ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. Jack Wilshere Member

ציונים זה כן הכל:

פביאנסקי: לא תפס אף כדור גובה הערב, אף על פי שהוא יצא להרבה כדורים. אם הוא רוצה להיות שוער ראשון אצלנו, הוא חייב לשפר את היציאה שלו לכדורי גובה. הבעיה היא שהוא יחסית נמוך, לכן עיקר העבודה שלו צריכה להיות בתזמון היציאות לכדורי הגובה. משחק הקרקע שלו מצויין.
    סונג: סלע. אף אחד לא עבר אותו היום. זאקי, שהוא חלוץ מצויין, לא עשה כלום כמעט, וזו הוכחה חותכת למשחק המצויין שלו הערב.
    ראש ביצה: כנ"ל. הייתי אפילו מוסיף ,שאם הוא ישפר את יכולת קבלת ההחלטות שלו (דבר שאני מטיל ספק לגביו, היות ואינטילגנציית משחק, בדרך-כלל, לא רוכשים. אפילו היום הוא קפץ בטיפשות לכדור גובה כשהיד מעל הראש, ורק בנס השופט לא נתן לוויגאן פנדל), הוא יהיה אחד הבלמים הטובים בעולם. יש לו כל מה שבלם צריך. הוא חזק, גבוה וטכני.
    גיבס: למרות כמה פעולות התקפיות טובות, היה החוליה החלשה אצלנו, מבחינתי. במחצית הראשונה הוא שוטט באגף השמאלי כמו צלם חתונות, דבר שנתן לדה רידר חופש פעולה. כל הצרות הגיעו מהאגף שלו הערב (אם אתם זוכרים, גם בטורניר אמסטרדם נגד סביליה הוא לא מצא את מקומו כמגן שמאלי. כל ההתקפות של סביליה הגיעו מהאגף שלו). במחצית השנייה הוא היה טוב יותר הגנתית. בנוסף לכך, במחצית הראשונה הוא קיבל כדור גדול מולה, אך בעט לשער ברשלנות במקום להוציא כדור רוחב לסימפסון. גם במחצית השנייה הוא בעט לשער ברשלנות במקום להוציא כדור רוחב לווילשיר. בשורה התחתונה, הוא לא בשל, ואני בספק אם מתישהו הוא יהיה בשל לשחק כמגן במפעלים החשובים באמת.
    הויט: היה סביר, אך הוא לא ברמה לה אנו שואפים, להערכתי.
    מרידה: במחצית הראשונה הוא השאיר את ולה לבד מול השוער. צריך להיות שחקן סופר אינטילגנטי כדי לתת את המסירה הזו. הפעולות שלו מלוטשות מאוד, יש לו הרבה מאוד קלאסה. עם זאת, הוא מאבד קצת יותר מדי כדורים, לטעמי, מכיוון שלא תמיד הוא משחרר את הכדור בזמן. אין לי ספק שהוא ילמד.
    רנדאל: כשם שנאמר לגבי הויט. זה גם דינו של לאנסברי שנכנס כמחליף, להערכתי.
    ווילשיר: לא להאמין שהוא בן 16. הוא משחק עם כל-כך הרבה ביטחון עצמי, הוא לא מאבד כמעט כדורים וכל פעולה שלו היא סופר תכליתית (איזה בישול גדול לסימפסון!). אין לי ספק שבעתיד הנראה לעין הוא יפתח בהרכב שלנו גם בליגה.
    ראמזי: כפי שכבר ציינתי כמה פעמים, זה לא כל-כך מופרך שכבר עכשיו הוא יותר טוב מדנילסון. הוא אגרסיבי מאוד, בועט בשתי רגלים, אינטילגנט (איזו מסירה נהדרת לגיבס!). כמו ווילשיר, אין לי ספק שעד מהרה הוא יפתח בהרכב שלנו גם בליגה.
    סימפסון: אומנם אין לו את הקלאסה של ולה, אך הוא חלוץ מסוג אחר לחלוטין. הוא עובד מאוד קשה (לא מפסיק לעשות תנועה בלי כדור), חזק מאוד ולא מתחכם (יופי של סיומת בשער הראשון. הרבה חלוצים היו מתחכמים, ולא בועטים את הכדור בנגיעה הראשונה עם השפיץ של הנעל). במחצית השנייה הוא טעה כשבעט לשער, אף על פי שהיו שני שחקנים פנויים משמאלו.
    ולה: הוא מהיר כמו שד, קר-רוח מול השער, אינטילגנטי מאוד. למעשה, יש לו כל מה שחלוץ צריך. יש לו כל-כך הרבה קלאסה. תנו לבנדטנר עוד מאה פעמים לנסות להקפיץ מעל השוער, כפי שולה הקפיץ בשער השלישי, והוא לא יצליח אפילו פעם אחת. להערכתי, הוא אפילו לא יצליח לעצור את הכדור בנגיעה כמו ולה (אם כי ההשוואה לא הוגנת, כי בנדטנר הוא חלוץ מסוג אחר). צריך להיות לפני בנדטנר ברוטציה. במחצית הראשונה ציפיתי ממנו למסור לסימפסון (שהגיח מאחור, ולכן לא היה בנבדל), במקום לנסות לעבור את קירקלנד.

ככל שהצעירים יגיעו יותר רחוק במפעל, כך נקצור על חלקם את הפירות יותר מהר במפעלים החשובים יותר.

The Arsenal :aaa021:

2. The_Arsenal Member

יאיר, אל תשא את כינויי לשווא. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

איזה בובה של משחק. תענוג!

3. אבו Member

אני זוכר את המשחק הראשון בפרי סיזן העונה, מול בארנט, הפעם הראשונה שראיתי את ראמזי וווילשיר, וערן(הפרגית) בוודאי יוכל להעיד על כך שיש שחקנים שמכמה נגיעות בודדות, אתה יכול לראות שהם יהפכו להיות שחקנים גדולים. כבר מהנגיעות הראשונות של ראמזי בכדור, היה אפשר לראות איזה טכניקה עצומה ואיזו תעוזה יש לו. אם כי, שנלחמים עלייך המנג'רים הכי טובים באנגליה ושמשולם עלייך סכום כזה, זה היה ברור שהוא היה אמור להיות משהו מיוחד.
    לגבי ווילשיר, גם כן נגד בארנט כבר אז, היה אפשר להבחין מכמה מהלכים בודדים שמדובר בשחקן מיוחד במינו. לדעתי מדובר בשחקן הטוב בעולם שמתחת לגיל 17.

מסכים עם דבריו של יאיר. אני בספק גדול אם סימפסון יוכל באמת להשתלב בארסנל בעתיד. סה"כ אין ספק שיש לו חוש לשערים ויש לו מיקום מצויין, ועושה רושם שגם סיומת. אבל בשאר התכונות שלו, הוא כ"כ לא ארסנל...

הצעירים הטובים בעולם.

4. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאמין בפוטנציאל של כל מי ששיחק היום, ללא יוצא מן הכלל. הם חבר'ה צעירים ולהתחיל לפסול אותם עכשיו זה לא לעניין. לגבי השלישיה ראמזי, ווילשייר ו-ולה, כמובן שאתם צודקים ומדובר בשחקני כדורגל נהדרים כבר עכשיו, אני לא יכול לחכות לראות מה ונגר יעשה מהם.

משחק מבריק של חבורת ילדים, ששיחקה באגרסיביות, כמו גברים, עם ביטחון, שקט, הרבה התלהבות, מחויבות וחיוך על הפנים, וריסקו קבוצת פרמיירליג (שאיכשהו ניצלה משישיה היום) בהרכב החזק ביותר שלה (מלבד הסקי). בהודעה הקודמת יצאתי טמבל שחבל על הזמן. החבורה הזו יכולה להגיע רחוק במפעל הזה, אבל אני עדיין בדיעה שצריך לשלב כמה שחקנים מההרכב הראשון בהגנה בשלבים המאוחרים יותר, כי היו לנו הרבה פאשלות שם.

ארסנל הקבוצה היחידה בעולם שמפתחת ככה שחקנים, נותנת להם כאלה הזדמנויות ובכלל מעמידה בסגל שלה מספיק שחקנים לשתי קבוצות צמרת בפרמיירשיפ! ונגר פשוט גאון כדורגל, כל מילה שאני אגיד עליו לא תספיק כדי לתאר את הגדולה שלו. אגב מתבקשת עקיצה לעבר רודס פה אבל אני אוותר ביום שמח זה.

5. אבו Member

תקציר המשחק. לינק לשער הפנטסטי(כמה כישרון!) של ולה. וגם, ההצלה בסיום של פביאנסקי.

בכל מקרה, ווילשיר נבחר לאיש המשחק אבל לא יכל לקבל את השמפנייה, כי אסור לו. פביאנסקי קיבל.

