ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. Rudess Member

סונג במחצית ראשונה מצוינת, סוף סוף יש קשר אחורי בהרכב שנותן לפבריגאס מרחב פעולה קדימה. אלמוניה בעוד מחצית מצוינת, רק שימשיכו ככה. משחק מרתק עד כה, חייבים לנצח.

2. c_web Member

איזה מהלך גאוני של ונגר עם החילוף הכפול של דיאבי + אדא.
    נאסרי היה כ''כ רע היום, אולי 2 מסירות מדוייקות טובות היו לא במשחק, הוא חיכה יותר מידי עם החילוף שלו.
    ואדא עשה את העבודה שלו כמו גדול מאז שהוא נכנס, כמה דקות טובות וניצחנו.
    סונג היה מעולה מאחורה, מחצית שנייה מעולה של כולם ניצחון חשוב! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

3. Rudess Member

4. AW forever Member

טל, אני מסכים ב100% לניתוח שלך, גם אצלי זו המחשבה שרצה כל המשחק בראש- כמה שהיינו חייבים קשר אחורי אמיתי בהרכב. היה באמת משחק מרתק, עם קצב מטורף כמו שרואים רק באנגליה, עם אווירה נפלאה- השירה של אוהדי ווסטהאם והדחיפה שלהם הרשימה מאוד ושוב, אוהדי החוץ שלנו עושים עבודה נפלאה.
    הפנים לדרבי, אדבאיור אוהב לצוד תרנגולות ועכשיו שהן צולעות ומקרטעות אני מקווה שנדרוס אותם.
    WE LOVE YOU ARSENAL WE DO

5. Tony Adams Member

כן, רפאל, אוי ואבוי. הדבר היחיד שאני חוזר בי זה מהטענות נגד סונג. סונג היה היום מצוין ומאוד הרשים אותי. אולי באמת מצאנו סוף סוף את מה שחיפשנו.
    חוץ מזה, אדביור היה צריך לפתוח. נכון, בדיעבד הרווחנו. אדביור נח 68 דק', וניצחנו. אבל בלעדיו פשוט לא מצאנו את המחץ. בנטדר היה פשוט אובד, ונראה הרבה יותר טוב עם אדביור לידו. זה נראה שבנטדר ממש אוהב לשחק איתו. אחרי המהלך היפה ביניהם, הוא בא והרים את אדביור המתוסכל. אהבתי לראות את זה.

6. Number 8 Member

כמה חיכיתי לקשר אחורי אמיתי... אין לי מושג למה דנילסון לא היה בהרכב ואפילו לא בסגל, אבל אני מקווה שזה ימשך ככה. דנילסון לא קשר אחורי וגם לא יהיה, והיום סונג נתן הופעה מצוינת. החילוף של אדאביור היה בול במקום - גם הרווחנו אותו עם מנוחה(בעונה שעברה הוא קרס כי שיחק כל הזמן) וגם שינה לנו את המשחק. נאסרי וואן פרסי במשחק די חלש, אולי מלבד שתי הבעיטות האדירות שלו. בנדטנר עם משחק סביר, בגדול עשה את העבודה.

7. SZC Member

נהניתי. ה 20-25 דקות האחרונות היו פשוט נהדרות וראינו בה את ארסנל שאנחנו כל כך אוהבים עם החמצות, לחץ מטורף על השער (כמובן שתמיד במשחקים מהסוג הזה השוער חייב לתפוס משחק ענק) ובסוף הגיעה אנחת הרווחה גדולה עם השער הראשון.
    בסך הכל סונג הוכיח שהוא זה שצריך להיות השותף של ססק במרכז המגרש. הוא פחות דינמי מפלאמיני אבל עדיין הוא עושה עבודה נהדרת בהגנה ובהתקפה, כמו כן הוא מוסיף לנו מימד של פיזיות ומשחק ראש בקישור, דבר חשוב נוכח השחקנים החלשלושים שיש לנו בקישור.
    ואן פרסי ממשיך להיות על תקן השחקן המתסכל (למה תמיד הוא בורח לקישור ולאגפים?!), למרות שהיו לו כמה פעולות טובות היום בעיקר לקראת הסיום עם המהלך הנהדר שהוביל לעצירה גדולה של גרין והבומבה למשקוף (אולי סוף סוף הוא הבין איך בועטים לשער ולא ל ROW Z).
    בנדטנר גם השתפר מאז כניסתו של אדבאיור והמסירה שלו שהובילה לשער הייתה פשוט קלאסה.

