גם אבואה היה שחקן אפריקאי צעיר וחסר ניסיון, ותראה לאיזה מעמד הוא הגיע כבר בעונה הראשונה שלו. ונחמד שדיורו כשיר וגם כובש, אפילו חלב כבש, כאמור נחכה למשחק מול אלקמאר שיהווה מדד קצת יותר רציני.
אני לא יודע אם אבואה שיחק בטורניר חשוב או משהו לפני שהגיע לארסנל אבל הבלם הגנאי לא הרשים בכלל במונדיאל.
אני אישית לא שמתי לב אליו במונדיאל ולא ידעתי שהוא קיים. בכל מקרה ההגנה שלהם נראתה בסדר גמור לדעתי, הבעיה היתה עם החלוצים המחטיאנים. אבואה הראה ניצוצות בטורניר אייאקס אבל אחרי קצת יותר מחצי שנה תחת השגחת ונגר הוא הפך לטובים בעולם בתפקידו...
דיוויס כבר לא אופציה. הוא חתם על חוזה חדש בברומיץ'. לגבי אבואה, הוא השתלט על מקומו בהרכב רק באליפות אפריקה. בכול הקשור לאפריקאים, ונגר בדר"כ פוגע. וגם אם לא, הרוב מגיעים במחירים מצחיקים(יש עדיין לאורנים למיניהם, וגם אדאביור), כך שגם אם לא פוגעים, זה לא קריטי.
אדבאיור ולאורן הגיעו מליגות אירופיות בכירות (צרפת, ספרד) ולכן המחירים בהתאם, בעוד ששחקנים כמו קולו טורה ואבואה הגיעו מאנונימיות מוחלטת. הגנאי אם יוחתם כמובן ישתייך לקטגוריה השנייה.
אני חושב שלאדביור יש הרבה מה לתרום בארסנל, יש לו משחק ראש ופיזיות שהיו חסרות לארסנל בחלק ההתקפי לצידו של הנרי. חוץ מזה הוא גם מאד טכני ומהיר עם הכדור, מה שמשתלב היטב בשיטה של ונגר.
אדביור הוא בדיוק מה שהרופא רשם. חלוץ מטרה אמיתי, בלי בולשיט, מביא איתו נוכחות פיזית, עליונות אווירית, טכניקה מצוינת לבחור בגובה שלו, מוסר עבודה והשקעה. לא גמלוני עם הכדור, ממש לא צפוי, וסיומת מצוינת. לדעתי הפרטנר המושלם להנרי.
רודס ודניאל, אני לא ראיתי ממנו מהירות מרשימה, ומה שעוד פחות ראיתי ממנו זו השקעה על המגרש ועבודה קשה. קאנו היה לדעתי שחקן מוכשר בצורה בלתי-רגילה אבל לא הזיע טיפת זיעה אחת על המגרש ולכן לא היווה הצלחה מסחררת בארסנל (ואני אישית לא סובל אותו בגלל האדישות הזו), אני מאוד מקווה שאדביור לא יתפתח להיות קאנו 2 כי בינתיים הוא מזכיר לי אותו, לטוב ולרע. מסכים עם זה שעל הנייר הוא בדיוק מה שהרופא רשם עם המיקום ברחבה ומשחק הראש, וגם כן כמובן חושב שחצי העונה האחרונה היתה זמן התאקלמות בשבילו ושהעונה נראה מה הוא שווה באמת. אבל הסימנים הראשוניים לא מעודדים במיוחד בעיני.
לא גמלוני עם הכדור? אני מבין שאת המונדיאל לא ראית. שם היה אפשר לראות בבירור עד כמה הוא גמלוני. סיומת טובה? השחקן הזה הוא מחמיצן כרוני. כול כך הרבה החמצות היו לו העונה מאז שהגיע... מה שכן אפשר לציין לטובה, זה את הנוכחות שלו ואת הפיזיות שלו.
תסתכל על המשחק שלו מול וילה מהעונה החולפת ותראה גם את יכולת הבקעת השערים שלו, המהירות ואת ההשקעה על המגרש. גם במונדיאל הוא היה היחיד ששיחק בטוגו, והפגין יכולת מאד גבוהה רק שלא היה לו כל כך עם מי לשחק שם.
מהמשחקים שראיתי ממנו יחד עם הנרי הוא היה חד. כמובן שהמעבר לפרמיירשיפ קשה לכל שחקן, ולכן צריך לקחת בחשבון תקופת התאקלמות. במשחקים בהם הנרי היה בחוץ והוא נאלץ לשחק עם ואן פרסי הייתה פחות כימיה, אבל בכל זאת אם אני אוהד ארסנל אני אופטימי.