על מנת להסיר ספקות החלטת שוב לעוות את דבריי. ממש כל הכבוד, גם אתה מצטרף לאלו שלא יודעים, מעולם לא ידעו, ולא בטוח אם ילמדו, איך להתדיין בצורה מנומסת (אם אתה אוהד כדורגל בריטי, תסגל את צורת הדיון הבריטית המסורתית), וגם איך לא להטיח העלבות לא קשורות (ועבורי לקרוא לי לא אוהד זה מספיק. מיום היוולדי אהדתי את ארסנל, שוב בעיקר בגלל אבי, וכבר בגיל שנתיים היה לי למעשה מנוי. מאז שעלינו לארץ אנחנו הולכים מדי שנה לפחות 10-15 פעמים למשחקים, כי לאבי יש עוד קשרים במועדון), אלא גם לעוות את דבריי. רשמתי במפורש את כוונותי גם בהודעתי האחרונה, והחלטת בצורה מתריסה להתעלם מזה. אם כך אתה מנהל דיון, מאוד חורה לי להיות פה ולנהל איתכם את הדיון הזה, ועוד מכך שמתמש וותיק שכמוך (כך נראה לי) לא יודע איך להתדיין בצורה מנומסת, אך בכל זאת עשה זאת כבר עשרות פעמים במערכת פורומים זאת. כל מה שיש לי לומר שזה שתתביישו לכם על התנהגות שכזאת, מוציאים את כל החשק מלהתדיין איתכם ולהיות חלק מאתר זה, כשרבים לא מכבדים דעות אישיות.
Rudess זה מה שקורה למי שהתחיל לשים לב לליגה האנגלית אי שם באמצע שנות ה 90,מי שלא זוכר,מוקיר ומזלזל בעבר של ארסנל האנגלית ושל הליגה האנגלית,אתה מהדור שלא ידע את יוסף. מסורת זה לא מילת גנאי,רצון לראות חומר מקומי בליגה מקומית זה לא פשע ופעם נוספת אין פה שם קשר ללאומניות או לגזענות,את זה תשמור לפוליטיקה,פה מדובר על כדורגל.
בתגובה לסטרטפורד, כניסת הזרים לכדורגל האנגלי רק שיפרה את הרמה שלו,התרבות והעניין בליגה הזאת. הכדורגל לא יכול היה לדרוך במקום לנצח והיה חייב להתקדם, במיוחד הכדורגל האנגלי שהיה תמיד אפור,מבוסס על כדורים ארוכים ורוב השחקנים לא היו בעלי שליטה בכדור (שחקנים כמו גאסקוין והודל היו תמיד מצרך נדיר). השחקן האנגלי יצליח אם יהיה טוב מספיק ויידע להתמודד בתחרות בשוק החופשי מול שחקנים ממדינות אחרות , אם יידע לא להסתבך בחובות הימורים של 750 אלף פאונד (ויין רוני) , ואם יידע לא להשתכר כל שני וחמישי. היריבויות בין הקבוצות ובין האוהדים היו ויישארו לנצח בלי קשר מי משחק בקבוצות. למי איכפת כמה שחקנים אנגליים יבואו להיפרד משחקן זה או אחר בעתיד? זה ממש לא פונקציה. ארסנל היא מועדון מקצועני מהטובים בעולם וצריכים לשחק בו השחקנים הטובים ביותר ללא קשר למוצא לאומי.
