ארסנל 2008/9 - הראש כבר בעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏5/7/08.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

פיטורים של ונגר? צריך לקרות משהו קיצוני בטירוף שזה יקרה. אני לא יודע מה מי שמצדד בזה חושב, אולי שאם יבוא מנג'ר אחר הוא פשוט ייקח את הקבוצה של ונגר - שהיא קבוצה טובה מאוד עם פוטנציאל גדול, שחסרים לה כמה דברים - יוסיף כמה מרכיבים והופ ייקח תארים. הבעיה היא שזה ממש לא עובד כך. זו לא רק הקבוצה של ונגר בשם, זו גם הקבוצה של ונגר מכל הבחינות. הוא הביא את כל השחקנים, ואת חלקם גידל מגיל צעיר. ברמה המקצועית הוא הכל עבורם, ואם הוא יילך, מי יודע מה יהיה עם הקבוצה הזאת.

זה מזכיר לי את ניוקאסל של אמצע שנות ה-90. אהבו שם את קיגן כמובן, אבל כשהוא הלך ודלגליש הגיע היתה לאוהדים תקווה שהקבוצה ההתקפית הנהדרת של קיגן + איזון הגנתי שדלגליש יביא ייצור קבוצה אלופה. אנחנו יודעים מה קרה, זה אפילו לא היה באזור וניוקאסל מהר מאוד שינתה את פניה והידרדרה כי כשמנג'ר חדש מגיע הכל משתנה (אלא אם כמובן מדובר בגרנט...).

השאלה הגדולה ברורה - כסף. כבר כמה שנים שמדי קיץ מישהו בהנהלת ארסנל דואג להכריז בתקשורת שיש כסף להוציא על רכש ואפילו הרבה כסף. בפועל זה אף פעם לא קורה. אם לוונגר אין כסף להוציא למרות ההכרזות הללו, הרי שהשתיקה שלו בנושא מרשימה. הייתם חושבים שהוא יוריד למישהו בהנהלה את הראש. אם יש לו כסף להוציא והוא לא, אז יש לו בעיה רצינית. לא להביא מחליף לפלאמיני, להחליט שהדבר היחיד שהוא צריך כחיזוק להגנה זה את סילבסטרה על הספסל במקום סנדרוס וטראורה...

ועדיין, אני מתקשה להאמין שהחלפת מנג'ר תניב דיבידנדים. העידן של ונגר בארסנל הוא אחד מהיותר ייחודיים בעולם הכדוגל. העובדה שיש עליו תלונות אינה מפתיעה - גם אלכס פרגוסון לא חסין מביקורת, גם כאלו שמכריזות שהוא כבר גמור וצריך לפרוש. זה היה רק לפני שנתיים ומשהו. וכמו שקורה תמיד, אנשים עלולים להעריך את ונגר מספיק רק כשהוא כבר לא יהיה שם.

2. Rudess Member

קודם כל תודה רבה על התגובה המושקעת והאובייקטיבית. לגבי פיטורים אפשריים, לא חייב לקרות משהו קיצוני, מספיק שגם בעונה הזאת הקבוצה לא תזכה בכלום וההנהלה האדישה תעשה משהו. ברור שאין הוקוס פוקוס, וכל מנג'ר אחר לא יהיה העתק של ונגר ויביא אלמנטים שונים וייקח זמן. למרות זאת, צריכים בהנהלה כבר מעכשיו לתכנן את "היום שאחרי ונגר" , כי בכל מקרה הוא לא יאמן לנצח ויכול להיות גם שהוא עצמו יחליט לפרוש בסוף העונה.
    בזבוז הכסף לא קורה, אך ורק מתוך עקרונות כלכליים של ונגר. ההנהלה נותנת לו כסף ויד חופשית לבזבז וסכומים של עשרות מיליוני פאונדים בכל קיץ. ונגר גם דאג במהלך כל הקיץ האחרון לפמפם לאוהדים שהולך להגיע רכש רציני במספר עמדות, אך בפועל לא הגיע רכש כזה - מרבית האוהדים התפכחו מהלוקשים (מסרים) שונגר מכר בתחום הזה בתקשורת. לא להביא מחליף לפלאמיני,חלב,ג'ילברטו,דיארה,להמן וסנדרוס זה סדרה ארוכה של החלטות אומללות שרק החלישו את הקבוצה. בד בבד, המשך כהונתו של גאלאס כקפטן ונוכחותו בהרכב באופן קבוע למרות חולשתו, ההתעקשות על אבואה כקשר, ועל דנילסון כקשר אחורי בהרכב הראשון - הן החלטות אומללות של ונגר.

היא תניב בטווח הארוך ללא ספק. אין עוררין על מה שונגר עשה בארסנל, המהפך והרפורמה בכל תחום אפשרי (לא רק על הדשא), התארים והכדורגל הכי יפה באירופה, מעמד "אל" שונגר זכה לו בקרב האוהדים.

3. AW forever Member

וואו טל, לא ידעתי שקיבלת משרה ניהולית בארסנל, עם נגישות למאזנים הכספיים של המועדון.
    אף אחד לא יודע אם יש כסף או אין כסף. קשה לי להאמין שיש כסף אם היו עסקאות שעפ"י הדיווחים נפלו בקיץ בגלל כסף (אלונסו ובארי למשל) ואם המשותף לרכש שהגיע מלבד נאסרי (שהתקזז עם המכירה של חלב) היה דבר אחד- בזול. לדעתי קודם כל הגיע ההכרח, ולאחר מכן הפילוסופיה. ושוב טל, לא הבנתי למה אתה אומר לפטר את ונגר עכשיו כאשר ברור שמבחינה ריאלית ואפילו אם טובת הקבוצה אל מול עינייך אז ברור שזה צעד שצריך להיעשות רק בתום העונה, כאשר אפשר למצוא גם חלופה איכותית. בגלל זה נראה לי שכל המטרה של זה זה כדי שתוכל להגיד לנו בסוף העונה "אמרתי לכם", וזו נראית לי שאיפה מאוד לא... מכובדת מצידו של אוהד כלפיי המועדון שלו.

4. Jack Wilshere Member

פברגאס התראיין לכלי תקשורת בספרד אתמול וחזר על כך שהוא חולם לשחק במדי ברצלונה, כאשר הוא רמז שאם הקבוצה לא תזכה בתארים העונה, הוא ישקול לעזוב.

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/foo...icle4899551.ece

האמת היא שנמאס לי לקרוא את אותם דברים שוב ושוב. ובכל זאת - התחושה שלי היא שאם הקבוצה לא תזכה העונה בתואר משמעותי, פברגאס יבקש מונגר לעזוב. הוא ראה את אחד החברים הטובים שלו בקבוצה עוזב לברצלונה, הוא ראה את "הסמל" של הקבוצה עוזב לברצלונה. אני אבין אותו אם הוא יבקש לעזוב לברצלונה לאחר עוד עונה נטולת תארים. מצד שני, אני אעריך אותו עוד יותר אם הוא ישאר בקבוצה.

5. Gunner_ForeveR Member

גם אם הוא יעבור לברצלונה, אז אני לא חושב שהוא יקבל מקום בהרכב כי עדיין, יש להם את צ'אבי הנפלא שהוא אולי הקשר הטוב באירופה כיום. בכל מקרה, כפי שאמרת, יהיה אפשר להבין אותו אם הוא יעזוב.

אגב, מוזר שהוא לא ציין גם את ריאל מדריד, כנראה שהוא הוריד אותם מהפרק.

6. Jack Wilshere Member

אגב, לפני שבועיים בערך פברגאס אמר:

"
    I am just happy the way things are going, people can say 'you haven't won' but yeah I have enjoyed myself and I will try and win until we make it and hopefully that will be this year. People sometimes say, you didn't win a trophy for two or three years - but I say to them, that they don't know how I feel when I am on the pitch, I feel so happy, so free. I really enjoy playing for the team and in front of my fans, it is a strange feeling that you have when you're happy but for me happiness is the most important thing in life.
    "

כשהוא נשאל אם הוא עשוי לסיים את הקריירה שלו אצלנו, הוא השיב:

"
    I am 21, I am very young - but if things are going the way they are going now - why not? Massive team, massive fans, massive clubs, massive players - so why not?
    "

http://www.skysports.com/story/0,,12040_4196504,0.html

זה לא כ"כ מסתדר עם מה שהוא אמר אתמול לעיתונות בספרד, שיהיה...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/10/08
  7. Rudess Member

