים שראוים לקבוצת אמצע טבלה באנגליה, צעירים מדי ופשוט לא מספיק טובים לרמות הכי גבוהות.

3. הגנה צעירה- חוסר הניסיון של המגנים ושל כל החלק ההגנתי עם דנילסון וכל הקבוצה פשוט לא מגנה טוב, ההפסדים שארסנל הפסידה לסטוק זה פשוט כי ההגנה לא ידעה לעמוד באוטים ששאר הגנות של הגדולות יכולים לעצור את זה, המהירות של סיטי פשוט דרסה את ההגנה הזאת, ווהגנה המנוסה של צ'לסי מנעה את זה ומראה עד כמה ניסיון בהגנה חשובים, כמו גם שלא הצליחו לעצור את אגבונלהור...

אלה 3 דברים הראשונים שהביאו להפסד אתמול ולצערי ארסנל לא תזכה באליפות ולא תיאבק על האליפות בעיקר בגלל הסיבה השניה.

6. Rudess Member

ופלגריני לא אימן שחקנים גדולים? האמן לי שאני מכיר את הקריירה של ונגר על בורייה, ואני ממליץ לך (אם לא קראת עדיין) לקרוא את הביוגרפיה של מיילס פאלמר , The Professor. פלגריני לא חתול בשק, הוא כבר מאמן מספיק שנים באירופה, כולל בליגת האלופות וקידם מאד את ויאריאל והפך אותה לשם דבר באירופה. ראמוס מאמן מצויין, שיודע לקדם צעירים (כמו ונגר) והוא לא היה מספיק זמן בטוטנהאם, למרות שהספיק לעשות כמה טעויות רציניות.
    לגבי רייקארד, ארסנל לא צריכה ממש הרבה חיזוקים בסגל, והיא בכל מקרה תצטרך לבזבז בינואר או בקיץ על מנת לחזק את הקבוצה באופן משמעותי עם 2-3 שחקנים בעלי נסיון. אנחנו מחזירים הלוואות, אבל אנחנו המועדון ה-3 הכי רווחי בעולם, ויש לנו כסף לרכש, 30-40 מיליון פאונד יספיקו בהחלט לרכוש בלם ,שוער וקשר אחורי.

7. אבו Member

לגבי הקפטן החדש:

בוא נציין קודם כל, שאם עד לא עד כדי כך מזמן היו לנו ימים כאלה, שהיו לנו בקבוצה 2 שחקנים שנולדו מלידה להיות קפטנים- בסגל שלנו כיום, אין מישהו בכל מקרה שאפשר להצביע עליו שהוא ראוי להיות הקפטן של הקבוצה.

ראשית, המועמדים הריאליים הם קלישי, קולו וססק.
    אלה שלישייה שעל מידת המחוייבות שלהם למועדון, על מידת האהבה שלהם למועדון, וכבונוס הם גם נמצאים לא מעט זמן במועדון- אלה תכונות מצויינות. אבל בסופו של דבר, קלישי הוא רחוק מלהיות לידר. הוא שחקן מצויין שמשקיע את כל הנשמה שלו בכל משחק, אבל הוא לא השחקן שיאסוף וידריך אותם, שלא נדבר על להוציא אותם מהבוץ ממצבים קשים.
    קולו, לדעתי השחקן שהיה ראוי להיות הקפטן לפני שנה וחצי, במקום גאלאס. אבל שוב, גם הוא לא שחקן שאפשר להצביע עליו שהוא ראוי להיות קפטן. קולו אולי השחקן האהוב עליי בקבוצה, אבל הוא לא מספיק קשוח, לטעמי, בשביל להיות קפטן.

לגבי ססק, מהאפשרויות שעומדות לפנינו, הוא ככל הנראה השחקן שצריך להתמנות לקפטן.
    נתחיל מכך, למרות שזאת לא ממש סיבה מרכזית אבל בכל זאת, שססק הוא השחקן המוביל בקבוצה(גם אם פתח נורא את העונה הזאת), השחקן הכי טוב בקבוצה, ובניגוד לגאלאס, עושה רושם שגם השחקנים מעריכים ואוהבים אותו.
    בקדנציה של גאלאס , הוא התבכיין על כך שלא מספיק מעריכים אותו, שאין לו חברים בקבוצה, ומה לא. אצל ססק, אין סיכוי שזה ייקרה. כי רמת ההערכה אליו היא גדולה בהרבה.
    שנית, ססק למרות גילו הצעיר, נמצא בהרכב של הקבוצה מגיל 17, ושיחק מספר משחקים מדהים לגילו. כך שהגיל לא באמת פאקטור מבחינתי. גם הוא כפי שאמרתי, הוכיח נאמנות בעבר, כאשר היו לו את ההזדמנויות ללכת. גם הוא אוהב את המועדון ללא כל ספק.
    ססק לטעמי יכול להיות הרבה יותר מנהיג מאשר המועמדים האחרים, גם אם לא קפטן מושלם. יש לו את האופי להיות מנהיג, ולטעמי סרט הקפטן יכול לתת לו פוש רציני גם בקשר ליכולת, וגם בקשר של הנהגת הקבוצה. בנוסף לכך, שאולי בניגוד לקלישי וקולו(בעיקר קלישי), ססק הוא ווינר מלידה וזאת תכונה חשובה מאוד.
    וכבונוס- לטעמי אם ססק הופך להיות קפטן, הסיכויים שהוא יעזוב בקיץ יפחתו באופן משמעותי.

ססק, זה האיש שצריך לקבל רשמית את המושכות להוביל ולנהיג את הקבוצה. יש לו את האופי, הוא שחקן מהטופ העולמי והאיש הכי נכון שיש לנו בקבוצה כדי לעשות את זה.

אמנם הפרסומים האחרונים אומרים שססק באמת המועמד המוביל, אבל גם לפני שנתיים הצהובונים טעו בקשר לבחירת הקפטן, כך שעד שלא תהיה הודעה רשמית- עדיין לא הייתי מכריז על ססק כקפטן.

לגבי גאלאס, אני מבין את ונגר אם הוא ייתן לו להישאר ולשחק בקבוצה עד ינואר, או עד סיום העונה(אין מה לעשות, המצב שלנו כ"כ גרוע...), אבל אם הוא לא בועט לו בתחת השחור שלו בסוף העונה, זה יהיה פשוט ביזיון למועדון.

נערך לאחרונה ב: ‏24/11/08
  8. AW forever Member

וונגר נוטה במיוחד לאחרונה להפחית מחשיבות הקפטן לקבוצה. אני חושב שהעובדה היא שמאז שויירה נמכר לא זכינו באף תואר. העזיבה הסיטונית של הקפטנים של הקבוצה (ויירה, הנרי, ג'ילברטו) מראה משהו על הזילות שבתפקיד. מצטער שאני מקפיץ את הדיון ל2004, אבל גם אם העזיבה של ויירה הייתה נכונה מקצועית, היא הייתה אסון למרקם הקבוצתי. לויירה היה את המוניטין של אחד שיודע כל דבר שקורה בחדר ההלבשה, נכס שאסור לוותר עליו.
    ובחזרה לעתיד... אני מסכים עם אבו שססק צריך להיות הקפטן הבא שלנו, אני מאוד מקווה שהוא לא יהיה עוד קפטן שעוזב. תסתכלו על קבוצות הטופ 4 האחרות: נוויל, ג'רארד וטרי מחזיקים בעקביות את הסרט על הזרוע, בעוד שבארסנל הסרט עובר מיד ליד. אני לא חושב שססק הוא הקפטן האידיאלי- איכשהו אצלי בדמיון הקפטן צריך להיות דמות חזקה פיזית שמגינה על כל השחקנים אחד כזה שאם מישהו רוצה להתעסק עם שחקן אחר מהקבוצה הוא צריך לעבור דרכו (ע"ע ויירה, קין, טרי). אבל עם המצאי הנוכחי של השחקנים ובשקלול כל הגורמים כמו ניסיון, מחויבות ומנהיגות- ססק הוא האיש המתאים. תחושת הבטן שלי אומרת שוונגר יבחר דווקא את טורה או אולי את אלמוניה כקפטנים עד סוף העונה ובקיץ יהיה לנו שוב את רולטת הניחושים הזו.

9. Rudess Member

אבו, יש רק מועמד אחד לתפקיד הקפטן (כמו שיש רק מועמד אחד בבחירות בסוריה) וקוראים לו פבריגאס. אין שום שחקן אחר שראוי לענוד את סרט הקפטן, לא אלמוניה ולא קלישי ולא סאניה וגם לא טורה.

התגעגתם לוילי השמוק?
    http://www.skysports.com/story/0,19528,11945_4539793,00.html
    כן , גאלאס הולך לשחק מול קייב. ונגר שוב מתקפל מול עגאלאס. אם ונגר רוצה להפגין את האוטוריטה שלו כמנג'ר, הוא חייב להקפיא את גאלאס עד ינואר ואז להעיף אותו לכל המרבה במחיר. שום שחקן לא נמצא מעל המועדון (המצב בטבלה ממש לא צריך לשנות זאת) ואם כל מה שונגר עושה זה להשעות את גאלאס ממשחק אחד, אז הוא יצא שוב קטן מאד.

