ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. George Best Member

גומס אולי אחראי על שני שערים או שלושה, אבל יופי שאתה לא מציין שהציל המון בטוחים.
    אם כל התקופה שלו בפ.ס.ו לא גרמה לך להבין אם הוא קצת יותר מוכשר ויציב מאלמוניה, אז חבל על הזמן.
    מנואל נוייר נחשב לאחד השוערים המוכשרים בעולם ועושה עבודה נהדרת בשאלקה.
    אבל לא, גם הוא לא לרמה של ארסנל.
    אקינפייב?מי זה בכלל אתה שואל...

אמן אלמוניה ישאר עד גיל 40.

2. אבו Member

אל תבלבל לי ת'מוח כי אני תמיד טענתי שגומס, הוא מסוג השוערים שיכול לקחת 3 גולים בטוחים, אבל אז עושה טעות שטותית של כדור שהוא חייב לקחת ו"מחזיר" על ההצלות שלו. זה סוג השוער שהוא היה תמיד, גם בפ.ס.ו. וזה ממש לא מספיק לארסנל, ואלמוניה הרבה יותר יציב ממנו. ואגב, אני עוד דיברתי על 3-4 גולים באשמתו הישירה, זה עוד בלי להזכיר גולים שגם כן יש לו חלק לא מבוטל בהם עד כה.
    אני יודע שנוייר מוכשר, זה עדיין לא מספיק כדי להיות ברמה של ארסנל. הוא ממש לא מוכן לא לארסנל ולא לרמות האלה בכלל. שאלקה זה המקום המתאים בשבילו לשנתיים הקרובות.
    כנ"ל אקינפייב שיש לו עוד הרבה מה להוכיח, כדי להיקרא שוער שיכול לתת פייט לרמות האלה.

אבל היי, קולו כבר שנתיים מעבר לשיא...

כרגיל כל קפיצה שלך לפה מסתיימת בפרובקציות.כמו כל הודעה שנייה שלך.

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/08
  3. Rudess Member

זה שהוא עושה פרובוקציות בד"כ זה נכון, אבל הוא צודק בכל הקשור לשוערים. גם אני מעדיף את גומז על פני אלמוניה.

ערן, לא הוא לא בלט בכלל. זה שהוא הבקיע אומר שהוא בלט? יש לאנשים נטייה לא לראות בצורה מערכתית השפעה של שחקן על המשחק, והתרומה מתבטאת רק האם שחקן הבקיע או לא. הוא לא בלט כי לא ראית שום השפעה ישירה שלו המשחק, לא ראית ברק ומחץ התקפי אצל ארסנל כתוצאה ממהלכים שלו. כשארסנל נראתה טוב העונה זה היה כשפבריגאס שלט בעניינים, וכאשר פבריגאס לא שלט בעניינים אז גם ארסנל לא נראתה טוב. לא חרצתי את גורלו, פשוט אמרתי שמראש לא היינו צריכים לקנות אותו וזה לא משנה אם הוא נחשב לאחד הכשרונות הגדולים בתבל. יש לארסנל עמדות הרבה יותר חשובות בהן היה נחוץ לרכוש שחקנים, אך ונגר מעדיף לטמון את הראש בחול ולרכוש עוד ועוד שחקנים התקפיים במקום לחזק את נקודות התורפה בשער ובמרכז ההגנה. זה ממש לא משנה עם עוד שנתיים אם נאסרי ייחשב כשווה או לא, כרגע הוא לא שווה את הסכום הזה ומוטב היה להשקיע זאת על בלם תותח או על שוער TOP CLASS .

נראה לי שהתבלבלת, שאלקה היא אולי המקום בשביל אלמוניה, וארסנל בשביל נוייר.

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/08
  4. George Best Member

מה זה אמור להביע?

לא נאה לך אל תקרא, אתה לא עושה לי טובה.
    מי שפוסל שוערים כמו אקינפייב ונוייר כשהשוער שלו בשער הוא אלמוניה, לא הייתי ממליץ לו לעקוץ אחרים.

5. אבו Member

קודם כל, ציינתי גם את המשחק מול ניוקאסל, ואפילו אמרתי "בייחוד ניוקאסל" וזה היה משחק שהוא לא הבקיע בו, אלא הציג כדורגל פשוט פנטסטי במחצית השנייה.
    בכל אופן, כמה אלפי אוהדי ארסנל בחרו אותו גם לשחקן החודש בארסנל.קום וזה אומר שאני לא היחיד שהתרשמתי ממנו. סה"כ אני חושב שפתיחת העונה שלו טובה, לא מדהימה כי הוא נפצע יותר מדי. אבל שהוא שיחק, ברוב המשחקים הוא שיחק טוב.
    נאסרי הוא השחקן היחיד אצלנו חוץ מססק(רוזיצקי נחשב? אני מניח שלא) שמסוגל לייצר מצבים לחלוצים שהמשחק תקוע והוא שחקן חשוב מאוד במערך שלנו.

