ארגנטינה 2012- ארסנל באליפות היסטורית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏9/2/12.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עם כל הכבוד לליגה הבכירה, שדווקא התחילה ברמה משופרת בקלאוסורה לאחר תקופה של נסיגה, או לקלאסיקו של בוקה וסאן לורנסו, המשחק המרכזי של הסופ"ש בארגנטינה הוא דווקא מה-B נאסיונאל. ריבר פלייט מארחת את קילמס למפגש ישיר בין שתיים מהטוענות לכתר/ים שנמצאות בכושר הכי טוב.

http://i43.tinypic.com/1zgzvqw.Xxx

במהלך השבוע קארוסו לומבארדי האגדי דאג כמובן לחמם את האווירה קצת, שהתלונן על האי הוגנות של השימוש בסעיף 225 בליגה השנייה בה אין כמעט מועדונים עם שחקני נבחרות. התלונה אולי עזרה, כי מסיבה לא ברורה וללא נימוק נדחתה הבקשה של ריבר לשתף את מאידנה המורחק במקומו של מאסטריקו גונסאלס שחזר מאוחר ממשחק נבחרתו בספרד. האמת, יש קצת צדק בדברי קארוסו, אולי, אך כל עוד זה החוק על פיו צריך לנהוג וב-AFA קיבלו החלטה מבישה כנגד ריבר ימים ספורים אחרי שבוקה קיבלה יחס מועדף ושערורייתי בנושא סילבה. קארוסו חימם את האווירה בהתייחסות לעוד כמה דברים, אבל לצוטט כל פיקנטריה שהוא אומר זו כבר משימה קשה.

אז כאמור ריבר מגיעה ללא מאידנה, וגם ללא דיאס האורוגוואי, אבל כן בכושר מצוין ועם קרלוס סאנצ'ס האורוגוואי שחזר מהשעיה היישר לאגף ימין של הקישור. על הספסל ימשיך לחכות האס טרזגה שעד כה לא מאכזב בדקות שהוא מקבל. בקילמס קארוסו דאג שמא עושה המשחק "אל צ'ינו/חאפו/מוצא אסייתי אחר" קאנאו לא יהיה כשיר, אבל עושה רושם שהבחור התאושש בזמן ישחק מאחורי החלוץ הלוהט של הקבוצה טלצ'אה.

המשחק ייערך ב-00:10 שעון ישראל וסביר להניח שיהיה קל יותר לתפוס שידור שלו מאשר של המשחק מהפרימרה שייערך במקביל.

הרכבים משוערים:

ריבר: וגה; אבקאסיס, פירס, פונס מורי, אראנו; סאנצ'ס, פונסיו, סיריגליאנו, אוקאמפוס; צ'ורי וקאבנאגי

קילמס: טריפודי; סראנו, מרטינס, קארלי, קורבאלאן; מאנדארינו, גרניאר, דירס, מאנסיז'ה; קאנאו; טלצ'אה

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

"משחק העונה" של ה-B הציג קילמס לוחמנית והגנתית מול ריבר חסרת סיומת, את ההצגה גנב כמובן קארוסו לומבארדי שהורחק אחרי עימות עם צ'ורי דומינגס. במהלך העימות קארוסו עשה חיקוי של צ'ורי כשהוא מסדר את השיער...אם קארוסו לא היה קיים חובה היה להמציא אותו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx רגע השיא של הסרטון ב 01:10

בלגראנו מתגוננת במרבית המשחק אבל עוקצת את ניואלס משערים של צמד הוטרנים בשפיץ - פיקנטה וקוקי. הקבוצה של מרטינו לא הצליחה למצוא את הדרך, אולי גם אין לה את הכלים, לחזור מהשערים שספגה למרות השליטה במגרש.

באנפילד ממשיכה את מסלול ההתאוששות מהטורניר הקודם ומחזורי הפתיחה של זה, אחרי ניצחון מקרי על ראסינג מגיעה גם יכולת משופרת ותיקו מול גודוי קרוס. יש עוד דרך לעבור, אבל נראה שהמועדון בכיוון הנכון של תיאום בין היכולת על הדשא וצבירת הנקודות לאיכות הסגל.

בראסינג ההנהלה עושה שלום עם ז'אקוב, שהואיל בטובו להודות בטעות ולהסכים לשבת על הספסל לאחר שהובהר לו שהסיבות מקצועיות, עכשיו הצוות המקצועי צריך להחליט אם הוא מוכן לקבלו. ג'יו מורנו עלול גם הוא לרדת לספסל, אך הקולומביאני כבר הודיע שהוא יכבד כל החלטה של המאמן (כנראה גישה נדירה בימינו).

