ארגנטינה: ריבר פלייט אלופת הקלאוסורה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י תומר22, ‏30/7/07.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

סיכום יפה צ'יקו , באמת כיף לקרוא סיכום משחק מנקודת מבט של אוהד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

מסכים איתך ברוב הדברים שכתבת , חלק יותר חלק פחות , אבל חולק במה שכתבת על אבלאיירס.
    גם אותי הפתיע שצ'ולו מיקם אותו כדובלה 5 אבל מצד שני לדעתי הוא היה אחד מהבולטים בריבר ולא רק בגלל הגול.
    לגבי רנה לימה שלדעתך עדיף עליו , לימה לדעתי הוא שחקן מאוד פרווה , עושה הכל בסדר אבל שום דבר לא מצוין ובסופו של דבר רך מדיי בשביל לשחק 5 ולא מסכן מספיק את השער בשביל הדובלה סינקו , אבלאיירס יכול להיות אופציה מעניינת בעמדה הזאת.

לגבי העתיד , אני מאמין שפונסיו יחליף את אהומדה (לא יודע למה אבל ככה זה נראה) וברגע שארצ'ובי יכנס לעניינים הוא ישחק את הדובלה סינקו אולי אפילו אגוסטו ינוסה שם.
    בעוד מקדימה , כמו שתומר אמר , אבראו במקום רוסאלס יעשה הבדל גדול.

קאבראל ? שניקו סאנצ'ס יחזור קאבראל יוכל לשבת לייד סימאונה ולהחליף חוויות מהתקופה ששיחקו ביחד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx , בסה"כ עמדה בעייתית בריבר שיש לה אוסף של בלמים סבירים (5 בלי הצעיר המבטיח) אבל אין אחד תותח...

תומר , במשחק האחרון של ראסינג באפרטורה , מול קולון , מרלו שיחק כקשר\מגן על הקו אם אני זוכר נכון ואני לא חושב שהוא בלם , לפחות הוא לא עשה רושם כזה.
    בכלל נראה לי שהוא לא רכישה של סימאונה אלא איזשהי עסקה בין האנשי עסקים הרבים שמעורבים בריבר וככזה הוא לא ישחק (סיקסטו פראלטה של שנה שעברה).

2. תומר22 Member

אני ראיתי אותו כמה פעמים והוא שיחק כבלם מצד ימין - פעם בצמד בלמים ופעם כימני מתוך שלושה. בקשר לעסקה עצמה, סימאונה רצה את סלאיי מהורקאן כי הוא חשב שנאסוטי עובר לבאזל. במקום זה הוא קיבל את מרלו וגם נאסוטי נשאר. העיסקה קשורה לאותם אנשי עסקים שמחזיקים בזכויות על בלוסצ'י, אוגוסטו פרננדז, מוסאצ'יו וכל היתר. אנשי העסקים האלה, ובתוכם פיני זהבי, משתמשים בקבוצת לוצרן השוויצרית כמעין קבוצת בת (או חברת קש, אם תרצה) ודרכה מעבירים שחקנים. אותו דבר נעשה בעסקת הבאתו של ארצ'ובי לריבר, רק שפה השתמשו בלודז' הפולנית כתחנת מעבר.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

חצי מהסגל של ראסינג בשנה שנתיים האחרונות רשום תחת הקבוצה השוויצרית הזאת תודות להידאלגו מByC , אותו אחד שמכר לריבר את קאבראל , ולא ברור לי איך השיטה הזאת של הלבנת כספים לא פוצצה כבר ע"י מישהו !? , טוב האמת ידוע לי למה לא אבל זה רק יותר מתסכל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

כנראה טעיתי לגבי מרלו , אבל עדיין קשה לי להאמין שסימאונה ביקש שחקן ספסל של קולון

עריכה:
    חיפשתי כתבה על המועדון השוויצרי הזה מלפני חצי שנה , דווקא מאוד מעניינת , אבל בינתיים אני לא מוצא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/2/08
  4. Chico Member

שמתי לב שהאוהדים פה הם די אנטי-ריבר... נחמד לשנות קצת את מאזן הכוחות. להערותיך:

* מסכים לגבי חסרונו של אבראו. אני לצערי לא ממש מכיר אותו, רק יודע שהיה לא רע לפני עשור בסן לורנסו, אבל הוא בחור גבוה ואמור להיות שחקן שיודע לכבוש שערים - זה מספיק לי. פלקאו עדיין לא שכנע אותי מספיק, למרות ריצה מטורפת בשנה שעברה בתקופה שכבש כל משחק, הוא שחקן שנעלם לפרקים ארוכים מידי ולא מעורב מספיק במשחק. אני תומך יחסית במאורו רוסאלס, אבל כנראה שאורטגה על כנף ימין במקומו, ומערך של 2 חלוצים של אבראו ופלקאו (גם אם פלקאו נחשב קשר קדמי), יהיה טוב יותר.

