שמע, אם היית צריך הוכחה לכך שמילים הן בעלות ערך עד לנקודה מסויימת - קרה לפני יומיים איזה אירועונצ'יק בדוחה שאמור היה לפקוח לך את העייניים... אני מקבל את כל מה שאתם אומרים לגבי העתיד של פראנסנל ושזה שהנרי עוזב זה נוראי מצד אחד אבל ממש לא סוף העולם או המועדון מצד שני - אבל אתם חייבים להסכים שבשטח, עובדתית, המצב רחוק מלהיות מזהיר. להנהלה עולה לפרסם באתר הרשמי של פראנסנל שהיא תומכת בונגר? עולה לה כסף לחזור ולהגיד שוב ששהיא מחוייבת לצרפתי? ועוד בצורה כל כך לקונית ולא מפורטת (הרי במידת הצורך הם יכולים להגיד שהם התכוונו לתמיכה נפשית http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx )? הרי משהו השתנה. אם הכל היה בסדר ביחסים בין הבורד לבין ונגר - מבחינה לוגית לא אמור היה להיות משהו שימנע מונגר להתחייב בכתב להישאר בפראנסנל כמו שהוא הצהיר בעבר שהוא מעוניין לעשות (מילים, כבר אמרנו?)...
קירק, כשהייתה חרושת השמועות סביב מוריניו הבנת בדיוק למה ההנהלה לא יוצאת כל שני וחמישי ואומרת שמוריניו נשאר. זה משדר פאניקה, ופאניקה זה הדבר האחרון שההנהלה צריכה לשדר. מה הבהלה? הנרי עדיין לא הוצג רשמית בברצלונה (לא עבר מדיקל עדיין. מי יודע, אולי העסקה תיפול http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx ), סוף-שבוע עכשיו באנגליה. תבוא תגובה מסודרת אני בטוח. לא אני ולא אתה יודעים מה הולך מאחורי הקלעים, יכול להיות שמה שאתה אומר זה נכון והמועדון מתפורר. אני בוחר ללכת עם השכל הישר, שאומר שההנהלה של ארסנל מודעת בדיוק לתרומה של וונגר, רוצה לראות אותו ממשיך במועדון ותעשה הכל כדי שזה יקרה. אם אתה רוצה את התחזית האופטימית שלי- במהלך השבועיים הקרובים יוחתם חלוץ חדש במועדון, וונגר ישחרר הצהרת נאמנות לקבוצה ותוך כמה חודשים היל-ווד והחבורה יקבלו את הביד של קרונקי ודין יחזור למועדון. ואז אליפות (או דאבל! או טרבל!) ושלום על אנגליה.
וזו הסיבה למה ונגר יקבע מי יחליף את דיוויד דין? אם ההנהלה לא תומכת בונגר ב-100%, היא לא הייתה נותנת לו יד חופשית לעשות מה שהוא רוצה, גם אחרי עזיבתו של דיוויד דין, שהיה מעין "האיש של ונגר למעלה". העזיבה של הנרי, גרמה לחששות אנוכיות, נגדיר את זה ככה (איך אני יכול לראות את הנרי במדי קבוצה אחרת, איך אני מגיב לזה שהאליל שלי שיקר בסופו של דבר וכו'). לא חששתי לגורל הקבוצה בפן המקצועי, כי הקבוצה לא נכשלה (אמנם לא הייתה הצלחה, אבל גם הקבוצה לא סיימה במקום השביעי) העונה בלעדיו, אני סומך על ונגר בעיניים עצומות, שכמו שהוא מצא תחליף הולם לויירה, הוא ידע לצאת מהמצב הזה, כי זה ונגר - גאון כדורגל. אבל אחרי שהנרי תירץ את העזיבה שלו ב"אי ודאות בנוגע לעתיד הקבוצה, אי ודאות בנוגע לדיוויד דין וארסן ונגר", עלו בי חששות. אולי ונגר שוחח עם הנרי, הנרי הציג בפניו את הדאגות שלו, וארסן לא יכל להבטיח לו שהוא ישאר במועדון? כי קשה לי לראות איך המועדון ממשיך הלאה אחרי עידן הנרי ללא ונגר. מצד אחד, ונגר אמר פעם שהגיל האידאלי עבורו לפרישה הוא גיל 60, מצד שני, קשה להאמין שהוא יזרוק את כל העבודה הקשה בארסנל לפח. עוברת בי המחשבה כל יום, גם סואזו כבר סיכם במילאן והידיעה התפרסמה בכל מקום, כולל באתר הרשמי של מילאן, ו... הוא בסופו של דבר ישחק באינטר בעונה הבאה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx
איזו מחשבה? שאולי אחרי הכל, הצדדים לא יגיעו להסכמה, משהו יקרה והוא לא יעזוב. יודע מה? שישבור את שתי הרגליים, אבל שיעשה את זה בארסנל. רוצה שמרוצה... גם הרצל רצה, אבל לא יצא.
זה מה שאני אומר- למה אתה מקווה שיקרה דבר כזה? הנרי הוא זה שהחליט לעזוב. לא צריך לקוות שמשהו זניח ולא קשור כמו מדיקל יפריע להעברה להתבצע סופית.
ארסנל קיבלו הרבה כסף על הנרי [16 מיליון ליש"ט] זה הזמן לחזק את ארסנל בכמה עמדות. הייתי ממליץ קשר מרכז אחד במקום ג'ילברטו שמזדקן, חלוץ עם רמה במקום הנרי כמובן שעזב [אוואן או אפילו איברימוביץ' יכולים להיות אופצייה מעניינת לדעתי] ושוער חדש במקום אלומדייה[מקווה שרשמתי את השם נכון] הכוכב הגדול עזב, אבל יכול להיות שזה הזמן לצאת לדרך חדשה בארסנל ולהיאבק על האליפות
16 מיליון ליש"ט זה הרבה פחות ממה שהנרי שווה,לגבי החלוץ אני לא מאמין,עזוב לא מאמין.זלאטן לא יבוא נקודה. באמת שאני לא רואה אופצייה בשטח,מה הסיכוי שטבז יבוא?
יש מספיק אופציות לדעתי, אבל צריך להגיע שינוי במנטליות של הבנייה לעתיד, כי יכול מאוד להיות שבלי הווה ארסנל תתרסק(במונחים שלה כמובן, לא ירידת ליגה או משהו בסגנון). הם צריכים לחשוב כאן ועכשיו, יש מספיק שחקנים כשרוניים במחלקות הנוער. טבז יכול בהחלט להגיע, מבחינתו אני חושב שהוא ירצה להישאר בלונדון, ואם לא אצלנו(למרות שע"פ מביני עניין הוא הולך להישאר עוד שנה), אז בארסנל. מחיר הכרטיס שלו מטורף, בסביבות ה30 מיליון פאונד, אבל לפי השוק של היום אני לא יודע אם יש אופציה טובה יותר ממנו. נקווה שלא ילכו עליו.