עכשיו:
    לא היינו צריכים לרכוש את נאסרי או שחקן בתפקיד שלו? ועוד אחרי שחלב עזב? אז עם מי היית נשאר באגפים בדיוק, תיאו' ואבואה? קשר התקפי, על אחת כמה וכמה אחרי שחלב עזב, הייתה עמדה שהייתה זקוקה לחיזוק הרבה יותר מכל עמדה אחרת(אולי חוץ מקשר אחורי).

על נאסרי שילמנו 12 מיליון פאונד, זה באמת עד כדי כך הרבה מבחינתך, על שחקן שכבר הוכיח את עצמו בעבר, שעל אף גילו שיחק משהו כמו מעל 100 משחקים בליגה הצרפתית, שיחק בליגת האלופות, שהוא שחקן מצויין בפני עצמו כבר עכשיו ועדיין יכול להשתפר והוא גם יעשה את זה?! נראה לי שאתה הולך לאכול כובע גדול מאוד לגביו, נחכה ונראה.
    גם אדבאיור לא היה שווה 7 מיליון פאונד מתי שונגר קנה אותו, וכמה הוא שווה עכשיו? לא צריך למהר להסיק מסקנות.

לגבי נוייר, האשליות פה חוגגת אם אתה באמת חושב שהוא השוער שיכול לשדרג אותנו.
    מדובר בילד חסר ניסיון שעדיין עושה טעויות, ורחוק מאוד מהרמה הזאת. אתה פשוט ננעלת עליו מהעונה שעברה ומאז אתה חוזר על שמו שוב ושוב ללא שום בסיס.

אגב, כמה אפשר כבר לברבר על שוער.
    מילא היה על מה, אבל בינתיים אלמוניה עושה עבודה נהדרת, הוא אחד השוערים הבולטים בליגה עד כה ומציג יכולת מצויינת, כמובן שאף אחד מהשערים שספגנו עד עכשיו העונה, אין לו אשמה ולו במעט.
    אז אם הוא היה עושה טעויות על ימין ועל שמאל הייתי עוד מבין, אבל כרגע הוא נהדר אז רדו לו כבר מהגב.
    את זה אני צריך לשאול אותך, מה זה אמור להביע שקולו מעבר לשיא כבר שנתיים(אתה אמרת, לא אני).

6. Rudess Member

מה היה פנטסטי בכדורגל מול חבורת קונוסים מצפון מזרח אנגליה? לא ראיתי שום דבר מיוחד מנאסרי, וגם אם אוהדי ארסנל בחרו בו זה לא אומר מבחינת שום דבר, כי סקרים לא שווים כלום. דווקא כשפבריגאס היה חלש, נאסרי לא לקח על עצמו את המשחקים (ראה לדוגמא פולהאם).

נכון, לא היינו צריכים לרכוש את נאסרי, היינו צריכים לרכוש שוער ובלם ,ואחרי זה אם נשאר כסף אז אפשר להביא עוד שחקן יצירתי. לחלב, עד עצם היום הזה לא הגיע מחליף וגם לא יגיע.

שילמנו 16 מיליון פאונד, אנא דייק. בזבוז כסף מיותר כאשר יש עמדות שמשוועות לחיזוק חיוני. אני לא הולך לאכול שום כובע.
    מה אתה משווה לי את אדבאיור לנאסרי? וגם אם השווית, אז החלוץ הכי טוב שלנו בכלל לא כשיר כרגע (אדוארדו) - חלוץ עם אחוז ניצול מצבים מדהים, לעומת אדבאיור המחמיצן הכרוני שצריך 5 מצבים בשביל גול אחד.

האשליות היחידות הן לגבי אלמוניה, שוער שהחליף קבוצות כמו שבן אדם מחליף גרביים בחודש. אני בדעה שצריך להביא שוער כמו נוייר כי זה שוער עם פוטנציאל ענק, להבדיל מאלמוניה שחסר יסודות שוער בסיסיים. ידוע גם שהגרמנים זו מדינה שמייצרת שוערים טובים מאד (להמן, קופקה, מאייר,אילגנר, אדלר,נוייר והרשימה ארוכה).

