ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. Rudess Member

גם המשכורת הגבוהה שהוא מקבל מעוררת בי בחילה. לא יכול להיות שלפלאמיני וחלב לא היה כסף לשלם אבל ל- Silly-Vestre יש פתאום לשלם 60,000 לשבוע, פשוט בזיון ענק של ונגר. בכלל, אם השאיל את סנדרוס, היה צריך לקנות בלם כדי לחזק את הסגל ולא איזה מגן שמאלי שעבר הסבה לבלם כי הוא כבר לא מסוגל לרוץ. זאת עוד אחת מההחלטות הגרועות של ונגר, שכן אם היה משאיר את סנדרוס ונותן לו לפתוח עם טורה או עם גאלאס, ההגנה הייתה נראית טוב בהרבה(בדיוק כמו שטורה היה באפריקה וההגנה נראתה נהדר), וכל כדור גובה לא היה התקפת לב כמו היום. במצב הנוכחי של הקבוצה, עדיף כבר לתת אפילו לדג'ורו לשחק בהרכב, ובלבד שלא נצטרך לסבול את גאלאס/סילבסטרה.

2. Rudess Member

"פנינים" תוצרת "דניס ברגקאמפ" בתגובתו להודעה של יאיר על סילבסטרה בפורום הישראלי של ארסנל:

לקרוא ולא להאמין...

נערך לאחרונה ב: ‏16/11/08
  3. THE STRETFORD END Member

אפרופו סנדרוס,מישהו יודע אם הוא רואה בכלל דקות משחק במילאן?

לגבי סילבסטרה,
    אין ספק שזה צריך להדליק נורה אדומה כשחקן הרכב שלישי ביונייטד הופך להיות שחקן הרכב ראשון בארסנל,
    ראיתי את 2 השערים אתמול שארסנל ספגה אתמול,אני לא ראיתי אשמה שלו בהם
    אבל לא ראיתי את המשחק ככה שאני לא יודע איך הוא היה בשאר המשחק,
    מה שכן,ביונייטד בעונות האחרונות ברוב הפעמים כשתופקד זה היה בעמדת המגן,
    גם כן סוג של נורה אדומה,לקחתם מישהו שהורגל בשנים האחרונות לשחק כמגן ומיד החזרתם אותו שנים אחורה מבחינתו לעמדת הבלם.

בכל אופן,לבוא ולשים את סילבסטרה על המזבח כאילו הוא הבעיה העיקרית לא יהיה נכון,
    הוא חלק מהבעיה,בעיה שהיתה ולא טופלה עוד לפני שהגיע בכלל לקבוצה,
    פלאמיני וחלב עדיין תוהים מי החליף אותם בתפקיד בקבוצה הקודמת שלהם.

4. Rudess Member

ברור שהוא לא הבעיה העיקרית והוא חלק מהבעיה. כמו שציינו, ונגר הבטיח להביא חיזוק להגנה, ו"החיזוק" שהביא זה סילבסטרה, הוא אמר שהוא מודע לכך שההגנה של ארסנל חלשה ויש לחזק אותה. בשטח, ונגר, לא רק שלא חיזק את ההגנה, הוא גם החליש אותה.
    לגבי פלאמיני וחלב - אתה צודק במאה אחוז, חסרונם כל כך משמעותי ולראיה גם היכולת החלשה והלא יציבה של ארסנל העונה.

5. George Best Member

אני רק יכול להגיד שראיתי חלק מהמשחק + התקציר של מילאן - בראגה בגביע אופ"א לפני עשרה ימים,
    ובוא נגיד שסנדרוס הגיש על מגש של כסף כמה וכמה מצבי הבקעה נהדרים לאורחת,
    יופי של הכנסת אורחים.

אגב, נתון מדהים לגבי אתמול: ארסנל שלטה ב68% מהזמן בכדור,
    וללא צל של ספק - כל המצבים המסוכנים היו של האורחים,
    קצת מדאיג לשלוט ביותר מ2/3 מהזמן בכדור וכמעט ולא לייצר דבר.

6. דנידין Member

בסט, לכן מילאן מתעניינת כרגע בעוד בלמים בפוטנציה. לדוגמא בראמוס של ריאל, או ברנו הברזילאי הסופר כשרוני שחטפו באיירן ב 14 מיליון יורו לפני שנה עוד בעודו בן 17.

