גם בעונה הגרועה של 05/06 שהגענו לגמר ליגת האלופות, הייתה לנו הגנת ברזל שהורכבה מלהמן,אבואה,סנדרוס,טורה וקול. היה לנו מערך קישור שכלל את ג'ילברטו,פבריגאס,חלב,פירס וליונברג, והיה לנו אחד בשם הנרי. עכשיו תשווה את זה לעומת מה שיש לך השנה ותבין, מדוע לא תזכה כנראה בליגת האלופות, אם לא זכית בה כשהיה לך את הסגל ההוא. ברשותך וברשות שאר המכובדים אני אלך עכשיו לקרוא את ה- Economist החדש (אני לא מהעדר שרואה את "האח הגדול"). זה ממש לא שיקול. כולנו מעריכים את ונגר, כולנו יודעים את התורה וכולנו מוקירים את מה שעשה. הגיע הרגע שצריך להיפרד ממנו לשלום ולהמשיך הלאה.
אני חושב על איפה ארסנל הייתה היום ללא ונגר, כנראה לא באצטדיון חדש ויפה, כנראה לא בטופ (או כמעט הטופ) של הכדורגל העולמי, בלי עוד מאות אלפי אוהדים ברחבי העולם, בלי שחקנים כמו פברגאס ואדביור, ואני חושב... כוסעמק, למה רודס לא זכה בלוטו והפך את עצמו ליו"ר המועדון.
אותו דבר,רק אני חושב למה רודס לא מאשפז את עצמו בכפייה. בימים הכי גדולים של וונגר בפרנסנל היו לו פניות מריאל מדריד ומנבחרת צרפת ועוד קבוצות ענקיות והוא רצה להיות רק בפרנסנל. ממועדון שלוקח פה ושם תארים עם מגדלים,הוצאות חוץ קרנות ובורינג בורינג פרנסנל הוא הפך אתכם למה שאתם היום במו ידיו ומוחו. אז יש מישהו היום שיכול לעבוד יותר טוב ממנו ? מישהו שמכיר את השיטה שהוא בעצמו הטמיע ? מישהו שיביא ילדים כל כך מוכשרים שמחכים רק לפרוץ ? מישהו שמסוגל לשחק כדורגל כזה ? מישהו שיביא לכם את הנרי ? מישהו שיביא לכם אליפויות וגמר גביע אלופות ? אם אחד כזה לא מקבל קרדיט אז אפשר לסגור את הכדורגל או לחילופין את רודס במזרע...
זכותו של כל משתמש לכתוב את דעתו, בטח כשהוא מנמק אותה בצורה עניינית. אני לחלוטין לא מסכים עם טל, אבל בהחלט מבין אותו. ונגר נכשל כשלון חרוץ. לאחר שהקבוצה המופלאה של עונת 2003/04 התפוררה לה אט-אט, קיבלנו בהבנה שנות יובש, ובכלל זה שנים ללא אליפות, שהרי ידענו כי בבוא היום ונגר ירכיב קבוצה חדשה ומופלאה. והנה, לאחר שבעונה שעברה היה דומה כי הבנייה הסתיימה לה, וכי הקבוצה בשלה לזכות באליפות, ונגר הקיץ לקח את הקבוצה שני צעדים אחורה, בין היתר, בכך שהוא לא דאג שיהיו לשחקני המפתח שעזבו תחליפים הולמים, ובכך שהוא לא טרח לחזק את ההגנה, אף על פי שהיה ברור שההגנה של אשתקד לא הייתה טובה מספיק (באופן יחסי). הכתובת הייתה על הקיר. גם יסודות המודל של ונגר (מדיניות ההצערה, מדיניות שכר ורכש) רופפים כבר, בין היתר, מכיוון שונגר לא תמיד מצליח להשאיר את שחקני המפתח בקבוצה, מכיוון שתלכיד צעיר משמעו היעדר מנהיגות, אופי וניסיון במידה מסוימת. למרות הכל, ונגר צריך לסיים את החוזה שלו, לכל הפחות. אין מאמן טוב ממנו בשוק המאמנים, אין אף מאמן שראוי ליהנות מהפירות שהוא הביא כדי בשלות (הצעירים המוכשרים), אין אף מאמן שיפיק מחומר השחקנים יותר מונגר ועוד כהנה וכהנה סיבות. אני, באופן אישי, לא יודע מה אני אעשה ביום שונגר יעזוב. אין עוד מלבדו! Arsene Wenger's Magic He wears a magic hat And when he saw THE DOUBLE He said I'm having that
יופי של הודעות שמגיעות דווקא מהשכנים מהצפון. מה, מה הקשר?! את השנים והקבוצות שהיו לנו שקדמו ל-05\06 אתה זוכר? קבוצות הרבה הרבה יותר טובות מהקבוצה של 05\06, קבוצות עם שחקנים כמו ליונברג בשיאו(ולא הרבה מעבר לשיא כמו בעונה הזאת), פירס בשיאו, פאדי והרשימה עוד ארוכה. ומה הקבוצות האלו עשו בצ'מפיונס ליג? כלום, הגיעו לרבע הגמר ונפלו באופן קבוע. ודווקא שבעונה שהיינו פשוט על הפנים, ועם הרבה מזל לא סיימנו מתחת לטוטנהאם, דווקא בעונה הזאת כן הצלחנו להגיע לגמר האלופות ומרחק קרוב מאוד לזכייה. זה מראה לך רק עד כמה מפעל נוק-אאוט, כמו הצעצוע של אופ"א יכול לשקר לפעמים. כי בפועל ב-2003\2004 היינו ללא ספק הקבוצה הכי טובה בעולם ועדיין קבוצה הרבה פחות טובה(צ'לסי) העיפה אותנו.