אפשר לברבר הרבה, עד שונגר יביא שוער נורמלי. זה שהוא לא ספג שערים באשמתו הישירה, לא צריך להוציא אותך ואחרים מפרופורציה. היו לו כמו תמיד את היציאות המפחידות בבלקבורן ,בקייב ובעוד משחקים, שבנס לא הסתיימו בשערים, והרי ידוע שגם השערים באשמת אלמוניה יגיעו ,אפילו בקרוב מאד, הוא פשוט לא שוער יציב, לא שוער שראוי ללבוש אפודה מס' 1 במועדון כמו ארסנל.

7. George Best Member

אשמח לציטוט שלי.
    אני עומד מאחורי זה שטורה בירידה בכמה חודשים אחרונים, אבל לא מעבר.
    אני בעצמי הייתי זה שכל פעם יצא כנגד האוהדים שדרשו לשלוח לכל הרוחות את טורה אחרי הכושר הרע שבו היה מצוי השחקן בסוף העונה החולפת.
    אני מאושר לקרוא שיש אשכרה אוהדים שמרוצים מאלמוניה,
    אף אחד לא אומר שהוא לא שוער בסדר,
    אף אחד לא אומר שהוא חלש -
    אותו דבר נכון לגבי מאסימו טאיבי ודומיו, ולהזכירך עד שלא הגיע שוער ברמה טופ קלאס ליונייטד לא היינו אותה קבוצה.
    אלמוניה שוער טוב לקבוצות מרכז טבלה +-(על זה אפשר להתווכח),
    לקבוצות כמו וילה, שיטי, בולטון, ווסטהאם וטוטנהאם יש שוער ברמה גבוהה יותר,
    וזה מבלי להזכיר את יתר הטופ 3(למרות שאני לא מחזיק מריינה שוער מהשורה הראשונה, הוא עדיין טוב מאלמוניה).
    זה שהספרדי עוד לא היה אחראי בצורה ישירה לשער זה נחמד,
    להזכירך שיחקתם מול קבוצות שבעטו מולכם למסגרת שלוש פעמים בלחץ, ועדיין ראינו טעויות שבנס לא הביאו לשער כפי שטל ציין וצדק(אני אוסיף את המשחק בריבוק בו במצב של 1-2 אלמוניה הדף כדור הגבהה פשוט לרגליים של ואז-טה למצב של 100% שער).
    שוער היא עמדה שאי אפשר לקחת בה צ'אנסים.
    אם אתה באמת מאמין שאלמוניה שייך לlevel של הגדולים אז נסיים פה את הדיון.
    אם לא, אשמח לתגובה.

ושאלה שמאוד מעניינת אותי:
    איך הגעת לזה שנוייר לא עשה מספיק בקריירה כדי להגיע לארסנל, אבל נאסרי כן...

נערך לאחרונה ב: ‏13/10/08
  8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגיל ג'ורג'י, אתה קופץ לפה עם הרבה רעש ומעט תוכן. מסבירים לך שאלמוניה השנה מצוין, יציב מאד, מקרין שקט על ההגנה והציל לא מעט גולים, ואתה חוזר שוב ושוב על "הוא אולי טוב לקבוצות מרכז טבלה". אני מסכים שבשנים האחרונות אולי לא יכולתי להתווכח איתך על הטענה הזו, אבל השנה אני לא רואה שוער בליגה שמתפקד בינתיים יותר טוב ממנו. כל מי שממשיך לומר דברים כאלה על אלמוניה פשוט תקוע בעונה שעברה ולא ראה מספיק את ארסנל של השנה. אני בכלל לא מבין איך הגענו לדיון עליו, הוא האחרון בקבוצה שאפשר להאשים אותו במשהו.

9. George Best Member

כן אדוני שר ההגנה של ונגר.
    ליברפול אשתקד הוליכה את הטבלה אחרי 6 משחקים, הייתה לי לא מעט ביקורת עליה,
    אמרו לי את אותו הדבר "אנחנו מקום ראשון" ושאר הירקות,
    את הכסף סופרים במדרגות.
    זה שהוא עד כה לא ספג שער באחריותו הישירה לא הופך אותו לשוער מושלם העונה ולבטח לא הטוב בליגה כהגדרתך.
    אלמוניה ביצע כמה וכמה טעויות, שכבר כתבו לך פה שרק בנס לא ספגתם מהם.
    זה שהכדור לא נכנס בסוף, לא מזכה את אלמוניה.

מקרין שקט על ההגנה?
    די נו, באמת.
    בוא נראה אותו במשחקים מול קבוצות יותר גדולות מווסט ברום שלא בעטה למסגרת פעם אחת ונדבר.

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז זה כל הקטע, שאתה לא ראית אותו מול קבוצות גדולות יותר העונה ואתה עדיין מדבר...