עדיין לא קיבלתי, אבל מי יודע, אולי בעתיד. אתה מעדיף לא להקשיב למה שהדירקטורים אומרים ולהמשיך להאמין לונגר בנושא הכסף, אני מאמין לדירקטורים מאחר ואת ונגר אנחנו מכירים לא מהיום.
    לא אמרתי לפטר את ונגר עכשיו, אמרתי שבאופן כללי צריך לפטר את ונגר, וברור שטובת הקבוצה מול עיניי, בתור אחד שאוהד אותה המון שנים ובזבז עליה אלפי פאונדים במצטבר. אנשים פה פשוט לא מוכנים לשמוע בכלל על אופציה של לפטר ונגר כי זאת פרה קדושה שאסור לשחוט. אתה מכיר אותי לא מעט זמן, ואני לא אחד שכותב דברים כדי להגיד "אמרתי לכם" , נהפוך הוא.

יאיר, לגבי פבריגאס, כמו שציינתי פה לפני כמה הודעות, אני די חושב שהוא יעזוב בתום העונה אם ארסנל לא תזכה בשום תואר, ואני גם די אבין אותו.

8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לי רק שאלה אחת, איפה כל הגאונים שרוצים להחליף את ונגר היו לפני המשחק מול האל? למה אף אחד מהם לא בא ודיבר על הנושא הזה? באמת מעניין מאד. מעניין גם לדעת למה הדיון הזה מגיע במחזור השביעי, כשאנחנו עדיין מתחרים עיקריים בארבעה מפעלים.

רודס, מזל שיש אוהדים כמוך ש"טובת הקבוצה מול עיניהם". ראיתי את זה במיוחד כשנכנסת לפורום לאחר המשחק מול האל, ורשמת "תודה לך האל, שפוצצת את הבלון של ונגר", באמת כל הכבוד. סתם שאלה, אם נפסיד בדרבי, אתה גם תודה לטוטנהאם על שניצחה אותנו?

גועל נפש פשוט.

9. Rudess Member

לזכותי יאמר שאני מדבר על השגיאות של ונגר כבר מספר חודשים, ואני לא מאלה שקפצו אחרי ההפסד להאל פתאום. נכון, מזל שיש אוהדים כמוני שהולכים לעשרות משחקים ובאמת איכפת להם מאד מהקבוצה, ומביעים את דעתם בצורה מפורטת וקבועה, להבדיל מכאלה שצצים להם רק כשיש להם הקנטות או השגות כנגד משתמשי פורום. אני כותב פה את דעתי, ולא מעניין אותי אם היא פופולארית או לא - בשביל זה יש פורום, כדי שאנשים יביעו את הדעות שלהם. יש פורומים אחרים בהם אין חופש ביטוי ומותר להביא רק דעה שנמצאת בקונצנזוס.

יופי שתיאורטית אנחנו נאבקים עדיין ב-4 מפעלים, ככה האשליה אצל כל מיני אנשים יכולה להימשך. אם יש לך משהו ענייני להגיד מדוע ונגר צריך להישאר, אשמח לשמוע את דעתך המפורטת.

נערך לאחרונה ב: ‏8/10/08
  10. alonje Member

זה ברור למה הוא רוצה שונגר יישאר. יש בקבוצה המון שחקנים צעירים שאולי רבים מהם ייעלמו ויעצרו את ההתפתחות שלהם. ונגר גם מזרים הרבה כספים לקבוצה בזכות גילוי הכשרונות במחירים מזעריים. ומה שהכי חשוב הוא שהקבוצה משחקת כדורגל יפייפה. התשובה היתה כמובן מובנת לחלוטין ואתה לא צריך שמישהו יסביר לך.
    הבעיה היחידה של ונגר כרגע, לדעת,י - רכש. אם הוא ייבצע רכשים חכמים יותר וצעירים פחות הקבוצה בהחלט יכולה להראות יציבות ולזכות בכל תואר אפשרי.

11. Rudess Member

12. Rudess Member

רוסיצקי עדיין לא חזר לככב על הדשא, אבל הוא לפחות משתתף בפרסום המוצרים החדשים של הקבוצה:
    http://www.arsenal.com/assets/_files/splash_images/oct_08/gun__1223556507_splash_newrange.Xxx

13. Djourou Member

לפחות אנחנו בטוחים שהוא חי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx .

14. Van Persie Member

פציעה כזאת מוזרה... רוזיצקי צריך להתבייש אם אדוארדו יחזור לפניו! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

15. Gunner_ForeveR Member

אם רוזיצקי יחזור בכלל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx