ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. ארסנל ונגר Member

עזבו אותכם שטויות, גם אני, גם אתם, וגם השחקנים (וזה משפיע עליהם),
    יודעים שאנחנו כבר בשמינית גמר ליגת האלופות, ושבסופ"ש פוגשים
    את מנצ'סטר. יכול להיות שאם לא היה לנו מפגש כזה בסופ"ש התוצאה היום הייתה אחרת,
    וחוץ מזה, שוב, כמו שכבר כתבתי, בת'כלס, אנחנו כבר בשמינית.

אני מבין שאתם חוששים שארסל תסתבך באפקט "כדור השלג",
    דבר שיכול לגרום להידרדרות (חלילה), אבל נדע את התשובות אחרי המשחק מול מנצ'סטר.

אני לא יודע מה איתכם, אבל בשבילי זה ה-משחק !
    לא טוטנהאם, לא ליברפול, לא וצ'לסי - מ-נ-צ'-ס-ט-ר.....

2. Rudess Member

הוא גם ימשיך להכניס לכל משפט ראשון (לא רק שני), עד שכולכם תבינו מדוע פבריגאס לא מציג את היכולת הידועה שלו. ברור שנאשים את ונגר שבזבז סכום מיותר על נאסרי והחליש את הקבוצה, ברור שנאסרי שונה ולא טוב כמו חלב ולכן גם לא היה צריך אותו. נאסרי מאז פתיחת העונה לא עושה מאומה ולא משפיע על המשחק של ארסנל (יופי שהוא הבקיע נגד ברומיץ' וטוונטה ואברטון, גם חלב הבקיע בעונתו הראשונה נגד ברומיץ').

אני זוכר מצוין איך חלב נראה בעונה הראשונה, אחד הגורמים לכך שהגענו לגמר ליגת האלופות במערך 4-5-1 המופלא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx

3. רמי Member

למרות התקופה הלא טובה, בלשון המעטה, שעוברת עלינו יש כמה נקודות אור מהמשחק אתמול.
    דג'ורו הפתיע אותי לטובה אתמול. הבחור עושה תיקולים!. נשבע לכם אני לא זוכר תיקולים ספציפיים במשחקים שלנו העונה. בזמנו הוא דיבר על זה שבעמדת הקשר האחורי הוא מרגיש הכי טוב, אני חושב שאולי צריך לנסות את זה, למרות שיכולת המסירה שלו לא בדיוק להיט אבל אנחנו לא צריכים עוד שחקן פרווה כמו דנילסון. צריך מישהו שיקצץ רגליים.

ראמזי היה מצוין אתמול. באמת שיש לו כדורגל מצוין ואני ממש מחכה לראות אותו בהמשך העונה.

ון פרסי היה טוב אתמול לדעתי. מעבר לזה שהוא שקוע בעצמו ומחמיץ המון, הוא מייצר לעצמו אינספור מצבים. הוא כל הזמן בתנועה, כל הזמן מחפש מסירות עומק, לעבור שחקנים באחד על אחד ( בערך היחידי בקבוצה שעושה את זה בקביעות). חבל לי שהוא היה חסר מזל אתמול, וחסר אחריות נגד סטוק, כי דווקא מבחינת נטו יכולת הוא נמצא בכושר לא רע בכלל.

הרבע שעה הראשונה שלנו אתמול.. היא זהה בכל משחק!! כל משחק בעונה הזו, עונה שעברה ובכלל.. תמיד פותחים חזק מייצרים מצבים, הנעת כדור וכו'. אבל רב הפעמים לא כובשים! ואז הכל מתחיל להסתבך, ויוצאים באיזה 0-0 לא קשור לכלום. כמה נאיביות לא ייאמן.

עוד משהו שמפריע לי קבוצה שמתקשר ישירות לדג'ורו הוא שאף אחד לא יוריד לתקלים. אתמול לפנר היו כמה מתפרצות ואחת ספציפית שפשוט החשקנים ליוו את הכדור ואז שהם הגיעו לאזור הרחבה רובין עשה פאול וכולנו יודעים כמה זה מסוכנים כדורים נייחים נגדנו. כמה זה כבר קשה לעשות פאול באמצע המגרש שההגנה תסתדר ונעבור הלאה!?!?? במיוחד שאנחנו מחזיקים בכדור עם 7-8 שחקנים בחל המגרש של היריבה חלקים גדולים מאוד בכל משחק.

