ארסנל 06/07 - העונה כבר נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Rudess, ‏2/7/06.

1. Claret&Blue Member

הרי כל הדיון פה הוא על השיתוף של האנגלים, לכן הוא נתן את הדוגמה הזו.
    אני חושב שחשוב לשתף שחקנים אנגלים, וחשוב מהכל היא שתהיה להם זיקה לסמל, לקהל ולמורשת של המועדון.
    אם גם לזרים מסוימים יש את הזיקה הזו, שיותר שכיחה אצל אנגלים, אז יופי.
    ונגר עושה מה שהוא יכול עם מה שיש לו, שימו לב שהמחיר של השחקן האנגלי הוכפל אם לא הושלש בזמן האחרון, ולכן ונגר מעדיף לפנות לשחקנים זרים שיעלו לו פחות.
    הרי לארסנל אין הון עתק שהיא יכולה להוציא על קרטיס דיוויס 10 מיליון ליש"ט ועוד לחשוב על להתחזק בכמה עמדות אחרות.
    מה שמוביל לדרך האחרונה שבה יותר אנגלים ישחקו בארסנל, ואלו האנגלים שיעלו דרך האקדמיה.
    אני מבין שלוונגר עין לכשרונות, והוא מוצא המון צעירים מוכשרים שמגיעים בזול והופכים לסופרסטארים.
    לא ודוע לי על צעירים אנגלים מארסנל שעומדים לעשות את הפריצה, ג'ילברט ממה שהבנתי הושאל.
    לא לכל קבוצה יש אקדמיה מצוינת שמתגאה בכשרונות האנגלים שיצאו ממנה(לנו לדוגמא יש), ולכן אני לא רואה דרך שבה הרבה אנגלים ישחקו בארסנל בזמן הקרוב(אינפלציית המחירים היא כאמור גורם מרכזי).

2. Robin Member

חוץ מזה שמה עדיף ממש שחקן סקוטי או אירי על הולנדי למשל? נגיד אנגלי אז עוד בסדר אבל מה הקשר לבריטי? חוץ מזה זה לא אשמת ונגר שאנגלי אחד היה עסוק באכילת עוגות ושני בלתקוע פלאפונים בתחת - אני מעדיף ייבוא על זה. תראה שחקן שגדל בתור אוהד ויצא מהנוער שלנו ואיך הוא בוגד אז מה הוא בדיוק עדיף על ההונגרי הזה שבה עכשיו שכל המשפחה שלו אוהדת ארסנל או מה הוא עדיף על ואן פרסי שגם היה אוהד ארסנל בילדותו (לפי תמונה) או סתם איזה ברגקאמפ או טורה אחד שנותנים את הכל ולא בוגדים. ברור שהייתי שמח אם היה לי איזה ג'ון טרי צפון לונדוני בקבוצה אבל מה לעשות שלא כל יום נולד אדאמס?

3. Robin Member

ונגר הביא צעירים אנגלים במחירים נמוכים יחסית (גבוהים יחסית לארצות אחרות) וכולם לא הצליחו בארסנל מסיבות שונות. הם לא מחכים לפריצה כמו הזרים ואין להם כזאת זיקה על הסמל שאתה מדבר עליה. פנאנט, אפסון, בנטלי - זה לא כאילו שונגר הכשיל אותם בכוונה (הוא הרי קנה את חלקם, או שאתה מאמין לתאוריה שונגר שונא אנגלים). חלקם לא מספיק טובים (בנטלי), חלקם עוזבים בגלל בעיות (פנאנט) ולא בגלל חוסר כישרון וחלקם עוזבים בגלל שהם לא רוצים לחכות על הספסל או להיות גיבוי (אפסון - הוא היה פותח לפני סיגאן לפי דעתי אבל הוא לא היה מסכים לזה).

4. THE STRETFORD END Member

אני לא ראיתי שמוייזס כתב שהוא לא אוהד של ארסנל בגלל המצב הנוכחי שלה או מה שקרה מאז עידן הפדופיל אלא שהיה מעדיף שדברים יראו אחרת.

בעידן המודרני חשוב מאוד להצלחה על הדשא גם באנגליה שילוב נכון ובריא של זרים מצטיינים וחומר מקומי מצויין,ארסנל הצליחה וזכתה בתארים ככה גם בעידן הפדופיל,צ'לסי החלה לעשות זאת והפכה להיות הקבוצה מספר 1,יונייטד תמיד עשתה זאת והצליחה בגדול,גם ליברפול.

