ארגנטינה: ריבר פלייט אלופת הקלאוסורה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י תומר22, ‏30/7/07.

1. JR-Riquelme Member

איזה משחק מאכזב... ללא ספק הגיע ניצחון לדעתי.פלאסיו פשוט איבד את זה, אני תמיד אומר שהוא קרוב לחזור לעצמו. אני כבר לא מאמין שהוא יחזור להיות מה שהיה.
    ריקלמה נתן משחק די פושר, הכניס כדור ענק לפאלרמו כמה דקות לסיום אבל פאלרמו בהחטאה לא אופיינית.
    מונסון מאוד הרשים אותי, כמה כוח יש לבחור...

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תראה אני לא אומר שזה באותה איכות אבל כיום במחשב יש לך אפשרות לראות כמעט כל משחק , אתמול ריבר -ראסינג היה שידור מקודד בארגנטינה ולמרות זאת האיכות באינטרנט הייתה סבירה , עם הזמן זה רק הולך ומשתפרת ,כדאי לך לנסות.

בקשר לערוץ הספורט -
    *כנראה שיהודה ארם עושה בלאגן אם לא משדרים את בוקה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    *אתמול לא שידרו כלום בלייב בזמן המחזור של הארגנטינאית חבל שלא שמו משחק נוסף...
    *לאיפה אפשר להתלונן מישהו יודע?

3. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

חייב להתעכב על נושא האלימות.
    חבר שלי שנמצא כרגע בדרום אמריקה היה במשחק של בוקה לפני שבועיים. הוא סיפר לי שהצופים בכלל לא מסתכלים על המשחק, שיש בלגן מטורף ואווירה של קרב.. לחבר שלו גנבו משקפי שמש, איך השם יודע.
    כשזו המנטליות אלימות היא דבר די צפוי לדעתי. נראה לי שזה פשוט כתוב על הקיר. לי באופן אישי זה מאוד היה מפריע לאהוב כדורגל בתנאים כאלה.

4. תומר22 Member

המשחקים המאכזבים של בוקה וריבר היו סימן נוסף לכך שאת המשך המחזור הזה היו צריכים לדחות בעקבות האירועים המצערים (שמענו גם מה קרה בקרבות של אוהדי בוקה אתמול - מעל 180 עצורים ופצוע אחד). אבל כבר הבנו שיש כאן עסק עם בנאדם שעומד בראש מערכת כל כך גדולה ומשפיעה אך חושב על דברים אחרים לגמרי.

ובכל זאת, קצת כדורגל.

אסטודיאנטס - סן מרטין 2:3
    הקבוצה של רוברטו סנסיני ממשיכה לצבור נקודות והפעם גם הרוויחה את חלוץ הרכש לאנדרו לזארו, שחגג עם צמד בכורה במדים החדשים. איבן מורנו אי פביאנסי הוסיף שער בפנדל (מפוקפק, כרגיל) ובעיקר נהנה מחברו לקבוצה פאבלו פיאטי, ששוב הצטיין ובישל את שני השערים של לאזרו. סן מרטין אמנם הציגה את מרטין בראבו המשתפר (בישול לפליקס דסימה ושער לקראת הסיום), אבל היא מסובכת קשות בטבלת הירידה למרות הפתיחה הטובה יחסית בקלאוסורה.

אולימפו - רוסאריו סנטרל 3:1
    ניצחון חשוב ביותר לסנטרל בקרב התחתית הישיר הזה, ניצחון שמקפיץ אותה מעל לקו האדום. אמיליו סלאז'ה כבש צמד לזכות האורחים, כאשר השער השני נכבש מיד לאחר שנפסל שער של אולימפו. אנשי אולימפו היו עצבניים על השופט וזה עלה להם במשחק. המחליף לוחאמביו כבש שער מצמק, אבל מיד אחריו רץ ופלט כמה מילים לקוון שפסל לו שער כמה דקות קודם לכן. השופט הרחיק את לוחאמביו ובהמשך גם נתן פנדל לסנטרל, אותו ניצל הקפטן קילי גונזאלס.