יום רביעי דרבי מול החלאות. אני לצערי הרב לא אראה את המשחק הזה מפני שאני מתגייס ביום שלישי, חבל לי שזה נפל בדיוק על הדרבי אך בכל זאת אני מקווה שאצא הביתה ביום שישי ואוכל לראות שידור חוזר של המשחק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/10/08
  8. Gunner_ForeveR Member

משחק נהדר שלנו, ואפשר לנשום לרווחה שעברנו את המשחק חוץ הקשה הזה.

אלמוניה - עוד תצוגה ענקית, הציל אותנו לא מעט פעמים.
    קלישי - משחק מצויין למגן הצעיר, עשה הגנה מעולה וכך גם בהתקפה.
    גאלאס - משחק טוב בסה"כ לקפטן שלנו. היו חששות ליכולת שלו אחרי השמועות שהוא עישן סיגריה, אבל בסה"כ הוא עשה הגנה טובה ועשה חיים לא קלים לקול, שלא קל להתמודד עם המהירות והפיזיות שלו.
    סילבסטרה - משחק סביר לסילבסטרה, כי הוא היה פחות בולט בהגנה ומעורב בפעולות ההגנתיות. עדיין, לא היו לו היום שום טעויות (להבדיל מהמשחקים הקודמים) ואין שום טענות אליו.
    אבואה - משחק טוב, עשה את ההעבודה שלו והיה מעורב בהרבה התקפות.
    פברגאס - משחק סביר לספרדי. היה מעורב בהתקפות, אבל עדיין לא גרם לשום מצב כמעט. גם איבודי כדור היו לו לא מעט.
    סונג - משחק מצויין. עשה הגנה כמו שצריך, היא מעורב בכל ההתקפות שלנו כמעט וגרם להרבה מצבים. בהתחלה עוד חששתי ממשחק לא טוב שלו ורציתי שדיאבי כמובן ייפתח, מסתבר שטעיתי.
    וולקוט - משחק מעולה, היה מעורב בהרבה התקפות ואיים הרבה על השער. עשה את שלו, וטוב שונגר נתן לו מנוחה לקראת הסוף ולקראת המשחק ברביעי מול טוטנהאם.
    נאסרי - חלש מאוד. בקושי היה משותף בהתקפות, לא בלט, מסירות לא טובות. לא איים על השער בכלל, וחבל.
    ואן פרסי - משחק נהדר היה לואן פרסי היום, איים על השער, יצר מצבים, היה שותף בהתקפות ובמשחק המסירות של שחקני ארסנל.
    בנדטנר - משחק סביר, אבל לא הייתי ממש מרוצה ממנו. יש לו קבלת החלטות די גרועה והוא כל הזמן מסתבך ומאבד את הכבוד. עדיין, הוא היה מעורב בהתקפות ואיים על השער לא מעט - וזהו התפקיד שלו כמובן. מסירה ענקית לאדבאיור בגול השני, אגב.

מחליפים:
    דיאבי - לא עשה יותר מדי, אבל אי אפשר להאשים אותו כי הוא נכנס בסיום המשחק כמובן.
    אדבאיור - שיחק מצויין מאז שנכנס. איים על השער, היה מעורב הרבה בהתקפות וניצח לנו את המשחק כמובן.

לסיכום, משחק טוב מאוד שלנו, בעיקר במחצית השנייה שבה יזמנו ולחצנו יותר מאשר במחצית הראשונה. הפנים לדרבי ביום רביעי, מול החלאות (שהשיגו היום ניצחון בכורה לצערנו).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/10/08
  9. AW forever Member

אה, ז"א ששני המצבים של וולקוט (אחד למשקוף ואחד בהצלה מדהימה של גרין) זה כלום בעינייך?
    ווסטהאם שיחקו עם המון התלהבות, לחצו חזק על כל המגרש, היו בטירוף, היה לי ברור שאי אפשר להחזיק ככה משחק שלם, היה חשוב לא לספוג ולהניע טוב את הכדור ואת זה הקבוצה עשתה (בניצחם של סונג וססק), אדה יגיע טרי יותר לדרבי, גם וולקוט שקיבל עוד מנוחה, משחקים פה עונה שלמה וחייבים לעשות רוטציות, במקרה הזה זה השתלם וגם הרווחנו את סונג בתצוגה של קשר אחורי אמיתי.

10. Rudess Member

שיהיה לך בהצלחה ושירות קל בצבא!

11. אבו Member

אחרי הקורה של רובין הרגשתי שאני כבר משתגע...
    ניצחון חשוב מאוד שמחזיר אותנו לעמדה סבירה בליגה, לבינתיים. בסופו של דבר, השער במחצית השנייה היה באוויר, זאת הייתה ממש שערורייה אם לא היינו כובשים אחרי כל הלחץ שהיה שמה באותם דקות- ממש מכבש. ונגר איחר בחילופים(כרגיל), אבל לפחות פגע באדבאיור ששינה את המשחק והוציא לחלוטין את ההגנה של ווסטהאם מהיציבות שהייתה לה עד אותו זמן. גם החילוף של דיאבי הוסיף, ובסה"כ מאותם חילופים של ונגר, המשחק השתנה לחלוטין והלחץ היה בלתי פוסק עד הסיום. אז קרדיט לונגר.

אלמוניה: עוד משחק שקט, שוב מניעת מצב של שער ב-100%(מול פנר היו לו 3 כאלו). ועדיין, הוא שוער שלא מביא נקודות ופול רובינסון יותר טוב ממנו(!!!), 3.
    קלישי: יציב, הייתי מצפה ממנו לקצת יותר תמיכה עם נאסרי. 6
    אבואה: טעות אחת שיכלה להיות קריטית הייתה לו, פרט לזה בסדר. 6.5 סאנייה כבר נכנס כמחליף, וברביעי אני מצפה לראות אותו בהרכב.
    גאלאס: פתח בצורה מהוססת מול קרלטון קול, אבל משחק טוב, בייחוד ברגעים המכריעים. 7.5
    סילבסטרה: נקווה שקולו יחזור ברביעי. 5
    סונג: פתח חלש, עם המשך המשחק השתפר מאוד עם הקבוצה. עשה הגנה טובה. 6.5
    ססק: המנוע ללחץ המסיבי במחצית השנייה. 7
    נאסרי: לא מספיק טוב. 5.5
    וולקוט: חבל שונגר הוציא אותו. משחק טוב מאוד שלו לטעמי, מאוד אפקטיבי בפריצות והיה המסוכן ביותר לשער לפני החילופים. 7
    בנדטנר: מחצית ראשונה רעה, השתפר במחצית השנייה. נתן מסירה גדולה בשער השני, החזיק את הכדור ברגעים חשובים. 6
    ואן פרסי: כרגיל, מחמיץ יותר מדי. ייאמר לזכותו שלקח על עצמו במחצית השנייה את המשחק ההתקפי, ושיגר שתי פצצות שלא היה חסר הרבה שייכנסו.
    אדבאיור: הביא את השינוי, שיחרר את בנדטנר.
    דיאבי: פחות, אבל כנ"ל.

יש עוד שתי משחקים(עם ליגת האלופות באמצע) עד המשחק מול מנצ'סטר יונייטד, חייבים לנצח את שניהם ולהגיע בעמדה הכי טובה שאפשר למשחק הזה.
    עכשיו אפשר להתרכז לחלוטין ביום רביעי.

12. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהצלחה בגיוס.

לגבי דנילסון, סונג או דיאבי - היום סונג היה מעולה, אבל כמו שלא צריך לקפוץ אחרי משחק רע, ככה גם לא צריך אחרי משחק טוב. לדעתי במשחק כמו היום, ההחלטה של ונגר לעלות עם סונג היתה מצוינת, אבל במשחק ביתי לדוגמא, כאשר היריבה מסתגרת והרבה פחות יוזמת, עדיף לנו מוביל כדור באמצע כמו דנילסון או דיאבי. מול קבוצה ממש חזקה (כל שאר האנגליות בטופ 4, בארסה, ריאל, אינטר וכו'), בכלל אני מעדיף 4:5:1 עם אדא בחוד ושניים מתוך השלושה הנ"ל בהרכב. זו לדעתי שאלה של הסיטואציה ולא שאלה של "מי כדאי לשים בהרכב נקודה", כי היו לנו תצוגות מצוינות גם בלי קשר אחורי.

אבו - ונגר איחר בחילופים?? אולי הזיתי וארסנל בעצם הפסידה היום?? נמק והסבר.

נערך לאחרונה ב: ‏27/10/08
  13. SZC Member

תודה רבה לכם!

14. AW forever Member

דניס, אני מסכים איתך וברור שלסיטואציות שונות מתאימים הרכבים שונים. הנקודה היא שעוד לא שיחקנו מול קבוצות שהן ברמתנו העונה, והבעיות שלנו צצו מול קבוצות עם סגנון משחק אגרסיבי. מול קבוצות כאלה דנילסון החמאה היה חסר תועלת.
    aaron ramsey, מצטרף לאיחולים! אתה מתגייס לתותחנים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

15. SZC Member

לא, אני בגיוס כלל צהלי (כנראה חיל האוויר) וככל הנראה בבסיס פתוח ככה שלמזלי אני לא אחמיץ הרבה משחקים של ארסנל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx