קודם כל, הויט לא מספיק טוב בשביל להיות מחליף ראשון. בתחילת העונה שעברה, כשהוא קיבל מקום בהרכב (נדמה לי בגלל פציעה של אבואה) הוא היה מאוד חלש. הוא הרים כמו סבתא שלי, הפריע התקפית יותר משתרם וגם בעבודת ההגנה הוא לא הבריק. תחשוב שהעונה יש אליפות אפריקה ונצטרך לסבול זמן ממושך את זה. לגבי סנייה, אולי ונגר מתכנן משהו שאנחנו לא יודעים עליו. לדוגמא, הצבה של סנייה בתור בלם לצד טורה (והסטה של גאלאס לצד שמאל). גאלאס תרם התקפית כמגן שמאלי מאשר קלישי. עוד אפשרות היא הפיכת סנייה לקשר אחורי שיתחרה\יתפוס את מקומו של סילבה.
סנייה הוא מגן, איך הפכת אותו לבלם, ואחת מנקודות האור הבודדות שלכם בעונה החולפת - קלישי.אתה רוצה לוותר עליו רק כדי שעוד אפריקאי ישחק אצלכם?אין מצב שזה יקרה. וחוץ מזה, אם גאלאס יחזור לצד שמאל, הוא שוב יתחיל עם המרמורים.
ונגר בחיים, אבל בחיים, לא יוותר על קלישי. מה גם שיש לו סובה מוצדקת לא לעשות את זה. קלישי היה מהשחקנים היותר טובים ויציבים שלנו העונה. וכמו שג'ורג'י אמר גאלאס כבר מתלונן מספיק. אנחנו לא צריכים עוד ממנו.
זה שהוא מגן לא אומר שלא יוכל לשחק כבלם. ונגר כבר עשה שינויים בהצבת שחקנים שרכש (רוזיצקי,חלב,פטי,טורה). קלישי היה טוב מאוד התקפית אבל לא הבקיע, בניגוד לגאלאס. הוא גם לא בועט לשער ויש לו על מה לעבוד בתחום של ההגבהות. גאלאס יכול לבכות עד מחר. נדמה לי שזה פשוט מנהג בשבילו. אני סומך על ונגר שיסתדר איתו, ואם לא- שלום ולא להתראות. שחקן צריך לשחק איפה שהמאמן מבקש. אנחנו אמורים לרצות את דאון וויליאם? הוא משחק בשביל הקבוצה או ההפך?. לא ידוע לי על סעיף בחוזה שלו שאומר שאסור לו לשחק בצד שמאל. אין צורך לפחד ממנו.
טוב, אם הוא יבכה זה לא האישיו. האישיו הוא העניין שקלישי צריך להשאר באגף השמאלי. נקודה. הסיבות די ברורות.
אז מה תעשה אם סנייה שלא נקנה במחיר של קילו גזר גמדי? הוא חייב לאייש איזשהי עמדה וקשה לי להאמין שונגר קנה שחקן בסכום כזה כדי שיהיה מחליף. מגן יודע לעשות הגנה ומעט התקפה. אם יש לו כח ומשחק ראש, אז הוא גם יכול להיות מגן. נדמה לי שגם סנייה שיחק בתור בלם מספר פעמים בליגה הצרפתית. כמו שכבר אמרתי, אתה לא שופך כסף סתם (בארסנל. אצלכם ביונייטד קונים טמגוצ'י בשביל הכיף כנראה). תראה אני חושב שיש לא מעט בעיות בהגנה. ארסנל ספגה הרבה שערים שטותיים,בעיקר בבית. בעיקר מול קבוצות אמצע טבלה ומטה. בקרנות יש אי הבנה בין להאמן להגנה ונדמה שחוסר ריכוז ששוה גול היה השם השני של הגנת ארסנל בעונה שעברה. טורה וגאלאס הם נהדרים אבל משהו חורק.
למה לא? וולקוט נרכש כדי לפתוח בהרכב?מישהו הבטיח לאדוארדו שמקומו בהרכב מובטח?ואן פרסי פתח בהרכב איך שנחת בלונדון? פרגי רכש את אנדרסון ונאני תמורת 17 מליון ליש"ט כ"א, מישהו הבטיח להם מקום בהרכב?לא, והאמת היא ששניהם יפתחו את העונה על הספסל. אם ונגר מתכנן להוציא מההרכב את קלישי, אז הוא צריך לפרוש מכדורגל.זה פשוט לא יקרה, תבין. אם אתה מייעד לסנייה מקום בהרכב בתור בלם, אז זה יהיה במקום גאלאס, אין כאן כל קשר לאחד המגנים.ואם ונגר רוצה להביא בלם מחליף לגאלאס, אז למה לא להביא בלם טבעי?
להאמן לא נהיה צעיר עם השנים, אין ספק. אבל למרות הכל הוא עדין שוער ברמה גבוהה. נכון, בעונה האחרונה הוא נחלש לעומת העונה הקודמת שהיתה פנומנלית במחינתו (השוער הטוב באירופה של אותה עונה), אבל עדין מפה ועד להפוך אותו לחוליה החלשה? להאמן עכשיו עומד בפני עונתו הכנראה אחרונה בארסנל. כמו שכבר כולם הבינו זאת תהיה עונה החלפת משמרות משני צידי המגרש. אז תתרגל חביבי. לדעתי יש עוד אפשרות. שאבואה יהיה גם קשר ימני (אולי הווינגר הימני שאנחנו כל כך מחפשים?!), ובקארי יהיה הגיבוי שלו בהגנה. ככה תהיה רוטציה. סנייה יהיה פשוט שחקן רוטציה.