אני לא אמרתי שאלמוניה השוער הכי טוב בליגה, ואפילו לא אמרתי שהוא ימשיך ביכולת הזו עד סוף העונה. אני אומר שבינתיים הוא מצוין, והשחקן האחרון שאפשר להיטפל אליו בארסנל. הבאת דוגמא אחת לטעות שלו שלא הסתיימה בשער (כמו שאפשר למצוא אצל כל שוער אחר בליגה), יש עוד יציאה לא מוצלחת מול קייב, ואין לי מושג על איזו טעות רודס מדבר מול בלקבורן. גם אם נגיד שהיתה, בכל המשחקים הרשמיים שהוא שיחק, אלו כל הטעויות שלו, זה שוער לקבוצת טבלה בינונית פלוס\מינוס?

וגם הטענה הזאת כאילו ההצטיינות שלו במשחקים נגד קבוצות יחסית חלשות לא נחשבת, לא מובנת לי. דווקא משחקים בחוץ מול בלקבורן, בולטון וטוונטה ובבית מול פורטו זה לא משחקים הכי קלים בעולם, אבל עזוב את זה, שוער צריך להיות טוב בכל העונה, ולא רק "במשחקים הגדולים". אתה בעצם אומר שאם הוא מצטיין כל העונה, אבל טועה מול ליברפול, אז הוא לא שוער ברמה גבוהה?

"שר ההגנה של ונגר" - פרובוקציה בוגרת נוספת מצידך, כל הכבוד.

11. George Best Member

וואו, איזו פרובוקציה,
    אני מקווה שאין שוטרי אינטרנט שמשוטטים בפורום אחרת אני אכנס לכלא.
    אנשים פה יותר כבדים מפיליפ סנדרוס.
    כולה יציאה עם טיפ טיפה הומור, אני רץ להביא לך ממחטה.

12. Strawberry Fields Member

כל שוער עושה טעויות.
    ואן דר סאר לא היה חף מהן במשחק נגדנו באנפילד.
    אם עובר משחק שבו ריינה לא עשה טעות אחת אז אפשר להכריז על good day at the office.
    הטעויות של צ'ך עלו לנבחרת שלו במקום בשלב הבא ביורו.

אני לא ראיתי משחקים שלמים של ארסנל העונה ולכן אני לא יכול להעיד אם הוא יותר יציב מהעונה שעברה או לא.
    בעונה שעברה אלמוניה ביחד עם מרכז ההגנה נראו "חשודים". שניהם לא הקרינו מספיק ביטחון אחד כלפי השני.
    אני לא חושב שאלמוניה הוא השוער הכי טוב שארסנל יכולה להציב כשוער הראשון אבל כמו שברקאמפ אמר אני לא חושב שהוא זה שצריך להפנות אליו אצבע מאשימה במצב של הקבוצה (לפחות מהשערים שראיתי את ארסנל סופגת).
    אני כן חושב שאלמוניה הוא שוער של ביטחון וברגע שתהיה לפניו הגנה טובה יותר הוא יכול להראות שיפור (גם אם ההגנה הנוכחית פשוט תשתפר ולא בהכרח תוחלף).
    אבל יכול בהחלט להיות מצב כזה שאני סתם מז**ן בשכל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/10/08
  13. Rudess Member

הבאת אותה ביציאות חזקות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx

בנוסף להודעות האחרונות שנאמרו פה, הדבר האחרוןשאלמוניה עושה זה "מקרין שקט" על ההגנה. הרי לאלמוניה חסרות יסודות שוערות בסיסיים, כמו לסגור פינה קרובה בבעיטה חופשית, סידור חומה, יציאה מהשער לכדור גובה או רוחב,תפיסה בסיסית של כדור (שכחתם כמה אלמוניה אוהב לאגרף כל דבר שמגיע מולו?). דברים שהוא לא למד עד גיל 31 ,הוא גם לא ילמד פתאום בשנת 2008, ואני לא מאשים אותו אלא רק את ונגר שממשיך לתת לו את האמון. שוער זאת העמדה האחרונה שאפשר לעשות בה ניסויי מעבדה.

14. Tony Adams Member

די לחפש צרות איפה שאין.
    עמדת השוער היא אחת העמדות היציבות שלנו ההעונה. אלמוניה עושה יופי של עבודה.

15. itzikhai Member

לא בטוח שהוא יסתדר עם יכולת כזאת מול הקבוצות הגדולות באמת בליגת האלופות ובליגה האנגלית, כי בסופו של דבר הדברים הקטנים
    הללו הם אלו שמכריעים משחקים גדולים שמכריעים עונות שלמות, אז למה בכלל להגיע בראש ובראשונה לדברים הקטנים האלו?