לא יודע מה יהיה נגד היונייטד. גם אם ננצח אני פשוט לא מרגיש שיש לנו את היכולת לחבר כמה משחקים טובים ברצף. אני חושב שבניגוד לרב השנים החודש הקריטי של העונה הוא נובמבר השנה, ואנחנו נכנסים אליו פצועים, חבוטים ומורל שנמצא מתחת לרצפה. אם בדרך נס נצא ממנו עם נצחונות על היריבות בצמרת ונחבר סדרה של משחקים משכנעים נגדן אפשר יהיה להתסכל קדימה. הלוואי

4. אבו Member

תמשיכו להכניס את חלב ונאסרי לכל משפט ראשון שלכם(לא שני!), אם זה מה שעושה לכם טוב. אני מוותר.

לגבי חלב בעונתו הראשונה, גם אני שתמיד הגנתי על חלב מבחינה מקצועית: מודה בכך שהעונה הראשונה של חלב הייתה ממש לא טובה. אז הוא נתן כמה הבלחות בליגת האלופות(הוא ממש לא היה אחד השחקנים המרכזיים), גם ליונברג נתן ועדיין היה מעבר לשיאו. חלב עבר עונה ראשונה הרבה פחות טובה מהציפיות ממנו, השתפר בעונה השנייה, ונתן עונה שלישית נהדרת. די להטעות את המציאות.

וחלב עזב, אז ססק לא יכול לתפקד יותר? אז היכולת הטובה של ססק בשנים הקודמות הייתה בגלל חלב?
    די כבר.

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/08
  5. AW forever Member

אני מסכים עם אבו.
    זה שחלב חלק את הנטל ההתקפי עם ססק זה נכון אבל חלב הוא לא מה שעשה את ססק שחקן גדול.
    בנוגע להשוואות בין נאסרי לחלב- אני במקום מעריצי חלב השרופים הייתי נמנע מהן, הגיבור שלהם יוצא קטן מהן. בשלב הזה של העונה, חלב (שהגיע מבוגר ב6-7 שנים מנאסרי להזכירכם) גם לא תפקד וגם לא כבש ובישל. נאסרי לפחות כובש ומבשל, למרות במשחקים האחרונים הוא באמת נראה לא טוב. אתמול הוא היה לדעתי החלש על המגרש.
    רמי, כתבת כמה דברים לעניין, אבל המחשבה של דג'ורו כקשר אחורי עושה לי צמרמורות, זה פתרונות ברמה של פולהאם, לא של ארסנל. חייב להגיע קשר אחורי מנוסה ו/או איכותי.

6. Rudess Member

בהחלט נמשיך, עד שכולם יבינו את הגדולה והחשיבות של חלב בארסנל ואת חולשתנו בלעדיו.

להיות מהאחראים המרכזיים לקמפיין בליגת האלופות זה הטעיה של המציאות ופחות מהציפיות ממנו?!

העובדות מדברות בעד עצמן, פבריגאס גלמוד ובודד בקישור, יכולתו בהתאם ואת המסקנות תסיק לבד בעצמך.

אז איפה פבריגאס הגדול שכולנו אוהבים? מדוע הוא לא בולט העונה? מספיק עם תירוצי יורו 2008, הם פאתטיים. השוואות בין חלב לנאסרי באמת לא צריכות להיעשות, כי נאסרי עדיין לא הגיע לרמה של לצחצח לחלב את הנעליים. וואו, נאסרי כובש, אז אולי תיקח אותו למשחק מנג'ר במחשב שלך?
    נאסרי חלש מאד מאז תחילת העונה, לא לוקח עליו את המשחק, לא עוזר לפבריגאס, לא תורם ולא משפיע למשחק ולקצב, ולא מרגישים בקיומו על המגרש. בסיכומו של דבר זאת רכישה מיותרת ובזבוז כסף עוד יותר מיותר. אגב אולי שכחת, אבל אתה קראת לונגר שיחתים את בן-ארפה למשבצת הזאת ולא רצית בעצמך את נאסרי.

7. אבו Member

רודס, איך אפשר להגיב לך ברצינות כאשר אתה טוען שבתחילת נובמבר נאסרי זאת "רכישה מיותרת ובזבוז כסף"? אדוארדו נראה אפילו רע מנאסרי בשלב הזה של העונה שעברה, מעניין אם גם עליו אמרת "רכישה מיותרת".

