רעננה, וגם ראינו לאן היא לקחה אותנו בעשר שנים האחרונות, עם רכישות כמו הנרי, ויירה, אנלקה, פירס ועוד ועוד ועוד....
איך זה קשור למשפט "ואני חושב שראינו לאן המדיניות של ונגר לקחה אותכם בשנתיים האחרונות."? כבר הסברתי ארוכות מה מדיניות הרכש של ארסנל, ולמה היא שונה מהמדיניות של צ'לסי ושל יונייטד. היא תעמוד למבחן קשה השנה, כמו שהיא עמדה בהצלחה בכל העשור האחרון.
מדיניות הרכש של ונגר הוכיחה את עצמה עד לפני שנתיים ומאז פני השטח השתנו והוא לא התאים את עצמו. אם השנה תבוא התפנית אצלכם, שיחק אותה ונגר, אבל אתה בכנות רואה את זה קורה כשריברי שרציתם כ"כ הולך לבאיירן? אם מקום רביעי זה הצלחה אז כנראה שגם בעונה הבאה תצליחו
צ'לסי היא בכלל לא פונקציה,צריך מאמן כמו רניירי שישאיר קבוצה במקום אחרי הוצאות של 100 מליון פאונד,ליונייטד הכל התחבר מבחינה קבוצתית העונה אחרי הנפילה של תחילת 05-06, והעונה האחרונה של ארסנל הייתה פשוט כלום מוחלט לא היה שלד וזהות לקבוצה הראשונה בגלל פציעות. אין צורך להפציץ ברכש לדעתי,רק צריך לקוות שלא יישברו הקרסולים ושלא ייקרעו השרירים.
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/goodpost.Xxx , אם שחקן רכש אחד (שאני בכלל לא יודע אם וונגר רצה אותו) לא הגיע, בתחילת הקיץ, זה אומר משהו? זה לא אומר כלום על הרכש שיבוא הקיץ, זה בטח לא אומר כלום על איך תיראה השנה. אני מאמין שיהיה טוב, כי כמו שמשה אמר, הסגל מצויין. הוא צריך תוספות קטנות (ומשמעותיות), אבל יש לו בסיס נפלא שיש מצב שיביא אותנו להישגים.
אם אתם חושבים שקניות של 5 מיליון פה 5 מיליון שם זה מה שיחזיר אתכם לראש בראש מול יונייטד וצ'לסי נותר לי רק לאחל לכם בהצלחה, שנרוויח מירוץ מעניין, לדעתי זה לא יספיק. חסר לכם הרבה יותר מזה.
איכות לא נמדדת בכסף. בגלל זה הבאתי לך את הנרי, ויירה, אנלקה, ססק בתור דוגמאות לשחקנים שקיבלו תג מחיר נמוך (כל אחד מסיבותיו) ביחס לאיכות שלהם. זה לא מנג'ר, זה כדורגל אמיתי, שם הכסף שמשלמים על השחקן זה המדד לביקוש אליו, ולא בהכרח לאיכות שלו. ובינתיים שתי חדשות מהשוק- מאלודה אומר שצ'לסי וליברפול פנו לליון בנוגע אליו, ארסנל לא מוזכרת. יאיא טורה כנראה בדרך לבארסה, עפ"י הסוכן שלו. קצת מוזר לי שהוא מקושר לארסנל בכלל, אחרי ששנה שעברה הייתה לוונגר את האופצייה לרכוש אותו (בשליש מהמחיר שמונאקו דורשים עליו) והוא הצהיר בתקשורת שיאיא שחקן מצויין, אבל ארסנל לא זקוקה לו.
עם כול הצער שבדבר, דניאל צודק. הסגל שלנו מצויין, אין ספק. לפני מספר שנים אין ספק שהוא גם היה נלחם על האליפות. אבל הליגה האנגלית התקדמה, צ'לסי העלתה את הרף בצורה משמעותית, יונייטד רוכשת 3 שחקנים ברמה עולמית, ליברפול גם היא עם בעלים חדש(אם כי הרבה פחות עשיר ממה שחושבים שהוא, או ביחס להשקעות שמצפים ממנו להשקיע), והרכשים לא יאחרו לבוא. אבל כמו שזה נראה כרגע, ארסנל נשארת הרחק מאחור. הסגל הנוכחי לא יכול להיאבק על האליפות. הסגל מאוד כשרוני, עם זאת, יש בו הרבה מאוד חסרונות, של חוסר ניסיון ובעיקר חוסר עומק(הבדלים עצומים בין המחליפים שלנו, למחליפים של יונייטד וצ'לסי, קחו את עמדת המגנים לדוגמא). גם ההתנהלות במועדון רעה. כול הקיץ מתעסקים בשחקן אחד- תיירי הנרי. עם כל האהבה אליו, ארסנל הייתה לפניו ותיהיה אחריו. המועדון\הוא צריך להודיע סופית מה קורה איתו, אחרת הספקולציות האלה לא יפסיקו לגעגע. עבר די הרבה זמן מאז עזיבתו של דין, ומחליף עדיין לא נמצא. לגבי שוק ההעברות שרפאל ציין פה- מוזר מאוד שארסנל לא מוזכרת בהקשר של מאלודה. כול השבוע היו דיווחים על כך שמתנהל מו"מ מתחת לאף של הסקאוזרס בין ארסנל לליון על רכישתו של מאלודה- אבל גם זה נראה כרגע כמו עוד ידיעה צהובה. על ריברי אמרו פה כבר הכול, פיספסנו שחקן שהיה יכול להעלות את רמת המשחק שלנו בצורה משמעותית. יאיא טורה שחקן נהדר, הלוואי ויגיע. אבל אין סיכוי כזה. רומא וברצלונה בעקבותיו, ואין לנו סיכוי מולם. את ההזדמנות להשיג אותו הייתה לונגר בקיץ שעבר, אבל הוא ויתר.
כמה רכישות גדולות מנצ'סטר עשתה בעונה הקודמת כדי לזכות באליפות? רכש זה לא הכל בכדורגל, צריך שהסגל הקיים יתחבר,יתלכד ויוציא מעצמו את המקסימום - זאת המשימה של ארסן ונגר. אחרי שתי עונות בלי תארים, ונגר חייב להביא השנה לפחות תואר אחד לארסנל.
ואתה חושב שלכם יש שחקנים עם פוטנציאל ברמה של רונאלדו שמסוגלים לעשות את הקפיצה בעונה הבאה ולהצעיד אתכם לעבר התואר? לא נראה לי. וכמובן שפרגוסון גם הביא את קאריק ב-18 מיליון וקיבל את סקולס בחזרה.
Arsenal fan - הסגל של ארסנל אכן חסר נסיון, אבל זה לא משהו שהקבוצה יכולה לשנות. במסגרת התקציב של ארסנל (שאני לא יודע מהי במדוייק, אבל אני יודע שהיא נמוכה מאוד ביחס לשאר הגדולות באנגליה), ארסן ונגר עושה את הדבר הכי נכון שאפשר לעשות. הוא מביא שחקנים צעירים, שבעוד כמה שנים יהיו שוים ברמתם לאותם שחקנים שהגדולות יוכלו להביא רק אם יבזבזו הרבה מאוד כסף. אין לארסנל ברירה אחרת. בקשר לאותם שחקנים צעירים, כבר הבעתי את דעתי בהודעה הראשונה באשכול שלי. במוקדם ובמאוחר, אם וכאשר ארסנל תצליח לשמור על כל השחקנים הצעירים שלה, שמעונה לעונה רק יהיו טובים יותר, ארסנל תהיה הקבוצה הטובה ביותר באנגליה.