ארסנל 06/07 - העונה כבר נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Rudess, ‏2/7/06.

1. Sir Alex Las' Killa

פאברגס עושה משחק, סקוט פארקר בכלל קשר אחורי. מי הגאון שרשם את זה? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mellow.Xxx

2. walcott Member

זה היה מויזס אם אני לא טועה, עם האובססיה שלו לאנגלים...

3. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

הו קאשלי קאשלי קול... קראתי בזמנו הערכות שהוא יעזוב לצ'לסי תמורת 15 מיליון פאונד וזה פשוט סכום לא מספיק טוב בשבילנו. הבחור בן 25, באנקר בהרכב של נבחרת אנגליה עם עוד 10 שנים במשחק, surely אנחנו יכולים לקבל עליו בסביבות ה-25 מיליון פאונד. בכל מקרה אני לא אזיל דמעה אם השמוק הזה ילך, מי שלא רוצה לשחק בארסנל בלב שלם, שיירקב ברוטציה של מוריניו עם עוד 10 שחקנים שמתחרים לו על העמדה. אני בלאו הכי מאמין שהגיעה שעתו של גאל קלישי לתת את הפריצה. רק שיישאר לנו מהעיסקה הזו מספיק מזומן כדי להביא עוד מגן שמאלי כבק-אפ, לא רוצים סיגאן ופלאמיני!

4. AW forever Member

מתחיל לאט לאט להשלים עם העובדה שאשלי יעזוב לכסף של הצאר. אלו חדשות רעות מאוד, זה היה נראה לי חיוני מאוד לשמור על הסגל לעונה הקרבובה עד כמה שניתן, כשסול ובובי עוזבים ודניס פורש. חסר עומק בהגנה- פסקל סיגאן הוא ממש לא "אפילו לא ברמה של מכבי ת"א" כמו שג'ורג' בסט כתב, אבל הוא לא אופציה מועדפת בתור מחליף ראשון לצמד סנדרוס-טורה. עזיבה של אשלי תערער את ההגנה השברירית עוד יותר, וכנראה שתחזיר אותנו לימי "פלאמיני המגן השמאלי" כמחליף לקלישי. חושש מעוד יוזמה ונגרית שכזו (אבואה בלם?) במקום רכש, שאולי תשתלם (כמו שהימור פלאמיני השתלם) ואולי לא, אבל עלולה לעלות לנו בשכר לימוד יקר בצורת נקודות בפתיחת העונה. דיוויד דיין התבטא שהשאיפה של הקבוצה השנה היא לזכות בצ'מפיונס ליג- אני הייתי רוצה לראות יותר ריצה ומאבק ראש בראש בצ'לסקי על התואר מאשר ריצה בצ'מפיונס, שיש לה גם את הנטייה לשחוק קבוצות בעלות סגל קצר. אם רוצים לרוץ בשתי החזיתות- חייבים עוד עומק. סיכום ביניים- החוד מצויין, הקישור גם (למרות שלא יזיק קשר אחורי לסגל, אבל כנראה שונגר סומך על סונג/דיאבי), שוער מעולה. ה-ג-נ-ה!

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/06
  5. Arsenal fan Member

איתי, אני לא חושב שקאשלי קול שווה יותר מ-15 מיליון. זה המקסימום.
    אבל כאשר מדובר בצ'לסי, ההנהלה עושה נכון כאשר מנסה לסחוט עוד ועוד מזומנים(ובמקרה של צ'לסקי זה לא משפיע על כלום...).

בכול מקרה, הוא עבר את הגבול הקיץ הזה. בקרוב אמור לצאת הספר האוטוביוגרפי, ששם קול אומר דברים חריפים מאוד. חלק כבר פורסמו בצהובונים. משפטים כמו:" ארסנל השתמשה בי", או:" ארסנל הפכה אותי לשעיר לעזעזאל". והרי זו לא הפעם הראשונה שהוא עושה בעיות. בקיץ שעבר הוא נפגש עם מוריניו וקניון כאשר הוא תחת חוזה ובגד במועדון, לאחר המשפט הוא שוב יצא נגד ארסנל.
    שחקן בלי ערכים לקבוצה(עוד דוגמא לאנגלי...).

לגבי מחליף, קודם כול אני לא חושב שצריך לזלזל בפלאמיני. אומנם מדובר בשחקן בינוני, אבל שחקן שנותן 200% בכול משחק. וראינו אותו עושה חייל ברמות הכי גבוהות העונה. אני לא חושב שצריך לפתוח איתו, אבל אם וכאשר נצטרך מגן שמאלי מחליף, הוא בהחלט יכול להיות אופצייה.

הקישור של ונגר מורכב מג'ילברטו ופאברגס. ג'ילברטו כבר בעונה הראשונה שלו ללא ויירה לצידו הראה את חסרונותיו ב4-4-2 בפרמייר ליג, בכדורגל האנגלי. אולם כאשר ארסנל עברה ל4-5-1 באירופה, ג'ילברטו היה לרוב בשיאו. אולי ונגר שוקל את השיטה הזאת גם בליגה, למרות שקשה לי לראות את זה קורה אחרי 9 שנים שהוא נאמן לשיטה הקלאסית שלו.
    לגבי שאר הקישור, קודם כול, דיאבי פצוע לעוד כ-4 חודשים. ההערכות המוקדמות לפחות, חזרה בתקופת דצמבר-ינואר. לגבי סונג, ונגר מימש את אופציית רכישתו. וכיום, הוא שחקן ארסנל. אני עוד לא ראיתי ממנו משהו יוצא דופן בעונה שעברה. אבל צריך לזכור שמדובר בשחקן צעיר, ובכול מה שקשור לצעירים, אני באמת סומך על ונגר בעיניים עצומות.

6. Rosicky Member

ההגנה של ארסנל בכל מקרה הייתה זקוקה לחיזוק עוד לפני כל העזיבות כדי שלא יקרה מצב כמו בעונה שעברה שבגלל מכת פציעות שחקו שחקנים שלא מתאימים לרמה, אבל המצב עכשיו הרבה יותר מדאיג עזבו קמפבל וקול, סנדרוס פצוע לשלושה חודשים ובמקביל ונגר לא בדיוק ממהר להחתים שחקן הגנה ברמה כדי לחזק את ההגנה הרעועה גם ככה.

בקשר לקשלי, שחקן כמוהו בכל מקרה לא צריך להשאר בקבוצה כשהוא לא רוצה להשאר בה ומדבר נגדה, בדרך כלל כשיודעים ששחקן לא רוצה להשאר בקבוצה מחירו יורד כי הקבוצה חייבת למכור אותו בכל מקרה ומתפשרת על מחיר נמוך יחסית, לארסנל התמזל המזל שהקבוצה המעוניינת לרכוש אותו היא צ'לסי שממנה אפשר לסחוט סכום כפול ממה שקבוצה אחרת הייתה מוכנה לשלם.

בקשר לקישור, בעונה האחרונה ארסנל סבלה מירידה ביכולת האגרסיבית ובעוצמה במרכז לאחר העזיבה של ויירה, הקבוצות האפורות והפזיות בליגה ניצלו זאת, כיסחו את האמצע ללא הרף וזכו בקרבות הפיזיים מה שאפשר להם להוציא תוצאות טובות מהמפגשים איתנו, עד עכשיו לא שונה שום דבר בקשר לעוצמה במרכז המגרש (הפיזיות היא לא הצד החזק של רוזיצקי) הפתרון לבעיה הוא להביא קשר פיזי שיספק את העוצמה במרכז המגרש ויתן פייט לקשרים הפיזיים והאפורים של הקבוצות (יאיא טורה לדוגמא).

7. Sir Alex Las' Killa

Nigel Winterburn, אתה צודק שאתה אומר שאשלי קול שווה יותר מ15 מיליון פאונד. אין ספק. במיוחד כשמנהלים משא ומתן עם מועדון שזורק 21 מיליון ליש''ט רק בשביל להרחיק את SWP ממכם. הנקודה שלי היא שיהיה עדיף שקול יעבור לריאל ב15 מיליון פאונד, מאשר לצ'לסי ב25 מיליון פאונד. כי בסופו של דבר, אתם מחזקים יריבה וזה ההפך המוחלט ממה שצ'לסי עושה.

AW forever, לפני מספר חודשים טענת שסיגאן הוא ברמה של בראון. תיהיה ריאלי, אם הוא היה מזכיר אפילו את בראון, הוא היה אופציה ראשונה עם קולו טורה. אבל האמת היא שהוא בלם איום ונורא. אולי עדיף שתקנו את בומסנוג - שילוב משהו משהו, לא?

8. AW forever Member

הוא לא בלם איום ונורא, והוא ישאר בסגל, אבל הוא לא מתאים להיות חילוף ראשון, ועל זה אני מסכים. אני חושב שווס בראון הוא באמת ברמה של סיגאן, לא כי סיגאן מעולה אלא כי ווס בראון לא משהו.

9. Sir Alex Las' Killa

כמה משחקים של בראון ראית בשתי העונות האחרונות?

10. AW forever Member

סיר אלכס, תרפה ממני, בחייך. ראיתי אותו משחק, וזו דעתי עליו. אתה יכול להסכים, אתה יכול גם לא. לפי רמת ההודעות שהשארת בימים האחרונים (ובכלל)- שתי האופציות לא ממש מרגשות אותי.

11. Arsenal fan Member

לגבי סיגאן, ראשית, אני לא חושב שהוא שחקן נוראי. אחרי הכול, בזמנו הוא היה אחד הבלמים הטובים בצרפת. ושתי קבוצות פאר כמו ריאל מדריד וארסנל נלחמו על שירותיו, כך שאחרי הכול, לא מדובר באיזה "אפס".
    אבל אם לוקחים את התקופה בליגה האנגלית, כאשר החוסר ביטחון והמנטליות של סיגאן בערך כמו של ילד בן 16, אז בראון לוקח אותו. בכול מקרה, ההשוואה הזאת לא במקום, שניהם בלמים חלשים.