אם לומר את האמת סיכוים גבוהים אם ישפכו מספיק כסף. אבל לדעתי טבז מתאים מאוד לליגה הספרדית ולא לליגה אנגלית
אני חושב שבתחילת הקיץ המטרה בארסנל הייתה להשתדרג ולחזור לאיים על אליפות, דבר שהיא לא עשתה בשנתיים האחרונות, אבל אחרי המכירה של תיירי הנרי בזול יחסית, עושה רושם שארסנל תקווה לא לאבד גם את המקום הרביעי באנגליה. אני כבר אמרתי את זה בדיון של הנרי ואחזור על זה שוב: אני בטוח שהנרי היה זה שרצה לעזוב אחרי שדיויד דין הלך וארסנל התנהגו איתו בכבוד כמו שמגיע לו, אבל, נכון שצריך להיות בן-אדם אבל קודם כל צריך להיות עסקן טוב ופה זה עסקים. ארסנל קיבלה על הנרי סכום נמוך, שיספיק לה אולי לרכישת חלוץ ברמה באמת גבוה ואולי לעוד עמדה אחת שבה כבר היא לא תוכל לרכוש קראק. גם אם הנרי היה נשאר היו עמדות לחזק, אולי את ההגנה, אולי את הקישור המרכזי הרי ג'ילברטו לא נהיה צעיר מיום ליום, אולי את האגפים ואולי להביא חלוץ מחליף אחר במקום בפטיסטה שלא הצליח. ארסנל גם פוסלת כל שחקן שמגיע ל30 ומוותרת מהר מדיי על השחקנים שלה. סול קמפבל נזרק משם אחרי עונה לא טובה, פטריק ווירה נמכר ליובה אחרי עונה בינונית שלו אבל בסכום גם לא גבוה, עכשיו הנרי, המלך של ארסנל עוזב, ארסנל צריכה גם קצת ניסיון וגם שחקנים מנוסים וליונברג לדוגמא זה לא התשובה וגם להאמן וג'ילברטו לא מספיקים, בכלל, עדיף לארסנל שוונגר ייתפטר בזמן הזה, אם הוא לא מתכוון להמשיך מעבר לעונה הבאה, הרי כוכבים חושבים פעמים אם להגיע לארסנל. בזמן שקבוצות אחרות כבר מתמלאות ויש שם דברים ברורים מבחינת מאמן, סגל מטרות וכו', השחקנים שחושבים לבוא לארסנל לא יודעים אם וונגר ממשיך או לא והמצב בכלל מעורפל. ארסנל חייבת להתחיל לפעול במהרה.
כמה שטויות בהודעה אחת ראוליטו? לא מתאים לך, בד"כ אתה כותב לעניין. ארסנל גם פוסלת כל שחקן שמגיע ל30 ומוותרת מהר מדיי על השחקנים שלה. סול קמפבל נזרק משם אחרי עונה לא טובה, פטריק ווירה נמכר ליובה אחרי עונה בינונית שלו אבל בסכום גם לא גבוה, עכשיו הנרי, המלך של ארסנל עוזב, היא לא פוסלת, מה תגיד על טוני אדאמס, סטיב בולד, דיוויד סימאן, נייג'ל ווינטרברן,דניס ברגקאמפ, לי דיקסון, שחקנים ששיחקו עד גילאים מאוחרים מאד במדי ארסנל . ארסנל צריכה גם קצת ניסיון וגם שחקנים מנוסים וליונברג לדוגמא זה לא התשובה וגם להאמן וג'ילברטו לא מספיקים, למה ג'ילברטו לא? הוא הוכיח שהוא המנהיג של ארסנל העונה, ולהמן אחד השוערים המנוסים והטובים ביותר באירופה, עדיין יןכול לשחק ברמות הגבוהות. קולו טורה כבר משחק כמה עונות במרכז ההגנה, וגם פבריגאס הצעיר צבר לא מעט נסיון ? בכלל, עדיף לארסנל שוונגר ייתפטר בזמן הזה, אם הוא לא מתכוון להמשיך מעבר לעונה הבאה, הרי כוכבים חושבים פעמים אם להגיע לארסנל. אתה מושפע יותר מדי מהתקשורת ומהשטויות שנאמרות שם. למה עדיף שונגר יתפטר, בגלל שהנרי עזב? או בגלל דין? או שיש איזה תיאורית קונספירציה שארסנל תחדל להתקיים כמועדון. אף אחד לא יודע אם ונגר ימשיך אחרי העונה הבאה או לא נכון לעכשיו, וההרגשה שלי היא שאם הוא לא ימשיך בסוף העונה הבאה אז הוא יפרוש מאימון. אבל ונגר