בעקבות הכרטיס הצהוב שהונף כלפי ססק ביום שבת בערב במשחק נגד אסטון וילה, יושעה השחקן הספרדי הצעיר של ארסנל ממשחק הליגה הבא של הקבוצה. כזכור, הכרטיס הצהוב שקיבל היה בעקבות עבירה שביצע במרכז המגרש, כאשר בהמשך כמה מסירות נשרק פנדל מעבירה של וולקוט שנעצר על-ידי מנואל אלמוניה. בסופו של דבר זה לא עזר כאשר ארסנל הנחילה הפסד רביעי בליגה העונה.
נכון, אין שום קשר. הקבוצה הזו יכולה לעשות ניסים ונפלאות בגביעים השונים העונה. כפי שכבר ציינתי, ונגר חייב לשים העונה את כל הביצים בסל של הגביעים. דווקא בעונות בינוניות יחסית, כמו ב-2004/05 וב-2005/06 הצלחנו יפה בגביע האנגלי ובליגת האלופות, בהתאמה, ולא בכדי. קבוצה לא יציבה היא קבוצה שיש לה (ולשחקניה) פוטנציאל, אך השחקנים שבה לא מסוגלים להביא לידי ביטוי את היכולות שלהם פעמיים בשבוע. ולכן, כשאני אומר שונגר צריך לשים את כל הביצים בסל של הגביעים השונים, אני מתכוון לכך שונגר צריך לגרום לכך שהקבוצה תמצה את הפוטנציאל שלה במשחקים החשובים באמת בגביעים השונים.
לא צריך ללכת רחוק כדי לראות סוג של קמבאק בשנים האחרונות. אם אתם זוכרים, ואם לא, עד לפני כ4-5 שנים(סליחה אם אני לא מדייק בשנים) מנצ'סטיר יונייטד הוכתרה כמועדון שעבר זמנו, ופרגוסון כסוס מת שאין לו עוד מה למכור, כעבור 4 שנים הוא הביא את הקבוצה לאליפות, ושנה אח"כ לדאבל. חכו לפני שאתם מכתירים אנשי מקצוע, בין אם זה מאמנים, שח'נים או סקאוטים, לכאלה שאין להם עוד מה למכור, בעיקר כשמדובר בונגר.
אלוהים אדירים, תיקחו כבר את אנרי חזרה. החמצות כאילו לא שיחק מעולם כדורגל, בעיטות מביכות ומבישות. דיי כבר.
:aaarofl: אגב, הוכחה נוספת לכך שלקבוצה הזו אין מספיק אופי קיבלנו אתמול. עצירת הפנדל של אלמוניה הייתה אמורה להכניס את הקבוצה לטירוף, ליצור מומנטום חיובי, השחקנים היו צריכים להבין שניצלנו בנס ועכשיו יש לנו הזדמנות לתקן, אך במקום זאת הקבוצה המשיכה לשחק בהילוך נמוך, השחקנים לא אכלו את הדשא. גם אלמוניה התייחס בדיוק לנקודה הזו. אכזבה עצומה.
הסר דאגה מליבך, הוא יכול להיות גם האפס הכי גדול בעולם, והוא עדיין יהיה אחד החלוצים הגדולים שראה המשחק הזה.
זה נכון שמפעלי נוק-אאוט יכולים לשקר , כי לא חייבים להפגין יכולת טובה על מת לזכות בהם, אלא מספיק הבלחות. אבל כדי לזכות במפעלים האלה דרוש אופי, דרושה מנהיגות. מיהם המנהיגים שלך כיום בקבוצה? חוץ מפבריגאס, אין שום שחקן שאפשר להגיד עליו מנהיג. מהי ההגנה שלך כיום לעומת אז? תסתכל על הקבוצות הלא מבריקות שזכו בצ'מפיונס ליג: מילאן, ליברפול, פורטו. מה היה להן שלנו אין כיום? היה להן גאטוסו,מלדיני,פירלו,מאניש,דקו,ג'רארד,קראגר. הלוואי שנזכה בליגת האלופות העונה, אבל אישית אני לא רואה את זה קורה. נ.ב: אפרופו המשחק ההוא מול צ'לסי, אתה יודע וזוכר למה הפסדנו אותו? משום שבמחצית השנייה השחקנים קרסו ולא עמדו על הרגליים עקב עומס המשחקים. יאיר, אתה בעד הרצת הרכב צעיר בליגה ונתינת צ'אנסים לצעירים והשארת "הותיקים" לליגת האלופות?