כשצ'לסי עלתה לראשונה עם הרכב או עם סגל על בסיס זרים בלבד התביישתי,כנ'ל כשזה קרה בארסנל,
    אין פה עניין של גזענות אלא פגיעה במורשת של הקבוצה והליגה האנגלית,אני מתחלחל מהחמחשבה לו זה היה מתרחש ביונייטד וזו אחת הסיבות שאני חרד כשאני חושב מי יכול להגיע כשפרגוסון יפרוש בסופו של דבר.

מוייזס,אני מקווה שהמתקפה עליך מצד כמה גורמים כאן לא תגרום לך לעזוב את הפורום,הפורום צריך כותבים כמוך.

5. Claret&Blue Member

אוקיי, לא אמרתי שיש להם את הזיקה, ובדיוק בגלל זה הם לא הצליחו לדעתי, הרי מהאנגלים יש יותר ציפיות בתחום הזה.
    ואיפה ראית בהודעה שלי שיצאתי נגד ונגר או אמרתי שהוא שונא אנגלים?
    אם תקרא טוב תראה שאמרתי שהוא לא מביא אנגלים בגל המחיר הגבוה מאוד של האנגלים כיום.
    אני מאמין שאם הייתה לו הזדמנות ואפשרות הוא היה מביא אנגלים שיתאימו לו לקבוצה.
    מה שאני אומר זה שכל קבוצה אנגלית צריכה שיהיו לה בסגל שחקנים אנגלים שיהיו מוכנים לתת את הנשמה על המגרש ולהיות דמות שעימה יוכלו האוהדים להזדהות.
    הכל כמובן בתנאי שזה יתאפשר, כפי שרשמתי יש המון סיבות למה זה כ"כ קשה.

6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

רובי קין - כמה צבוע מצידך להגיד דבר שכזה, אני רוצה לראות איך תגיב לאוהד טוטנהאם שנניח יגיד שהוא נגעל מטוטנהאם מסיבה כלשהי (נגיד הישגים מעוטים), והפסיק לאהוד אותה. אני רוצה לראות איך תגיב לאוהד צ'לסי שנטש אותה בגלל הכסף של אברמוביץ', או אוהד מניונייטד שמפסיק לאהוד את קבוצתו בגלל שהמועדון מנסה למסחר עצמו ללא הרף ומעדיף את הכסף הגדול באסיה על אוהדיו האנגלים האמיתיים.

העיקר שמדובר בארסנל ולכן אתה אומר דבר שכזה.

מויזס (לפי בקשתך), שוב אני שואל, אם בשנה הבאה ונגר מסדר 8 אנגלים בהרכב, אתה חוזר לאהוד את ארסנל? אגב, טוטנהאם שינתה הקיץ את הסמל, גם הם איבדו את הזהות? ליברפול עוברים מאנפילד, האם גם עכשיו אוהדיהם צריכים להתחיל בנטישה המונית? פשוט מדהים איזו חגיגה של צביעות, לא מצידך (אתה אומר את מה שאתה מרגיש לפחות), כל שונאי ארסנל נכנסים לדיון ומזיינים בשכל בגלל שזו ארסנל.

סר אלכס, מצחיק שאתה מבקר אחרים על איכות ההודעות שלהם.

7. AW forever Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/goodpost.Xxx

זה לגיטימי לגמריי להתנגח בקבוצה ולעקוץ על זה, אבל להפוך את זה לעיקרון בל יעבור? ז-ה מה שחשוב בקבוצה? שהשחקנים בה נולדו באי הבריטי?

8. THE STRETFORD END Member

Dennis Bergkamp
    אף אחד פה לא נגד זרים טובים,
    אף קבוצה בעולם לא יכולה שלא להתפתות היום לשווקים חדשים בכדי להתקיים פיננסית,
    הרבה מאוד קבוצות עוברות לאיצטדיונים חדשים מכל מיני טעמים(לצערי,אני בעד הגדלת יציעים,שיפוץ ישנים במקום לעבור לחלליות),
    אבל בארסנל כל הדברים הללו מתווספים לכך שהסגל של ארסנל נטול אנגלים להוציא סנונית פה ושם לאורך תקופה ארוכה וזה דבר שמייחד את ארסנל לרעה משאר הקבוצות,
    אף אחד לא נגד הנרי אבל כשכל מיני ילדים צרפתים או אפריקאים מקבלים הזדמניויות רבות על חשבון חומר מקומי זה מעציב גם מי שלא אוהד של ארסנל.

9. AW forever Member

במקום לחזור על הטענה שוב ושוב במילים אחרות, לעיתים יותר מכובסות ולעיתים יותר בוטות, אתה יכול להסביר למה?

10. Robin Member

דיברתי כללית, לא אליך ספציפית אבל שוב, יש את אשלי קול (בוגד עם צ'לסי) וסול קמפבל (בגד בטוטנהאם כשהוא עוד היה הקפטן) האנגלים שכולם כל-כך רוצים. מצד שני יש את קולו טורה ודניס ברגקאמפ - אני יודע את מי אני הייתי מעדיף.

11. Moses Member

קודם כל, אני מעוניין לחזור לעובדה שאני מביע שעט נפש ואכזבה מכך שמתמשים מסויימים בפורום הזה החליטו לרדת לשפה נמוכה, ולזלזל בדעתי, דבר שאינו מתקבל על הדעת מבחינתי. יש צורך ללמוד איך להתדיין בצורה נעימה ולא להלעיט על כל אחד שדעתו שונה מהדעה שלך קללות ושאר מרעין וביישין.

ולשאלה של האחרון: כפי שהמתשמש "THE STRETFORD END" (סורי, אבל אני די מתעב את מאן.יו) לא רשמתי פה שאהפסקתי לאהוד את ארסנל, אלא רשמתי רק שהתאהבתי בקבוצה אחרת, עוד בילדותי באנגליה, קבוצת ארסנל, עוד כשהיא הייתה אנגלית אמיתית. אמרתי גם שהאהבה חלפה לי, אך כמו זוגות נשואים רבים שמאסו בחיי נישואיהם, אני נשארתי ואמשיך להישאר עם קבוצתי, בתקווה שהניצוץ יחזור לו שוב.
    על כן, אני אשמח אם לא תעוותו סתם את דבריי או תוציאו אותם מהקשרם. מותר לי להביע נימה נוסטלגית, וגם לומר איזו ארסנל התאהתבי ומאיזו ארסנל אני מאוכזב. אך עדיין לא נטשתי אותה, גם כי אין לי לאן, גם כי אני אאכזב את אבי, וגם כי עדיין אוהדה של ארסנל מיוןם היוולדי כמעט. אך אני אומר למה כואב לי על הקבוצה, ולמה אני כלל לא יכול לתמוך בארסן וונגר כמאמן הקבוצה, שהמיט עליה חורבן, מבחינת מסורת, תחושת שייכות והיטוריה, פשוט כי אני לא רוצה לראות ארסנל כזאת! סלחו לי, אך זה לא אומר שאני "אוהד צעצוע" או "אוהד צבוע" או "אוהד עאלק". הקנטות והעלבות אלו, כבר אמרתי קודם, אינן במקום, ואם מישהו פה מתיימר לאהוד את ארסנל, הוא לא אמור לגרש את חברו ליציע, אלא לחבקו ולהקשיב לדעתו. חבל שאנשים פה מתנהגים בצורה כל כך זוועתית (ואני לא מתכוון לכותב האחרון, בהודעתו האחרונה) שמוציאה את החשק מלהתדיין.

שוב אחזור, אני אעדיף ארסנל שנאבקת כנגד הירידה או משחקת בליגות משניות עם 8 אנגלים בהרכב, שגדלו מתוך המועדון, או נרכשו מחמת אהבתם לקבוצה, מאשר ליגיון זרים שלם. אני לא יוצא כנגד תופעת הזרים באופן כללי, אך אני יוצא כנגד הרכב וסגל שהשליטים בו הם הזרים. אני אוהב את ברקגאמפ ואהבתי בזמנו את אוברמארס, וגם הנרי הוכיח נאמנות (עבורי ווירה לא קיים יותר). אפילו גרימאנדי חיבבתי וכך גם שחקנים שוליים אחרים. אך ברגרע שהיו גם אנגלים בהרכב והם שלטו בסגל, לא היה אכפת לי לראות גם זרים מסביב, שמוסיפים את תרבותם. אך כשכל ההרכב זר, כפי שקרה מספר פעמים, ורוב הסגל זר, זה כבר משהו שונה ופסול.
    ארסנל היא קבוצה אנגלית, היא מייצגת את אנגליה בליגת האלופות והיא רשומה בהתאחדות האנגלית. הקבוצה הוקמה כאנגלית ואמורה להמשיך להיות כזאת. אך העובדה שכל כך הרבה זרים שרצו בהייבורי ז"ל מעליבה אותי כאוהד, המאמין במסורת המשחק האנגלית.