6. AW forever Member

גם קירקלנד בשקט היה יכול לקבל את השמפניה, בלעדיו זה היה נגמר בעשירייה.

דניס ברגקאמפ, וונגר התבטא שאחד הלקחים שהוא הפיק מהעונה שעברה (לקח שאני התחננתי אליו עוד בעונה הקודמת) הוא לא לשתף שחקנים מהקבוצה הבוגרת, גם במידה והקבוצה תגיע לשלבים הגבוהים בגביע הליגה. זה מפעל זניח, יש לנו תארים חשובים יותר להתמודד עליהם ואין שום סיבה לשחוק את הרגליים של שחקני הרכב על משחקים כאלה, בייחוד שיש לך בסיס כ"כ נהדר כמו שראינו אתמול.

קרלוס ולה מדהים לדעתי. כמו שאבו רשם- יש לו מהירות, טכניקה, בעיטה טובה, ראיית משחק, חוש לשערים וגישה ארסנלית למשחק. אני מתאר לעצמי שלאור תצוגה כזו שלו וונגר ישלב אותו יותר גם במשחקי ליגה. מגיע לו.

7. AW forever Member

גם קירקלנד בשקט היה יכול לקבל את השמפניה, בלעדיו זה היה נגמר בעשירייה.

דניס ברגקאמפ, וונגר התבטא שאחד הלקחים שהוא הפיק מהעונה שעברה (לקח שאני התחננתי אליו עוד בעונה הקודמת) הוא לא לשתף שחקנים מהקבוצה הבוגרת, גם במידה והקבוצה תגיע לשלבים הגבוהים בגביע הליגה. זה מפעל זניח, יש לנו תארים חשובים יותר להתמודד עליהם ואין שום סיבה לשחוק את הרגליים של שחקני הרכב על משחקים כאלה, בייחוד שיש לך בסיס כ"כ נהדר כמו שראינו אתמול.

קרלוס ולה מדהים לדעתי. כמו שאבו רשם- יש לו מהירות, טכניקה, בעיטה טובה, ראיית משחק, חוש לשערים וגישה ארסנלית למשחק. אני מתאר לעצמי שלאור תצוגה כזו שלו וונגר ישלב אותו יותר גם במשחקי ליגה. מגיע לו.

8. zivmay Member

כמה דברים בקשר למשחק.
    בגול השני והשלישי, ראינו את המהירות העצומה שיש לולה, בגול השני הוא עקף את השחקן שלו שהכדור נתן לו פור של לפחות 15 מטר. גם בגול השלישי, ההשתלטות, והאצה מדהימה וטאץ' מדהים.
    שמתם לב לשתצי העצירות של פאבינסקי? אחרי המבצע של דה רידר? פשוט מדהים.
    מזכיר מאוד את ההצלות של שמייכל בזמניו הטובים:]
    ווילשר, אין מילים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    ג'יי סימפסון, נראה שחקן מבטיח מאוד. מעניין אם יקבל מקום בבוגרים.
    בקשר לראמזי, כמה כישרון יש לילד הזה וכמה טכניקה בבעיטות חופשיות. אני מניח שראיתם את הבעיטה האדירה שלו מ30 מטר והסיבוב מעל החומה, פשוט מדהים לילד בן 16.

אולי עדיף לעלות עם ההרכב הצעיר הזה גם בליגה (http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx)?
    ולה חייב לפתוח במשחק הקרוב בליגה, הוא עונה על כל הצפיות. הוא שחקן פשוט נפלא.
    הייתי רוצה לראות גם את פאביאנסקי בשער.

9. Rudess Member

זה מה שיש לריי ויליקנס (ע. מנג'ר צ'לסי כיום) להגיד:
    "כשאתה מועדון גדול, מה שחשוב הוא לזכות בתארים", אמר ווילקינס ל"סאן" האנגלי וביקר את ארסן ונגר על כך שהוא שיתף שחקנים צעירים במשחק, עדות לזלזולו בגביע הליגה.

"עובדה שאנחנו זכינו בגביע הליגה פעמיים בארבע השנים האחרונות, והם לא זכו כלל, מצדיקה את תפיסת העולם שלנו", הסביר ווילקינס. "נכנסים לתחרות כדי לזכות בה, אחרת מה הטעם. לשחק עם שחקנים צעירים או שחקני ספסל, מוריד מיוקרתו של המפעל", הוסיף, "אנחנו לא נעשה כך, אנחנו מאוד רוצים לזכות במפעל".

