ארה"ב ליגת ה-MLS

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י yavni, ‏7/3/12.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ביום שתחזירו את לאונל אלבארס מפרישה, אני מבטיח לך שאתם לוקחים את התואר :p

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עידן, אני גם לא מבין את הנעילה על "אירופה" כעל מטרת העל של שחקן או את המחשבה שארה"ב זה בחירה בכסף. ואני בהחלט לא רואה קו דמיון בין מקנלי (או ג'יו לצורך העניין) לבין מקרה של שחקן צעיר שהולך ל-MLS.

עברתי על הקובץ שגלעד שם והופתעתי מחלק מהמספרים שבאמת נמוכים ממה שציפיתי. מצד שני יש שם ארגנטינאים מאוד בינוניים על משכורות שכנראה לא היו מקבלים בשום מקום אחר מלבד במפרץ/סין. אבל לארגנטינאים יש עדיין, למרות העלייה בערכו של "השחקן הקולומביאני", שוק מאוד גדול וקל להם לבוא בדרישות. אגב, מנגה אסקובר יושב שם על משכורת טובה מאוד ביחס לרקורד שלו בעוד דיאגו צ'ארה בצורה לא ברורה מרוויח משכורת שמאוד מקפחת אותו לטעמי.

לא רואה הבדל גדול בין קריירה בארה"ב לקריירה (היפותטית וזה חשוב בהקשר הזה) ברוב הליגות באירופה.

עמרי עזוב אותך גמר, אנחנו מדברים על משהו חשוב פה... :)

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, אין שום נעילה על אירופה וגם לא ביקרתי אותו על המעבר. במקרה הזה ספציפית, אני מאוד מתקשה להאמין שהוא יקבל סכומים נמוכים ממה שיקבל מדפורטיבו ועל כן העדיף לעבור. לא חושב שביחס לקולומביה הוא יכול ממש להשתפר מקצועית ב-MLS (אם בכלל) ויכול מאוד להיות שהוא רוצה מאוד אירופה אבל לא קיבל הצעות בכלל או קיבל כאלו שלא מספקות. עובדתית, מתוך 10 שחקנים, 8 יעדיפו לקבל הצעה אטרקטיבית מאירופה (דגש על אטרקטיבית, כמובן שלא דיברתי על ברסלונה אבל גם קבוצות דרג 2 ו-3 בליגות בכירות תופס) מאשר חוזה יותר גדול ב-MLS. לגבי מאק, לא השוויתי אותו לריבאס בכלל, רק אמרתי שהוא עבר לסעודיה אך ורק בגלל הכסף (ולא צריך להיות חכם כדי להבין עוד לפני נמעבר שהוא ידע שהוא יאבד אתהמקום שלו) וגם אותו לא ביקרתי על זה. אני גם לא מנסה להשוות בין הליגות באירופה לבין זו שבארה"ב ואתה יודע שאני האחרון שיזלזל בליגות שהם אינן אירופאיות. מה שבסך הכל ציינתי ושוב, מדובר על עובדה מוגמרת לגבי 90% מהקולומביאנים שעברו ב-MLS, שמשם לאירופה הם לא עברו. אם זה טוב או לא, אם זה מה שהם רצו או לא, זו לא הנקודה וזה לא משהו שבאתי לבקר. רק אמרתי שאם הוא מעוניין לשחק באירופה, מה-MLS זה כנראה לא יקרה.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ו-90% מהקולומביאנים שיעברו לאירופה לא יגיעו ל-MLS :)

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://estaticos01.marca.com/albumes/2011/11/08/bigotes_futbol/1320779270_extras_albumes_0.Xxx

:rolleyes:

6. Landon Donovan Member

סיכום המחצית:
    השדרים של וואן קראו לנווין "אנגוויין". התגברתי על הדחף לשבור את הטלוויזיה ועברתי לשידור באינטרנט.

@idans10 @Franco
    באמצע הגמר אתם ממשיכים לדבר על קולומביאנים??? אם הייתי מנהל כבר הייתי קורא אתכם לסדר.:p

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שיהיה בהצלחה מול הדונובנים :sm_icon_thumleft:

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

התמונה לא נפתחת, אבל אם מדובר על מנגה אסקובר או כל קולומביאני אחר שעשה את הדרך מאירופה לארה"ב אז אני בטוח שאתה יודע שעל כל אחד אתה תביא אני יכול להביא לפחות 9 (90%)...

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ראית אי פעם בחור יותר נאה מצ'ארה?

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מצטער @Landon Donovan " אבל @Franco הרים לי להנחתה :D

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

Landon Donovan אוהב/ת את זה.
  12. Landon Donovan Member

גם לי.

אבל אם הייתם אומרים לי בתחילת העונה שנגיע לגמר ונגרור את אחת הקבוצות הטובות בהיסטוריה של הליגה להארכה, הייתי מציע לאשפז אתכם. הסיכוי שלנו לנצח אתמול היה הכי קטן מבין כל הגמרים שהשתתפנו בהם, והאכזבה שלי מאתמול הספיקה להתחלף באופטימיות לעתיד - יש לנו קבוצה לעוד כמה שנים טובות, והתואר יגיע.

ומזל טוב ללנדון, גדול השחקנים האמריקאים בכל הזמנים. אני מקווה שעכשיו הוא ימצא את השקט שהוא לא זכה חו במהלך הקריירה שלו.

http://scontent-b.cdninstagram.com/hphotos-xpa1/t51.2885-15/924100_393770704112723_458742477_a.Xxx
    LegenD

13. alexshw Member

LANDON DONOVAN כל כך מתאימה החתימה שלך לשם משתמש :)
    לנדון דונובן זה הערן הזהבי האמריקאי. ראש לשועלים.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אם דונובן הוא ראש לשועלים אז זהבי ראש לפודלים במקרה הטוב :p

לא ראיתי את המשחק אבל בהחלט עונה מפתיעה לחברה של עמרי, וזה עוד בזמן שהילד-כוכב של העונה שעברה עשה צעד אחורה דווקא.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

פורטלנד הודיעה על החתמתו של החלוץ בן ה-22 דאירון אספרייה שמגיע מאליאנסה פטרולרה. חלוץ לא רע, שעשה התקדמות בעיקר בשנה האחרונה. נראה איך יילך לו ב-MLS, למרות שגם זו ליגה שבה הוא יכול להצליח.