למה ארסנל לא מתעניינת בבלמים? אני מרגיש כמו תקליט שבור אחרי הדברים שנאמרים כאן. ובכל זאת, אתם בטוחים שוונגר אשם בכל זה? אומנם מאמן הגנה גדול הוא מעולם לא היה, אבל אולי כן מגבילים אותו ברכש? כל עוד אין לכם הוכחה שמגבילים אותו תקציבית, אז אולי הוא לא היעד ללינץ' כאן. הרי עם סגל כזה אי אפשר להאשים אותו באי לקיחת תארים.

7. Jack Wilshere Member

בכל משחק כמעט אחוזי החזקת הכדור של הקבוצה עולים בצורה משמעותית על אחוזי החזקת הכדור של היריבה. הבעיה שלנו הייתה, ועודנה, שאנחנו לא מצליחים לחדור מרכז שדה צפוף וקבוצות שמגנות עם הרבה שחקנים. למה? כי אנחנו כל הזמן מנסים לחדור לרחבה דרך האמצע, וזה לא אפשרי נגד קבוצות שמסתגרות היטב. בעונה שעברה האימפוטנציה הזו גם עלתה לנו, במידה רבה, באליפות. איבדנו את המקום הראשון, לאחר שלא הצלחנו לפצח את ההגנות של וויגאן, וילה ובורו. בכל שלושת המשחקים הללו התקשנו ליצור מצבי הבקעה בדיוק מהסיבה שציינתי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/11/08
  8. Number 8 Member

לא ראיתי את המשחק, כך שלא אוכל לנצח אותו מבחינה מקצועית, אבל אני מאוכזב מאוד. מבחינתי, לא עשינו כלום בניצחון על יונייטד, אולי חוץ מכבוד. הניצחון במחזור שעבר נתן לנו אשליה שאנחנו עוד איכשהו יכולים לחזור למאבק על האליפות, אבל ההפסד אתמול נתן חותמת סופית שאין לנו כבר סיכוי, אפילו אם ננצח את צ'לסי וליברפול, כי אנחנו נכשלים מול הבינוניות. שם המשחק הוא יציבות.

כבר כמה שנים טובות שאמירויות משמש מבצר עבורנו, וכבר בתחילת העונה יחסית אנחנו מפסידים שם פעמיים במשחקים שהיינו חייבים לנצח.

אולי באמת עדיף להשקיע פחות בליגה ולתת את הכל בליגת האליפות ובגביע האנגלי, בדיוק כמו שליברפות עשתה בשנים האחרונות.

9. Tony Adams Member

זה פשוט לא יכול להמשיך ככה. תצוגות שיא לצד תצוגות נפל. משחקים נפלאים של הקבוצה, ורק 7 ימים אח"כ משחק שערורייתי.
    הפער הוא כבר 9 נק' ואני לא רואה אותנו סוגרים את זה. אבל לפחות חייבים לצמצם נזקים. העונה לא נגמרה. יש עוד את הצ'מפיונס ואת הגביע. צריך לנסות להרים את הראש ולהוציא משהו מהעונה הזאת.

המשחק אתמול היה פשוט זוועתי. ההגנה של וילה (שאין ספק שמגיע לה המון קרדיט) פשוט עצרה את ארסנל. שיתקה. הכדורגל לא זרם, השחקנים לא מצאו את מקומם על המגרש, והמשחק נתקע פעם אחר פעם כ-25 מטר מהשער.
    זה פשוט נראה שאין לנו את השחקן הזה שיכול לשבור כל הגנה. ססק גדול, אבל מה עושים כשהוא ביום רע? אדביור נכנס אתמול, אבל למעט 2 פעולות לא עשה כלום.
    כבר שחשבנו שיש לנו את השחקן שיכול לעשות את ההבדל, אז נאסרי חזק למערה שממנה הוא יצא בשביל משחק אחד.
    עוד נקודה מעצבנת היא העובדה שאין לנו בעיטות מרחוק. היו לנו 2 במשחק היום. אחת של ססק שהיתה פשוט חלשה, ועוד אחד של דנילסון, ישר לידיים של פרידל. מול הגנות כמו של וילה אתה חייב שחקן שיכול לכבוש מרחוק.