השאלה היא למה לא זה פוגע גם בך, אלא למה זה פוגע בכלל. "כי זה פוגע במסורת"- דניס ברגקאמפ ידידנו הביא פה דוגמא יפה לאיך שהמסורת נשמרת. "זה פוגע בכבוד במקומי,זה פוגע בחלק מהקהל האנגלי"- טענה לא ברורה כ"כ. מחזיר אותך לדוגמא שנתתי עם הקומץ בבית"ר: אם הם יפגעו מזה שערבי ינחת להם בקבוצה, אז זו באמת בעיה שלהם. "זה פוגע בליגה האנגלית"- לא נכון. כל עוד האיכות נשמרת, לא רואה את הפגיעה. אם כבר, אתה יכול לראות מגמה של עלייה באיכות הליגה מאז הכניסה המאסיבית של זרים, ושקבוצה כמו ארסנל מסיימת עונה שלמה בלי הפסד מראה גם שהסטנדרטים האלה גבוהים מאוד עבור הליגה "זה פוגע בהתפתחות וההצלחה של השחקן האנגלי"- נתון לויכוח. יש שאומרים שהתחרות מסננת את המוץ מהתבן ורק האיכותיים נשארים. ולראייה- הסגל של אנגליה הוא הטוב מאז 66. "זה מוציא לא מעט עוקץ מהיריבות בין הקבוצות ובין היריבות בין מחנות האוהדים"- פטריק ווירה VS רוי קין, אוהדי ארסנל נגד ואן ניסטלרוי, הגיהנום שמצפה לכ. רונאלדו אם ישאר בליגה- נראה לי שאלו דוגמאות יפות לכך שהיריבות נשמרת.
שוב, אתה לא מסוגל להתמודד עם הטענות שלי, אז אתה זורק רפש. את הכדורגל האנגלי אני אוהד עוד מגיל קטן מאד. אני ממש לא מזלזל בעבר של ארסנל, נהפוך הוא אני מוקיר אותו, אך בצורה טבעית ארסנל שדרגה את עצמה כקבוצת כדורגל בעיקר מאז הגיעו של ארסן ונגר ונהפכה לאחת הקבוצות הטובות ביותר באירופה . מסורת זה לא מילת גנאי, שחקן מקומי שיהיה מספיק טוב ישחק בהרכב, אבל כנראה שאין הרבה כאלה, וגם כאשר מגיע שחקן כזה הוא עולה מחירים אסטרונומיים ולא ריאליים ליכולתו. יש פה הרבה קשר ללאומניות, אחרת מה כל כך מפריע לך שיש ריבוי זרים? הגבולות הפתוחים באירופה רק עשו טוב לכלכלה, ובוודאי שעשו טוב לכדורגל.
סטרטפורד, שוב, כמות האנגלים בסגל לא קובעים את אופי הקבוצה כי סגל הוא דבר משתנה, מה אם בעוד שלוש שנים הסגל יהיה אנגלי כמעט לחלוטין? חוץ מזה, האם לארסנל חסרים שחקנים בעלי רוח לחימה ומנטליות יחסית אנגלית, למרות שהם לא אנגלים? כל הזמן קוראים לנו "צרפתים" (למרות שכיום יש צרפתי אחד בלבד בהרכב של ארסנל ובנבחרת צרפת), תסבירו לי בדיוק האם באמת, באובייקטיביות מוחלטת, אתם יכולים להגיד שארסנל כמועדון מתאימה לליגה הצרפתית, איטלקית, ספרדית או כל ליגה אחרת, מבחינת האופי שלה ושל הקהל שלה, יותר מאשר לליגה האנגלית? מויזס - עם כל הכבוד, הקטע ש"ונגר מעולם לא חיבב שחקנים בריטים" זו שטות אחת גדולה, ונגר אפילו ניסה לפני כמה שנים לרכוש כמה שחקנים אנגלים במדיניות ה-Buy English, חוץ מסול קמפבל כולם נכשלו בארסנל (גם רייט, שאגב המתמודד שלו היה סימן כך שבעניין הזה אין לך מה להתלונן), ונגר רכש את וולקוט הצעיר במחיר גבוה, הוא מחפש בלם כעת ואתה יודע במי הוא מתעניין? כן כן, קרטיס דיוויס ומיכה ריצ'ארדס! אשלי קול היה המגן השמאלי של ארסנל במשך שנים, דיוויד סימן למרות הביקורות נשאר השוער הראשון עד יומו האחרון בארסנל, מגן אנגלי מבטיח בשם ג'ו אוסיריאל הוחתם ואף שותף מול בארנט, איך זה יתכן? הרי ונגר לא אוהב שחקנים בריטים? בקיצור את התיאוריה הזו אתה יכול לזרוק לפח. מה לעשות שבמקום להוציא על מייקל קאריק 16 מליון פאונד, אפשר לקחת איזה ססק פברגאס בחינם. ואם אתה בוחר את קאריק בגלל הלאום שלו אז אתה גזען ופוגע ביודעין בקבוצה שאתה אוהב.