רפאל, סיגאן אפילו כיום שחקן הרכב, לפחות עד שונגר לא יביא בלם חדש(ולא נראה שזה הולך לקרות, ונגר אמר שהוא מחפש בלם, אבל עדיין אין שום שם רציני), או עד חזרתו של סנדרוס מהפציעה.

סיר אלכס,
    למה לזרוק את ריאל? לפחות הקיץ, לא הגיעה שום הצעה קונקרקטית מריאל מדריד לגבי אשלי קול, הם בכלל בכיוון של אבידל.

12. Sir Alex Las' Killa

אני ארפה ממך עד שלא תבין שרושמים סר, ולא סיר. נמאסת. אתה מבקר את רמת ההודעות שלי כאילו זה מעניינך - תעסוק בעיסוקך, ואני אדאג לזה. הדרך בה אתה משלב משפטים להבעת זילזול באחר לצד יחס שווה היא לעג לפורום. אני הספקתי לקרוא מספיק תגובות בזאריות שיצאו מהמקלדת שלך.
    במוסונג כבר בגיל צעיר יותר היה אחד הבלמים הטובים בצרפת. יש הבדל גדול בין הקצב בליגה הצרפתית לליגה האנגלית. זאת הסיבה שלכל שחקן שעובר מצרפת לאנגליה ההתחלה תמיד קשה. גם להנרי לקחו 12 משחקים להבין מה הולך על המגרש, לפירס לקח עונה + להתרגל לקצב, אברה כבר מינואר לא יודע על מה הוא נפל. ההבדל הוא שבשחקנים הללו היה פוטנציאל, כל מה שהם היו צריכים זה ליטוש וקצת זמן. סיגאן הוא תוצאה של סקאוטינג גרוע, בדיוק כמו דג'מבה דג'מבה שהיה מסתבך עם הכדור בלי שום קשר למשחק.
    בולשיט. בראון גם בגיל צעיר היה סובל מחוסר ביטחון אבל עדיין היו לו תקופות מצויינות כשהוא היה שומר על הברכיים במקום. בשנתיים האחרונות אין בכלל ספק, הוא בלם טוב מאוד. סיגאן מפשל כל פעם מחדש. איך תסביר את זה שאפילו במשחקי מילואים הוא נראה רע?

ולא זרקתי שמות. ריאל רצתה את קול בעבר, אני מאמין שאם ארסנל תרצה למכור אותו בחוכמה היא תמצא דרכים. צ'לסי כבר מספיק חזקה, למה לחזק אותה?

13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

סר אלכס לא יודע עד כמה הסקאוטינג היה גרוע, בעונה שלפני רכישתו הוא נבחר לשחקן העונה בליגה הצרפתית מעמדת הבלם, וכידוע זה תואר שלרוב הולך לשחקני התקפה. הוא כבד על הרגליים ולא מתאים לקצב המשחק האנגלי, אבל בהתחשב ברקורד הקודם שלו ובסכום הנמוך בו הוא נקנה קשה לומר שהרכישה שלו היא פלופ גדול מדי. לא מזיק שיהיה אותו כבק-אפ, להזכירכם הוא גם שחקן עם רגל שמאל שיכול לשמש כגיבוי בלית ברירה לעמדת המגן השמאלי (מקווה שלא נגיע למצב הזה), אבל מה שבטוח הוא שחייבים להביא בלם ובדחיפות. הפציעה של סנדרוס באמת שלא משאירה לנו ברירות, יאללה ארסן, בשיא המרץ...

14. Theo Walcott Member

אני חוזר לפורום, אחרי שהעיפו אותי עשיתי הרשמה מחדש ואני מקווה שהפעם אשאר כאן לצמיתות ! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

15. AW forever Member

אני מבקר את רמת ההודעות שלך כי הן צורבות לי בעין, לפעמים זה נראה שאתה נכנס לתוך רצף של פליטת שטויות (או מתוך עצבים או מתוך אני לא יודע מה), ואז אחרי זה מתאמץ כ"כ לגבות את אותן השטויות. הרי לא ייתכן שאתה באמת חושב שארסנל לא זכתה באף תואר משמעותי מאז שוונגר הגיע (דאבל? עונה שלמה ללא הפסד?) ועוד שאר שטויות שקצרה היריעה מלפרט. המשפט "הדרך בה אתה משלב משפטים להבעת זילזול באחר לצד יחס שווה היא לעג לפורום" היה סתום בעליל ולא הבנתי למה התכוונת.
    בקשר לסוגיית הבלם- אתה מתפרץ פה לדלת פתוחה, כי נראה שכולם מסכימים שצריך לבוא בלם נוסף כחיזוק. מציע לחכות עד סוף מועד ההעברות לפני שקובעים האם ההגנה של ארסנל היא פתטית או לא. אחרי הכל, ונגר (להזכירך, זה המאמן שכולם מעריכים בגלל היחסי ציבור שלו למרות שהוא אפס) העמיד שנה שעברה חוליית הגנה ששברה את שיא כל הזמנים של אי-ספיגת שערית בצ'מפיונס, אז בוא ניתן לו קצת קרדיט בנושא, טוב?