* אבלאיירס נכה, באמת. אני מסכים שמול בונקרים כאלה תכונת הבעיטות חופשיות יכולה להיות קריטית. אם רונלדיניו היה מאופס לפני כמה ימים, ברצלונה הייתה מנצחת את סביליה. אם אבליירס היה בבארסה, ברצלונה הייתה מנצחת כנראה. אבל זה עדיין לא מצדיק ששחקן ישחק כל המשחק ויאבד אין ספור כדורים בלי שום תרומה רק בגלל שהוא כובש בבעיטות חופשיות. אני מעדיף פי אלף את פונזיו שם. אין לי בעיה שיהיה חלק מהרוטציה, יש לי בעיה עם זה שהוא בהרכב, והאמת, לא רוצה אותו גם כחלק מהחילופים - לטעמי הוא לא שחקן שמשנה משחק, בכלל לא. הוא קיבל אין ספור הזדמנויות. אני מעדיף לראות את ארצ'ובי, אבל שקודם ייכנס לכושר.

* כל החיזוקים היו הזויים. מי זה בכלל המרלו הזה? נמאס מעסקאות מפוקפקות ומגעילות. טוציו-סאנצ'ז-נאסוטי, שאחד יישב על הספסל. כל השאר הביתה.

אגב, מתוך סקרנות תומר, איזו קבוצה אתה אוהד? אתה מאוד נייטרלי בסיקורים שלך.

אחד הבולטים בריבר? אבלאיירס??? במחצית השנייה הוא היה לא רע, אבל כולם פתאום פרחו. אבל אם תצפה במחצית הראשונה שוב ותסתכל רק על אבלאיירס, תתמקד בו - דבר שעשיתי בחלק מהמשחק, תראה שכל מסירה שהוא ניסה לתת על יותר מ-10 מטרים הייתה לא מדוייקת, גרמה לאיבוד כדור, ומול קבוצה כתיקונה זה היה מביא גם להתקפה מתפרצת. פשוט ביזיון של שחקן, למרות שהוא נורא חמוד כשהוא כובש בבעיטות חופשיות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אבל שחקן זבל, הדיבורים עליו של אוהדי ריבר מזכירים לי את היחס של אוהדי בארסה בנוגע לאולגר. לא אשכח שבפורום של ריבר נפתח סקר "למה אבלאיירס בהרכב?", כשאחת האפשרויות הייתה "כי הוא יושב על הזה של פאסרלה". תכלס, לא ברור מה הוא עושה שם.

אגוסטו פרננדז בתור 5 לא נראה לי מתאים, בכלל, במערך הנוכחי קשה לי לראות איפה אגוסטו ישולב וקצת חבל. מצד שני, הבחור עוזב על בטוח ביוני, אז מצידי גם שיטחן ספסל. נמאס לי שהכוכבים עוזבים, עדיף לבנות על קבוצה לטווח ארוך יותר. רוסאלס שייך לריבר ולדעתי יש לו איכויות, רק חסר לו המשכיות. אני מקווה שצ'ולו יחזיר לו את הביטחון האבוד ונראה רוסאלס אחר.

בנוגע ללימה, שעושה הכל בסדר אבל שום דבר לא מצויין... בריבר של היום לא צריך מצויינות, גם בסדר זה בסדר! אני מעדיף את לימה פי 2 על אבלאיירס, אף על פי שלא ראיתי את לימה מספיק, ואם זרקו אותו בכזו קלות לישראל, כנראה שהוא באמת זבל. בכל מקרה אני מאמין שאם רוני לוי ייתן לו צ'אנס הוא יהפוך לכוכב פה, אבל זה נושא אחר.

אתה צודק לגמרי בקשר לעסקה האחרונה, מרלו הוא לא רכש להרכב, והעובדה שהוא הגיע בכזו הפתעה ממש לפני כמה ימים רק מעידה על כך שהוא לא היה בתוכניות של צ'ולו אלא בתוכניות של חוסה מריה ו-40 השודדים שקוראים לעצמם "ההנהלה של ריבר". חבל שדברים כאלה קורים, אבל ככה זה כשאתה מוכר את בלוצ'י באיזה 2 שקל ומקבל מזה 20 אגורות כי אין לך אחוזים, בזמן שהיריבה מוכרת שחקנים כמו באנגה ומביאה בפחות כסף את ריקלמה. עצוב.

אני לא מאמין שדברים כאלה לא יוצאים לאור. כולם יודעים עליהם, למה אף אחד לא עושה משהו??? זו פשוט מאפיה.

http://www.turiver.com.ar/foro/viewtopic.p...19a9160c6a24ab2

http://www.laverdadenelfutbol.com/locarno-...uipo-del-mundo/

הנה לך 2 לינקים שכותבים על הנושא. וסימאונה לא ביקש את המרלו הזה, תהיה בטוח שהאפס הזה לא ישולב במשחקים חשובים. אלא אם פתאום ישחק וירשים, דבר שאני לא פוסל לאור היכולת הרעה של קאברל בינתיים. עם זאת, אני עדיין מקווה שאל סרחנטו יוכיח למה הוא היה פעם הבטחה גדולה, יתאפס על עצמו ויהפוך למעוז ההגנה שלנו.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תודה על הקישורים , זה פחות או יותר מה שאני קראתי לפני כמה חודשים
    אני מקווה ששאר החברה פה ישקיעו כמה דקות בשביל לקרוא את זה גם , למרות הפירסומים בכמה כלי תקשורת האנשים האלו חזקים מדי מכדי שמישהו יתערב ויפסיק את זה (גרונדונה בטוח מרוויח מהעסק גם).
    גם זה לא מקרי ששתי הקבוצות שמשתמשות בקבוצה הזאת (ראסינג וריבר) מנהלות עסקאות מפוקפקות בינהן , פראלטה ולז'נדה עברו בין המועודונים בלי שהמאמן שמקבל אותם ירצה , המעבר של קאבראל גם היה מסריח (בלי קשר לריבר אני מדבר על המכירה שלו להידאלגו לפני שנה).
    על תפקידו של הידאלגו בפירוק ראסינג אני יודע אבל הקשר שלו לריבר עדיין קצת מעורפל.

ככה...
    1.אבלאיירס - לא התמקדתי בו אבל אני עדיין מתעקש שהוא שיחק בסדר גמור ואפילו אם עושים ממוצע בין הציונים של אולה , קלארין ולה נאסיון לדעתי הוא בעל הציון הגבוה ביותר , לא שזה קובע משהו אבל רק בשביל להראות שאני לא עיוור לגמריי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    http://www.lanacion.com.ar/coberturaespeci...6686&dfid=34407

2.אני גם לא רואה את אגוסטו שם אבל סימאונה אוהב לנסות דברים , כמו שהוא שם את אבלאיירס שם.

3.קאבראל בשיאו היה בלם ליגה טוב מאוד אבל מנהיג ההגנה הוא לא יהיה אף על פי כמות ההופעות המדהימה שיש לו בפרימרה (יחסית לגיל) , אני לא ישכח איך בבושה הכי גדולה שלנו בטורניר שעבר (3-0 בהוראקאן) הוא היה עסוק בלהחליף עקיצות וקטנות עם באריחו כל המשחק , זה מנהיג ?

4. ההנהלה של ריבר לא גרועה יותר מרוב ההנהלות , זה הפנים של הכדורגל שלנו להוציא מס' קטן של מועודנים שמנוהלים בצורה תקינה , אפילו אני צריך להודות שכמה שאנחנו (אוהדי ראסינג) מקללים את BC היום ומאשימים אותה בכל צרותיינו צריך לזכור שאלו היו הנשיאים שאנחנו בחרנו שהביאו אותנו למצב הזה היום שבו אין לנו אפילו קול ב AFA.

ושאלה לסיום , האוהדים בפורום שאתה משתתף פה מעוניינים שהקבוצה תתרכז יותר בגביע או בטורניר?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/2/08
  6. Diablito Member

אני חושב שזה דיי ברור שבטורניר..
    אם האליפות השנה תלך לאחת הגדולות האוהדים של ריבר יתפוצצו..

סוף סוף המשטרה מאשרת לאוהדים של אינדפנדיינטה להכניס את הסרטים הארוכים בצורה חוקית לאצטדיון
    אחרי שגם לאוהדים שלנו ולשל ריבר לא נתנו להכניס לשום איצטדיון.
    עוד צבע ליציע..

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הקהל נעלם ונזכרים להחזיר את הצבע (גם אבוקות עשן אישרו יותר מפעם במחזור הראשון) . . . לפחות זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

שיחזירו את המחירים ויבטלו את ההגבלות על הקהל חוץ !!!
    זה פשוט ביזיון שב B נאסיונאל אין קהל אורח ובפרימרה מגבילים את הכמות , נמאס כבר לראות קרחות ביציעים שגרונדונה האפס הזה ילחם באלימות במקום באוהדים!!!

במקרה של ריבר אני לא יודע עד כמה זה ברור , אבל אני גם חושב כמוך

8. Chico Member

אוהדי ריבר מיואשים לתואר רשמי, לא משנה מה יהיה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/2/08
  9. תומר22 Member

פיני זהבי כבר נחקר בנושא הזה כמה פעמים (בעיקר אחרי שעלה לכותרות עם ההעברות של פרדיננד ואחר כך טבס ומסצ'ראנו), אבל יצא נקי. כמה מפתיע. זה מסריח אבל כנראה שבפיפ"א זה חוקי, אחרת לא ברורה ההתעלמות מהנושא במשך השנים האחרונות.

לגבי מרלו, לא אמרתי לרגע שזה שחקן שסימאונה ביקש. סימאונה רצה שחקן רק במידה ונאסוטי עוזב (כריסטיאן סלאיי מהורקאן), מה שלא קרה בסופו של דבר. ועדיין, אם קבראל וחרלו מקבלים הזדמנויות, גם תורו של מרלו יגיע.

בתור ילד הייתה לי חיבה בלתי מוסברת לריבר (בד"כ צבע אדום לא עושה לי טוב), בעיקר לשחקנים האדירים שהיו בה. עם השנים הגעתי למסקנה שיש לי מקום רק לקבוצה אחת (פה בישראל) וככה אני נהנה הרבה יותר מהכדורגל העולמי. אני משתדל להישאר נייטרלי וללכת עם הקטנות או עם הקבוצות שמשחקות את הכדורגל המהנה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/2/08
  10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

באירופה זה לא חוקי שבן אדם פרטי מחזיק בכרטיס של שחקן לכן חקרו אותו לדעתי אבל אני בטוח שהוא יודע לתת מראית חוקית לכל עסקיו אחרת לא היה מגיע לאן שהגיע.
    בארגנטינה אין בעייה חוקית עם זה ויש פירצה בחוק שהמאפיונרים\אנשי עסקים משתמשים בה להלבנת כספים , זה ברור למדיי.

בכל מקרה זה לא מוזר כ"כ שזהבי יצא נקי ושבארגנטינה לא עושים כלום בנושא , אחרי הכל מדובר באנשים מאוד חזקים.

11. Diablito Member

זאת בעיה שצריך לטפל בה זה כן..
    אבל יש לנו את בעיית היושבי ראש שגונבים כספים מהקופות של הקבוצה
    למי איכפת שיש שחקן או 2 שמלבינים עליהם כספים
    בעוד שהיו"ר של הקבוצה שלך מרושקן אותך

אני מתחיל לחשוב שנגזר על הארץ שלנו להיות מושחתת לתמיד..

12. תומר22 Member

אחרי התצוגות העלובות של הארגנטינאיות בליברטדורס (פרט ללאנוס שממשיכה להרשים), חוזרים לליגה ולמחזור השני. במוקד יעמוד המשחק בין שתיים מהמנצחות של המחזור הקודם, כשניואל'ס תארח את ריבר פלייט ותנסה להפתיע אותה בדיוק כפי שעשתה לסן לורנסו. בוקה ג'וניורס תארח את ארחנטינוס למשחק שאפשר רק לקוות שיגיע לרמת המשחקים הקודמים בין שתי הקבוצות. אינדפנדיינטה, שהפסידה במחזור הפתיחה ללאנוס, תארח בביתה את טיגרה, כשהפסד של המארחים עלול להביא לסיום דרכו של המאמן פדרו טרוגליו בקבוצה.

שישי
    באנפילד - ראסינג
    קולון - ארסנאל

שבת
    חימנסיה - רוסאריו סנטרל
    חוחוי - אסטודיאנטס
    סן לורנסו - סן מרטין
    אולימפו - ולז
    אינדפנדיינטה - טיגרה

ראשון
    הורקאן - לאנוס
    ניואל'ס - ריבר
    בוקה - ארחנטינוס (שידור ישיר בספורט 5 החל מ-23:25)

13. Chico Member

למה אין 2 שידורים בשבוע, כמו בשנה שעברה??

14. JR-Riquelme Member

אני מאמין שזה יבוא בהמשך, כמו בעונה שעברה...
    לפחות נקבל שידור מעולה של בוקה - ארחנטינוס, שתי קבוצות שתמיד מבטיחות שואו טוב.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

האמת שזה לא משנה , תמיד היה את אותם שני שידורים שרק היריבות מתחלפות...