וואגב, וונגר אכן מעולם לא חיבב שחקנים אנגלים, ודאג לדחוק אותם. אקדמיית הנוער של ארסנל מוכשרת מאוד, ואפשר לקחת כדוגמה את הוייט, אשר במקום שהוא יקבל מקום בסגל הקבוצה הבוגרת וירשים, הוא נדחק ובמקומו נרכשו שחקני הגנה אפריקאים למיניהם, בדיוק על משבצתו. אני לא אהבתי זאת, בדיוק כמו שלא אהבתי שמתיו אפסון לא פתח בהרכב, ושריצ'ארד רייט הועף לו מהקבוצה (ועשה חייל באברטון אחר כך), ושבמקום לרכוש שחקנים אנגליים הנמצאי ם בשוק, וונגר התמקדד ב שחקנים זרים, ובנוסף לכך מלעיט אף את מחלקת הנוער בזרים הדוחקים את שחקני ארסנל האנגליים.
    עבורי מדובר בפשע וברצח הזהות האנגלית של ארסנל, אולי עבורכם זה לא. אני מקבל את דעתכם, גם לא מתכוון לאיהבק בה, אך באותה מידה אתם צריכים לקבל את דעתי ולהפסיק לשלוח הקנטות חסרות קשר ולדעת ללמוד איך מתדיינים.

בכל אופן, צ'ירס ותודה שחלקכם התחלתם לקרוא בשמי (אגב גם בארץ לא עברתתי את השם, כי זה נשמע מוזר לאוזן האנגלית).

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/06
  12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מוזס, תעשה לי ילד. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב על מנת להסיר ספקות :

בכלל עזבו רגע את זה שמויזס לא אוהד, מה הקטע הזה ש"הזהות של ארסנל נרמסה"? האם לא ראינו אתמול משחק פרידה משחקן גדול של ארסנל, האם לא ראינו במשחק הזה את כוכביה האנגלים הגדולים של שנות ה-90? האם לא נתנו להייבורי באופן מוחלט את כבודו האחרון, ואפילו שינינו את תלבושת הקבוצה לתלבושת הראשונה שהיתה לארסנל בהייבורי?

רוב השחקנים זרים? וואלה, כן. זה אומר שארסנל איבדה את הזהות האנגלית שלה? ממש לא. תראו לי בכל מדינה אחרת מועדון שנוהג כמו שארסנל התנהגה כלפי כוכביה האנגלים שפרשו, האצטדיון, שחקניה הגדולים וכו'. רק באנגליה. זה שיש הרבה זרים לא הורס את הזהות בגלל שבשנה הבאה אפשר לחסל את החוזים של כל הזרים ולהביא רק אנגלים, נו, הזהות חזרה? מה זה השטויות האלה?

14. THE STRETFORD END Member

AW forever
    למה זה מעציב גם אותי?
    כי זה פוגע במסורת,זה פוגע בכבוד במקומי,זה פוגע בחלק מהקהל האנגלי,זה פוגע בהתפתחות וההצלחה של השחקן האנגלי,זה פוגע בליגה האנגלית,זה מוציא לא מעט עוקץ מהיריבות בין הקבוצות ובין היריבות בין מחנות האוהדים.

Dennis Bergkamp
    ובקצב הזה בעוד 15 שנה כשירצו להיפרד משחקן זר אחר של ארסנל כמה אנגלים או בריטים מהתקופה האחרונה יבואו להיפרד ממנו במשחק פרידה חגיגי?

15. Rudess Member

שחקן אנגלי שהוא מספיק טוב מבחינת רמה ויכולת, ישחק בהרכב של ארסנל, נכון לעכשיו כנראה שחוץ מאשלי קול אין שחקנים כאלה בסגל הקבוצה. ג'סטין הוייט הוא לא שחקן לרמה של שחקן הרכב בארסנל וגם לא שחקן ספסל. אם מת'יו אפסון היה טוב הוא היה נשאר וכך גם ריצ'רד רייט ופרנסיס ג'פרס שנעלמו להם...

AT THE END OF THE DAY, יותר משתלם להביא שחקן אירופאי או אפריקאי צעיר מאשר שחקן בריטי, שהמחיר שלו מרקיע שחקים ובוודאי לא ריאלי (שים לב כמה מוכנה מנצ'סטר להציע עבור טרטל מייק, 16 מיליון ליש"ט!!! ). מה שחשוב לי כאוהד ארסנל היא ההצלחה של הקבוצה, לא משנה לי אם ישחקו 11 אנגלים או 11 פקיסטנים, כל עוד על המגרש נמצאים השחקנים הטובים ביותר, זאת מקצוענות לשמה.

אין לי כח לחזור על כל התזה שלי לגבי נושא לאומיות וכדורגל, כי מי שותיק פה בפורום יודע את דעתי הנחרצת, וחזרתי עליה מספיק פעמים פה בהזדמנויות שונות.

לסיכום, מי שמחפש רק אנגלים או רוב אנגלי בקבוצה וכל כך "אוהב את סגנון המשחק האנגלי", שיילך לאהוד את נבחרת אנגליה (ראינו איזו מציאה זאת נבחרת אנגליה...).