ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. Van Persie Member

די כבר, פשוט נמאס לי! מחצית שנייה עלובה כזו בחיים לא ראיתי. הנחמה היחידה היא שאנחנו עדיין במקום הראשון, ואם ננצח את קייב אז נעלה סוף כל סוף מהבית המעצבן הזה! בנדטנר איום, ולה לא תורם, ואני לא יודע מה נעשה נגד יונייטד...

2. Rudess Member

מחצית שנייה איומה ונוראית, גם החילופים של ונגר לא היו נכונים. בשביל מה להוציא את ראמזי שהיה טוב ולהשאיר את דנילסון ונאסרי החלשים על המגרש? הקבוצה לא ייצרה כמעט שום דבר במחצית השנייה ושוב נוכחנו לדעת שאין את שטף המשחק שהיה בעונה הקודמת עם חלב ופלאמיני. כשאין משחק אגפים, אז הכל הולך מהאמצע ואז גם סופרסטאר כמו פבריגאס נראה אובד עצות, וכשבונים על טורה שיושיע, אז המצב לא טוב. חבל שהבחורים לא ניצחו כי זה היה קצת מעלה להם את המורל והבטחון לפני המשחק מול מנצ'סטר, עכשיו הם באים עוד יותר מתוסכלים למשחק. אני לא רוצה לחשוב על בנדטנר כחלוץ יחיד בשבת, נשמע כמו חלום בלהות!

חזן בפרשנות טובה מאד לאורך כל הזמן, ציין היטב את החולשות של ארסנל: אין משחק אגפים, נאסרי לא תורם ולא משפיע על המשחק של ארסנל, בנדטנר עם טכניקה רעה.

3. אבו Member

עוד משחק מאכזב, אנחנו במשבר. ביכולת הזאת, באמת שהסיכויים שלנו להוציא אפילו נקודה הם חלשים.

למשחק: היינו צריכים לכבוש במחצית הראשונה, כדי להוריד את הלחץ. והיו לנו את המצבים לכך. אבל החמצות רשלניות ונכנסנו ללחץ מיותר במחצית השנייה, יחד עם בונקר כמעט בלתי חדיר, ותיקו מאכזב.

ססק פאברגס: אחד המשחקים, אולי המשחק הנוראי ביותר שאני ראיתי אותו במדי ארסנל. פשוט מזעזע. ונגר היה צריך להוציא אותו. בכלל, בסטנדרטים של ססק, מדובר עד עכשיו בעונה לא טובה. לא דומיננטי, לא לוקח מנהיגות, לא קרוב ליכולת של השנתיים הקודמות. זה היה צפוי שססק ייפתח את השבועות הראשונים בצליעה אחרי הקיץ העמוס שהיה לו. אבל זה כבר יותר מכמה שבועות. עונה לא טובה שלו עד כה.

החילוף של ראמזי היה טעות, דנילסון היה צריך לצאת וראמזי להיכנס לאמצע. ראמזי היה הטוב ביותר שלנו, או הכי פחות גרוע יותר נכון על המגרש היום. רובין במחצית ראשונה טובה, האיש היחיד שייצר מצבים היום. ואני פשוט לא יודע מה יהיה בחלק ההתקפי שלנו כאשר גם הוא וגם אדבאיור ייחסרו.
    בנדטנר חלש מאוד, גם ולה איכזב(רצה יותר מדי) בדקות ששיחק. נאסרי, כמו ססק, חלש ביותר.

אין מה לומר, אנחנו פשוט נראים לא טוב.
    אגב, פורטו ניצחה בתוספת הזמן בקייב, מה שאומר שהמשחק הבא(קייב בבית) לא יהיה לפרוטוקול, וניהיה חייבים לנצח גם בשביל המקום הראשון וגם בשביל העלייה עצמה.

4. Nevermore Member

המשחקים האלה לא טובים לבריאות.
    באים להירגע ומקבלים שדר קודח וחסר מושג על אלפי טעויותיו, יריבה שאין לי את הכוח לשפוך מילים כמה היא מבחילה(את דייגו לוגנו צריך להעיף ממגרשי הכדורגל לתמיד...פושע ממש), וגם שופט טמבל.

נעלה לשלב הבא...כמובן...אבל סתם עוד עצבים לאוסף וירידה וודאית ביטחון אצל חלק מהשחקנים לקראת המשחק החשוב באמת נגד החלאות.

5. Rudess Member

היו לפבריגאס משחקים יותר גרועים, אבל אני לא חושב שונגר היה צריך להוציא אותו היום, כי קודם כל היה צריך להוציא את דנילסון ונאסרי החלשים להחריד.
    העונה של פבריגאס לא טובה מסיבה אחת כפולה: פלאמיני וחלב. זה לא שפבריגאס שכח לשחק כדורגל או שהוא לא בכושר. אין לו פרטנרים במרכז השדה שיתחלקו איתו, ולכן הוא נאלץ להשקיע מאמצים בחילוצי כדורים ובכדרורים מיותרים דרך המרכז. כשהיה לו את פלאמיני כגיבוי דפנסיבי ואת חלב כשותף אופנסיבי, אז הוא זהר. ססק לא יכול לשאת את כל העול על עצמו ואין לנו מה לבוא אליו בטענות אלא רק לונגר שהחליש את הקבוצה עם ההחלטות שלו ולכן פבריגאס העונה הזאת לא בולט.

Nevermore , אני חושב שהשופט היה בסדר גמור, נתן למשחק לזרום רוב הזמן ולא עשה טעויות משמעותיות שהשפיעו לרעת אחת הקבוצות.

6. Jack Wilshere Member

הנה עוד משחק שמוכיח שהמשחק הקבוצתי שלנו משול לקליפת השום נגד קבוצות שמסתגרות היטב (אין לי כוח לכתוב בפעם המי-יודע-כמה איך מפצחים בונקר). יותר מדי מסירות, שחקנים לא בועטים מספיק לשער, שחקנים לא מנסים מספיק לעבור ב'אחד על אחד' כדי לפתוח את ההגנה (זו אחת הבעיות בשיטה של ונגר. שחקנים כמעט ולא מנצלים את היכולות האינדווידואליות שלהם) ועוד. עכשיו כבר אפשר לומר בודאות (כפי שחששתי בקיץ): העזיבה של חלב ופלאמיני שינתה, במידה רבה מדי, את האיזון בקבוצה (בכל זאת, שנים מתוך ארבעת הקשרים עזבו. הכתובת, מבחינתי לפחות, הייתה על הקיר). זו לא אותה קבוצה של שנה שעברה. נאסרי אומנם מוכשר מאוד, אבל מעטים השחקנים שמשפיעים על המשחק הקבוצתי בעונתם הראשונה. לכן גם רציתי בקיץ שיגיע שחקן מנוסה יותר, עם יותר קבלות, שאז הוא היה משפיע על המשחק שלנו הרבה יותר מהר. אומנם פתיחת העונה שלו הייתה סבירה, אבל בסך-הכל הוא לא תורם מספיק, מאבד יותר מדי כדורים ולא מעורב מספיק במשחק. הלוואי ונאסרי היה משפיע כשם שחלב השפיע על המשחק שלנו. לא זכור לי מהלך אחד שלו שחתך הגנה, ונדמה לי שיש לו אפס בישולים (שזה נתון רע מאוד לקשר התקפי!). נמאס לי גם לראות אותו ואת קלישי מתמסרים ביניהם כמו בשכונה. שיתוף הפעולה ביניהם הוא פרווה. לא זכור לי מהלך אחד של השניים שחתך הגנה. בנדטנר רע מאוד. לא מדויק, מאבד יותר מדי כדורים. מישהו באמת ובתמים חושב שהוא יהפוך לחלוץ הרכב אצלנו? אם לא, אני לא מבין מה הטעם להשקיע בו. ההבדל בין אדא כחלוץ מטרה לבין בנדטנר כחלוץ מטרה הוא הבדל של שמים וארץ. אדא, מבחינתי, יחד עם ססק, הוא השחקן הכי חשוב שלנו. בלעדיו, אין לנו מחץ בהתקפה. ראמזי היה, לטעמי, אחד הטובים, ולא ברור לי למה ונגר בחר להוציא דווקא אותו. עוד משחק פושר של פברגאס. כבר בקיץ היו לי חששות שבלי חלב פברגאס יהיה פחות דומיננטי.

נ.ב.

אני לא אופטימי לגבי שבת. מצד שני, אני אף-פעם לא אופטימי.

7. Rudess Member

אתה צודק בהחלט. לילה טוב!

נ.ב:

שימו לב נגד מי אנחנו במחזור האחרון בליגת האלופות? רק לי יש פלאשבק לאיזה 0:0 משמים שהיה לפני שנתיים עם פורטו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/08
  8. Nevermore Member

בוודאי שלא טעויות משמעותיות אבל אני חושב שהחל מדקה 75 הוא טעה באופן רצוף נגדנו בשריקות הקטנות...מה שעצר את המשחק כל מיני פעמים באופן מרגיז.
    ברור שגם העלוקות מפנר עזרו עם הצגות ושאר ירקות.

ושלא ישתמע אחרת מההודעות שלי, אנחנו משחקים רע ושום שופט או שחקן טורקי אחראי ל0-0 היום, רק ארסנל.

9. Red Left Winger Member

לא סתם גם אנחנו נלחמו על רמאזי בקיץ, שחקן נפלא.

אם ונגר פותח עם דנילסון בשבת אתם יכולים לסגור את הבאסטה.

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנשים פשוט רואים משחק של ארסנל, מסיימים ואומרים בלי שום קשר למה שקרה בו שדנילסון היה גרוע\רך\פושר. דנילסון היום באחד המשחקים הטובים שלו העונה, חילץ הרבה כדורים, מסר כדורים טובים לעומק, כל התקפה כמעט עברה דרכו, בהתחשב בכך שססק היה היום על הפנים. מה שכן היו לו שתי בעיטות מזעזעות מרחוק ואני מקווה שהוא למד את הלקח (שיתעסק בדברים שהוא כן טוב בהם). דג'ורו וטורה מצוינים, ולה מעט איכזב כשנכנס בחילוף ורובין... פשוט מתסכל הבחור. רק חדשות רעות יש ממנו. או שהוא מקבל אדום, או מחטיא מול שער ריק, או נפצע או לא יודע מה. הבעיה היתה שהשחקן היחיד שהגיע למצבים היה רובין, והוא ביזבז את כולם, היינו חייבים את אדא היום (או אדוארדו, אם כבר שכחתם).

red left winger - ראית את המשחק של ארסנל היום?

Nigel Winterburn -
    נכון, אז בנדטנר אמר את זה ולא ונגר. אתה אמרת :
    בכתבה ונגר לא אומר (ובטח לא מתבכיין), שהקבוצה מולו משחקת בצורה פיזית\אגרסיבית, הוא מתלונן שהם מתקלים בברוטליות ללא ניסיון להגיע לכדור בכלל. אתה אומר את זה כאילו הוא התלונן שהיריבות משחקות בצורה חוקית אבל עם אלמנט של כוח במשחק שלהן. אחרת למה אמרת שצריך להתאים את סגנון המשחק ליריבות האלה? בקיצור לקחתם את זה לדיון שונה לחלוטין ממה שהיה רשום בכתבה, רק כדי לנגח עוד טיפה את ונגר.

11. Red Left Winger Member

אני לא רואה את דנילסון מסתדר פיזית לא עם קאריק, לא עם פלצ'ר ובטח ובטח שלא עם אנדרסון.

12. אבו Member

רובין אכן מתסכל לעיתים קרובות, אבל הוא עדיין היה אולי היחיד(יחד עם ססק, שלמרות יום חלש מאוד שלו עדיין ייצר מצבים) שפעל באפקטיביות בחלק ההתקפי שלנו. בנדטנר בכושר נוראי, וצריך להתפלל חזק חזק שתיאו' יהיה כשיר, מדהים איך משחקן ספסל הוא הפך לאחד השחקנים החשובים ביותר שלנו היום. אנחנו חייבים אותו כשיר לשבת.

בהחלט מילים טובות לקולו על משחק נהדר היום, שיחק עם כל הלב(מה שחסר מאוד אצל הרבה מאוד שחקנים אחרים. לא מצפה שיהיו כמו קולו, אבל קצת אכפתיות) ובאמת נתן את כולו ו-100%, וגם משחק טוב גם בהגנה וגם בתמיכה להתקפה. אחד מ2-3 שחקנים בודדים שנתנו היום משחק טוב אצלנו.

יאיר, עוד פעם אתה מכניס לכל משפט שני שלך על נאסרי את חלב?
    אני לא מבין למה ההשוואות ביניהם. רוצים לבכות על זה שנאסרי לא מעורב כמו חלב, תאשימו את ונגר שלא הביא שחקן נייד כמו חלב. נאסרי שחקן שונה מחלב, חלאס עם ההשוואות האלה.
    בכל מקרה, נאסרי, כמו בנדטנר אגב, שניהם פתחו את העונה טוב מאוד ושניהם מהחוליות החלשות מאוד במשחקים האחרונים אצלנו. הם בכושר לא טוב, כמו כל הקבוצה.

אגב, רודס, אתה זוכר איך חלב נראה בעונתו הראשונה בארסנל? או שאתה צריך תזכורת?

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקי, אני יכול להבין את זה, חשבתי שאתה מגיב בהקשר למשחק (והיום הוא היה מצוין). בכל מקרה אתה יכול לצפות למערך 4:5:1 של ארסנל מול יונייטד, ובמערך כזה דנילסון חייב לשחק (את מי נשים במקומו? דיאבי? פחד מוות, הוא יכול לשבור לשחקן יונייטד את הגולגולת ולקבל אדום תוך 10 דקות, שלא לדבר על המשחק המפוזר להחריד שלו). אם ונגר מסיבה כלשהי יבחר ב4:4:2, אז אני מסכים שדנילסון מקומו על הספסל. אגב במחצית השניה הערב הוא נלחם עם שלושה שחקני פנר בו זמנים והצליח להוציא מהם את הכדור, ולגרום להם לבצע עליו עבירה. מת על השחקן הזה, ולא משנה כמה יעשו ממנו שעיר לעזאזל.

עריכה : לגבי נאסרי וחלב, אפשר לכתוב ספר על זה, בכל מקרה כמה שחלב מוכשר טכנית (ובאמת שהוא אחד השחקנים הכי טובים בעולם מהבחינה הזו), כמה שראיית המשחק שלו אדירה, עדיין זה לא ישנה את העובדה שנאסרי, בניגוד אליו, מאיים על השער (גם אם זה לא קרה היום). לחלב לקח הרבה מאד זמן להתאקלם, עד שהוא הפך להיות כל כך טוב. נאסרי עם אותה כמות הזמן, לדעתי, יהיה הרבה יותר קטלני מבחינת תפוקה.

בכלל נראה לי אירוני לדבר על אלכס חלב, לאחר משחק שבו שלטנו בכדור ובקצב לחלוטין, ולא כבשנו שערים.

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/08
  14. Red Left Winger Member

אני אף פעם לא מגיב על משחק שלא ראיתי, כי זה דבילי, אני לא רואה נסתרות.

אם ונגר פותח ב4-4-2 מה שלא סביר שיקרה כי כל שלושת החלוצים המובילים שלו פצועים/מורחקים, המשחק גמור עוד לפני שהתחיל.
    ב4-5-1 יש לארסנל כביכול יכולת לשלוט באמצע אבל שוב לדעתי דנילסון רך מדי וכדי לעצור את השטף שלנו עדיף להסתכן ולהכניס את דיאבי שהתפקיד שלו יהיה נטו לכסח. אני הייתי פותח עם רמאזי, דיאבי ופברגאס בשבת כשוולקוט בצד אחד ונאסרי בצד השני או אולי אפילו קרלוס ולה שבא לא פעם מהאגף בהשאלה באוסאסונה אני חושב, תקנו אותי אם אני טועה.

הבעיה הגדולה יותר תהיה לדעתי בהגנה, כי אם גלאס לא יהיה כשיר עדיין זה אומר שאתם תקועים עם סילבסטרה שישחק מול חברה שהיו משחילים לו כל אימון בין הרגליים ומול מאמן שמכיר את החולשות שלו יותר טוב מאשתו של סילבסטרה.

אני מפחד להיות שאנן אבל כשאני רואה שגם אדבאיור וגם ואן פרסי לא יהיו על הדשא איכשהו פשוט קשה לי וזה הורג אותי...כי אני תמיד על קוצים לפני משחקים גדולים.
    וגם אז כשאני מצליח לצבור טיפה של מתח אני נזכר בכושר הנוכחי של החלוץ הטבעי היחיד שלכם שיכול לשחק(שאגב אני תופס ממנו שחקן לא רע בכלל, שאתם משום מה לא מוותרים על כל הזדמנות לרדת עליו...לא צריך להזכיר לכם שהוא הראה שהוא מסוגל בבירמינגהאם).

15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאד מקווה שגם השחקנים של יונייטד חושבים בכזאת יהירות, כאילו הם באים לריבוק מול בולטון, ואם נעלה ב-4:4:2 אז מדובר ב-3 נקודות בטוחות. אתם באים לאחד המגרשים הכי ביתיים באירופה (היי, זה לא אני אמרתי, זה הסטטיסטיקה אמרה), מול קבוצה שלא נופלת מכם בהחזקת והנעת כדור, אחת שבשנתיים האחרונות עושה לכם חיים קשים בכל משחק. אה, ואנחנו כבר שלושה משחקים ללא ניצחון, ככה שאתה יכול לצפות להתאבדות על המגרש מצידנו.

לגבי דיאבי\דנילסון, אני במערך של חמישה קשרים מעדיף את הברזילאי, כי הוא הרבה יותר יציב מדיאבי, שיכול לתת משחק נפלא ומשחק אחרי זה לאבד כל כדור שמגיע אליו, וכי הוא גורם למשחק להיות הרבה יותר מאורגן ויעיל. מה שכן, דיאבי יותר פיזי ומסכן את השער. בקיצור יש היגיון בשתי הבחירות ו-ונגר יותר מה לעשות.

בנדטנר כישרון מצוין אבל קשה לו מאד להביא את עצמו לידי ביטוי בסגנון שלנו, הוא יורד לאחור ולאגף כל הזמן ואולי במילואים זה הולך לו טוב אבל ברמות האלה עדיף שישאר בקו של ההגנה ויחכה לכדור מססק, כי הוא פינישר שחבל על הזמן. הוא פשוט גרוע בתקופה האחרונה, לא מדובר במשהו כללי נגדו.