למה לא? וולקוט נרכש כדי לפתוח בהרכב?מישהו הבטיח לאדוארדו שמקומו בהרכב מובטח?ואן פרסי פתח בהרכב איך שנחת בלונדון? פרגי רכש את אנדרסון ונאני תמורת 17 מליון ליש"ט כ"א, מישהו הבטיח להם מקום בהרכב?לא, והאמת היא ששניהם יפתחו את העונה על הספסל. אם ונגר מתכנן להוציא מההרכב את קלישי, אז הוא צריך לפרוש מכדורגל.זה פשוט לא יקרה, תבין. אם אתה מייעד לסנייה מקום בהרכב בתור בלם, אז זה יהיה במקום גאלאס, אין כאן כל קשר לאחד המגנים.ואם ונגר רוצה להביא בלם מחליף לגאלאס, אז למה לא להביא בלם טבעי? וולקוט נרכש כשהיה בחיתולים. אנחנו מדברים כאן על שחקן בן 24, בעל ניסיון בליגה הצרפתית ובסגל הנבחרת. אני לא מכיר את נאני ואנדרסון,אבל הם צריכים לבוא על חשבון מישהו. בטוח שיש ציפייה שהם יהפכו לשחקני הרכב בהווה\עתיד הלא רחוק. במידה ולא יהיו כאלו ההנהלה ופרגי ירצו לתלות את עצמם אחרי ביזבוז שכזה. כמו שעכשיו עושה ארסנל עם רייס. אז מה תעשה אם סנייה שלא נקנה במחיר של קילו גזר גמדי? הוא חייב לאייש איזשהי עמדה וקשה לי להאמין שונגר קנה שחקן בסכום כזה כדי שיהיה מחליף. אז תתרגל חביבי. לדעתי יש עוד אפשרות. שאבואה יהיה גם קשר ימני (אולי הווינגר הימני שאנחנו כל כך מחפשים?!), ובקארי יהיה הגיבוי שלו בהגנה. ככה תהיה רוטציה. סנייה יהיה פשוט שחקן רוטציה.כשיש לך את חלב, וולקוט,ואן פרסי ורוזיצקי אין צורך להפוך מגן לקיצוני.
אתה ממש מצחיק, אתה יודע? חודש אנחנו כבר מדברים על כמה נחוץ לנו ווינגר עכשיו. ועכשיו אתה בא ואומר שאין צורך?! לדעתי אבואה יכול להצליח מאוד כווינגר ימני. הוא יעשה גם הגנה, אבל לא יצטרך כל הזמן לחושב איך הוא חוזר בזמן להגנה, כי היו כמה פעמים שנענשנו על ההתקפיות יתר של אבואה.
יש צורך בוינגר, לא במגן שישחק בוינגר. בטח שלא כשמדובר באחד המגנים הטובים בעולם. לדעתי גם אפשר להסתדר יפה בלי רכש של קיצוני.רוזיצקי נתן עונה ראשונה לא רעה ואני משוכנע שעונת 08\07 תהיה העונה הטובה בקריירה שלו. כשלחלב יהיה שחקן פחות אימפטונט מאדבאיור למסור (עיין ערך דה סילבה) אז הביקורות עליו ירגעו.
לדעתי ארסנל לא צריכה להסיט אף אחד לשום עמדה, הם צריכים לקנות ווינגר טבעי. הויט, בעקבות ההחתמה הזאת ככל הנראה ימצא את דרכו החוצה (אלוהים ישמור, רק אנגלי אחד בסגל. לאן הגענו...). כן, המחיר גדול בשביל שחקן שיהיה בסך הכל גיבוי, אבל יש לזכור שבאמצע העונה יש את אליפות אפריקה, משמע - ארסנל צריכה מחליף ראוי לאבואה, ואני מאמין שלא סתם סנייה היה נרכש במחיר הזה. אגב, מסכנה ארסנל בגלל האליפות אפריקה זאת מאבדת שלוש שחקנים משמעותיים - אבואה, אדבאיור וכמובן טורה.
את האפשרות שתהיה רוטציה על צד ימין- שאבואה/סינייה משחקים כקשרים/מגינים הזכרתי ממש בתחילת הדיון, ואני חושב שזו אופציה טובה ומעניינת. וכמו שנאמר פה, סנייה יכול גם לשחק בלם בעת הצורך. אני חושב שההחתמה הזו במקום ולעניין. הייתי רוצה לראות עוד בלם טבעי מנוסה לסגל ועוד ווינגר שמאלי לרוטציה ואז אפשר לפתוח את העונה עם סגל מפתיע מאוד, שחובת ההוכחה עליו.
נכון מאוד ואנשים שוכחים את זה... במשך יותר מחודש שניים משחקנים ההגנה הפותחים לא יהיו זמינים, וכן חלוץ שיהיה חזק ברוטציה, קבוצה שמתיימרת להיות פאקטור בכל שלבי הליגה צריכה גיבוי טוב מאוד בעמדות האלה, ואני מעדיף את סנייה על פני הויט... מה גם שהרכש של סנייה לא בא על חשבון דברים אחרים (אני מקווה), יש עוד חלק מהכסף מהמכירה של הנרי, ועוד רייס צריך להימכר... יהיה מספיק כסף לשחקן איכותי ברמה הגבוהה ביותר אם וונגר ירצה... אגב, במנג'ר סנייה יכול לשחק גםן מגן בשמאל וגם בימין, מישהו בר סמכא בכדורגל צרפתי יכול לאשר? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx