כן, על הנייר הוא היה אמור להיות מבטיח, אין ספק... כנראה שהוא, כמו כל ליל של העונה הזו שעלתה לגדולה משומקום, היה one season wonder.
סיגאן הוא אחד מאותם שחקנים שנונתים עונה טובה ואח"כ לא מצליחים לשחזר את היכולת. שחקן העונה בצרפת, אח"כ בעונה הראשונה שלו בארסנל סיגאן היה בכלל לא רע, ורק בשנה שנתיים האחרונות הרמה שלו בירידה מתמדת. זה דבר טבעי, ביחוד אצל שחקנים בסביבות גיל 30 פלוס שהגיעו לשיא שלהם מאוחר.
כן גם אני חושב כך... סיגאן בא על תקן בלם ובעונה הראשונה שלו באמת היה יעיל מאוד. אך לאחר מכן הוא החל בירידה מואצת עד שהגיע למצב של עכשיו שאם הוא משחק זה מחוסר ברירה. הוא שחקן מילואים בדרך כלל, אך כרגע הוא אמור להיכנס להרכב( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx ) מחוסר ברירה. נקווה שארסן ונגר יביא בלם טוב, אם לא אין הרבה ברירות וסיגאן ישחק הרבה העונה. לסיכום אני אומר שסיגאן על הנייר היה מציאה ביחס לכסף ששולם עליו אבל על המגרש הוא אכזבה ואני בהחלט מונה את שמו עם פורלאן וקלברסון שגם הם באו כהבטחות וסיימו ככשלונות. לגבי המאצ'-אפ בין לאורן ולאבואה.. אין ויכוח לדעתי אבואה נלחם על המגרש והוא טוב, הוא מוציא כדורים להמון שחקני אגף מהרגל. אני חושב שתרומתו להתקפה מצוינת , אין הרבה מגנים שיודעים לתרום בצורה טובה כל-כך להתקפה ומספיקים לחזור ותרום בצורה כזאת גם בהגנה.. לסיכום , אבואה יותר טוב ולאורן פחות מדויק הבעיטות שלו זה החלק הבעייתי שלו ואני לא מעריך אותו כמו את אבואה שלדעתי עושה עבודה טובה ושקטה (עובד ולא מקבל קרדיט גדול מהתקשורת). לדעתי הוא אנדר-רייטד!
התקשורת הספרדית מפרסמת שרייס ביקש לעזוב את ארסנל לטובת ריאל מדריד. קישור מספורט5(כתבה מתורגמת מטיםטוק). אומנם כרגע זה נראה עדיין בולשיט. אבל צריך לזכור שרייס בעבר כבר עשה שטויות בכול הנוגע לריאל(השיחת טלפון ההיא עם הכתב הספרדי). אגב, על פי התסריט של ספורט5, רייס אמור לעזוב, ולפנות את מקומו ליוסי בניון. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dunno.Xxx
לדעתי כל העניין הזה בכלל מבוסס על כתבה של ה"פיפל" מסוף השבוע בה דובר על כך שרייס יעבור למדריד במסגרת עיסקת חילופי שבויים שתכלול את חוליו באפטיסטה...
אני את דעתי על רייס אמרתי כבר מספר פעמים. שחקן עם טכניקה גדולה שאולי לא הסתגל כל-כך לסגנון המשחק המהיר באנגליה והוא מעדיף את הדריבל, והרבה פעמים את הנפילה. הוא בסה"כ נחשב לכישלון בארסנל כי הוא השחקן שארסנל שילמה עליו הכי הרבה כסף. את המשחקים הטובים שלו בעונה האחרונה אפשר לספור על כף יד אחת. ארסן וונגר מאמן שבדר"כ מוציא את המיטב מהשחקנים שלו אם זה ווירה, פירס, ליונברג פרט לאשתקד ובוודאי שתיירי הנרי. בקשר לרייס הוא לא הצליח, אבל הוא לא אשם בזאת. לדעתי לרייס עדיף לחזור לספרד, אבל אני לא רוצה אותו בריאל מדריד, יש לנו כבר קשר שמאלי מצויין שמו רוביניו, למרות שבטח חלק יגידו שהוא חלוץ נסוג, לא הוא היה מעולה בתור קשר אגף, 12 שערים ו7 בישולים בעונה הראשונה בספרד זה טוב, הוא גם סופסל טיפה. אני חושב שאם לארסנל תיהיה הצעה טובה עליו שזה בערך הסכום שהוא נקנה בו מסביליה, היא צריכה למכור ללא ספק. ואן פרסי באגף חד מאוד ועדיף שם מאשר כחלוץ בליגה האנגלית ובצ'מפיונס ליג לפי דעתי.
הנה כמה מהציטוטים של הצועני המטונף יאללה כבר פוארה פוארה! לא רוצים רמאים בהייבורי! מה גם שעכשיו יש לנו את רוזיצקי על העמדה שלו כשגם רובין כמובן נותן קאבר לאגף שמאל. אם יש עמדה בסגל שאפשר לדלל אותה זו עמדת הווינגרים, ואם נוכל למכור את הצועני לריאל תמורת סכום נאה זה יהיה נפלא.
Nigel Winterburn, רמאים בהייבורי כבר לא נראה, זה בטוח... ואני נגד שחרור של שחקנים מהסגל! גם רייס! שישאר, לא מעניין אותי כמה ריאל יציעו. ככל שהשמיכה יותר ארוכה, ככה היא יכולה לכסות יותר בעיות שעלולות לצוץ כמו פציעות והרחקות. רייס ירגע קצת, ילמד סופסוף איזה מילה באנגלית וייתן עונת פריצה באיחור אופנתי של שנה. ושיגיע בלם!
תראה, זה לא בדיוק שנה. יותר נכון יהיה לומר שנתיים וחצי - שזו התקופה בה רייס משחק במועדון (מאז שנרכש מסביליה תמורת כ-17 מיליון ליש"ט), ועד היום, למעט חודש חלומי באוגוסט 2004, הוא לא הצליח לענות על הציפיות המוקדמות ממנו, למורת רוחם של אוהדי ארסנל. יש גבול גם לסבלנות שלנו, אתה לא חושב?
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx איחור אופנתי של שנתיים וחצי רפאל... בחיאת אולמרט מקיים הבטחות יותר טוב. אם צריך קיצור שמיכה זמני בשביל שלונגר יהיה כסף כדי להנחית בלם נורמלי ועוד איזה קילר למרכז המגרש, שיקוצר רייס. כפי שכבר אמרתי על קאשלי, לשחקנים שלא רוצים בכל מאודם לשחק בארסנל ופוזלים כל הזמן למקומות אחרים אין מקום אצלנו, ואצל הצועני האבידה מבחינה מקצועית הרבה פחות חמורה מזו של קאשלי.
רייס צריך לעזוב. אפשר לעשות עליו כסף טוב אם נמכור אותו לריאל (כסף טוב יחסית ליכולת שהציג בארסנל). במידה ויעזוב, אז אסכם ואומר שהיה אכזבה גדולה. אחרי שכבר נכנס לכושר, וצבר מעל חצי שנה במועדון, הציג יכולת חלשה מאוד. לא התאים עצמו למשחק האנגלי ולרוח שלו והתנהג מעט בילדותיות.
Y2G, אל החצי שנה הראשונה שלו לא מתייחס, והצפי שלי היה שייתן את הפריצה שלו בעונה שזה עתה נגמרה. הוא נתן בה כמה משחקים טובים (נגד ריאל, למשל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx ), אבל בפירוש לא הווינגר הענק שציפינו שיהיה. אני נתתי לו את הקרדיט כיוון שההתאקלמות שלו בלונדון ובפריימרליג הייתה לו מאוד קשה, ולכן אני מאמין שעד ינואר נדע בדיוק האם הוא צריך להישאר או לעזוב. איתי, אז שההנהלה תפתח קצת את הארנק הקמוץ שלה. אי אפשר שכ"כ הרבה שחקנים ישוחררו בקיץ אחד, זה מטלטל את הקבוצה ופותח פתח לסיכונים של חוסר יציבות. אני מבין לגמריי שמדובר בשחקנים כמו בובי או סול, אבל לשחרר שחקנים בשיא הקריירה? אשלי זה מכה איומה לדעתי. ולא יודע מה יהיו ההשלכות של עזיבת רייס. בלם חייב להגיע בכל מקרה. קילר במרכז השדה- מעדיף סגל יציב על עוד שחקן לרוטציה.
אם יבוא קילר ברמה במרכז השדה הוא לא יהיה עוד שחקן ברוטציה הוא יהיה בורג חשוב בקבוצה שלוקה בעמדה הזאת (בשיטת 4-4-2 ז'ילברטו לא מצליח להחזיק את האמצע ביעילות ולסנן התקפות יריב ובגלל זה נכשלנו בליגה).
בולשיט, ג'ילברטו הוא אחד השחקנים הטובים ביותר של ארסנל כבר יותר משנתיים. גם בתקופת ויירה ג'ילברטו לא היה דומיננטי כלכך, אבל עשה עבודה פשוט מושלמת.