תמיד היה אחד שמכבד חוזים והוא יישאר בארסנל לפחות עד סוף העונה הנוכחית ואולי אף יסיים אותה עם תואר אחד או שניים. כמו שכתבתי בטור שלי, עזיבה של שחקן זה או אחר לא ישפיעו על העובדה שארסנל הפכה לאחד המועדונים הבכירים והחזקים ביותר באירופה הן מבחינת כדורגל והן מבחינת מעמד. כמו שכל שחקן מקצוען ירצה לשחק במנצ'סטר יונייטד או צ'לסי, כך כל שחקן מקצוען ירצה לשחק בארסנל . בזמן שקבוצות אחרות כבר מתמלאות ויש שם דברים ברורים מבחינת מאמן, סגל מטרות וכו', השחקנים שחושבים לבוא לארסנל לא יודעים אם וונגר ממשיך או לא והמצב בכלל מעורפל. ארסנל חייבת להתחיל לפעול במהרה. גם בארסנל הסגל די מלא, יש מאמן שעומד להתחיל את עונתו ה-11 במועדון, והמטרות הן תמיד זכייה בכל התארים האפשריים, כראוי למועדון צמרת אירופי. הבעיה היא שהעיתונים וכל מיני מלעיזים אחרים לא ייתנו שקט וימשיכו בהפצת ספקולציות ושקרים. המצב לא אופטימלי, אבל הוא בהחלט לא מעורפל, ארסנל תמשיך להתקיים כמועדון, רק לפני שנה עברה לאצטדיון חדש , ויש לה דור מבטיח מאד של שחקנים צעירים מוכשרים. לגבי לפעול במהרה, ונגר בהחלט חייב להביא שחקן בעל שיעור קומה שימלא את מקומו של הנרי, לפני שמתחיל ה- PRE SEASON על מנת שיתרגל לסגנון המשחק ולשחקני הקבוצה. ונגר לא יוצא בהצהרות מפוצצות בתקשורת על שחקנים שהוא רוצה להביא, אני מניח שכבר עכשיו יש לו כמה מועמדים ואנחנו נשמע בקרוב מאד על רכש.
עדיף לארסנל שונגר יעזוב? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx צריך להיות וסנילי כדי לשכוח מה ונגר עשה למועדון, איך הוא הפך את הקבוצה לאחת האטרקטיביות בעולם, לקבוצה ששיחקה יפה והתקפי, ואף הצליחה. נוח לשכוח את זה, נוח לשכוח שלמועדון אין את היכולת הכלכלית כיום, להתמודד עם צ'לסי, ריאל מדריד ואפילו מנצ'סטר יונייטד. מנג'ר אחר היה קונה מיד ועכשיו שחקנים, לטווח המיידי, אבל ונגר חושב לטווח הארוך, הוא יודע שהוא לא יכול להרשות לעצמו לקנות את אנדרסון, נאני והארגריבס בפעם אחת, אז קונה צעירים שיהפכו לשחקנים כאלה בעתיד. אז עכשיו נרכש ילד בן 16, וכמו שעכשיו מגיעים צעירים, גם לפני שנתיים הגיעו צעירים וכבר היום אחנו קוצרים את הפירות - ססק כבר מגיל 18, שחקן הרכב בארסנל, המועדון הרוויח את אחד הקשרים הטובים שיש, אני לא רואה אף אחד שהתלונן על כך (ומה אם היו מביאים איזשהו קשר אחורי בינוני במקום ויירה, בהתאם ליכולות הכלכליות, והיינו מאבדים את ססק לטווח הארוך?). אז הגיע מהנוער (כאפילו שהוא "נגנב" מברצלונה, הוא הגיע כמו כל ילד נורבגי בן 16) קשר פנטנסטי שעוד יהפוך לאחד הקשרים הטובים בעולם (והוא לא רחוק מזה), ויגיע הוא עוד צעיר מהנוער שיהפוך לאחד החלוצים הטובים בעולם וכו'. גם אני לא הכי שלם עם כמה החלטות של ונגר, גם אני חושב שלא צריך לזנוח לחלוטין הבאת שחקנים מוכחים לטווח הקצר, אבל גם ונגר יודע את הדברים האלה, ואפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות שהוא יעשה את זה על הצד הטוב ביותר.
לא חושב שיש אופצייה טובה ממנו,אבל מצד שני,המחיר.30 מיליון ליש"ט,אתה באמת רואה את ארסנל מוציאה כזה סכום?