קשר הדוק, הבעלים של החברה מנהלים את הקבוצה. ראיתי את שני המשחקים של המפגש הזה, קרוסרו דל נורטה הציגו יכולת עדיפה ועלו בצדק. למועדון הצעיר הזה יש אצטדיון נחמד (יחסית כן), שבנוף האדמה האדומה של מיסייונס, וממה שביררתי מדובר במועדון מסודר עם מתקנים ברמה גבוהה ביחס לגודל שלו. אין מילים על מה שקרה בין צ'אקה לצ'יאקגו, חבל שמשנה הבאה גם את זה לא נוכל לראות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
נכון שסן לורנסו כבר הכריע את הקרב כבר במשחק הראשון אבל היום הוכח סופית אינסטיטוטו היא פשוט לוזרית. בנתיים רוסריו סנטראל וסן מרטין מסן חואן בתיקו 0-0 (דקה 32) התוצאה הזו מביאה את סן מרטין (סן חואן) את היתרון "הספורטיבי" לאחר תיקו מאופס במשחק הראשון ברוסריו.
סן לורנסו נשארת בליגה והמשחק של סנטרל בעיצומו, כאשר בניגוד להרכב הקודם טולדו האפס נשאר בחוץ ואילו מדינה בפנים. כמו שצריך. עכשיו רק לנצח!
מחצית בסאן חואן, אני מקווה שיגיע הנס ואיכשהו הקבוצה תשכיל לנצח את המשחק בניגוד למנחוס במשחק שעבר. - לוקאס אורבאן אמור לחזור לריבר וכרגע יש דרישה גם מטיגרה להשאיר אותו, לריבר יש את דיאז שמעוניינת בו נאסיונאל מאורוגוואי ואת אראנו שלטעמי שחקן הרבה פחות טוב ממנו ואם אני זוכר נכון פצוע לא רק בברכיים כמו שרשום באולה אלא שפצוע ברצועות שזה חמור בהרבה. אני חושב שאלמיידה צריך להחזיר את אורבאן, עוד מהתקופה שריבר עשתה פאשלות נוראיות הוא עשה רושם טוב בעיני ואחרי עונת ההשאלה המוצלחת אני חושב שאלמיידה חייב להחזירו.
אתם רוצים להגיד לי שבמגרש הזה אירחה סן מרטין את משחקיה בליגה הבכירה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx רפת של פרות נראית יותר ראויה למשחק מזה....
0-0 בסיום המשחק בין סן חואן לרוסריו סנטרל והקבוצה של סאבה מצליחה להישאר בליגה. רינאלדו אלדרנטה הורחק בדקה ה60 טבלת הפרומוסיון לעונה הבא שתתחיל בשלישי לאוגוסט. http://up353.siz.co.il/up3/mjftydmdolht.Xxx נ.ב. בן, באמת שליבי איתך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
איכסססס, 180 דקות של בונקר מנצחות לסאן חואן את הסדרה הודות ליתרון "הספורטיבי", אני צריך לזוז אבל אני אקווה שאוכל להגיב מאוחר יותר למשחק המאכזב הזה שהיינו יכולים לנצח בו.
השוער המצוין של סאן מרטין עם השם הבלתי אפשרי נפצע ברגעים המכריעים של העונה אבל דווקא אחד ממחליפיו, ארדנטה, הוא זה שחתום יותר מכל על ההישארות של הקבוצה בליגה הבכירה. אני אישית טרם העונה רציתי שסנטראל תעלה, אבל הכדורגל הרע של הקבוצה, המזל הרב ו"הדברים שמסביב" בחצי השני של העונה, קצת הורידו לי מהחשק וגם המפגש מול פאקונדו סאבה הקשה עלי לתמוך בקבוצה מרוסאריו, שלא הצליחה לגבור על סן מרטין בסופו של דבר ובגלל זה לא תעלה. לאורך העונה היו תקופות שהדשא היה בסדר, אבל בגדול זה נראה רע שקבוצה מהליגה הבכירה משחקת על משטח כזה לאורך פרקים ארוכים של העונה. _-------------------- לרגע היה נראה שהיא תפתיע, לפני משחקי הפלייאוף במהלך העונה אני מתכוון, אבל בסופו של דבר הצדיקה אינסטיטוטו את המוניטין שלה וחרבנה ברגעי האמת.