אינדפנדיינטה - חימנסיה לה פלטה 1:3
    פדרו טרוגליו עדיין שורד. אחרי מחצית ראשונה עלובה ומאכזבת, התעוררו השחקנים באדום וכבשו שלישייה לרשת של קרלוס קלטניקי. דניאל מונטנגרו בכדור חופשי מצוין, מתיאס די-גרגוריו בשער בכורה וחרמן דניס כבשו לזכות המארחים. מתיאס אסקובר רק צימק לחימנסיה, שממשיכה להיראות רע למרות חילופי המאמנים בינואר.

באנפילד - טיגרה 3:3
    המשחק של המחזור. דווקא טיגרה, שידועה באופי שלה וביכולת לכבוש בדקות הסיום, ספגה פעמיים בארבע הדקות האחרונות ואיבדה ניצחון חוץ שכבר היה בכיס שלה. מאמן באנפילד הימר כששלח חלוץ במקום מגן בפיגור 2-1 בדקה ה-75 ודבק בהימור למרות שספג שער נוסף. דריו סביטאניץ' ולוסיאנו סיבלי כבשו לזכות באנפילד בדקות הסיום, כשאת השער הראשון כבש השוער לוקטי בפנדל. טיגרה ניצלה יום חלש של לוקטי בצד השני וכבשה מרגלי מוררו, חימנז ומרטינז.

קולון - ארחנטינוס 1:0
    ניצחון חוץ ראשון לנסטור גורוסיטו עם ארחנטינוס ומשחק אחרון ללאונרדו אסטרדה כמאמן קולון. השער של גבריאל האוצ'ה שהוריד למעשה את קולון לאיזור הירידה, סגר את הסיפור עבור אסטרדה שהודיע מיד בסיום המשחק על התפטרותו. מעניין עד כמה הוא מצטער עכשיו על כך שלא נענה להצעה לחזור לריבר פלייט לפני שלושה חודשים. אמריקו גאז'גו וחורחה בורוצ'אגה בין המועמדים להחליפו.

ניואל'ס - ארסנאל 1:4
    משחק נהדר של שני החלוצים של ניואל'ס, חואן קרלוס פריירה ואלחנדרו דה-סילבה, סידר למארחים ניצחון חשוב מול ארסנאל, שמתחילה לחוש את העומס של שני המפעלים. שני החלוצים כבשו פעמיים כל אחד ונעזרו במשחק מצוין של ניקולאס קאבררה באגף הימני (שני בישולים). קלדרון הוותיק רק צימק בפנדל לזכות ארסנאל.

על המשחקים המשמימים של ריבר ובוקה אין יותר מדי מה להוסיף. כנ"ל על המשחקים שנדחו.

נערך לאחרונה ב: ‏17/3/08
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

התיאור של חבר שלך על אוירה של קרב לא מתאים למה שאני מכיר וחויתי (מלבד מקרה אחד שבו האלימות הייתה בעיקר של המשטרה) ויכול להיות שהוא נובע מאי הבנת התרבות\שפה שמובילה להסקות שגויות.
    לדעתי אין קשר מוחלט בין ההתנהגות ביציעים למה שקורה מחוץ למגרש.

האלימות בכדורגל הארגנטינאי היא פועל יוצא של האלימות בחברה , הטירוף של אנשים מסוימים מסביב לענף הכדורגל בארגנטינה מוביל לאלימות קשה אבל בדרך כלל האלימות הזאת לא באה לידי ביטוי במגרשים עצמם אלא בקרבות\מארבים מתוכננים מראש מחוץ לתחומי האיצטדיון ולפעמים בלי קשר למשחקים בכלל .

הבאררות (אולטראס לאירופאים) מאז ומעולם היו אלימות אבל עם הזמן הן פשוט נהייו כנופיות אלימות של עבריינים שמתעסקים בספסרות , הגנה , הרתעה וכו'... כמו כל ארגון פשע מחוץ לעולם הכדורגל.
    אני לא אופתע עם חלקם הגדול בכלל לא אהדו מילדות את הקבוצה שכביכול הם אוהדים עכשיו , הכל שם עניין של כסף.

חשוב לציין שלבחור שנורה בשבת לא היה קשר לבאררה והוא היה אוהד מהשורה , הבאתי פה תיאור כללי (דיעה אישית) על האלימות בלי קשר למקרה האחרון.

לכל האוהדים השפויים זה מפריע ולכן גם ממוצע הקהל יורד בתקופה האחרונה אחרי שהייתה כבר עלייה בתקופה שהייתה שקטה יחסית מאלימות לפני שנתיים-שלוש.

תומר הפעם אתה פגעת בול בהימור שלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

6. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אני זוכר נכון מתכנית שראיתי על חוליגני כדורגל בערוץ 8 דיברו על כך שקרה בעבר לא פעם ולא פעמיים שאוהד תמים נורה על ידי מופרעים מחוץ למגרש. אם זה לא משהו חדש, אז זה בהחלט אמור להדאיג.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא חדש וזו באמת בעייה חמורה ומדאיגה (אותנו לא את היו"ר) , רק אמרתי שלדעתי זה לא קשור לאוירה שחבר שלך הרגיש במשחק שבו הוא היה.

עוד פעם , רוב מקרי האלימות שמתרחשים כביכול בעולם הכדורגל בארגנטינה לא באמת קשורים לכדורגל , לא סתם הם מתרחשים מחוץ למגרש ואפילו לא בימי המשחקים.
    הם קשורים לפלילים , פשוט האנשים שמעורבים בהם "עובדים\פועלים" בעולם הכדורגל (אני אומר את זה בהקשר של מה שחבר שלך סיפר ולא כדי להוריד מגודל הבעייה)

בשנה האחרונה נרצחו 3 אנשים לפני\אחרי משחק , 2 מהם בבפרימרה , הבחור משלשום שנורה בזמן שישב באוטובוס בדרך למשחק (לא בטוח בכלל שיש קשר לכדורגל) ואוהד של טיגרה נהרג מפגיעת אבן בראשו בזמן מהומות של אוהדי נואבה צ'יקאגו מחוץ למגרש אחרי סיום המשחק לפני כמעט שנה.
    בנוסף היה אוהד מהליגה השלישית במנדוסה שאני לא זוכר בדיוק מה היה הסיפור.
    (זה בלי לספור את הרציחות שקורות בתוך הבאררה במהלך השבוע)

מאז הפיכת הכדורגל הארגנטינאי למקצועני (39) נרצחו 244 אנשים בארועים שקשורים למשחקים , כך לפחות לפי הספירה הרשמית של ההתאחדות\תקשורת.
    וזה 244 יותר מדי...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/3/08
  8. Diablito Member

244 זה רק מספר הרציחות שתועדו... אני מוכן לשים את החיים שלי ולהגיד שהמספר האמיתי גבוה בלא קצת...

זה דיי מוזר ועצוב אבל אני אישית כבר לוקח את האלימות כחלק מהעניין בכדורגל אצלנו (לא אומר שאני בעד)
    גם אם נרצה וגם אם לא תמיד יהיו אירועים אלימים לפני/אחרי משחקים וסתם באמצע השבוע
    אני לא מדבר על רצח כי זו כבר הקצנה
    כשהמצב הכלכלי כל כך קשה והתרבות היא כזו אין מה להתפלא.. כשהמשטר כולו מושחת והכל עובד סביב שוחד וכוח אז למה יש לצפות?

מה גם שעניין השנאה בין קבוצות הגיע למצב מטורף..

אני לא יודע איפה היית ומתי.. אבל אני יודע על מה הם מדברים מנסיון אישי שלי

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

פה אני לא מסכים איתך , השנאה קיימת בכל מקום בעולם באותה רמה וזה לא הגורם העיקרי למקרי המוות לדעתי.
    יש לי הרבה חברים טובים שהם אוהדים פאנטים של ריבר (כולל אחד מהבאררה) , צ'יקאגו (אחד אקס באררה) אפילו אחד של צ'קאריטה ועוד...
    אף אחד מהם לא שונא אותי או כל אוהד אחר של קבוצה אחרת (+ אקס באררות של ראסינג שיצא לי לדבר איתם ומודים היום שהם היו מפגרים בזמנו ומגנים את מה שהולך כיום).