Rudess ואני מצטט"הכדורגל לא יכול היה לדרוך במקום לנצח והיה חייב להתקדם, במיוחד הכדורגל האנגלי שהיה תמיד אפור,מבוסס על כדורים ארוכים ורוב השחקנים לא היו בעלי שליטה בכדור (שחקנים כמו גאסקוין והודל היו תמיד מצרך נדיר)" זה מעיד על דבר אחד,בורות בכל הקשור לכדורגל האנגלי וההיסטוריה שלו ותאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר...יש לך ד'ש מליאם בריידי והוא רק סנונית קטנה ברשימה. AW forever יכול להיות שאתה לא מודע לכך אבל יש לא מעט התמרמרות ולא רק מחלק מסויים בקהל האנגלי של ארסנל כנגד אובר זרים,אני מקווה בשבילך שתלך ליותר משחקים באנגליה ותערבב יותר עם הקהל המקומי ואתה תשמע את אותם הקולות שאני מדבר עליהם,כנ'ל לגבי היריבויות והעקיצות בין מחנות האוהדים. ואגב,הריב המתשמך בין קין לווירה,ריב שהיה על המגרש להוציא פעם אחת במנהרת השחקנים בהייבורי הוא משחק ילדים לעומת מה שהיה בין נייגל ווינטרגטון לבראיין מקלייר בזמנו.
כל הכבוד לך moses, אני מסיר בפניך את הכובע. ממש צירוף מקרים שאוהדים של קבוצה נטולת אנגלים יגידו שזה לא משנה אם יש אנגלים בקבוצה או לא. אתה צודק בכל מילה, אתה גם יודע להתבטא ולהתדיין בצורה ראויה ומאוד מכובדת, אל תתעצבן בגלל כמה אוהדים שלא מסוגלים לקבל ביקורות הכי קטנה על הקבוצה שלהם. אני לא אומר שצריך 11 אנגלים בהרכב, אך 3/4 זה בהחלט רצוי, בכל זאת, כפי שאמר סטרטפורד, היא מייצגת את אנגליה בליגת האלופות, היא רשומה בהתאחדות האנגלית וכו', אז היא קבוצה אנגלית וראוי שישחקו בה שחקנים אנגלים. רודס, למה אתה מדבר על השחקנים האנגלים שעכשיו נמצאים בארסנל? כל הקטע הוא שוונגר לא סופר אותם, ובקבוצה שלו האנגלים פשוט סובלים ולא נספרים, ולכן גם איו כמעט כאלו. אני בטוח שבתוך תוכם, גם הם היו רוצים לראות שחקנים אנגלים בקבוצה, אבל מה לעשות, זה ממש לא מפתיע, האוהדים של ארסנל בפורום ידועים בכאלה שכל ביקורות שתעביר על הקבוצה שלהם ישר תקבל תגובה מרה, ואני חושב שכל מי שתקף את Moses, צריך להתבייש.אתם לא מסכימים עימו?מצוין, אבל תתבטאו בצורה שנהנה לקרוא את התגובות של המשתמשים פה, חבל שיש גאן אנשים שמגיבים כמו ילדים קטנים.
ולגבי ההערה, מויזס, אני באמת מנסה להתייחס לכל אחד בכבוד אבל אתה באת ועל ההודעה הראשונה התחלת להיכנס בונגר על "המדיניות הפושעת שלו", מצטער אבל זה באמת עניין מרגיז. אני מצטער אם הייתי בוטה כלפיך וההודעה האחרונה ("עזבו את זה שהוא לא אוהד") כלל לא באה לפגוע בך אלא רציתי פשוט להחליף נושא. לא התנהגתי אליך כמו שצריך ואני מתנצל.
ג'ורג'י - מוזר מאד באמת, הרף שלך הוא שלושה אנגלים מינימום בהרכב, מוזר שביונייטד לפעמים משחקים רק שלושה אנגלים בהרכב (כמובן שתציינו ששיחקו ארבעה בריטים בגלל זה), מוזר שארסנל עם שני אנגלים בהרכב בעונה החולפת זה רע, אבל זה בסדר שיונייטד רק עם שלושה אנגלים. אגב ארסנל ויונייטד שלחו כ"א שלושה אנגלים לנבחרת, אותו המספר בדיוק. אם אינני טועה גם ליברפול שלחה רק שלושה. וזה גם מוכיח את הטענה שארסנל לוקחת שחקנים לפי יכולתם, האנגלים שלה הם מהמובחרים ואנחנו לא נקנה איזה ג'ינאס מסכן במחיר מופרז, אפשר לקחת את ססק, הדבר הבא בכדורגל, או רוזיצקי שאגב הוא אוהד ארסנל מילדותו אבל כמובן לא טוב מספיק בשבילכם כי הוא לא אנגלי.
נוויל, פרדיננד, רוני, סקולס, ואלן סמית', עד כמה שאני יודע זה 5. אלו שחקנים שפתחו את העונה בהרכב, עד שהפציעות הכריעו את חלקם. ואגב בני, יפה מאוד שהבנת שהתבטאת בצורה לא מכובדת, באמת לא מתאים לך, טוב לראות שחזרת בך.
זו תגובה מאוד סלקטיבית ומאוד מתחמקת. אוקיי, אז יש לא מעט אנגלים כאלה. אז? גם יש לא מעט ישראלים גזענים. לא הבנתי את החלק הזה של התגובה, חוץ מלרמוז שהיית ביותר משחקים ממני. ועוצמת הריב בין ויירה לקין נראית לי עוצמה מספיקה בהחלט, לא נראה לי שזה מה שזקוק למקצה שיפורים. וזה עוד בלי לדבר על הריב פרגוסון VS ונגר, ריב בין מאמנים שנדלק ונכבה חליפות ומתסיס את הגזרה בין שני המועדונים. האם שני בריטים היו רבים ככה? אולי כן אולי לא.
רודס, בפעם האלף,זה שפתיחת הגבולות עשתה טוב לכלכה כן או לא(וגם על זה אני לא בדיוק מסכים איתך,יש כמות גדולה מאוד של אנגלים שהפכו להיות מובטלים מאז שנכנסו לאנגליה הכוחות הפולנים הזולים יותר)זה לא קשור לכדורגל! זה שאתה לא מבין על מה הצעקה נגד ריבוי הזרים בכדורגל זה בגלל ותפסיק להעלב כמו ילדה בכיתה ג', כי לדעתי יש לך חוסר רציני בכל הקשור להיסטוריה,ליריבויות של הקבוצות ושל הקהל באנגליה. AW forever מה מתחמק פה?מה קשה להבין? ותאמין לי שהריב של ווירה-קין הוא כלום לעומת הריב של מקלייר,באמת כלום.
ג'ורג'י, סמית' וסקולס לא שיחקו הרבה העונה למיטב זכרוני, יכול להיות שסקולס כן ואני טועה, בכל מקרה גם אם כן זה ארבעה אנגלים ושוב לא ממש אוטופיה לעומת המצב של ארסנל. תסביר לי למה שלושה או ארבעה אנגלים קבועים בהרכב זה בסדר ושניים זה לא טוב מספיק. כי אתה קבעת?