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/12
  3. benos Member

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חרבנתי כשראיתי את זה, קארוסו לומבארדי הוא פשוט גאון, אני מאוד אוהב את צ'ורי דומינגס אבל בקטע הזה קארוסו קלע לו מתחת לחגורה בצורה לא רעה בכלל. באולה גם כן יצאו בכותרת מצחיקה: "A VER QIUEN LO TIENE MAS LARGO" בעברית לשיער ולדבר האחר יש תיאור שונה אבל אני מודה שזה אכן כותרת מצחיקה ביותר..

אה כן, נגמר 0-0 ככה שלגבי הגודל מתקיים סטאטוס קוו, אני מקווה שסנטראל ינצלו את זה אבל על מי אני עובד אם לא על עצמי.

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/12
  4. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

קארוסו הוא בהחלט איש גאון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

במשחקים נוספים ב - B דפורטיבו מרלו גוברת 1-2 בקרב תחתית חשוב על אינדפנדיינטה מנדוסה, מקסימילינו באירארו המחליף העלה את מרלו ליתרון, פאבלו דה מירנדה הצליח להשוות בדקה ה83 אבל ארבע דקות מאוחר יותר לאונל גארסיה כבש את שער הניצחון.
    במשחק נוסף אלמירנטה בראון מנצחת 1-0 את פרו קרייל אואסטה משער ניצון דרמטי של ריקרדו צ'אבארי שלוש דקות לפני הסיום.

במשחקי הPRIMERA מאתמול בלגראנו גוברת על ניואלס 0-2 משערים של קוקי סילברה (30) ופיקנטה פרירה (37).
    במשחק נוסף באנפילד וגודוי נפרדות בתעיקו 1-1 שער של הרנן לופס לזכותה של באנפילד (65) מחק יתרון מוקדם של אלברו נאבראו (11).

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

סנטראל חותכת לעצמה את הרגליים, שחקנים מאבדים את הראש ואין מנהיג על המגרש למרות כל השחקנים המנוסים שבמגרש. מכניסים את עצמם ללחץ גדול כל משחק וללא צורך, זה כמו משקולות על הרגליים.

למרות הניצחון הגדול אני מוכן להתערב שאינסטיטוטו לא מסיימת את העונה במקומות 1-2. לופס מאקרי איבד את מקומו בהרכב אולי, אבל גם בחצי שעה הוא מראה למה התאהבתי בו ממבט ראשון. מאוד לא טכני יחסית לעמדה הקדמית בה הוא משחק, אבל הבן אדם סילון וכנראה גם בעל 6 ריאות ו-8 ביצים. דיבאלה המדובר והמהולל חוזר לעצו לאחרונה אחרי תקופת יובש ארוכה.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אינדפנדיינטה מפסידה לארחנטינוס וראמון דיאס לא ימשיך כמאמן הקבוצה שעוד לא השיגה נקודה ב-4 מחזורים.

אול בויס וולס מסיימות בתיקו אפס, שאומר שניקו קאמביאסו וחבריו לאול בויס עוד לא ספגו שער בטורניר (כמו בוקה, שעדיין עם משחק חסר).

אסטודיאנטס לא מרשימה אבל מנצחת במגרש מאוד קשה משער הזו למדי. צריך הרבה דמיון בשביל להבין מה סוסה ניסה לעשות פה:

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זה פשוט נראה מכור מדי....קשה לי להאמין ששחקן בליגה המקצוענית הארגנטינאית, מרחיק ככה כדור מהרחבה שלו ועוד כשאף אחד לא לוחץ עליו. אולי השער העצמי הכי הזוי שאני ראיתי אי פעם. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

אגב, ג'יו מורנו בראיון שנתן ל-Fox Sports, אומר בין היתר לגבי ההרחקות של טאו, שהשחקן פוגע גם בעצמו וגם בראסינג, מה שלגמרי נכון. פשוט נראה לי שגם לג'יו נמאס מהעמית שלו, רק שהוא מביע דעה בדרכו הפוליטיקלי קורקט.

8. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אומנם רק מחר נהיה יותר חכמים אבל בורסת השמות כבר החלה שבראשוה אהוב הקהל אמריקו גאז'גו עוד ברשימה גם אנסו טרואסארו, כריסטיאן דיאס מי שהיה עוזרו של דיאס (לפחות עד סוף הטורניר) והמחליף הקבוע פפה סאנטורו שגם דייגו קאניה ולואיס זובלדיה מאמנה של ברסלונה האקוודורית נמצאים "בבורסת" השמות.

נערך לאחרונה ב: ‏4/3/12
  9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא קצת להגיד את המובן מאליו כאילו...

האיבודים של ג'יו במרכז השדה פוגעים בנו לא פחות וכנראה יותר, צריכה להיות התשובה של טאו (והיא תהייה נכונה).

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זה להגיד את המובן מאליו אבל זה להגיד את זה פעם ראשונה נגד בן ארצך לתקשורת זרה ומעין לצאת נגדו. טאו צריך לקחת את עצמו בידיים ומהר, אם היה תורם בשערים ומורחק עוד ניחא, אבל כרגע אין הרבה הבדל בינו לבין האיבודים של ג'יו, רק שג'יו לא מוסיף לעצמו נקודות שליליות לאופי של עצמו ואולי מרחיק מעצמו קבוצות שכן היו מעוניינות להשתמש בשירותים שלו.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני בכלל לא מסכים עם הפרשנות שלך לגבי הציטוט הנ"ל כיציאה נגד טאו, זה נשמע סתם תשובה בנאלית לשאלה שניסתה להיות פיקנטית, אבל זה לפי ההרגשה שלי ואף אחד משנינו לא יכול לדעת באמת מה התכוון ג'יו להשיג או להביע פה. לגבי השאר, חוסר התכליתיות של ג'יו, הסכנה שהוא מטיל על ההגנה שלנו עם איבודי הכדור רחוק מאוד מרחבה היריבה, והיכולת החלשה שהוא מציג באופן כללי דווקא כן פוגעת באטרקטיביות שלו לקבוצות שעוקבות אחריו.

בנוסף, טאו אולי לא כבש הרבה לאחרונה, אבל למעשה הוא היחידי מראסינג שכבש בקלאוסורה עד כה וגם הציג יכולת הרבה יותר טובה מזו של ג'יו בשלושת המחזורי פתיחה (ולדעתי בכלל בתקופה של שניהם פה). זה שג'יו בחור מאוד נחמד ושחקן מאוד יצירתי שכיף לראות זה נהדר, מאוד, אבל מבחינת תרומה מקצועית אין לי ספק עם מי הייתי נשאר מבין השניים אם הייתה עולה השאלה הזו (ואין סיבה שתעלה, סתם לתרגיל). אגב, קוקו שקל להוריד את ג'יו לספסל עקב היכולת החלשה שלו, ובצדק לדעתי (כל עוד הוא משחק את ה-10), ומכאן ההערה שלי לגבי ג'יו ובמה עדיף שיתעסק.

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לאו דווקא יציאה נגד טאו, אולי הוא רצה לתת לו סטירה ולהעיר אותו, ואולי הוא סתם אמר את הדברים האלו, למרות שאני לא מבין למה שמישהו יגיד משהו כ"כ ברור על חברו לקבוצה בראיון, אבל זה של ג'יו.
    לגבי טאו, הוא כבש פנדל....לגבי שאר היכולת שהוא מפגין, אתה זה שרואה את ראסינג יותר ממני, אבל מצד שני אני לא מתווכח על כך שג'יו ולא רק עכשיו אלא לטעמי מאז הפציעה, לא מפגין רבע מהפוטנציאל שלו. בניגוד אליך אני לא כ"כ הייתי רץ לבחור בטאו, אבל זו דעתך. בכל מקרה בלי שום קשר, אני מאוד רוצה לראות את טאו של הטורניר הראשון שלו בראסינג, כשהוא היה מבקיע בצרורות, בעיקר בשביל הנבחרת כי כשטאו לא בכושר כמו שהוא נראה עכשיו, הוא לא שווה הרבה בשביל קולומביה וכמוהו גם ג'יו. אגב, לא יקרה כלום אם קוקו יוריד את ג'יו לספסל, אולי זה גם ינער אותו. אני לא זוכר מי המאמן האחרון שהוריד את ג'יו מרצונו לספסל, ככה שאולי זה יגרום לו להתחיל לעבוד קשה ולהפסיק עם הדריבלים הלא תכליתיים מהחצי.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גול בפנדל אבל גול, שזה יותר מכל שאר הקבוצה יחדיו, מאז שטאו הגיע לקבוצה הוא מלך השערים שלנו, פנדלים או לא פנדלים.

ושוב אני חולק עליך, לגבי הכושר של טאו שלטענתך לא נראה טוב. טאו פתח את השנה הזו טוב מאוד מבחינת יכולת אישית, במשחק מול גודוי קרוס הוא נראה מצוין, למרות שהיה היחידי שתפקד בהתקפה ולכן היה צריך לעשות הכל לבד. בקלאסיקו בקיץ הוא היה לא רע, ובשני המשחקים האחרים הוא היה בסדר וסבל ממשחק ההתקפה החלש של הקבוצה, משחק התקפה שבנוי סביב ג'יו כמובן.