רוב הבאררות של היום (בניגוד לאלו של העבר אולי) הם עבריינים שרוצחים בשביל כסף\כח פוליטי או בשביל להאדיר את שמם (מה שבסופו של דבר מביא לכסף וכח) אין לזה שום קשר לשנאה לקבוצה אחרת , הכדורגל הוא רק תרוץ.
    ראית לבד כמה פעמים הם רוצחים את אוהדי קבוצתם.
    לא ירצחו במגרש , ירצחו במקום אחר שם יוכלו לעשות לעצמם מעמד וכסף.
    כל זה נובע מהמצב של המדינה כמו שתיארת ולא מהאהבה לקבוצתם או שנאה לאחרת.
    זו כמובן רק דעתי...
    אוירת קרב בתוך היציע ? מלבד העימות עם המשטרה בדובלה ויסרה לא יצא לי להרגיש כזה דבר אני תמיד הייתי בפופולרס (בית או חוץ) ומעולם לא הרגשתי "אוירת קרב" , רק את האנרגיות שהקהל נותן לקבוצה.
    ואני מדבר על כמה עונות...

10. Diablito Member

אני לא דיברתי על מקרי מוות אני דיברתי על אלימות.
    רשמתי שמקרי מוות זה דבר נלווה לאלימות.
    ישנם מקרי מוות ספורים בשנה לעומת מקרי אלימות אין סופיים.
    אפילו מקרי אלימות בין אוהדים של אותה הקבוצה.

סיטואציה מלפני 3 חודשים שקרתה לי:

הסתובבתי באווז'נדה באמצע השבוע,כמה רחובות מהאיצטדיון עם חבר, שנינו עם חולצות של הקבוצה.
    מולנו מגיעים 5 אנשים (התברר כאוהדים שלכם).
    זה הסתיים בכמה אגרופים שחטפתי ולחבר שלי לקחו את החולצה (חטפתי את האגרופים שלי בגלל שלא ויתרתי על החולצה)
    במקום נורמלי.. נאמר ישראל?
    אני לא מדמיין מצב כזה אפילו לא קרוב..
    וזה מקרה של שנאה נטו.

נערך לאחרונה ב: ‏18/3/08
  11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

או קיי , אני דיברתי על מקרי הרצח.

בכל מקרה זו עוד דוגמא לארוע מחוץ למגרשים ודווקא זו תופעה שיש בכל העולם , אוהד כפ"ס קיבל מכות בירושליים אחרי שלא ויתר על הצעיף שלו ואני בטוח שיש עוד הרבה שאני לא קראתי עליהם בישראל ובחו"ל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/3/08
  12. תומר22 Member

אסור בשום פנים ואופן לקחת את האלימות כחלק מהכדורגל. תמיד יש אפשרות לשינוי, השאלה רק אם העומדים בראש באמת מעוניינים לבצע אותו.

זה נכון שהמצב הכלכלי קשה והאווירה התרבותית בכללותה היא חמה מאוד בארגנטינה (אתה יודע זאת טוב ממני), אבל נדמה לי שקרלוס ביאנצ'י אמר משהו די נכון: "אם באמת היה מדובר בחברה כל כך אלימה, אז סיפור רצח שכזה היה מתקבל כמובן מאליו". העובדה היא שהסיפור קיבל הד אדיר ועורר זעזוע בקרב האנשים בארגנטינה וזה מצנן קצת את הגישה לגבי חברה אלימה.

נערך לאחרונה ב: ‏18/3/08
  13. Maayan#19 Member

מה שקרה היה ממש עצוב

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קצת כדורגל:

מחר יושלמו 15 הדקות החסרות של ריבר - סאן מרטין , המשחק שהופסק עקב גשמים עזים בתוצאה 3-2 לטובת ריבר.
    ריבר תפתח עוד פעם עם הרכב חדש , לא נראה לי פעם אחת שיחקה עם אותו הרכב פעמיים רצוף אצל סימאונה , שיכלול את בואונאנוטה הצעיר בתפקיד הפליימייקר במקום אורטגה הפצוע ואת חרלו שימשיך לקבל קרדיט בעמדת המגן על חשבון פרארי.

מנגד סאן מרטין תעלה עם הרכב התקפי מאוד על מנת לנסות להשיג לפחות נקודה במעט זמן שנותר לה , לראשונה העונה יעלו ביחד שני ה"טנקים" (חימנס וטונלוטו קשישא) מלווים בעוד שלושה שחקנים בעלי אוריינטציה התקפית , המטרה ללחוץ לאורך כל הדקות שנשארו ולנסות להשיג שער .

15. Chico Member

אם תוכל להסביר לי קצת איך לראות ברשת, זה עובד לי חרא תמיד!! ואני כל פעם מתבאס מחדש.