10. דנידין Member

ספק רב אם ונגר ישחק הגנתי עם חלוץ בודד כמו שעשה בעונה היחידה בה ארסנל עוד איכשהו הצליחו בצ'מפיונס.
    היינו, עם הנרי בחוד (דבר שאין כרגע בארסנל) ובכלל, עד שהוא הבין שצריך להתגונן במפעלים אירופיים ולשחק שונה מבליגה לקח לו שנים (וגם את זה הוא הפסיק וחזר לשיגרה).

11. דנידין Member

ספק רב אם ונגר ישחק הגנתי עם חלוץ בודד כמו שעשה בעונה היחידה בה ארסנל עוד איכשהו הצליחו בצ'מפיונס.
    היינו, עם הנרי בחוד (דבר שאין כרגע בארסנל) ובכלל, עד שהוא הבין שצריך להתגונן במפעלים אירופיים ולשחק שונה מבליגה לקח לו שנים (וגם את זה הוא הפסיק וחזר לשיגרה).

12. Rudess Member

עוד טור נהדר של הבלוג arsenalanalysis:

Come on Mr Wenger this team is short of leaders, all eleven of them

כמובן שאני לא מסכים עם האשמתו של אלמוניה בגול השני, ואני גם לא מסכים עם כך שגאלאס וסילבסטרה הוא ציוות נהדר.

13. AW forever Member

רודס, אמנם חלק מהדברים שאתה רושם הם נכונים, אבל תשים לב לתגובות החסרות פרופורציה שלך להפסדים. אף אחד לא אוהב להפסיד ובערב שלאחר המשחק כולנו רוצים לפטר את כל העולם, אבל אז נרגעים קצת ולוקחים דברים בפרספקטיבה הנכונה. אני עדיין לא הצלחתי להבין את מטרת הביקורת שלך על וונגר, הלא גם הסהרורי באוהדי ארסנל לא טוען שצריך לפטר את וונגר עכשיו, אם כבר אז בסוף העונה, אז מה הנקודה שלך ששבוע אחרי שבוע אתה רושם שהוא נכשל ונכשל ונכשל?

14. אבו Member

זה היה צריך להדליק נורה אדומה לונגר, לא לנו.
    שסילבסטרה הגיע, כולם היו בטוחים שתפקידו הולך להיות מחליף לקלישי, אחרי שטראורה הושאל לפורטסמות', ואולי בלם בגביע הליגה- עם זה, לא הייתה לי בעיה מיוחדת. אבל שסילבסטרה הופך לבלם פותח, את זה אף אחד לא ציפה ולא רצה.
    כי הרי יש לנו אופציות עדיפות עליו. דג'ורו מפתיחת העונה מאוד מרשים, ומגיע לו צ'אנס. על קולו אין מה להרחיב בכלל, ואולי אפילו סונג. יש לנו לפחות 2 בלמים עדיפים מסילבסטרה בסגל, אבל ונגר הולך עם הראש בקיר, למרות שסילבסטרה אולי פרט למשחק וחצי מאז שהגיע, לא מרשים ולא מתאים את עצמו מספיק לרמה.

האתר הרשמי מאשר שססק ייעדר מהמשחק מול סיטי, בגלל צהוב 5.
    כפי שאמרתי, אני מרוצה מהעניין. ססק שחקן גדול, השחקן הכי טוב בקבוצה, וכמובן שהאשראי שהוא צריך לקבל גבוה יותר מאחרים- אבל יכולת כ"כ חלשה בתקופה כ"כ ארוכה- כמה כבר אפשר להבליג. שינוח קצת בחוץ. בכל מקרה, ברור שונגר הולך לפתוח עם הצמד סונג-דנילסון מול סיטי, כל דבר אחר תיהיה הפתעה עצומה.

15. AW forever Member

אני לא רוואה בזה שום דבר רע- דנילסון הרי עם אופי משחק דומה לשל ססק (בגלל זה השילוב בינהם לא עובד, הם לא משלימים אחד את השני) בעוד שסונג הוא בערך הקשר האחורי הטבעי היחיד שיש לנו בסגל. אולי סוף סוף יהיה לנו מרכז שדה מאוזן, אם כי לא ממש איכותי.