אני כמובן חושב שווילקינס מקשקש וטוב שונגר נותן לצעירים לשחק במפעל הזה, כי גם ככה הסגל דליל מאד.

10. Jack Wilshere Member

וולקינס מקשקש כהרגלו. גם בעונה שעברה הוא כתב שארסנל לא תיכנס לארבעת הגדולות. אני מאחל לצ'לסי שתמשיך לזכות בגביע החלב, ואנחנו נמשיך לקדם הרבה שחקנים צעירים, ללמד אותם איך משחקים כדורגל נכון, לטעת בהם את סגנון המשחק הייחודי שלנו. לצ'לסי לא היה, ולעולם לא יהיה, תשוקה כבירה לכדורגל מסוגנן, לקידום שחקנים צעירים ועוד. את זה גם הכסף הבלתי-נגמר של הצאר לא יכול לקנות.

11. AW forever Member

לצערו הרב של ווילנקינס, וונגר לא מתכוון לצבור פציעות והרחקות לשחקני ההרכב הראשון שלו במפעל השולי הזה. לא כל מועדון זה צ'לסי, יכול להחזיק מחליפים של עשרות מיליוני פאונד על הספסל כגיבוי להרכב הראשון. מלבד זאת, גם פרגוסון מעלה בד"כ הרכב יחסית צעיר במפעל הזה, אבל וונגר זו מטרה שכולם אוהבים לשנוא.

12. Number 8 Member

אני ואבא שלי מתכננים לטוס בזמן הקרוב למשחק ביתי של ארסנל. אנחנו רוצים ללכת למשחק בית שלא ביום שבת כי אבא שלי שומר שבת. המשחקים ביתיים היחידים שנערכים ביום ראשון הם ב-21 וב-28 בדצמבר, שאלו למעשה משחקי חג המולד, אבל בטח המחירים בתקופה הזו בשמיים. חשבנו אולי נהיה בבית מלון די קרוב לאיצטדיון כך שנוכל ללכת ולחזור ברגל. למישהו יש מידע וקישורים על בתי מלון כאלה?

זה מאוד חשוב. תודה מראש.

13. קינג לדלי Member

רציתי להחמיא לכם על אתמול ועל העתיד.
    כתבתי איזה מאה מילים ולא הצלחתי לשלוח תגובה.
    ולא בגלל שיש בעיה עם השרת...

14. Tony Adams Member

וואו, איזה משחק כיף. נהנתי כל כך לראות את המשחק הזה. זה שונה לגמרי מאשר לצפות במשחק ליגה. אתה בא בלי ציפיות, רק להתרווח ולהנות.
    הכדורגל שהקבוצה הציגה היה מעורר השראה. היו לא מעט דקות שקצת נעלמנו מהמגרש, אבל בסופו של דבר זה היה ניצחון מוצדק מאין כמותו.

פביאנסקי- 7. הראה יכולת לא גבוהה בכדורי הגובה, והתקשה בכל אחד מהם, אבל היציאות שלו מאוד מתוזמנות, ובכל מה שלא קשור לכדורי גובה, הוא מצוין. העצירה הסוף היה נפלאה.
    הויט- 6.5. שחקן נחמד. אבל נראה שימשיך באותה דרך של אחיו הגדול.
    דג'ורו- 7.5. מאוד נהנתי מהמשחק שלו. היה משחק מאוד אחראי, ירד יפה לתיקולים, ולא פעם הציל את ההגנה. הוסיך בישול לולה, וסגר משחק מצוין.
    סונג- 7. משחק יציב. לא עושה טעויות, וממשיך להראות למה ונגר כל כך אוהב אותו.
    גיבס- 6.5. המשחק ההתקפי שלו נפלא. הוא פורץ נהדר, ומגיע למצבים (מה שקלישי כמעט ולא עושה). בניגוד לקלישי, הוא לא רק פורץ מהאגף ומרים, אלא, כמו קאשלי, נכנס לתוך הרחבה. הגנתית ממש לא התרשמתי. אין לו את האיכויות ההגנתיות של קלישי. אולי, some day.
    ווילשייר- 8. :aaa8: איזה שחקן. אלוהים. איבד מעט מאוד כדורים, הראה הרבה ביטחון, ועוד יותר מזה: הרבה כדורגל. בישול מצוין לסימפסון. לא יכול לחכות ליום שהוא יהיה אצלינו בבוגרת.
    ראמזי- 8.5. ענק! המשחק הכי טוב שלו שראיתי. נכון, לא ראיתי המון, אבל עדין. התרשמתי בטירוף מהנער הזה. דניסלון OUT ראמזי IN, ומהר. מעבר ליכולת הטכנית הנפלאה שלו, הוא גם מנהיג. לא יזיק לנו.
    ראנדל- 6. לא בלט יותר מדי. היה די החוליה החלשה. לא אהבתי אותו לפני, והמשחק הזה לא נתן לי תובנות חדשות לגביו. לא העלה את עצמו לרמה של המשחק.
    סימפסון- 7.5. התנועה שלו, והבעיטה בסיבוב למשקוף, בהזדמנות הראשונה שלו, נתנה לי את ההרגשה שהוא יכבוש במשחק הזה. הסיבוב שהוא עשה שם היה גדול. לא פשוט לקבל ככה כדור ובשניה להסתובב. התנועה והסיומת בשער הראשון גם הרשימו אותי. לא שומעים עליו הרבה, והוא כבר בן 19, אבל יש לו פוטנציאל.
    ולה- 8.5. שחקן המשחק ביחד עם ראמזי לפי דעתי. רץ כל הזמן, פעיל, עושה תנועה נהדרת. השער שהוא נתן היה רק דובדבן למשחק הגדול שלו. קצת איכזב אותי בפתיחה כשהוא לא מסר לסימפסון, אלא ניסה לעבור את קירקלנד, אבל הוא כיפה על זה בכל השאר. שער ובישול למקסיקני הנהדר הזה. הדבר הבא.