ג'יו כנראה שלא יפסיק עם הדריבלים המיותרים כי זה ג'יו, האצבע המאשימה שלי מופנית קודם כל למאמנים שנותנים לו לשחק רחוק כל כך מהשער, בעיקר קרה אצל סימאונה, אבל גם הוא בתור שחקן רציני עם הרבה יכולות צריך לדעת ולשחק בהתאם למיקום שלו במגרש.

זה מדהים, בהתחלה כולם (בארגנטינה) עשו השוואות לריקלמה ודיברו על ה-10 הכי טוב בליגה ובלה בלה, אז עוד אפשר היה להבין את זה בגלל סגנון המשחק שלו, החולצה והציפיות. לאט לאט אנשים התחילו להבין שג'יו לא יכול למלא את התפקיד של עושה המשחק באותה רמה כמו שמצפים ממנו, התפיסה הזו מתפשטת גם אם יש עדיין רבים שלא רואים את זה, אבל מסיבה לא ברורה דווקא מאמני ראסינג, שמכירים אותו הכי טוב לכאורה, עדיין חושבים שהוא צריך לשחק את הקצה של היהלום. יש לו המון יכולות, והוא נותן משחקים לא רעים גם מהעמדה הזו, אבל באמת שכבר בא לי לצעוק לכולם שהם עיוורים! ג'יו כעושה משחק הוא לא יותר מתכשיט נחמד - יקר, נוצץ, יפה, אבל לא תורם מספיק ומכביד על הקבוצה. כמדייהפונטה אני מאמין שהוא יתרום יותר, הרבה יותר, ואם בעמדה הזו הוא לא יצליח למצות את הכישרון שלו אז באמת שיותר רחוק מראסינג הוא כנראה לא יגיע. לא שזה רע כל כך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אגב, אני לא יודע עד כמה באמת ג'יו היה יותר טוב לפני הפציעה, או שפשוט בהתחלה הוא היה משהו מיוחד ושונה שכולם התלהבו ממנו ועכשיו כבר מצפים ממנו גם לתאכלס, מה שאולי גורם לתפיסה שהוא פחות טוב אחרי הפציעה. אני לא יודע לענות על השאלה הזו, אבל אני זוכר שביקורת דומה על העדר תכליתיות במשחק שלו, שלדעתי קשורה לעמדה בה הוא משחק, הייתה לי כבר אז...

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אף אחד לא חולק על הכישרון של טאו לכבוש, רק שינסה פשוט להתרכז בזה ויעזוב את כל הבולשיט. אין לי בכלל ספק שגם בטורניר הראשון שהוא הגיע לראסינג, הוא יכול להיות עוד יותר טוב.

לגבי הפסקה שלך על ג'יו, אתה יודע שמהרגע הראשון הסכמתי איתך ומי כמוני יודע יותר טוב, כי כל השלוש שנים של ג'יו אצלנו הוא שיחק כמדיהפונטה ולא כ-"10". גם כשהמאמנים בנבחרת זרקו עליו את ה-"10" הוא לא מצא את עצמו. ותאמין לי שגם בפורומים בקולומביה לאף אחד לא היה מושג למה כולם מתלהבים מג'יו כשהוא לא הראה שום דבר תכליתי. אבל כאן באמת אני חושב שהאצבע המאשימה צריכה להיות מופנית למאמנים, אני מאמין שג'יו כן הביע את דעתו בנושא כי אם לא זה חבל. כשראיתי אותו משחק בראסינג כפליימייקר ולא מוצא את עצמו, לעומת הג'יו המשוחרר מנאסיונל - הבדל של שמיים וארץ! אבל תשמע, אנחנו כנראה לעולם לא נבין החלטות של מאמנים שלנו נראות הזויות. אני פחות דואג לקריירה הקבוצתית של ג'יו ויותר לנבחרת, כי ג'יו הוא כישרון, איך שלא תסתכל על זה וכזה כישרון אין לקולומביה בכמויות. אז שהשחקן הכישרוני ביותר שלנו לא מוצא עצמו בקבוצה שלו, גם אנחנו מפסידים מזה. פקרמן כבר פתח פה שם משתמש, לך תדע, אולי גם קוקו בדרך... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קוקו לא יודע מה זה אינטרנט בכלל, קלסרים זה קדמה בשבילו, אבל הוא נראה לי סבא מה זה מגניב. הסרטון לא כזה מעניין, אבל רק בשביל להבין עם איזה דינוזאור יש לנו עסק (לטוב ולרע):