ארגנטינה 2012- ארסנל באליפות היסטורית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏9/2/12.

1. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

חוליאן ואלסקס בלמה של אינדפנדיינטה הוא שחקנה החדש של גנואה מאיטליה, עקב זה אני מאמין שצמד הבלמים בעונה הקרובה יהיו טוציו וגליאנו, בקשר לטוציו אין בכלל ספק שהוא האיש הנכון. בקשר לגליאנו עם האפרטורה של 2009 או הקלאסורה 2010 וגם קמפיין הזכייה בסודאמריקנה יחזרו מה טוב עם יחזרו הטורנירים האחרונים אכלנו אותה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/12
  2. benos Member

לסמוך על טוציו בגיל הזה זה לא כזה איי איי איי...

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מואוצ'ה וסוכנו עובדים קשה בשביל לעזוב, וגם אם הוא לא יעזוב אני לא מאמין שבוקה תשחרר את ויאטרי מבלי להביא רכש לעמדה. אם זה כן יקרה איכשהו, גם אני חושב שלאנוס תהנה מההחתמה הזו (ובכל מקרה הם חייבים חלוץ).

אור, ולס לא מתכננת לשחרר את קאבראל...

4. benos Member

אני חושב שבוקה תצטרך להביא חלוץ שני אמיתי במקומו, ויאטרי שחקן טכני שבאמת כיף לראות אותו משחק עם הכדור אבל הוא לא ממש החלוץ שני הקלאסי ככה שאני חושב שעדיף לבוקה להביא מישהו במקום מאוצ'ה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/12
  5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לפי הדיווחים בקולומביה, נסטור סנסיני מכוון לכיוונו של דאירו מורנו, לצרף אותו לקולון יחד עם חלוצה של גודוי, רובן ראמירס. דאירו הושאל לאונסה קאלדאס מטיחואנה ועבר איתה טורניר גרוע ועכשיו המכסיקנים הודיעו לו שהם לא מעוניינים בו לעונה הקרובה, לעומת סנסיני שצוטט כאומר שהוא ישמח לראות את דאירו בקבוצה. דאירו חלוץ מצויין עם האופי של טאו. כשהוא רוצה, הוא יכול להיות הטופ סקורר של הקבוצה, אבל גם הוא יודע לגרום לבעיות משמעת לא קטנות. אני מקווה שיגיע לארגנטינה אחריח כמה פעמים שכבר היה אמור להגיע. אם וכאשר, הוא יגיע בכושר גרוע אחרי אחד הטורנירים הכי גרועים שלו, אבל אם הוא ייקח עצמו בידיים, קולון ירוויחו שחקן טוב.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

האמת שלסנסיני אין יותר מדי קשר לזהות שחקני הרכש, מקסימום לתפקיד שלהם וגם זה בספק, באטיגול הוא הראש של המערכת שדואגת לכך. אבל כמובן שסנסיני לא ייתבאס לראות את מורנו או טיטו ראמירס באימונים, למרות שכבר הוחתם ג'יליוטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

במשך שנים ולס שמרה על יציבות בצמרת, אבל עושה רושם שפגרה שנייה ברצף תעזוב אותם חבורת שחקנים מרכזיים ויש לי הרגשה שגארקה כבר לא יצליח להוביל אותם לצמרת. בכל מקרה, איך שלא ייגמר אם בכלל ייגמר, הייתה לו קדנציה מדהימה בקבוצה עד כה.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא ידעתי שבאטי עובד בכלל בקולון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx אגב, אני הבנתי שסנסיני רוצה לצרף את שניהם בנוסף לג'יליוטי, אבל הוא גם אמר שאם זה לא יתאפשר אז גם אחד מהשניים יספק אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏16/7/12
  8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא קשור לסנסיני, לא צחקתי, באמת אין לו מילה ברכש. אבל כן, הם מחפשים לחזק את החוד גם אחרי ההחתמה של ג'יגליוטי, מאחר וביצ'י פוארטס פרש וצ'באנטון עזב (למעשה מאז שנפצע). הסבירות שיצליחו להחתים את מורנו נראית לי נמוכה, אבל רצון אני בטוח שיש.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא, אני יודע שלא צחקת. אני לא כ"כ מבין למה למאמן אין מילה ברכש, אבל זה כבר השיקולים שלהם. סנסיני הוא זה שצוטט באתר שבו קראתי.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

"הוצא מהקשרו"? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אני דווקא מעדיף שהמאמן לא יהיה הסמכות הקובעת ברכש, אבל כן שיהיה לו קול (מה שלהערכתי אין לסנסיני). צריך להיות איזון.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אולי הוצא מהקשרו. אבל גם אני לא מבין איך למאמן אין מילה ברכש. בוודאי שלא הסמכות הבלעדית כי מן הסתם הוא כפוף למגבלות התקציב של הקבוצה, אבל נדיר שנתקלתי במאמן שאין לו מילה ברכש. מה זאת אומרת? מנחיתים לו שחקן שההנהלה רוצה והוא מחוייב לקבל את זה גם אם הוא לא מעוניין בו? מה, אנחנו בשנות ה-50?

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא כזה שחור ולבן, הוא ובאטיסטוטה יושבים ביחד (עם עוד גורמים במועדון) ומגבשים מטרות. תראה מהיום את הציטוטים הקצרים של המאמן של אודינזה ששי או נאור שמו באיטלקי, איפה שזה הולך להם טוב בשנים האחרונות (אודינזה), ותראה שיש מועדונים מסודרים בהם המאמן עובד עם מה שנותנים לו. זה לא רק מגבלות התקציב, לדעתי צריכה להיות סמכות מקצועית (לא בהכרח בדמות אדם בודד, מנג'ר כזה, אפשר גם ועדה) מעל המאמן בנושא רכש, שלוקחת בחשבון את מכלול השיקולים של המועדון, הבקשות והרצונות של המאמן הם שיקול, ומקבלת את ההחלטות מתוך דאגה לאינטרס המועדון.

לא בריא שמאמן הוא גם "סקאוטר" כמו שקורה בישראל, או שהוא עושה את כל העבודה מול הסוכנים, מה שבעצם חלק מהמאמנים וכל הסקאוטרים בישראל עושים, הוא צריך להתעסק באימון. הוא חושב שצריך לחזק עמדות מסויימות, עם עדיפות לשחקנים בעלי תכונות מסוימות, מצוין, שיעביר את זה הלאה והמועדון ידאג לכך דרך האנשים שזה תפקידם.

זה לא שחור ולבן ומאמן יכול גם לבקש שחקן ספציפי בשל ההכרות שלו איתו ועם התכונות אופי שלו, אחרי הכל הוא מכיר שחקנים. אבל צריכה להיות מערכת עם ראייה רחבה יותר מהמאמן. זה נכון בעיקר להחתמות זרים ושחקנים מליגות נמוכות, שם אני מעדיף לא לקחת סיכון עם קשרי מאמנים-סוכנים וגזירת קופונים מול הסבירות הנמוכה שהמאמן באמת מכיר אותם טוב...

צריך איזון ולא קיצון לפה או לשם, אבל אם כבר לבחור קיצון אחד אני אלך עם המודל בו המאמן עוסק באימון נטו לפני מצבים כמו שעברנו עם קארוסו שמחתים 20 שחקנים שאף אחד לא שמע על רובם, נותן רק לחלק מהם לשחק ומשאיר את המועדון עם כל הזבל (חלקם) אחרי שהוא כבר עובר לספינה הבאה... בטווח הקצר קארוסו הצליח, יחסית, בארוך הוא עשה לנו נזק לא קטן.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אחרי רוסאלס וסאפאטה, הרוחו מחתימים את ג'ונתן סאנטנה לחיזוק הקישור. שחקן נבחרת פאראגוואי העדיף את האדומים אפילו על פני הזמנה אישית ממרטינו, לשניים יחסים טובים מהנבחרת, להגיע לניואלס.
    מרוסאלס אני לא מחזיק, אבל אם וארגאס יחתום בסוף אינדפנדיינטה עושה חיזוק סולידי, מנוסה וראוי למרכז השדה.

ויז'אר קרוב מתמיד לראסינג, כך אומרים. בלם אורוגוואי ששיחק בשנים האחרונות באיטליה (מיגליאוניקו) עבר בשקט בשקט את הבדיקות הרפואיות וצפוי לחתום, זה בנוסף לאורטיס שמגיע מולס כנראה ולקורבלן (שתי החתמות שאהבתי) שיחזקו את ההגנה החלשה. סה"כ עד כה ראסינג עושה החתמות לא רעות ולא פחות חשוב, מוקדמות. בגזרת העוזבים אין התקדמות עם מרטינס לצערי, אבל יש הצעה לא רעה מקאטאניה דווקא על קאסטרו שהייתי שמח אם היה נשאר (אבל קשה לסרב במצב הכלכלי הנוכחי).

סוסה, השוער האורוגוואי, עושה התחמקות יחד מבוקה לאחר שלא חידש את החוזה שלו. הוא יחליף כנראה את בארוברו בולס, מה שישאיר את בוקה עם בעיית שוער לאור הפציעה הקשה של אוריון בגמר הליברטדורס. השם הראשון שמקושר לבוקה, הוא בולוניה מאוניון.

שווה לעקוב אחרי ההחתמות של הורקאן ב-B, אם לא ישימו להם מכשול בשל הבעיות הניהוליות והכלכליות, נכון לעכשיו עושה רושם שבונים שם קבוצה לעלייה. המצטרף האחרון הוא דפדריקו שמאז העונה עם קאפה נכשל בכל קבוצה בה עבר ומתאושש כרגע מניתוח בברכו (לא יקבל משכורת עד שיחזור לשחק).

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בארוברו שוער טוב ממה שהספקתי לראות בולס (כבר דיברנו עליו), בבוקה יכולים לנסות ללכת עליו. לכמה זמן אוריון נפצע?

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בארוברו חתם בריבר פלייט, בגלל זה ולס הייתה צריכה שוער (למרות שגם המחליף שלה שוער טוב). אוריון ייעדר כמה חודשים.