ראיתי חלקים נרחבים של המחצית השניה אבל ברבע שעה האחרונה הוא לקח שתי נגיחות (נדמה לי של קאסטיז'חוס) של 100% כשאני כבר ראיתי את בן חוגג בבית. האמת שלי זה פחות משנה אבל בשביל בן רציתי שקבוצה עם מסורת כמו שסנטראל תחזור בעונה שחוזרת גם ריבר. אני חושב שזה טוב לכדורגל שסן לורנסו גם נשארה בסופו של דבר בתקווה שאולי הם יציגו משהו קצת יותר טוב מהזוועות שהם נראו העונה. חשוב בארגנטינה, קולומביה ובמקומות אחרים שהקבוצות הגדולות עם המסורת ואלו שגם מוסיפות בד"כ את רוב העניין, ימשיכו בליגה הראשונה. אגב, הופתעתי מאוד לטובה מכמות האוהדם שהיו באיצטדיון (אני חושב שהיה מפוצץ). כל הכבוד לאוהדים של סן מרטין. אוהדי סנטראל בכמויות אני יודע שיש, אבל לא ידעתי שסן מרטין מסוגלים להביא כמויות כאילו.
אין להם בעיה למלא את האצטדיון במשחקים מכריעים ולא רק, זו הקבוצה הגדולה של העיר, שהיא בעצמה לא קטנה, ובכלל של כל הפרובינציה. זו אחת הסיבות שאני בד"כ מעדיף את הקבוצות מפנים ארגנטינה על עוד מועדון קטן מאזור בואנוס איירס.
אם כבר דיברת על כמות אוהדים, הנה הנתונים של ה-AFA על מכירת כרטיסים בטורניר הקלאוסורה: 1) Boca Juniors: 134.079 2) Racing Club: 91.155 3) Newells Old Boys: 83.205 4) Independiente: 81.802 5) Tigre: 78.970 6) San Lorenzo: 78.114 7) Belgrano: 74.578 8) Estudiantes: 65.388 9) Vélez Sarsfield: 54.210 10) Atlético Rafaela: 50.576 11) San Martín de San Juan: 48.555 12) Colón de Santa Fe: 46.658 13) Banfield: 45.370 14) All Boys: 43.310 15) Argentinos Juniors: 41.688 16) Lanús: 40.978 17) Unión: 39.866 18) Arsenal: 36.619 19) Godoy Cruz: 32.487 20) Olimpo de Bahía Blanca: 31.102 צריך לזכור שחצי מהקבוצות שיחקו משחק בית אחד פחות, שזה תלוי גם בכמות המשחקים שהקבוצה אירחה מול גדולות מושכות קהל ושלא מדובר על כמות אוהדים אלא רק מכירת כרטיסים. כלומר, סוסיוס שנכנסים חינם לעתים (תלוי במועדון, ביציע, במשחק...), מנויים וכו' לא כלולים. כמו כן יש הבדלים בגודל המגרשים. אבל למרות זאת, עדיין נחמד לסיים במקום השני פה בטורניר בו סיימנו מקום 17 מצד אחד, ולא באמת נאבקנו בתחתית מצד שני.
מלבד וארגס שכבר הוזכר גם השמות של מריו בולאטי (ממשיך להתרחק שנכון להיום ישנה גם הצעה מריבר ומבוקה), איגנסיו פיאטי (מאוד קרוב), דוויד רמירס ששוחרר מולס ולפי הסוכן שלו הוא עוד אחד מהמועמדים לרוחו וגם עמנואל מאס מסן מרטין סן חואן עם אותו סיפור (למרות שהאחרון חתום עד 2014 בסן מרטין) בנוסף גם שמותם של פאבלו פינטוס, רומן מרטינס, מיגל קאנו ופביאן סאנטאנה. ומאלה שאולי יגיעו (למרות עם ההכרות שלי בנוגע לרכש בשנים האחרונות כנארה שגם הפעם נסתפק באיזה ואז'ס ופזראנו... ) לאלו שלא ימשיכו קרלוס מתאו, פקונדו פארה, אדיריאן ארגצ'ה, לוקאס קרופצקי, כריסטיאן פז'ראנו וגם כריסטיאן לדסמה שכריסו שיך לרוחו למרות שהוא כבר לא שם מעונת 2009 אותו דבר גם לגבי סרחיו ויטור וגי'נו קלארה (שיחקו בעונה האחרונה בחימנסיה ובטירו פדרל בהתאמה). גם כריסטיאן באהס, איגנסיו בארסיה, רוברטו באטיון, וולטר בוסה, ניקולס דלמונטה, עוסמאר פריירה, איבן פרז, בריאן ניאבה ולאונל נוניס מתננדים כמו המושאלים קאסרס, אויאלה, קבררה וניקו מרטינס. פטו רודריגס, חוליאן ואלסקס ואדיריאן גאבאריני מעומדים (כמו כל שנה) לאודינזה ולטורינו האיטלקיות.
הוגו באריינטוס עזב, כנראה עם קשר הדוק לעניין הסמים (חברתיים), אוסקר האומדה הגיע מרוסיה. אול בויס מחליפה וטרן בוטרן במרכז השדה אבל תצטרך גם לכסות על עוד עזיבות אפשריות (סאפאטה, הפתעה גדולה העונה, גם עם רגל ושלושתרבע בחוץ).