ואומר את זה בפעם האחרונה- נאסרי וחלב אמנם אותו תפקיד. כמו גם שלוקה טוני וויין רוני אותו תפקיד בסה"כ, אבל באמת אפשר להשוות ביניהם?! כמובן שלא, כי הם שחקנים שונים לחלוטין אחד מהשני, בדיוק כמו נאסרי וחלב. בגלל זה אין טעם לדחוף את חלב לכל משפט שני על נאסרי.
    רוצה להעביר ביקורת על נאסרי- מקובל, אבל לדחוף את חלב זה לא רלוונטי בכלל.

8. Strawberry Fields Member

אני יודע שאני נדחף אבל אני חייב...

אם יונייטד הייתה מוכרת את וויין רוני לברצלונה ומביאה במקומו את לוקה טוני (עזוב גילאים) גם אז ההשוואה בין התפקוד של החלוץ החדש (טוני) ולבין התפקוד של החלוץ שעזב (רוני) היא מאוד רלוונטית בגלל ההשפעה של השינוי על הקבוצה.

9. Rudess Member

אדוארדו בקושי קיבל הזדמנויות בשלב זה של העונה, וגם כשנכנס ונגר עשה ממנו שפן נסיונות כקשר שמאלי והכניס אותו הרבה פעמים 10 דקות לסיום של משחקים. מה אתה משווה ביניהם בכלל? אדוארדו בא לארסנל כי היה צורך בסקורר והוא בא עם קבלות. עם איזה קבלה נאסרי הגיע? אפילו לא עם קבלת שבת. בנאסרי לא היה צורך מלכתחילה כי הוא לא מתאים לעמדה הזאת, ואמרתי זאת כבר בקיץ. מהרגע שאדוארדו נהיה שחקן הרכב, ראית תוצרת, ראית חוד קטלני, ראית שיתוף פעולה בין חלוצים ואת ה-FOX IN THE BOX שכל כך חסר לארסנל.

אי אפשר להשוות, כמו שטענתי, נאסרי עדיין לא יכול לצחצח לחלב את הנעליים. בכל מקרה אני אחליט מה רלוונטי לביקורת , על אחת כמה וכמה שחסרונו של חלב זועק לשמיים וחולשת הקבוצה כל כך בולטת.

10. אבו Member

נאסרי הגיע עם "קבלת שבת"? שחקן שכבר בגילו היה כוכב בקבוצה גדולה בצרפת, שיחק בצ'מפיונס ליג, שיחק 100+ משחקים, הגיע לנבחרת צרפת, נחשב כבר מגיל 16-17 לאחד מהכשרונות העולים. שחקן שעוד הרבה קבוצות גדולות רצו אותו, גם כן מעיד דבר או שניים על השחקן.

אז כהרגלך רודס, "קבלת שבת", אתה מגזים.

אדוארדו הגיע אכן עם רקורד מרשים ביותר של כיבושים, אבל באיזו ליגה? הקרואטית. הוא פינישר קטלני ללא ספק, אבל לפחות תיהיה שווה בטענות שלך במעט, ואל תטען שאדוארדו באמת הוכיח משהו אמיתי ברמות הגבוהות לפני שהגיע לארסנל. ואנחנו מדברים על שחקן שהגיע בגיל 24, לא מבוגר במיוחד, אבל גם לא הכי צעיר.
    לגבי העונה שעברה, גם לונגר יש חלק בזה שאדוארדו נראה לא טוב(הוא שיחק רק פעמיים באגף השמאלי, אל תגזים...), אבל אדוארדו בדיוק כמו כל שחקן רכש, גם כן היה צריך זמן להתאקלם ועובדה שמדצמבר היה הבדל גדול ביכולת שלו לעומת תחילת העונה.
    אם כבר חסרונו של מישהו "זועק לשמיים", זה חסרונו של פלאמיני הרבה יותר. אבל זה גם כן בעיקר שונגר לא הביא קשר אחורי אחד בקיץ.

"נאסרי עדיין לא יכול לצחצח לחלב את הנעליים"- כרגיל, עוד הגזמה.
    היא לא. ההשפעה על הקבוצה של כל אחד מהשחקנים האלה היא שונה לגמרי, ולכן הבסיס עצמו בהשוואות מהסוג הזה הם לא לעניין. וזאת הכוונה שלי.
    טוני כובש הרבה יותר מרוני, זה אומר שהוא חלוץ יותר טוב? לא, כי לרוני יש תרומות אחרות לקבוצה שלו שטוני לא תורם. בדיוק כמו במקרה חלב-נאסרי(אם נוציא את ה2-3 משחקים האחרונים שנאסרי בכושר רע).