כמה שאלות עולות בעקבות המשחק הזה:
    1. טראורה נראה לא רע בפומפי, ויש לו את הכישרון. השאלה היא על מי ונגר ילך? כי הוא לא יכול להשאיר את שניהם. אחד מהם יהיה המחליף של קלישי בעתיד, אבל לשני לא יהיה מה לחפש בארסנל. לדעתי כרגע טראורה עדיף, אבל אם גיבס ישפר את המשחק ההגנתי שלו, הכל יכול לקרות.

2. וילשייר שחקן ענק. אין ספק. כישרון גדול. אבל הוא משחק בעמדה של וולקוט, ו-וולקוט שחקן מאוד צעיר, ויש לו עוד המון שנים בארסנל. השאלה היא איפה יש לווילשייר מקום על המגרש בזמן שוולקוט בקבוצה. הם משחקים ממש על אותה בלטה.

3. שאלה דומה בקשר לולה. כרגע ונגר מעדיף את בנטדר עליו (והאמת, קשה לי לראות את ולה מתמודד כחלוץ יחיד, אז יש היגיון מסוים בהחלטה הזאת בזמן שכל השאר פצועים), וכשאדוארדו יחזור, יהיו לפני ולה 4 חלוצים. גם בלי בנטדר זה יהיה 3. זה יותר מדי, וולה ירצה לשחק בשלב כשלהו, והוא יהיה חייב לקבל את הדקות האלו בשביל להשתפר. האם באמת הוא יוכל כבר העונה/עונה הבאה לקבל יותר מ-20 דק' פה ושם?

ואחרון חביב: רק לי העצירה של פביאנסקי בסוף הזכירה את ההצלה של להאמן מראול ב-05/06?

נערך לאחרונה ב: ‏12/11/08
  15. Rudess Member

1. הוא יילך על טראורה, כי טראורה טוב ומנוסה יותר. גיבס הוא קשר שמאלי שעבר הסבה למגן שמאלי בעוד טראורה הוא בדיוק ההיפך, מגן שמאלי שעבר הסבה לקשר שמאלי.

2. וילשייר משחק בצד שמאל (וולקוט בד"כ בימין למרות שהוא יכול בשמאל). לוילשייר יכול להיות מקום ב-4-4-2 כקשר שמאלי או ב-4-5-1 כווינגר שמאלי. נאסרי גם כך אוהב להיכנס למרכז ובאופן טבעי צריך לשחק במרכז, כך שלשים את וילשייר באגף שמאל יכול לעשות רק טוב. ב-4-5-1 עם וולקוט מצד אחד, וילשייר מצד שני ובאמצע נאסרי,פבריגאס וסונג זה יכול להיות נהדר.

3. ולה יכול גם לשחק כווינגר שמאלי וגם כחלוץ. בכל מקרה הוא מתאים למערך 4-4-2 כחלוץ שני , ואני מאמין שהוא יקבל צ'אנסים השנה (מבחינתי שישחק לפני רובין ואן פרסי שלא יודע לשלוט על עצביו).