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכים עם מה שערן רשם, אכן ססק המועמד האידיאלי לתפקיד הקפטן (יחסית לאופציות שלנו). יש את הותק, הניסיון, ההערכה והנאמנות לקבוצה (למרות שיש כל מני גאונים שכבר שמו אותו בספרד בעונה הבאה). השאלה היחידה היא האם הוא מוכן למשימה, והאם הוא מסוגל להיות האיש שיגרום לקבוצה לעשות סוויץ' בראש. אני לא בטוח שהוא מוכן לזה העונה.

לגבי גאלאס, ביום שלישי כולנו נהיה חכמים יותר. לצערי הרב קולו פצוע, יש לנו רק שני בלמים וצריך בלם מחליף על הספסל, כשלדעתי גאלאס הוא הבלם היחיד שרשום לליגת האלופות... אבל עדיין כמובן שצריך להרחיק אותו מהסגל ולהעיף אותו לעזאזל בינואר.

11. Jack Wilshere Member

גם אני מסכים עם ערן. טחנתי כבר את נושא הקפטן עד-דק בפורומים שונים. אני, בניגוד לאחרים, חושב שססק הוא לא ברירת מחדל. הוא ראוי לתפקיד הקפטן. הוא ניחן בסגולות הנדרשות מקפטן. בין היתר, מנהיגות, ותק, שחקן מהשורה הראשונה בתפקידו, שחקן שדה, מוערך על-ידי האוהדים והשחקנים ועוד. בנוסף לאלו, ולא פחות חשוב, מתן סרט הקפטן לססק יחזק את תחושת המחוייבות שלו כלפי הקבוצה, דבר שעשוי להשאירו במועדון עוד כמה שנים (ע"ע - ויירה והנרי). לא יהיה מאושר ממני במידה ו-ונגר יתן לססק את סרט הקפטן לצמיתות. עם זאת, אני חושש - כמו רפאל - שונגר יתן את סרט הקפטן לאלמוניה או טורה (נגד אברטון טורה קיבל את סרט הקפטן, הואיל וגאלאס נעדר עקב פציעה. לכשטורה הוחלף במחצית המשחק - סרט הקפטן עבר לאלמוניה. כך שנדמה לי שססק לא בעדיפות ראשונה אצל ונגר, אם כי יכול להיות שונגר שינה את דעתו). זו תהיה טעות איומה ונוראה לא לתת את סרט הקפטן לססק, ואפילו רק לעונה, מכיוון שזה עשוי לגרום לססק לחשוב שהוא לא מוערך מספיק. תוסיפו לכך עוד עונה נטולת תואר משמעותי, דבר שלא נראה כל-כך מופרך לפי שעה, ואני כבר יכול לראות אותו מצטרף לחלאות מקטלוניה בעונה הבאה. עד שלא תהיה הודעה רשמית באתר שססק מעתה ואילך הוא קפטן הקבוצה, אני לא מאמין לכלום.

12. Strawberry Fields Member

בדיילי אקספרס רשום היום (כמובן שהכל בגדר שמועות)...

א. פברגאס יהיה הקפטן הבא.
    ב. וונגר רוצה להביא את מת'יו אפסון מווסטהאם כמחליף לגאלאס.
    ג. ריאל מדריד מקווה שתצליח בתום העונה להביא את וונגר אליה.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/g...ers/7744423.stm

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

כבר הגיעה לאוזניי השמועה על אפסון. כולי תקווה שנחתים בלם ברמה גבוהה, כי למרות כל החרא של גאלאס, לעבור ממנו לאפסון זו חתיכת ירידה ברמה.

14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק זה מה שהיה חסר לי.

סתם חיפשתי סרטונים של האוהדים שלנו ביוטיוב ותראו מה מצאתי :

http://www.youtube.com/watch?v=44I5daWoPfQ

אגדה. כמה שאנחנו צריכים אחד כמוהו (לא שיש כזה) עכשיו.

15. Rudess Member

לא הייתי אומר שאפסון זאת ירידה ברמה, אלא פשוט זה לא השדרוג שדרוש להגנה שלנו. אפסון לא התאים לארסנל אז והוא לא מתאים גם היום. אם ונגר לא מתכנן לבזבז כסף על בלם חדש, אז שיחזיר את סנדרוס מההשאלה במילאן (נא לא לקפוץ עליי) ויתקן את העוולה שנעשתה כשסול קמפבל עזב את הקבוצה.

תזכורת איך נראה התואר האחרון של ארסנל
    http://photos-h.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v181/37/115/33446795704/n33446795704_2157975_1891.Xxx