11. Van Persie Member

לקראת יונייטד: סילבסטרה (בספק, כנראה יהיה כשיר), סאנייה (בספק, סיכויים סבירים שישחק), גאלאס (50:50) ו-וולקוט (50:50) ברשימת הפצועים. אבואה, אדבאיור ורובין בטוח בחוץ.

ההרכב שלי:

אלמוניה.
    קלישי, גאלאס, טורה, סאנייה.
    נאסרי, דנילסון, דיאבי, פברגאס, וולקוט.
    בנדטנר.

http://www.arsenal.com/news/news-archive/w...tre-for-man-utd

12. Rudess Member

יש הרבה שחקנים שבגיל 16-17 נחשבים לכשרון עולה, ראינו מה הוא עשה בנבחרת צרפת עד כה, ויופי שעוד קבוצות גדולות רצו אותו, חבל רק שהם לא לקחו אותו לפנינו.

ובאיזה ליגה נאסרי "כיכב"? אדוארדו הציב נתונים מדהימים, גם בנבחרת קרואטיה וגם בליגה, ומבחינתי אלו הן רמות גבוהות. אצל ארסנל 24 זה ממש זקן כבר ;-)
    אני חושב שהוא שם אותו שם יותר מפעמיים, ובכלל כל ההופעות הראשונות שלו עד דצמבר כמדומני היו כמחליף או לא בעמדת חלוץ. ברור שהיה צריך זמן להתאקלם, בשביל זה ברגע שהוא התחיל לפתוח קבוע בהרכב, ראית מה הוא שווה.
    אצל נאסרי, טיעון ההתאקלמות לא תופס, כי הוא משחק מספיק משחקים בהרכב ולא תורם במאומה למשחק, מה גם שאמרתי עוד לפני שהגיע שהוא לא יצליח ושאין צורך בו.

גם חסרונו של פלאמיני זועק, אמרתי זאת בעצמי לפני 2 עמודים, אתה יכול לבדוק. אך בעוד שאת עמדת הקשר האחורי ונגר יכול למלא לא רע עם דיאבי וסונג, הרי שלחלב פשוט אין לו מחליף ולא יהיה לו מחליף.

נאסרי בכושר רע מתחילת העונה ,שום השפעה על המשחק של ארסנל.

13. אבו Member

נו באמת רודס, קמפיין של נבחרת והליגה הקרואטית אלה ה"רמות הגבוהות"? בוא נהפוך גם את דיוויד היילי לאחד החלוצים הטובים בעולם, הרי הוא לא הפסיק להפציץ במדי הנבחרת. אדוארדו לא בא באמת עם קבלות ל"רמות הגבוהות", זה עובדות, למה אתה מנסה להכחיש את זה סתם?
    לעומת זאת, בחודשיים האחרונים שלו לפני הפציעה, אדוארדו הוכיח שהוא כן יכול להיות חלוץ לרמות הגבוהות ולארסנל. לצערו בדיוק שהוא התחיל להיכנס להרכב באופן קבוע, הוא נפצע.

לגבי נאסרי, הליגה הצרפתית היא אמנם לא משלושת הליגות הטובות בעולם. אבל היא עדיין ליגה ברמה גבוהה(לבטח יותר מהקרואטית. או שלא?), ליגה ששולחת באופן קבוע נציגות לליגת האלופות, ואולי הליגה החמישית(או השישית) בטיבה בעולם. אני באמת צריך לרשום לך מספר שמות שיצאו מהליגה הזאת והפכו לגדולים ביותר?
    ומה הקטע של ה"כיכב"? בשביל מה הגרשיים? עכשיו גם נאסרי לא כיכב בליגה הצרפתית? איפה תומר22 שיספר לנו בנושא על האם נאסרי כיכב או לא בליגה הצרפתית.

"לחלב אין מחליף ולא יהיה לו מחליף"- אהא, הבנתי, עכשיו הכל מובן.

14. Rudess Member

עובדה שהוא בא עם קבלות, אין פה מה להכחיש, זאת המציאות ידידי.

מעניין אותי כשלג דאשתקד מה הוא עשה בליגה הצרפתית. מה שחשוב הוא שהוא לא מתאים לארסנל.

אני שמח שבסוף הבנת, זה מה שחשוב.

15. George Best Member

לחלב אין מחליף אבל לונגר יש,
    אדוארדו בא עם קבלות מהליגה הקרואטית האימתנית, אבל אלו של נאסרי לא רלוונטיות,
    רודס חוזר לכושר השיא.